Stranica 34 od 94 PrviPrvi ... 2432333435364484 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,651 do 1,700 od 4691

Tema: Atopijski Dermatitis

Datum pristupanja
    Feb 2007

Datum pristupanja
    Feb 2007

Achan avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

U svakom slučaju ču se malo posavjetovati sa ped prije tih krema. Da kucnem ali za sada joj se povlači, sporo doduše, ali dok vidim da ide bar malo na bolje neću eksperimentirati.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

pozdrav svima..
    raspisali ste se..imala sam što čitati..
    vratili se mi s mora..bili smo puna 2 tjedna..ovog puta more nam ništa nije pomoglo, nije niti odmoglo..nije se mogao kupati..morska voda ga je pekla..bio je u lošoj fazi..mada sam ga ja dosta dobro izliječila, prstiće na rukama nikako nisam mogla, i čim ih je gurnuo u vodu, već ga je peklo i nije htio u vodu..no, nije važno..on je bio jako dobro raspoložen, veseo, igrao se, bili smo svugdje..tako da bilo je super..a, i oba dva su imali neki virusni kašalj, tak da je vjerojatno i to razlog pogoršanja kože..
    sad mu je već bolje..
    ja kod njega kažem da mu je bolje onda kad mu je koža koliko toliko normalna i kad ne moram često mazati s kortićem..jer njemu nikad ne dođe na bolje samo od sebe ( ponekad, ali to je jako rijetko), uvijek pomogne kortić..jer kod pravog ad-a, bez kortića se ne može..neki su cijeli živto na njima i ne vide se nikakva oštećenja na koži,samo treba pravilno ne pretjerivati..
    neki roditelji ne bi namazali kortiće (lijek) da pomognu djetetu da se riješi svrbeži, kao to je kortić, strašno..,ali dva paketića gumenih bombona mu daju bez problema i slatkiše..to je još gore od kortića..
    moj mali je jednom imao tako grdu fazu da sam ga morala doslovno cijeloga namazati s aflodermom 3 dana + vlažni oblozi i derm. mi je rekla da to smijem i da se ne moram bojati..i onda mu se od toga sve super smirilo. i nije mu se tak brzo vratilo, i kad se vratilo u puno manjem obliku..tako da slušajte i dermatologe..
    kak je i od maye dijete, dobilo je stvarno puno inekcija, ali glavno da se smirilo i da sad ima to sve pod kontrolom..da nije dobilo, ko zna dokle bi sad to sve išlo, a to nije dobro..jer ako se to niti ne liječi, tak onda koža može još više propadati..
    ja ga već 3 dana nisam nigdje namzala s krotićem, ali vidim danas da ću ga morati malo na 2 mjesta, ne žeim čekati da se to rasplamsa..
    mada je puno i novih stvari jeo, malo paradajza, lubenice, kuhani kukuruz, pržene kokice i tako..aerius pije svakodnevno..preko ljeta sam maknula singular, ( to pije kao prevencija da ne dobi astmu jer je imao 2-3 bronhitisa), i ok mu je..mada mu ga poslije ljeta opet budem uvela--
    i tako..živimo iz dana u dan..nekad ga jače svrbi, nekad ništa..ali, nema dana da se bar 2-3 puta malo ne posvrbi..
    držite se..

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Stela- koliko je star tvoj mališa?
    Čini mi se da su tvoji/vaši problemi najsličniji našim
    Je l Elocom jači od Afloderma? i je l Afloderm bolji za područje lica? koliko sam skužila..

Achan avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

evo stela2 da ti nadoknadimo što te nije bilo
    znači i tebi bude relativno čist tek par dana nakon kortića? Ponavljam pitanje, da li je Elocom jači od Afloderma jer naša ped se jako zgraža kad joj kažem da bi trebala češće mazati da bude dobro. Mi pokušavamo čekati desetak dana između mazanja, ali to samo znači da 9 dana nosimo rukavice, držimo rukice, mažemo rane koje se cijede u iščekivanju desetog.
    Da li su ti baš rekli da se može tako češće mazati ili jednostavno nemaš druge od očaja?

bimba iaia avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Pazi kako je naša pedica objasnila mazanje kortićima:"namažite ili malo ruke,ili malo noge,nemojte sve odjednom... :/ "Pa sad znaš zašto ih izbjegavam(a niti bombone ne jede )kao da mi je dala otrov.

koliko može utjecat ono šta ja pojedem na djete koje doji 2xdnevno samo za zaspat?

Mi u sri.idemo dermatologici,pa ćemo imat diagnozu.

Točkica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Mi smo na ljetovanju trenutno, ekcem na licu ne prolazi,vratić ovisno o tome koliko je vruće, nekad crven jako, nekad manje. Ispod jednog pazuha malo crveno a iza uha konstantno.
    Mama mi priča da smo sestra i ja kao bebe imale jako crvene obraze a sestra i iznad laktova, nije tome pridavala veliku važnost, mazala Locacortenom i prošlo. Nije nas dojila ( blizanke smo), odmah na kravlje mlijeko. Je li to bio AD, tko će ga znati.....

zloćko avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Je l Elocom jači od Afloderma? i je l Afloderm bolji za područje lica? koliko sam skužila..[/quote]mislim da je afloderm slabiji jer smo mi prvo dobili njega sa oko4mj.i super je bio čist a zatim je opet buknulo gore nego je bilo pa je derm dala elokom od kojeg baš nešto nije bilo bolje, pa smo dobili geokorton i dr je rekla samo 3 dana smijem mazati i mora proći veliki razmak do sljedećeg mazanja i opet nam ništ nije bilo bolje zatim nam jr derm.u vinkovcima dala cold kremu sa kuteroidom od koje mu je stvarno bilo puno bolje posušila mu je sve rane i spale su mu hruste sa tjemena :D sada nam koža više ne puca osim malo iza uha i kada mu sada bukne derm mu je dala elokom ali pravljeni sa pharmabazom jer više nije tak strašno kako je bilo :D

Achan avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Nama je drem rekla da nikad ničim ne mažemo sve bebi jer da one jako dišu kroz kožu. Samo što je on tada već imala skoro 4 mjes. pa ako se do tada nije udavila cjelokupnim mazanjem neće ni sada. Kod kortića je to da se ne preoptereti organizam, posebno jetra. Ali to opet nema puno smisla kad su mi dvije ped rekle da se Elokom ne resorbira u organizam :? :/

Moja sestra mlađa je imala ekceme ko djete i mama joj to masno mazala lokakortenom (loka=lokalni korten=kortikosteroid) pa kako kaže moja sestra "normalna je osim što su joj cice male" ja bih dodala i da je puno puno dlakavija od mene.

Mi ponovili tretman protiv grinja, maknuli sve živo što skupljaprašinu uključujuči i sitne predmete po policama i iskeno čini mi se da je mrvicu bolje. Sutra navečer idemo na elokom pa će se bolje viditi.
    One švicarske stranice koje sam spomenula savjetuju kupanje u crnom čaju za ublažavanje svraba i laganu dezinfekciju curećih ranica. Probali jučer navečer i stvarno je malo pomoglo.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

ljudi, mene niti strah pisati jer nam traje "dobra faza" već nekih 2-3 tjedna (ljeto!?!) pa me strah da ne ureknem (to se uvijek desi kad se pohvalim)
    moje rješenje je sljedeće: kad krene (znači, ne čekam previše) odmah namažem Elocom da "spriječim", kako cure kažu, ne resorbira se u organizam, pa iako poo jačini spada u jače, mislim da je manje zlo nego Beloderm u belobazi koje nam svi trpaju, dok Afloderm još ajde ajde, ali nama ne pomaže u lošim fazama...
    eto.. kupila sam i čaj od hrastove kore pa čekam večeras da ga umočim...
    pozdrav svima! (vidim, nažalost, da ima i novih, ali se nadam da će ubrzo naći "svoje" rješenje)

Shireen avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Bimba Iaia, evo da ti javim da sam prije 2 dana svom B prvi puta za doručak napravila gris, sa kozjim mlijekom - naravno. I nije bilo nikakve reakcije, što me izuzetno veseli jer je on to popapao sa gotovo jednakim užitkom kao što cica

Dakle - gris ilitiga pšenična krupica nije bijelo brašno!

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj Shireen prvotno napisa
    Bimba Iaia, evo da ti javim da sam prije 2 dana svom B prvi puta za doručak napravila gris, sa kozjim mlijekom - naravno. I nije bilo nikakve reakcije, što me izuzetno veseli jer je on to popapao sa gotovo jednakim užitkom kao što cica

Dakle - gris ilitiga pšenična krupica nije bijelo brašno!

preuzeto iz : http://www.granolio.hr/hr/proizvodnj...vodnja-brasna/
    Pšenična krupica - gris
    TIP 400Farina pšenična krupica ili gris jest čisto bijelo zrnasto brašno dobiveno od jezgre zrna bez čestica mekinja. Prikladan je za pripremu kašica, nabujaka, nadjeva te instant-krupica za dječju hranu. Donedavno pomalo zaboravljena namirnica, u novije se vrijeme sve više vraća u domaće recepture. Dostupno je u pakiranju od 1 kg, 25 kg i 50 kg.

ali u priči postoji i integralni gris, gris od kuruze, griz od pirike itd....

Shireen avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Vidiš, vidiš... Treba samo u-google-ati i dobije se odgovor! Hm, ako je gris bijelo brašno (u našem slučaju jest jer sam mu dala baš onaj običan gris), čini se da je alergija na to prošla :D

Datum pristupanja
    Sep 2007

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj Shireen prvotno napisa
    Vidiš, vidiš... Treba samo u-google-ati i dobije se odgovor! Hm, ako je gris bijelo brašno (u našem slučaju jest jer sam mu dala baš onaj običan gris), čini se da je alergija na to prošla :D
    Vidiš ja sam Jelića pitala dal spada tu cijela pšenica, i rekao je da bi ju trebalo što više izbjegavati.

Mi smo na krvnom testu kasnije u bolnici dobili da je malo alergična na BB, ali nam je doktorica rekla pošto do sad nije imala problema s BB, nek jede i dalje. Mi smo ga jako skinuli s jelovnika tak da jede kruh večinom od raži ( naravno pomješane s BB), a tjesto jede max 1 x tjedno!

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

bokić svima..

bubica 27, moj mali je sad star točno 2 god i 8 mj..afloderm je puno slabiji od elokoma, primjereniji je baš za lice..ja maloga uvije mažem samo s aflodermom po licu, s elokomom nikad..što se tiče redoslijeda najslabiji je afloderm, onda je beloderm, elokom je najjači ali je novije generacije i jako je dobar..
    sve ovisi koliko je jako i opsežno crvenilo da bi se mogao odrediti koji kortić..moj na licu ima jako blago, nema čak niti hrapavo, pa je afloderm jako dobar on to sredi za dan dva..ponekad koristim i elidel..kombiniram..i to mu pomaže..to mu u biti najbolje pomaže..da ga smijem mazati sveposud samo s elidelom uvijek bi bio čisti, ali strah me toga..to onako umjereno i tu i tamo..mada derm mi je rekla da je inače elidel jako slabi..ali kod prave dijagnoze ad-a izvrsno pomaže..ali, da mu je lice npr jako upaljeno, jaka zadebljana koža, ono baš grdo s jakim svrbežom, afloderm bi bio preslabi, može se namazati s elokomom, jer elokom dosta stanji kožu, a ako je ekcem debeo i jako crven njega treba stanjiti, to jest da se odljušti taj upalni dio i ostane ispod zdrava koža..tak da to ovisi o ekcemu..bolje je onda namazat radije 2 dana s elokomom, nego sad mazati 10 dana s aflodermom..

achan, pravilno mazanje s kortićima je da se mora napraviti minimalno pauza onliko dana koliko se i mazalo s kortićima..znači ako si mazala npr natkoljenicu 5 dana, i prošlo je mora se uzeti minimalno 5 dana pauze.5 dana se više ne bi smjelo mazati po tom istom mjestu..ukoliko se ekcem vrati za 3-4 dana, za 5 dana se slobodno opet maže..sad ako ja njemu i neki dio tijela izliječim, već drugi dan mi se pojavljuje na nekom drugom dijelu..tak da skoro pa svaki dan mažem neki mali dio ali na drugom mjestu..npr..lice mu može biti čisto i 2 tjedna, poslije kortića, ali opet može se vratiti već i za 3 dana..ali, lice kad mažem, niti ne mažem više od 3 dana..trup mi zna biti čisti i po 3 tjedna..ovisi o fazama...najveća žarišta su mu prstići na šakicama ( prije je bila cijela šaka, znači ide prema boljemu), koljena, ispod vratića, preponi, gležnjevi..i tu ga uvijek malo svrbi..danas mi je relativno čisti..baš mi je lijepi, mekani..
    dermatolozi su mi rekli da ga tako mažem, i pedica..vodim dnevnik mazanja kortik..i derm. uvijek kaže da mi malo toga potrošimo da je to ok i da tako treba..nije to sve u očaju, nego jednostavno moraš djetetu pomoći da ga ne svrbi i dovesti bolest pod kontrolu, inače kak bude normalno živio, to ne bi bio život..

u principu ne maže se cijelo tijelo odjednom, jedino bi se moglo s aflodermom jer je on slabiji, ali bolje ako se već mora da se ujutro jedan dio, navečer drugi..netko je spominjao kuterid..on je jaaako jaki kortić, ali ako je nekome pomogao, super..zato i postoji..
    maya, drago mi je da vam je bolje..dobro mažeš tak i ja..čim nešto krene bolje da se odmah namaže, i zaustavi se širenje..

bimba iaia, pedica nije dermatolog i normalno da ju je strah kremica..ali, kremica je najmanje štetna..tu i tamo namazati mali dio s pravilnim pauzama..to da bi se 20god stalno tka mazalo e, onda bi se možda malo stanjila koža, ili bi nam tom mjestu bilo više dlaka..ništ posebno..zamisli, da npr.mora piti kortikosteroide, e to je opasno..čak neki kažu da kod ad-a možeš biti i stretan ako ti kortić uopće hoće pomoći, imaš takve. ad-e da kortić niti ne pomaže..mislim, te kremice..jedina opasnost od tih kremica je da se ne maže cijelo tijelo cijelo vrijeme bez prekida..jer može kortić ući u krv..

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

achan, ovo kaj si napisala za ruke da mu mažeš pa 10 dana pauze i itd..
    mi smo imali isto faze da su mu ruke bile zamotane, zamatala sam u zavoje i preko dana i noći jer ako su bile otkrivene odmah se svrbal i napravil rane..sad se ne sjećam kad je zadnji put imal, osim zna imati flastere po prstićima koji ga svrbe..ali, preporodili smo se od kad smo namazali crvenilo po šakama s čistim elokomom...jer inače koristim 20% u expl..to mu nikad nije do kraja izliječilo, brzo se vratilo..kad mu se pogoršalo namazala sam 3 dana s čistim elokomom, dva dana vlažne obloge preko noći i to je prošlo..najmanje 5 dana si na miru..pa ako ti ima grde promjene namaži ga, maži ga toliko dugo dok mu ne porđe do kraja do normale, mada ga budeš mazala i 5 dana...jer ako budeš malo pomazala, i ne budeš do kraja izliječila, to ti je koda ništa nisi niti napravila..ako se i vrati za 5 dana, možeš ga opet namazati..a, i ti vlažni oblozi, vrlo bitna stvar za atopičare..ublaže svrbež, koža upija vodu koju atopična koža brzo gubi..ako promjene vlaže, ako curi iz njih, pbavezno antibiotska mast..onda možeš navčer elokom, ujutro betrion..jer ako je bakterija unutra, sam kortić ne bude pomogao..bude malo, ali ne bude izliječio do kraja..
    opet sam se raspisala..već sam par puta rekla da bi o tome mogla samo pisati i pisati i nikad kraja..
    ispada da ja tu najviše zagovaram kortiće..protiv svakog sam lijeka, sve bi bilo super da se može bez toga..ili blago onima kojima neke stvari prolaze s neutralnim kremama..ali, to je opaka dosadna bolest, a djeca stvarno zaslužuju da žive bez tegoba..jer ako se pravilno neki lijekovi koriste, stvarno se može kvaliteno živjeti bez nuspojava..pa kaj i ako za 7 god i narastu par dlaka više..nije to ništa prema bolovima i svrbežu..znam ljude koji su cijeli život na kortićima i još možda duže žive od nekih koji su bili potpuno zdravi..ja sam istoi za prirodne metoda..super ako nekome pomogne homeopatija, biorezonanca, čajevi, travari..to je odlično..ali, ako nekima i ne pomogne, da zna kako si ipak može malo olakšati..ustvari ne malo, nego jako puno..
    i mene je jako strah i tih kortića, elidela..ali, imam super dermatologicu koja valjda zna više od mene..ako ona kaže da je to ok, da bi mogla još u biti daleko više koristiti toga i da je to sve pravilno kaj radim i ako vidim da tako pomažem dosta djetetu da on normalno živi, onda ću tako raditi..ionako je život nepredvidiv, danas si tu, sutra te nema..pomogni si i uživaj koliko god možeš..
    govorim to i zato jer puno sam o ad-u čitala, i znam masu roditelja koji su puštali djecu da se s tim pate, čak im vezali ruke po noći, da se ne svrbaju..e, to mi je strašno..

pusa svima..

Achan avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Maya_78 hvala za onaj link. Koliko je vama strašno gledati one fotke, ja bi si najrađe ono za konje stavila da ih ni krajem oka ne vidim. Pročitala sam sve što tamo piše i ... Znači daju mi elokom i za lice a tamo piše da je za lice prejak. Ono što me splašilo je što piše da elidel, odnosno aktivni sastojak kojeg sadrži, može uzrokovati rak. I kako onda mirne duše koristiti takvu kremu. Što je iz mojih usta prava smijarija obzirom da na radnom mjestu koristim tvari koje također uzrokuju rak i nikad se nisam time zamarala, ali kad je kod Tije sve se mjenja.

stela2 puno ti hvala na savjetima, sada mi je sve malo jasnije sa tim mazanjima. Ne mogu vjerovati da mi ni pedijatri ni dermatolozi nisu bili u stanju barem približno ovako objasniti što i kako da mažem. Kad sam ped rekla da je jako upaljeno ali čekam da prođe desetak dana od zadnjeg mazanja samo je kimnula glavom, apsolutno mi ništa nije rekla. Da i mi prakticiramo vlažne obloge. Elokom nisam nikad imala potrebu mazat preko cjelih udova, samo vanjski dio potkoljenica. vanjski dio obraza, jedno koljeno i jedan lakat i ne sve u isto vrijeme, ali to je za sada naravno.
    Poptuno se slažem s tobom da im treba kako god olakšati i da ono upaljeno i grebanje nije život niti za odraslog a kamoli za djete.

Jučer sam je počela mazati i već se vidi da je bolje. Inače, mi može netko preporučiti nekog dobrog dermatologa u Istri ili blizu, nekoga tko se razumije u bebe i/ili AD? Nije bitno da li je privatno ili HZZO.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Achan, nama je ped. već s 1.5 mj. za ekcem na licu prepisala Elocom, bez dodatnih preporuka dermatologa...
    jedan ped. od povjerenja također nam tvrdi da je E. u Italiji standardna terapija za AD i da nema straha; uglavnom je onaj link super što se tiče pojašnjenja FTU, nama je taj ped. rekao da je 1 FTU (prstohvat) dovoljan za cca područje šake, i da je dobro zadebljanja i upaljenja namazati deblje (ne ono kako piše "u tankom sloju"...
    stela2, ja sam nakon što sam proučavala AD, terapije moguće i dostupne, isto zaključila da je važno pomoći djetetu da ima koliko-toliko normalno djetinjstvo i da ga se što manje muči, i isto sam pobornik razumne uporabe kortića; mislim da ima lijekova koji daleko više štete, a puno se lakomije uzimaju...

Achan avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Maya_78 Da i ja sam čitala da E koriste i u Italiji kao standardnu terapiju.
    Vidiš, dobro je čuti to da ide deblje na zadebljana i upaljena mjesta. Na onim stranicama piše da ako se cijedi treba tretirati antibiotikom jer će inače kortizon kratko pomoći ali će se brzo vratiti jer bakterija ostaje. Ja se onda opet pitam, već su dvije pedijatrice vidjele da joj se cjedi ali nikad nisu spominjale antibiotske kreme. Da li ja onda nju sada uzalud mažem kada joj se cjedilo? Uh to ljeto i godišnji odmori, ovakva pitanja nisu hitnoće pa moram čekati da se naša ped vrati sa GO da je sve to pitam. Još deset dana do ped day

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Nama je dan geokorton za vlažna mjesta, a on je antibiotik sa malom dozom kortića, dva u jedan
    Ali svejedno nam se kruste po glavi stalno vraćaju,nikako ih se rješit.
    10% i 20% elocom nam gotovo ne pomažu, nikako da se očistimo.. ni puni elocom u tankom sloju ne pomaže, izgleda da baš trebam dobro dobro namazat...a cijelo tijelo je zahvaćeno, pa navečer imam dileme koji dio tretirat :/

Achan avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Vidiš, da kucnem, ali nakon onog što sam bila postala sa oblozima od hrastove kore pa Pavlovićeva mast kruste su skoro pa otišle. Nije da više ništa nema, ali to je toliko malo da je zbilja zanemarivo, samo joj svaki dan jednom operem mustelinom za tjemenicu i namažem glavicu pavlovićevom i pod kontrolom je. Onaj dan kad sam je okupala u crnom čaju isprala sam joj i glavicu istom vodom i čini mi se da je i to malo pomoglo.

zloćko avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj stela2 prvotno napisa
    achan, ovo kaj si napisala za ruke da mu mažeš pa 10 dana pauze i itd..
    mi smo imali isto faze da su mu ruke bile zamotane, zamatala sam u zavoje i preko dana i noći jer ako su bile otkrivene odmah se svrbal i napravil rane..sad se ne sjećam kad je zadnji put imal, osim zna imati flastere po prstićima koji ga svrbe..ali, preporodili smo se od kad smo namazali crvenilo po šakama s čistim elokomom...jer inače koristim 20% u expl..to mu nikad nije do kraja izliječilo, brzo se vratilo..kad mu se pogoršalo namazala sam 3 dana s čistim elokomom, dva dana vlažne obloge preko noći i to je prošlo..najmanje 5 dana si na miru..pa ako ti ima grde promjene namaži ga, maži ga toliko dugo dok mu ne porđe do kraja do normale, mada ga budeš mazala i 5 dana...jer ako budeš malo pomazala, i ne budeš do kraja izliječila, to ti je koda ništa nisi niti napravila..ako se i vrati za 5 dana, možeš ga opet namazati..a, i ti vlažni oblozi, vrlo bitna stvar za atopičare..ublaže svrbež, koža upija vodu koju atopična koža brzo gubi..ako promjene vlaže, ako curi iz njih, pbavezno antibiotska mast..onda možeš navčer elokom, ujutro betrion..jer ako je bakterija unutra, sam kortić ne bude pomogao..bude malo, ali ne bude izliječio do kraja..
    opet sam se raspisala..već sam par puta rekla da bi o tome mogla samo pisati i pisati i nikad kraja..
    ispada da ja tu najviše zagovaram kortiće..protiv svakog sam lijeka, sve bi bilo super da se može bez toga..ili blago onima kojima neke stvari prolaze s neutralnim kremama..ali, to je opaka dosadna bolest, a djeca stvarno zaslužuju da žive bez tegoba..jer ako se pravilno neki lijekovi koriste, stvarno se može kvaliteno živjeti bez nuspojava..pa kaj i ako za 7 god i narastu par dlaka više..nije to ništa prema bolovima i svrbežu..znam ljude koji su cijeli život na kortićima i još možda duže žive od nekih koji su bili potpuno zdravi..ja sam istoi za prirodne metoda..super ako nekome pomogne homeopatija, biorezonanca, čajevi, travari..to je odlično..ali, ako nekima i ne pomogne, da zna kako si ipak može malo olakšati..ustvari ne malo, nego jako puno..
    i mene je jako strah i tih kortića, elidela..ali, imam super dermatologicu koja valjda zna više od mene..ako ona kaže da je to ok, da bi mogla još u biti daleko više koristiti toga i da je to sve pravilno kaj radim i ako vidim da tako pomažem dosta djetetu da on normalno živi, onda ću tako raditi..ionako je život nepredvidiv, danas si tu, sutra te nema..pomogni si i uživaj koliko god možeš..
    govorim to i zato jer puno sam o ad-u čitala, i znam masu roditelja koji su puštali djecu da se s tim pate, čak im vezali ruke po noći, da se ne svrbaju..e, to mi je strašno..

pusa svima..
    e svaka vam čas na ovome i u potpunosti se slažem sa vama!!!!

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

nama je dermatologica za lice preporučila Maxidex kremu koja se inače koristi kao mast za oči jer je još slabiji od Elocoma, za kruste smo koristili parafinsko ulje

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj karel prvotno napisa
    nama je dermatologica za lice preporučila Maxidex kremu koja se inače koristi kao mast za oči jer je još slabiji od Elocoma, za kruste smo koristili parafinsko ulje
    I nama je prvi kortić bio Maxitrol, ali to nam sada ništa ništa ne pomaže..

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

da, maxidex je slabiji i od afloderma čini mi se, čim je namjenjeni za područje oko očiju..geokorton je isto dobar kad je rana inficirana..on je dobar kad treba više antibiotika nego kortića..a, kad je potrebno i jedno i drugo onda je bolje kombinirati..jednu navečer, drugu ujutro..

Achan avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj bubica27 prvotno napisa
    Pridružujem se. Mi smo bili dobili Maxidex za kapke radi navodnog dermatitisa jer me ni patronaža ni ped nisu slušale kad sam im govorila da joj se to tjemenica spustila do kapaka. Ja sam kapke rješila sa malo hidratantne kreme i skidala ljuskice a Mxidex koristila jedanput samo na obrazu, ali isto nam je prestao pomagati, a i rok od otvaranja je mjesec dana pa treba pripaziti.

Achan avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Pridružujem se. Mi smo bili dobili Maxidex za kapke radi navodnog dermatitisa jer me ni patronaža ni ped nisu slušale kad sam im govorila da joj se to tjemenica spustila do kapaka. Ja sam kapke rješila sa malo hidratantne kreme i skidala ljuskice a Mxidex koristila jedanput samo na obrazu, ali isto nam je prestao pomagati, a i rok od otvaranja je mjesec dana pa treba pripaziti.

Achan avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Achan prvotno napisa
    .. a i rok od otvaranja je mjesec dana pa treba pripaziti.
    I Elocomu je rok mjesec dana od otvaranja!
    Evo sam kruste jutros namazala Betrionom, navečer ću Aflodermom, koliko dana treba tako, budući je Betrion atb?

Achan avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Meni je ped rekla da je elokomu rok 3 mjeseca samo da ga stalno držim u frižideru.
    Ma i oni su svi ludi. Ako je samo mjesec dana šta nam daju onu kutju veličine lanolinske kreme za guzu i onda ti kažu koristiti što manje. Živio HZZO i rasipnost.
    Inače internet je malo puknuo pa se onaj prijašnji post poslao 3 puta.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Koji je onda rok pravljenim razrjeđenim elocomima iz ljakarni? Možda mi oni zato više ne djeluju, ako im je istekao rok trajanja :?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

znam da nam je za Alfodermu u belobazi bio rok 6 mjeseci i pisao je na kutiji!

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Nakon malo dužeg ne javljanja, evo da se malo javim dok Vanja spava. Bili smo ove subote i nedjelje na moru. Prije odlaska ujutro je raščešao (razorio) pregib ruke iznad lakta i vanjsku stranu iza koljena na nozi. Nadala sam se potrajat će bolje stanje, jer nam je belobaza s maslinovim uljem sanirala lice, vrat i gornji dio leđa, te ruke i jednu nogu. Uz to mi se činilo da nam je mnogo bolje i od eucerin losiona sa 3% uree. Ali eto opet sve ponovo počelo, pa sam se tješila sanirati će to more. Prvi dan voda prljava, sav se upalio nakon kupanja, no sanirala mu se i noga i ruka nakon tuširanja običnom vodom i mazanja belobazom... A onda u nedjelju se upiškio u krevetu dok je spavao i sav se iščešao i nije mi jasno kako ja to nisam primjetila jer sam spavala s njim. Uglavnom taj dan smo probali ući u vodu ali je toliko vrištao da ja nisam imala srca da ga tjeram. Mazali smo ga i vratili se kući. Jedna žena na plaži mi je rekla kupajte ga u čaju od kadulje (žalije) i tako smo radili kad smo se vratili, dok me nije uhvatila potpuna panika kad je ponovo razorio noge... Odlučila sam za kortikosteroid, ali najblaži... Stavili smo advantan blago na noge i ruke samo. Prvo noge, onda i ruke. Ali ujutro je raščešao kao nikad do tada noge... Užas pravi. I onda sam ionako neodlučna odlučila prestat s advantanom, te probati utapkivati blagi rastvor hipermangana i kad se to osuši kapati par kapi propolisa za bebe propolbaby. Moram priznati bilo je grozno danas, jer ga je užasno peklo od propolisa. Srce mi se kidalo, ali napredak se vidi. Rane se pretvaraju u kraste lagano... Ne curi sada ništa. Ne češe ga... Kupila sam i zagrebački melem, kupku soli Mrtvog mora, deterđent za alergičare u DM-u, pa se nadam naći ćemo izlaz bez kortikosteroida. Do sada smo imali pod kontrolom neurodermitis, a sada smo u najgoroj fazi od kako nam se pojavio prije dvije godine.

Za mast iz Nove TOPOLE kod B. Gradiške sam čula ali još nisam našla način da dođem do nje.

Javimo se opet

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Savjet - ako ga nisi dugo /često mazala kortikosteroidima, i jako mu je loše, namaži ga da mu prođe, a onda probaj održavati prirodnim metodama!!

Achan avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Mi probali pa da kažem i ostalima. Mast iz nove topole dobra je za suhu kožu.Ali ni slučajno na crveno, upaljeno ili cureće. Probala sam samo malo na jednoj flekici, i uspjela je biti još crvenija, još jače upaljena i napravili su se novi plikovi.
    Mislim da je istina da su za AD bolji preparati na osnovi mineralnih ulja od onih na bazi životinjskih masti.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

pozdrav..
    bubica, maži ga s betrionom jedno 5 dana, kaj ja znam..buš vidla kad bude prošlo..ali, 5 dana daj minimalno jer ako je slučajno bakterija da se ona do kraja sanira, inače zabadava mažeš..

mi imamo 20% elokom u expl skoro uvijek jedno 3 mj, čisti afloderm jedno 5mj, a čisti elokom skoro pa cijelu godinu..sad i ja malo razmišljam o tom roku trajanja..
    jučer mi je blago pocrvenio po čelu i vratu, oko kapka....danas se već to po malo širi..ništ mi ne preostaje nego ga namazati s aflodermom, da mu to za dan dva prođe..nisam ga mazala jedno tjedan dana po licu , pa bi mogla..jer sam ga prošli put mazala prije tjedan dana 2 dana..tak da smijem..u biti moram, jer će se tako proširiti, bude nemiran i nervozan i živčani, možda si i koju ranicu napravi pa dobi još i bakteriju..i onda ga ionako na kraju moram namazati i to još plus veću površinu i jači kortić..tak da bolje da ja sad namažem 2 dana najblaži afloderm..tak ja razmišljam..jer jučer sam prvo probala s neutralnim, pa ništ koristi..

bimba iaia avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Evo nas od dermatologa.Dojmovi su da je doktorica ok(pogotovo u njen odnos s djecon),al da smo netipičan slučaj,recimo da imamo diagnozu AD.
    A šta nam preporuča:da nastavimo još sa Aeriusom (mi ga pili samo par dana dok se jako češala),Geokorton (jer imamo par točkica), ...pa čak i da se pazimo od uboda kumaraca,na jesen alergotest,a u sl.polgoršanja bris nosa i stolicu za Candidu(valjda je to iz Jelićevih nalaza)...

Mislim da nećemo ništa dok nam je ok,a ako zagusti ćemo kremicama.Ili?

Achan avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Eto nas,
    od nedelje je mažem elokomom.
    Lice joj je potpuno prošlo u dva dana, ali danas već ima sitne prištiće što znači da će u roku nekoliko dana opet biti semaforić, barem je inače tako bilo.
    Nogice su kao bile skoro prošle, a noćas se opet počela češati i danas vidim da se lagano cjede, a nismo ni stali mazati.
    Mislim da joj treba antibiotska krema za te nogice, samo što betrion ne daju bez recepta pa ću probati sa geokortonom a ako ne pomogne u srijedu smo kod ped.

Shireen avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj Achan prvotno napisa
    samo što betrion ne daju bez recepta
    Jesi sigurna da ne daju bez recepta? Pitam jer sam ja već par puta (ne za AD) u ljekarni bez problema kupila betrion. Nikada me nisu tražili recept

Achan avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

U ljekarni koja mi je najbliža ne daju. Ali kad mi kažeš ići ću sutra u još koju u gradu. Thnx

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

kod nas daju Betrion platim i kažem da ću u roku ... dana donesrti recept.
    Ak ga donesem dobijem novce, ak ne oni naplate iz pologa.
    mi uvijek donesemo recept

Točkica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Nikin lijevi obraz i dalje crven, nekoliko točkica na desnom. Ovako loše je zadnji put bilo prije točno mjesec dana. Vratić je pak super, pregibi isto, jedino iza jednog uha i dalje lagano vlaži.

Achan avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

I nama je opet lošije. Obrazi polako ali sigurno idu prema kriznoj točci. Čekam dan prije krize pa opet na elokom. A nogice mažem Betrionom (thnx još jednom, već slijedeća ljekarna nam ga je prodala, a u srijedu ću pričati sa ped) i iako su i dalje crvene i upaljene čini mi se da upala lagano splašnjava, a onda idu pod elokom.

Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Mom je malenom svake godine more ocistilo svo crvenilo i u Zg. bi se vracali s pravom baby kozom iz reklama. Ove mu pak godine more, tj. slana voda uopce nije odgovarala. Bili smo najprije na ljetovanju u Mallorci i podlaktice su mu bile toliko crvene da ih mi nismo mogli gledati, a on nije moga prestati svrbiti i raditi rane. Naravno, od krema sam ponijela samo Mustelu, misleci kako mu nista ne treba jer ce mu more sve izlijeciti. Pa smo morali do doktora koji nam je dao kortic - kremu Vaspit, za koju kaze da ne ispusta hormone u organizam (yeah, right) - no nismo imali izbora. Proslo mu je od nje, pa smo prestali mazati nakon 3 dana. No, opet se pojavilo, ali sporije - taman da izdrzimo do Zagreba. Tu smo poceli mazati opet Stibium homeopatskom kremom (gore sam ju negdje nahvalila) i proslo mu je za dan (s tim da smo ga u tom danu debelo mazali barem 5 puta). Onda smo opet do naseg mora i skuzili da mu smeta kupanje na javnim plazama, jer bi mu ruke odmah pocrvenile po izlasku iz vode. Tako da smo odlazili na plaze gdje nema nikoga i crvenilo je ostalo isto, sto je nakon svega, uspjeh. Jos uvijek su mu crvene rukice, al odrzavamo Stibiumom. Fakat smo jako zadovoljni s tom kremom. A za lice smo potrosili Mustelu, s kojom smo postajali sve manje zadovoljni, pa sam u ljekarni zatrazila za misljenje, da bi mi farmaceutkinja rekla da bi se kreme trebale mijenjati s vremena na vrijeme jer se postigne rezistencija na njihova svojstva nakon odredjenog vremena. Uzeli smo Avene, koju sada samo na lice stavljamo, jer su ruke preupaljene za obicnu hidratantnu kremu.

Jedno pitanje - svi su nam na moru preporucivali da mu mazem kantarionovim uljem. Naravno da nisam jer ono isusuje kozu, a i koza mu je bas upaljena da se sada igram s isprobavanjem, ali me zanima jel netko od vas isto cuo.

bimba iaia avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Mony,da li je to ova krema?
    Uzimaš i mercurius ?

Ja sam joj probala mazati kant.uljem još dok je to bio samo suhi lišaj na nozi,al nije baš nešto strašno pomoglo... :/

Sad kad nam je bolje...izjeli nas komarci
    A ne volim je špricati još i tim kemijama...

Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Da, to je ta krema.
    Mercurius nam homeopatica nije nikada dala.
    Lijecila je necim drugim i konstitucijskim, a za smanjenje osjecaja svrbezi nam je preporucila Rhus Tox.
    http://www.answers.com/topic/rhus-toxicodendron

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj bimba iaia prvotno napisa
    Mony,da li je to ova krema?
    Uzimaš i mercurius ?

Ja sam joj probala mazati kant.uljem još dok je to bio samo suhi lišaj na nozi,al nije baš nešto strašno pomoglo... :/

Sad kad nam je bolje...izjeli nas komarci
    A ne volim je špricati još i tim kemijama...

Mi smo koristili Stibium, ali kako smo Jeliću testiranje je ispalo da joj ne paše Stibium, ali homeopatski lijekovi su bili OK.

Nama je Mercurius kak konstitucijski lijek ( jako voli vodu, ...). Uzimali smo na početku Sumpor i Nox vonicom za čišćenje , pa onda homeopatske lijekove za imunitet, pa Merciurius, pa smo sad opet na imunitetskih lijekvima.
    Mi uzimamo kaplijice jer je ona alergična na KM , pa sam molila nekaj kaj nema laktoze ( za svaki slučaj da nije i na laktozu). Kože je čista već nekih mjesec- mjesec i pol. Ne svrbi se više, mažem je navečer kod kupanja s maslinovim uljem , i ponekad s 12% Eucerin omega masnom kiselinom ( krema).

Ona je alergična i na ambroziju bar po testovima, ali ja baš nikad nisam vidjela nešto jako izraženost, ali je homeo. rekla da za svaki slučaj sad uzimamo stvari za imunitet.

Achan avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Eto jedna mala novost, počeli smo se mazati onom masti iz Nove Topole. Kao što sam bila rekla, nije dobra kada su ranice i/ili se cijedi, ali za suhu kožu je stvarno izvrsna. Ona ima fleke užasno suhe i hrapave kože, sad nakon tri dana mazanja koža je puno mekša i čini mi se da će se potpuno oporaviti (kuc kuc).

bimba iaia za komarce možeš u bio šopovima kupiti onu narukvicu ili nanožnicu, na prirodnoj su bazi i stvarno su djelotvorne. A ako te gnjave i kod kuće a ne želiš stavljati one smrdljive tablete možeš u ljekarni naći aparatić na ultrazvukove protiv komaraca. Mi ga koristimo i djeluje, jedino što mu je opseg rada 3 metra pa moraš paziti di ga staviš.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •