Stranica 35 od 94 PrviPrvi ... 2533343536374585 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,701 do 1,750 od 4691

Tema: Atopijski Dermatitis

bimba iaia avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Nisam nikad čula za tu narukvicu...pogledat ću,hvala.
    Da,jučer ju je i osa spičila...šta se tiče ad je ok,al nas u zadnje vrijeme prati neka iela nera-skoro je srupila staklo od regala,razbila je staklo od stolića,ubola ju osa... :/

Nadam se da je svima bolje.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

dali te narukvice pomažu i kod alergija na pelud????

Achan avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Ne, ne, narukvice su za komarce, eventualno tjeraju i druge leteće insekte.

biamba iaia kažu da nesreće dolaze u nizovima od tri, tako da je odradila svoje

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

pozdrav..
    evo, mi smo sad bolje..jer nismo bili baš prošli tjedan..imal je 3 dana malu temp do 37,5 i prehladu..sigurno je to bio neki virus i odmah se osipal.ali, sad je već bolje..jedino su mu trbuh i leđa malo hrapava i suha, ali to mi je najmanji problem..s neutralnim kremama se to da riješiti..
    jedino 3 prsteka na rukici ga jako svrbe, pa ima tu flasteriće..
    i tako..ništ posebno i novo..

Točkica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Ja prijavljujem samo obraz, ekcem veličine kovanice od 5 kn.....Taman malo prođe i evo ga natrag.... Ostalo super, vratić kako je veća sve bolje.

bimba iaia avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

A šta mislite o onim zaštitama s magnetima za madrace i sl. od full pointa ili 2.?
    Moja mama misli da je to pomoglo mom bratu...

Achan avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Bimba iaia
    Osobno baš ne vjerujem u to, ali bio je netko napisao da je pokušao bioenergijom i da je uspjelo. Sad, idi ga znat.

Iskreno, odlučila sam biti strpljiva obzirom da stvarno kod najvećeg broja slučajeva AD prođe sam s godinama. Osim što sve to puno košta (ko da nam kreme već nisu preskupe) još mi je gore razočaranje kad ne djeluje.

Nama je jedan tip jako preporučio neku doktoricu koja sve zna o alergijama i intolerancijama na hranu, "malo je skupa ali isplati se". A tip je pun love, onda mogu misliti koliko je skupa. Malo smo istraživali i otkrili, ženska je fizioterapeut i na crno je otvorila neku nazovi ordinaciju gdje ne znam na osnovu čega djeli ljudima terapije i savjete o alergijama i intolerancijama na hranu. Naravno da mi nismo otišli. Sa bebom ići nekome bez diplome, bez dokaza o kompetenciji i još na crno!!? Ma manco fossi scema

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Mi bili danas na opterećenju s kozjim mlijekom ( u bolnici ) i nismo prošli. Dobila je trenutno crvenilo i prisštiće, nagrizajuću usnicu , ali je sve na sreću i brzo prošlo. Tak da još uvijek sanja sir od koze!

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

i moj se jaaako zacrvenio kad sam popila dcl kozjeg (domaćeg) mlijeka...
    škola za drugi put!
    nego, stariji AD-ovci, da li vam "prolaze" nutritivne alergije? nama svi kažu da će naše (KM, jaja, brašno...) proći ili s navršenih godinu ili 3... da li vi radite često testove pa "znate" ili idete metodom pokušaja/pogreške?
    ped. nam je rekla da prije onog cijepljenja koji sadrži neke tvari na bazi jaja pokušamo dati tjesteninu s jajima pa, ako nema reakcije, može se i cijepiti... da li tako svi rade?

Točkica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Imate li kakav savjet čime da mažem ekcem na licu.....? Luda sam, pomogne jedino elocom ali to ne želim...

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Imamo jedno čudno iskustvo s ekcemom i anticelulitnim blatom u kojem je ethyl nicotinate (to je ono štogrije i ima specifičan miris): otišao je. Da stvar bude bolja, otišao je munjevito.
    Nisam baš nigdje našao nikakvu referencu o tretiranju ekcema bilo kakvim nikotinatom tako da ovo slobodno uzmite s velikom rezervom.
    Glavno svojstvo različitih nikotinata u kozmetici je grijanje, odnosno povećavanje prokrvljenosti.
    U tibetanskoj medicini se ekcem povezuje s nakupljenom hladnoćom.

bimba iaia avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

mi bi trebali onda svi u blato, šta zbog ad , šta zbog celulita...

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj Maya_78 prvotno napisa
    i moj se jaaako zacrvenio kad sam popila dcl kozjeg (domaćeg) mlijeka...
    škola za drugi put!
    nego, stariji AD-ovci, da li vam "prolaze" nutritivne alergije? nama svi kažu da će naše (KM, jaja, brašno...) proći ili s navršenih godinu ili 3... da li vi radite često testove pa "znate" ili idete metodom pokušaja/pogreške?
    ped. nam je rekla da prije onog cijepljenja koji sadrži neke tvari na bazi jaja pokušamo dati tjesteninu s jajima pa, ako nema reakcije, može se i cijepiti... da li tako svi rade?
    Mi imamo 3 i pol godine polako prolaze alergije ( klopa) , radimo testove svako 6 mjeseci. Ovo smo bili u bolnici jer je dokt htjela pokušati, pošto je kozje manje agresivno od KM. sad nam je mlijako ( 1.33 proje 3 god bilo 28), neke stvari tipa limuna i još nekih stvari koje oupće ne konzumira raste pa raste, oupće neznam od kud. Rastu nam i vanjske alergije ( i to već godinu dana). Sad smo status sque, koža je Ok, ne češe se ne koristimo više Pregomin ( možda je i on nešto dolio vatre, koristili smo ga od 14 mjeseci). Što se tiće cjeplajena MoPaRu mi smo se cijepili s 18 mjeseci, naša je doktorica nije htjela cijepiti ( mada je već tada normalno jela jaja cca 7 mjeseci, ali se bojala) i poslala nas je u bolnicu, tamo nas je alergologica pregledala i cijepila bili smo još tam kojih 1-1.5 sat i poslije otišli doma. ( Znam priču o jednom dečku koji je stanovao bliz nas imao je dosta veliku alergiju na jaja, cijepio se u bolnici i ostao je tamo cijelu noć). tak da je sve to relativno.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

moram priznati da sam i prvo dijete i drugo cijepila puno kasnije nego se preporučuje . Kod prvog zgog mane srca i mozga, a kod druge zbog dermatitisa!

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

točkica, da li si probala parfenac ili jomax kremu? one nisu kortići, a nekima su jako pomogle..one su protuupalne..probaj pantexol mast..na debelo namaži da se vidi...mojemu nekad od toga prođe..u biti ovisi kakav je ekcem..ili cinkovu kremu, čisto ulje noćurke, gavezovu mast..možda kaj pomogne..

mi smo npr..jako alergični na mlijeko prvo smo imali samo 6,5, znači razred 3..i bili smo na hipoalergenom mlijeku. mlijeko nije uzimao niti u tragovima..strogo smo pazili na to..i sad mu je naraslo na najveću moguću alergiju preko 100, razred 6. moguće da bude doživotni alergičar na mlijeko..jaje ima na pol manje, to kažu da bi moglo proći do 7.godine
    na brašno, soju, prašinu nema.bar nije imao..čista 0..
    ali, kaj se atopičarima događa..da im alergija prođe, ali se pojavi nekad druga..prerastu alergije na hranu, ali dobe aeroalergene..tipa grinje, peludi itd..pa si mislim da je bolje biti alergični na hranu nego na to..jer hranu ne jedeš, a aeroalergena se ne možeš 100% riješiti oko sebe..
    i ako se dobije jaka alergija na te aeroalergene, dobi se i astma ( ne uvijek većinom)ili jako jaki ekcemi..
    mi se nismo cjepili s onim cjepivom koji sadrže jaja, nego s nekim pročišćenima..ali, poslije svakog cjepiva se jače osipa..

a, dobro nije sve to tak crno, oni koji imaju male alergije, slabi dermatitis, sve može proći i povući se bez ikakvih problema..mi smo mali teži slučaj, s jačim alergijama..ali, nadam se da će s vremenom ipak biti bolje..

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Parfenac krema se ne KORISTI u doba velike sunčeve sjvetlisti. napose ne na otvorenim dijelolima tijela. Mi smo je koristili samo u zimskim mjesecima , i prestali cca u 4 mjesecu dok još nisu jake sunčeve zrake. OPREZ!

Točkica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Nama je eto sve otišlo, čak i iza uha više ne vlaži, pregibi super, ali taj ekcem na licu je neuništiv, čak je i na drugom obrazu odnedavno crvena točka....Ovo ljeto imali smo 12 potpuno čistih dana, kako sam bila sretna....

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj stela2 prvotno napisa
    mi smo npr..jako alergični na mlijeko prvo smo imali samo 6,5, znači razred 3..i bili smo na hipoalergenom mlijeku. mlijeko nije uzimao niti u tragovima..strogo smo pazili na to..i sad mu je naraslo na najveću moguću alergiju preko 100, razred 6. moguće da bude doživotni alergičar na mlijeko..jaje ima na pol manje, to kažu da bi moglo proći do 7.godine
    zanima me da li je možda onda bolje mic po mic davati alergen u tragovima da se senzibiliziraju na njega? moj je ma KM isto razred 3 (oko 5 ima IgE), na jaja cca 11, na brašno 17... uhhh

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

maya, nisam sigurna ali mislim da je bolje ne davati namirnice na koje je alergični, prije bude prošlo..čitala sam da senzibilizacija kod alergije na hranu baš ne funkcionira, strogo se ne uzima ta hrana..
    nama su rekli da smo mu mi sigurno negdje davali kravlje mlijeko u tragovima čim je to toliko poraslo..a, ja nemam pojma gdje..jer stvarno pazimo..čak mu i kruh doma pečem..kupljeno ništ skoro niti ne jede..tak da..ne znam..nisam pametna..onda mi je alergolog kod kojeg hodamo ( dr.Richter) rekao da mu se moglo povećati i od mirisa mlijeka, prašine od mlijeka..a,ono na kaj ja već dugo sumnjam da mu možda smeta meso od životinje koja je jela mlijeko ( npr.napoji)..pitala sam to alergologa , ni sam nije znao šta bi mi odgovorio..a, derm. je rekla da nema šanse da bi to kaj smetalo..
    a, ja nebi tak rekla...gledala sam baš na tv-u emisiju gdje je ženska rekla da ne smije čak niti jesti piletinu ako se picek hranil s nečim na kaj je ona alergična..a, po testovima nije na piletinu alergična, ali reagira ako se pile hrani s hranom na kaj je..(ne mislim tu na pencilin, koji mnogi povezuju)..
    sad ti budi pametan..mali mi voli i piletinu i svinjetinu..da se tu ne krije kakvi problem?
    uskoro ću i ja posjetiti rogašku slatinu..baš me zanima što će oni tamo reći...nemam kaj izgubiti..
    pozdrav..

Shireen avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Evo i nas!

Dugo nas nije bilo, ali smo se sada vratili sa crvenilom po cijelom tijelu

Imao je onu 3-dnevnu vručicu i doktorica je rekla da će uslijediti osip kao znak da je najgore prošlo, ali meni se čini da je nama tek došlo! Jučer se sav osipao, i nije mi se činilo strašno do jutros... Sav crven, češka ga glavica i strašno je nervozan... Zvala sam doktoricu i rekla je da u pravilu taj osip ne smeta bebama, ali s obzirom na B-ovu dijagnozu, on bi ga ipak mogao smetati. Danas smo ga već 3 puta kupali, i vidim da mu jako odgovara jer se baš umiri nakon toga. Nisam ga s ničim namazala jer se osip više ne crveni jako, vidjet ću kako će se situacija razvijati...

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Bok cure..da li je netko probao Megamin puder?

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Maya,povereno je dobro davati alergen da se ne stvori potpuna itolerancija na hranu koja se kasnije manifestira u respiratolnim područjima(anafilaktički šok isl...)...nemoj mozgat puno,slijedi svoje

Achan avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

stela2 Kada samo shvatila da T ima atopični dermatitis tražila sam po internetu informacije i na nekim talijanskim stranicama našla sam da ako je djete alergično na KM onda ne bi smijelo jesti niti teletinu obzirom da se tele hrani s KM. Tamo je pisalo da čak ni mama ako doji ne smije jesti teletinu.Tada sam si pomislila "A da i šta još!?" Ali kad vidim što pišeš mislim si da možda ima istine u tome.

Mi smo inače kao na klackalici. Taman budemo razumno ružičasti i onda, kao danas, odemo kod family i vratimo se svi crveni. Vjerojatno zbog omekšivača na odjeći. Otkrili smo da joj izgleda i jaje smeta.
    Htjela sam nešto pitati, da li i vi dobijete onako tvrdu i debelu kožu, ja kažem da je ko oklop od kornjače? Koliko god je mažem elocomom, smanji joj se crvenilo, ne svrbi je više, sve OK, ali ta koža joj ostaje tako zadebljana. Da li to nekekako uspijevate smekšati i smanjiti?

tocekica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

evo da jam i ja javim stanje-sad je sve ok! tu i tam dobije max 5 prištića na licu a to namažem s antiseptikom i sve 5!sve se bojim kraja ljeta .

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj Achan prvotno napisa
    stela2 Kada samo shvatila da T ima atopični dermatitis tražila sam po internetu informacije i na nekim talijanskim stranicama našla sam da ako je djete alergično na KM onda ne bi smijelo jesti niti teletinu obzirom da se tele hrani s KM. Tamo je pisalo da čak ni mama ako doji ne smije jesti teletinu.Tada sam si pomislila "A da i šta još!?" Ali kad vidim što pišeš mislim si da možda ima istine u tome.

Htjela sam nešto pitati, da li i vi dobijete onako tvrdu i debelu kožu, ja kažem da je ko oklop od kornjače? Koliko god je mažem elocomom, smanji joj se crvenilo, ne svrbi je više, sve OK, ali ta koža joj ostaje tako zadebljana. Da li to nekekako uspijevate smekšati i smanjiti?
    istu sam info i ja bila dobila, a stvarno sam neko vrijeme dosta jela teletinu i bivalo mu je sve gore i gore...
    da, i moj nakon elocoma i mazanja neutr. kremama i dalje nekad zna imati zadebljanu kožu na nekim mjestima, ne nekima ostane kao smežurana (to se zacrveni kad se počne crvenit) samo mazanje kremicama donekle pomogne "unormaliti" tu kožu...
    mi smo sad u ok fazi... i mene strah kraja ljeta...

dianamax., i ja nekako mislim da bi to moglo imati smisla obzirom da hiposenzibilizacija i jest dio prevencije astme, jel' tako?

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

tako je :D

bimba iaia avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Dakle ok je teletina iako ima km,da ne bi bilo kasnije još gore?
    Ja bi probala jedan dan i s jogurtom,al ne znam koji bi bio bolji?
    Obični čvrsti ili bioaktiv?
    Tko je spominjao da na Riječkoj tržnici ima kozji?
    Može na pp,možda uspijem doći do njega.
    Nama ne dođe tvrda koža jer se išćeše do krvi...sad nam je stanje tako-tako.Bilo je i boljih dana,al nije baš strašno.
    Sad smo koristili kupovno kozje,pa možda i u njemu ima "smetala".Raduijem se jer smo opet našli domaće,stiže veza ovih dana.
    Da li je razlika u laktozi u km i kozjem?
    Da li vašim mališama smeta voda za kupanje?
    Koliko pitanja...

Točkica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj tocekica prvotno napisa
    evo da jam i ja javim stanje-sad je sve ok! tu i tam dobije max 5 prištića na licu a to namažem s antiseptikom i sve 5!sve se bojim kraja ljeta .
    Pls napiši s kojim antiseptikom, možda bi i nama pomoglo...

Shireen avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj bimba iaia prvotno napisa
    Tko je spominjao da na Riječkoj tržnici ima kozji?
    Evo ja! Na početku 8. mjeseca na reklami na radiju sam čula da se prodaje u paviljonu na Riječkoj tržnici. E, sad koji paviljon ne znam, ali nema ih puno, nije problem potražiti.

Mi inače isto uzimamo domaće kozje mlijeko.

Ja sada normalno jedem margarin, jela sam i paštu, čokoladu i vidim da nema reakcije. Ali se bojim njemu dati, ne znam šta bih mu mogla dati da ima malo KM u sebi, čisto da isprobam ima li reakcije...

Achan avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Ne znam da li u laktozi ima razlike ali, (sad me nemojte držati za riječ jer se ovo temelji samo na puno iščitavanja na sve strane), ono što alergičarima u KM smeta jesu bjelančevine kravljeg mlijeka. Laktoza je mliječni šećer pa pretpostavljam da to nije to, ali to su samo moja moždana previranja

Shireen obzirom na to što pišeš pretpostavljam da više ne dojiš, ali ako sam točno računala tvoj mali ima 8 mjeseci. Ili sam krivo shvatila? Ako ima toliko onda ni po tablicama dohrane ne bi smio jesti kravlje mlijeko. Kad mu bude vrijeme najbolje bi bilo probati sa malo jogurta, znam da i kod intolerancije na KM preporučaju probati sa jogurtom.

Maya_78 da baš je identično, kao smežurano i prvo se zacrveni, i što je najgore nikako da prođe do kraja uvijek joj tako malo zadebljano ostane.
    Kad pomislim da si mala od iaie bimbe to do krvi izgrebe, srce me boli. Moja je još mala pa je uspijem spriječiti, ako ništa drugo navučem joj visoke čarapice[/b]

tocekica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Citiraj Točkica prvotno napisa
    Citiraj tocekica prvotno napisa
    Pls napiši s kojim antiseptikom, možda bi i nama pomoglo...
    on se isčeše pa dobije žute ljuskice koje vlaže pa onda ili namažem dermaliburom(cink oksid ...) ili bepanten plus(antiseptik) jer mi baš imamo problema da se prištići inficiraju. kad je vrlo gusto onda betrionom(antibiotik)

Shireen avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj Achan prvotno napisa
    Shireen obzirom na to što pišeš pretpostavljam da više ne dojiš, ali ako sam točno računala tvoj mali ima 8 mjeseci. Ili sam krivo shvatila? Ako ima toliko onda ni po tablicama dohrane ne bi smio jesti kravlje mlijeko. Kad mu bude vrijeme najbolje bi bilo probati sa malo jogurta, znam da i kod intolerancije na KM preporučaju probati sa jogurtom.
    Dojim još, ali sam uvela i dohranu, 2 obroka dnevno - doručak i ručak. Znači - jogurt. Probat ću mu dati jednu žličicu. čisto da vidim hoće li biti reakcije.

Hvala

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

moj niti ne jede teletinu, junetinu baš iz tih razloga..nisam ga testirala na to meso,jer i da pokaže da nije alergični, reagiral bi sigurno radi mlijeka..junica koji doji, miris po mlijeku, a za teletinu da niti ne govorim..to još nije niti probal..mada sam mu znala par puta skuhati juneću juhu i zacrvenio se po obrazima..sad dali je od toga ili bi se svejedno, tko će znati..ali, junetina i sve od krave i što je povezano s mlijekom nam je veliki storno..
    a, sad je tu i pitanje piletine..zbog jaja..ali, to mu dajem s vremena na vrijeme,..na jaje opet nije tak jaaako alergični kak na mlijeko..ali, pa mora nešto jesti..ne mogu mu sad sve izbaciti..mada na piletinu je imao na testovima, 0,65..onda nismo konzumirali piletinu 8 mj, pa je alerg.rekel da mu slobodno malo dajem, da s obzirom na taj mali postotak od 0,65, i pošto mu nisam davala 8 mj, da mu je to već i prošlo..tko zna..ali, nisam primjetila sad nešto da poslije pieltine on jače reagira..mada, on može na tu piletinu tek izregirati i nakon dva dana..a, pošto ne jede jaja i kravlje mlijeko rekli su da mora dnevno pojesti puno mesa..cijeli jedan veliki šnicl..a, bogami i pojede..voli meso..konačno smo dogurali do 14 kg.ja presretna..sad će imati za 3 mj 3 godine..
    koristim sojino mlijeko..ne želi ga piti..smao ga koristim u hrani..što je dosta malo..dajem mu šumeći kalcij..samo u tom šumećem kalciju ima i puno glupih dodataka, čini mi se da čim to popije, dobi malo crvenila..koji bi mi vi preporučili kalcij, možda skupa s d vitminom za dijete? ima tko takvih iskustva?
    inače, sad smo koliko toliko ok..ima par krugića hrapavih, prsti su malo crvenkasti..ali, to je meni ok..glavno da nije zhavaćena velika površina..ali, mi se držimo svoje terapije..bez toga bi bio u gadnom svrbežu i bolovima, a to ne bi poželjela niti najgorem neprijtelju, a kamoli malom djetetu..
    pto se tiče debele hrapave kože, to bi se trebalo odljuštiti, tj.stanjiti do one ispod zrave kože..pa ako se i maže s elokomom, ne prestati čim porđe crvenilo..nego na to još dna, dva mazati da se to stanji, tj,.odljušti ..i on je znal imati na šakama smežuranu neku kožu..izgledala je ko staračka koža..ali, sad nema više tako..to se sve povuče..
    pozdrav..

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Stela a da mu daš malo rižinog mlijeka ( to pije molja mala), ILI Zzobeno ( to pije klinac od frenda koji nije HTIO nikakvo mlijeko- nije alergičan , nek tak hoće)

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

da li je netko (preko neta ili u Austriji, Italiji..) nabavljao Dermasilk proizvode (robica za klince s ADom)?
    http://www.dermasilk.co.uk/

tocekica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

uf, baš sam ga urekla s mojom izjavom od neki dan da je sve ok. opet buknul. ja nepaznjom pojela nekaj s jajetom

velika.jabuka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

drage mame, tate i bebe,

evo i nas.. imamo 4 mjeseca, od 2. se mučimo s AD-om iako nam je trebalo dobrih mjesec dana i nekoliko pedijatara/privatnih dermatologa da to dijagnosticiramo. sad, nakon dosta potrošenih novaca, živaca i noći držanja ručica radi čohanja, napokon imamo i tu dijagnozu koju bi i čorav vidio.
    naša nam socijalna pedica, žena od svojih 50-ak godina pa valjda i nekog iskustva, još dan danas savjetuje da 'malog dva-tri puta dnevno okupamo, da se malo rashladi, i da mu luftamo upaljena mjesta'. okeeeee...
    kao i vi svi, stvari smo morali uzeti u svoje ruke jer niti luftanje, niti čekanje do dobi od tri godine 'do kad to uglavnom samo prođe' za nas nije prihvatljivo rješenje.
    prošli smo cijeli put koji vam je nažalost dobro poznat - prvo neutralne kreme a-derma, mustela itd, pa bepanthen plus, dr. theiss noćurak, parfenac itd. i na kraju moja stroga eliminacijska dijeta (jer dojim).
    moram puno jesti jer moram proizvoditi hranjivo mlijeko, a niš ne smijem jesti (mlijeko, jaja, orašaste plodove, agrume, rajčicu, brašno, ribu, itd.). dakle, mission impossible. mučim se, a problem nismo kvalitetno riješili,..
    naš slijedeći korak je homeopatija, u koju osobno vjerujem na temelju prijašnjih pozitivnih iskustava. držim fige.

i na kraju cijele ove balade (sorry, malo sam frustrirana pa sam si olakšala tu gdje me razumijete , jer mi svi u okolini govore da pretjerujem i da će proći, a samo ja znam kako moja bubica vriska i pati noću zbog groznog svrbeža) ispričavam se jer zbog kroničnog pomanjkanja vremena jednostavno ne stignem prečešljati cijeli topic nego sam ga ispreskakala kako sam stigla.. dakle, napokon, PITANJE:

doc nas je uputio na vađenje krvi i slanje uzorka u Njemačku, gdje se može napraviti kvalitetan i obuhvatan alergo-test na 270 potencijalnih alergena. to je jedini način da te stvari izbacim iz svoje a kasnije i njegove prehrane, ova moja dijeta je tapkanje u mraku. košta 300€ - malo puno, al opet ništa ako riješi problem!

ŠTO VI MISLITE O TOME?

Achan avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Nemam neko posebno mišljenje jer nemam iskustva, niti mi je itko tako nešto nudio. Ali da meni ponude, pitala bih liječnika u koju to bolnicu šalje, kojem liječniku itd. što više podataka. Zatim bih sama kontaktirala bolnicu da se raspitam, možda imaju i internet stranice gdje možeš pročitati nešto o tome. Meni su uvijek govorili da je premala za alergo test. Pedica je rekla da je problem u tome što bi mogla pokazati da je alergična na stvari na koje uopće nije, a da zatim za neko vrijeme pokaže alergije koje prije kao nije ni imala. Mislim da su neke mame već i imale takvih iskustava.
    Probaj vidjeti direktno sa bolnicom di bi on to slao. Pa nam se javi, pročešljala bih i ja malo

velika.jabuka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

saznala sam da se zove igG4, idem guglat. ak netko dođe do neke korisne info (dal su bebe za to premale, dal se rezultati privremeni npr. do razvitka imuno-sistema, dal to može eliminirat AD ak se pridržava prehrane, ..) nek javi plz.

bimba iaia avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Mi smo probali najprije s brt alergotestom na 256 alergena iz kapljice krvi...ni 300kn,a kamoli 300E.
    Mislim da je nažalost pogodio.Ok,ona nije beba, ali i čudno je dobit alergiju i ad s 3 g.kad drugima prolaze.
    Ja bi rađe probala s jeftinijom varjanton,pa uvijek ti ostane i Njemačka.
    Javi kako je prošlo.
    Sretno i s homeopatijom.

velika.jabuka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

tx! kakav je to test i gdje se može napraviti?

bimba iaia avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

ohooo pročitaš ovih 35 str i dr.si alergologije i dermatologije
    Mi smo bili kod dr.Jelića u RI,a ima i u Slo i u Selcu (Crikvenica).
    Pretražnik će ti reći sve.Ugooglaj i Udrugu Zdravnica ako ideš za RI.
    Mi nismo bili na terapijama tom biorezonancom već smo samo na dijeti.
    Ima iskusnijih koji će ti se javiti.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Velika jabuka, mi smo slali krv kod Jeleića u rijeku, dosta se poklapa s onim koji smo radili u bolnici ( tj. zadnji test u bolnici smo radili na osnovi BRT od Jelića). Mi smo u bolnici prvi put radili testove kad je bila sztara 6 mjeseci, i to nakon izbacivanja svega alergenog ( nakon 2 mjeseca).

Ako si u Zagrebu može se rqditi i u njemu, malo je skuplje nego u Rijeci ( jer tam imaš popust ako se učlaniš u Zdravicu)

Inače prošlo ljeto smo bili na homeopatiji , i nije bilo baš bolje. Ali ove godine smo bili kod jedne homeopatice u Zagrebu i bolje nam je ( djete nije spavalo 3.5 godina) više se i ne vidi gdje se stalno čohala, a bilo je grozno

s3ja avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Pozdrav!
    Stvarno nemam vremena čitati svih 35 stranica i nadam se da će mi netko možda moći odgovoriti na par mojih pitanja.

Mali uskoro puni 3 godine (imaju li godine godine veze s pojavom/prestankom/učestalošću dermatitisa?)

Preko ljeta je sve super, al evo, već s ovim prvim malo hladnijim danima (koji i nisu baš toliko hladni počeo dobivati crvene, hrapave flekova po licu - po obrazima i oko usta. Po ostatku tijela ih nigdje nema. Ne svrbe ga. Tako je bilo i prošle zime. Pedijatrica je samo rekla da je to dermatitis i neka ga mažem kakvom neutralnom boljom kremom tipa A-derma, Mustela ili Uriage. Probali smo s Mustelom i A dermom, ali ne pomažu!

Kakav je to dermatitis? Malo sam čitala tu - ako je atopijski onda bi ga svrbilo? Je li to onda seboreični?. Koja je zapravo razlika?

Koje još kreme da probam?

Smijem probati sa Sudocremom (tamo ima cinka, a vidjeh tu da se cink preporuča).

Zna li netko kakav homeopatski pripravak?

the enchantress avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

evo i nas u klubu.

mala vila ima 4 mjeseca i AD dijagnozicu.

pedica mi je savjetovala da izbjegavam hranu koja sadrži histamin (rajčica, patliđan, čokolada, marelice, bla, bla, dug je popis, našla na netu) i uspijeva nam.

čim pojedem nešto od toga, evo joj na licu. jučer u gostima pojela par bombona koje inače nikada ne jedem i danas lice ne da je koma već strahota.

prošli smo tjedan bile na konstitucijskom kod naše pedice homeopatice i sutra idemo po 'rezultate' i lijek.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

kaj ste dobili kao konstituciju i u kojem obliku???

the enchantress avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Citiraj the enchantress prvotno napisa

prošli smo tjedan bile na konstitucijskom kod naše pedice homeopatice i sutra idemo po 'rezultate' i lijek.
    javim ti.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Kako izgleda taj konstitucijski, o čemu se sve razgovara, kakva su pitanja? Je l to traje sat i pol :?

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

pedica mi je savjetovala da izbjegavam hranu koja sadrži histamin (rajčica, patliđan, čokolada, marelice, bla, bla, dug je popis, našla na netu) i uspijeva nam.
    Ajd stavi nam popis ili mi pošalji na pp

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Je l to ovo:
    Hrana koja sadrži histamin
    Osoba koja je intolerantna na histamin Tvar koju otpuštaju neke stanice kao odgovor na alergene povezano s razvojem simptoma alergije uključujući svrbež očiju, kihanje Snažan nagli i nevoljni izdisaj kao posljedica podraživanja nosne sluznice.i začepljen nosa.sljedeće namirnice smije konzumirati samo u malim količinama:

•alkoholna pića: crveno vino, bijelo vino, šampanjac, pivo
    •sirevi: tvrdi sirevi, sirevi s plijesnima, sirevi za mazanje
    •riba: tunjevina, sardine, srdele, skuše, haringe; osobito su opasni dimljeni ili konzervirani proizvodi, ali svježu ribu ne treba izbjegavati
    •salame: parizer, šunkerica, jeger, pršut, sušeno meso, trajne salame (zimska i sl.)
    •povrće: kiselo zelje, špinat, pasta i kečap od rajčice, gljive, ukiseljeno povrće.

Što se smije jesti...
    •dnevno jedan do dva slabo masna mliječna produkta (jogurt, svježi sir, mlijeko)
    •salata i svježe povrće u neograničenim količinama
    •dnevno nekoliko puta svježe voće
    •dnevno najmanje tri puta hranu koja sadrži žitarice (kruh, pahuljice, tjestenina, krumpir, riža)
    •jednom tjedno svježu ribu te lagano i kuhano meso (piletina, teletina, kuhana šunka u malim količinama)
    •popiti dvije litre nekalorične tekućine na dan (voda, mineralna voda, razrijeđeni sokovi)

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •