kaj se tiče tog popisa baš me zanima ovo kieselo zelje, jer nam je gastrička već s manje od godinu dana dala da to jede. Štos je bio u tome da nije htjela kupovno, već samo domaće!!!!
kaj se tiče tog popisa baš me zanima ovo kieselo zelje, jer nam je gastrička već s manje od godinu dana dala da to jede. Štos je bio u tome da nije htjela kupovno, već samo domaće!!!!
Evo i nas.
S Larom imam staž od 5,5 godina. Njoj se sad pojavljuje samo na pregibima ruku i nogu kad pojede npr. čokoladu, ili popije kravlje mlijeko.
Nažalost je i Lovri dijagnosticiran AD.![]()
Hjela sam samo napisati da nam ulje noćurka koje se stavi u kadicu kod kupanja iz DM-a (njihova linija Gesunde plus) jako pomaže :D , plus balzam od noćurka od dr. Theisa.
A seka mi je iz Austrije donijela kremu Sensicutan koja ne sadrži kortizon, Koristim ju za Laru i stvarno pomaže.Ne znam da li netko ima iskustva s tom kremicom?
bili smo kod dr. Jelića, čekamo rezultate u pon.. tx!bimba iaia prvotno napisa
ima! dobili smo BRT rezultate, koji su pokazali da smo alergični na jaja i mlijeko.. kako ja to ne jedem već tri tjedna, poklopilo se da se bubici stanje poprilčno popravilo.. nadam se da to nije nešto privremeno nego da smo na tragu rješenja! koristimo i homeopatiju, pa možda nešto od svega toga upali, kuc kuc, kuc.
![]()
Jabuka, Kaj ste dobili za homeopatiju, jel kod naše?????
ne, hvala na kontaktu!ona nam je slijedeća na popisu pokušaja!
već smo od našeg homeopata (dr. Soltyšik) dobili pripravke, pa smo odlučili pokušat prvo s tim.. dobili smo upute da kapi s alkoholom, koje su mene jako brinule, otopimo u žličici tople vode i da ih 15-ak minuta miješamo tako da alkohol (koji je sredstvo za konzerviranje) ispari. ja ih još dodatno, nakon te procedure, pustim da odstoje tri sata. to mi se stvarno čini prihvatljivo, bar za jedno kratko vrijeme da vidimo dal će bit pomaka.
gle, zaboravila sam napisati kaj smo dobili! dakle, kapi Neythymun, globulice Calcium quercus i Bellis N olligoplex tablete. trošimo i VIP premium probiotik za djecu Panda.
nadam se da će uspjeti, ja sam tražila otoopine jer e bojim mlijeka, mi samio malo promućkamo par kapi s malo vode i ona to popije. Da li ti je rekla da ne diraš s metalom???
oprostite, otišli smo na more tako da se nisam javila.
ipak ćemo tek u četvrtak dobiliti lijekiće. dr nas je željela imati na oku, a zbog odlaska na more to ne bi bilo moguće. tako da ćemo sve znati tada.
što se tiče onog spiska namirnica, to je to.
hm, ne znam koliko traje, možda i je sat vremena. ja sam dojila i bebica mi je spavala na cici tada, tako da mi nije bilo bitnobubica27 prvotno napisa
![]()
obzirom da mi i sada spava na cici, evo ukratko
pitala me o:
trudnoći i problemima, osjećajima za to vrijeme
porodu, situaciji na porodu, osjećajima
o koži, noktićima, znojenju bebe
reakciji na zvukove, njenom ponašanju
bolestima u obitelji tipa karcinom
to je ono čega se sjećam. ja nemam problema pričati o sebi, psih i emot problemima tako da je meni bilo ok. neki ne vole te razgovore baš zbog toga.
znam za to.. iako, ovaj naš doc je nekak drugačiji 'homeopat'.. on nema onaj konstitucijski lijek i općenito pristup mu je nekako drugačiji.. on je doc medicine al za puno stvari preporučuje homeopatiju (i to neke već gotove kombinacije raznih pripravaka koje naručuje iz Austrije) i čak kombinaciju klasičnih lijekova i homeopatije. ne znam..jelena.O prvotno napisa
i mi smo trenutno na kombinacijama lijekova iz REGENAS flexa br. 6,i 71 a. A Mercurius nam je konstitucijski , sad smo na pauzi u svezi njega, jer je trenutno ambrozija na dohvat ruke.
Evo,mi smo opet ok.Malo smo bili kiksali na svatima i još sam ja probala pojest bioaktiv... :/
Nego,šta ćete im davati za imunitet (opet je prehlađena),i čime ih pokrivate zimi?
Ja sam lani kad smo složili dj.sobu kupila jeftinije pokrivače (4stagioni,pa se da odvojiti=2tanja,i griju al će se vjerojatno i znojiti)
jer se još znala desit poplava u krevetu,a i nije imala AD...al sad neznam.
Onaj put mi je prodavačica spominjala prekrivače od perja do bambusa ili konoplje,al su mi bili malo skupi za peri-deri.
Vratila se u svoj krevet prije 2 noći...a i zima je na vratima...
Da,treba joj i pravi jastuk.![]()
Mislim da nije nekiposeban problem ako nisu alergični na grinje i prašinu. Ali u svakom slučaju, obzirom da T nismo testirali ja ću se držati kombinacije pamuka i poliestera. Piše da je za grinje najbolje imati poliesterne dekice, npr. pail (pile). Vuna, perje i sl. ne dolazi u obzir. Isto zbog grinja sam stavila nepromočivu presvlaku preko madraca, tako ne brinem ni za poplaveU svakom slučaju kupujemo vreću za spavanje, pamučnu sa poliesternim punjenjem. Tako da se ne otkriva kada lupa nogicama.
Vidim da su mnogi otišli na alergotest i prije prve godine. Sada se opet pitam. Nama je pedijatrica rekla da dok god dojim nema smisla raditi test jer neće točno pokazati. A ja ne želim vjerovati krivim podacima pa izbaciti hranu koja joj možda i ne smeta a eventualno jesti nešto što smeta a test nije pokazao. Pedica nam savjetuje da samo budemo strpljivi do godine dana. Meni više nije problem biti strpljiv jer nekako s elokomom reguliramo situaciju. Ali se opet pitam da li raditi test. Mislim da ću se to pitati slijedećih 5-6 mjeseci pa će već doći ta godinadana
![]()
Ne kužim vezu s dojenjem?
Hoće li s god.dana biti "odraslija za test" ili ćeš prestat dojit?
Moja ima 3 god. i samo smo radili BRT test.
Naletila sam na netu na nekog dr i u PU.
Da,smeta joj i prašina,a i znoji mi se na ovom jastuku,a i pod pokrivačem će :/
...naravno još pita da joj dam jednu kapljicu za zaspat
misliš da joj je test kriv zbog dojenja?Sumnjam.Nažalost je točan.
evo, da javim. ona je lycopodium. pitala sam je li mogla dobro pročitati, kaže da da. sada uzimamo lycopodium i to ja pod jezik, a nju istovremeno na dojku, kasnije vjerojatno sulph. za te ekceme.jelena.O prvotno napisa
držite nam fige da ovo upali, zabunom pojela gljive na moru u hotelu, opet buknulo lice, grebala se cijelu noć. tako mi je žao.
Ma da sve je malo konfuzno. Pedica smatra da je mogućnost da joj do godine dana prođe. U tom slučaju ne bi ni trebali raditi testove.
A što se dojenja tiče, mislim da sastojci koje ona dobiva kroz mlijeko nisu identični onima koje bi dobila da direktno jede hranu. Zato kaže da je test nepouzdan dok dojim.
Nije sve to ni meni baš jasno, ali i na mnogo stranih sajtova sam pročitala da ne preporučaju alergotest bebama prije godinu dana jer može krivo pokazati.
Za neku hranu mi se čini da joj smeta i potpuno ju izbjegavam, stvarno jedem jako pažljivo, a ona se opet osipa. Ma baš ni sama ne znam.
Ako nastavi kako je krenulo mislim da ću i prije godine dana prestati dojiti, mislim da imam sve manje mlijeka, a razgrižena bradavica još tome doprinosi. Što se mene tiče ne bih prestala dojiti, ali krenuti će u jaslice tako da ćemo se djelomično morati odviknuti.
Vjerujem da je vama test točno pokazao jer ona je uz dojenje ipak sve te namirnice i jela. Barem pretpostavljam.
Vidiš, za jastuk još nisam razmišljala jer je mala. Znam da postoje neki anti alergeni, ali vjerojatno su skupi.
Velika je vlaga, vjerojatno se i zato znoji. T za sada spava u tutici pokrivena samo pamučnom tankom dekicom. Ali opet T je još beba, tvoja mala je ipak već curica![]()
Ne znam na šta ti je sve alergična,ja bi ipak nastavila dojiti,ako mogu,jer je pitanje kako će ti podnest i prihvatit adapt.
Vidit ćeš kod dohrane šta joj baš smeta,a za jaslice ćeš trebat točno navest šta ne smije,jer tamo ti jedu normalno kuhanu hranu.
Naravno da ti omogućuju zamjene,čaki ono adapt.za alergične na km.
Ali bit ćemo pozitivni pa vjerovat da će sve proć do prve svjećice![]()
I nama je doktorica rekla da to prolazi s jednom svjećicom, a mi skoro pušemo četiri!
Je i nama je rekla da ako ne prođe sa godinu dana, velika vjerojatnost sa 3.
Mi smo optimisti!![]()
Ma ni ja ne bih prestajala dojiti, ali ona je već u bolnici bila na adapt. i nije joj bilo ništa. Onda prvih mjesec i po doma smo kombinirale jer mi nije odmah išlo dovoljno mlijeka nakon bolnice, i isto joj nije bilo ništa. A kad sam je samo dojila je sve krenulo (tako su mi neki i rekli "Pa to ti je kad dojiš.", hvala, baš ste dragi i ljubazni), ali ne zbog kravljeg mlijeka jer ja radi intolerancije ništa od KM ne konzumiram. Trenutno dobije navečer bočicu hipoalergenog adapt. (kupovno, ne na recept) po preporuci pedice jer sam je inače noću morala dojiti svakih sat i po. Ona se i dalje osipa bez nekog očiglednog razloga. Ja i dalje dojim 5-6 puta na dan (i noć
) i radim sve što mogu da ne ostanem bez mlijeka, ali neke dane me ful strah da odlazi. Eto, danas je dobro :kuc kuc:
Ćemo viditi šta bude do jaslica.
A mi smo s 3.tek dobili ad
A mali mi je neki dan bio sav pun cvrenih točkica,od malog prsta do glave...nemajka se napila soka crvene naranče.
Srećom brzo prošlo.
Nama je Jelić označio Pregomin kao mogući alergen , mi smo ga izbacili, tako da je sada na rižinom mlijeku. I malo homeopatije i sve je OK.
bimba iaia
ma daj, nemoj govoriti nemajka. Vjerojatno se šališ, ali meni bude tako žao jer znam kako se ja grizem svaki put kad se ospe. Odmah mentalno prolazim sve što sam pojela, a opet... pa moramo nešto jesti.
mi smo na **** hipoalergenom. Nije to baš sasvim hipoalergeno... a iskreno mislim da nije problem u mlijeku jer se najgore osipala baš kada od mlijeka nije dobivala ni m (osim mojeg m naravno)
Joj bimba iaia evo i ja se jutros ubijam od krivnje, mala se vila opet kompletno osula, pola lica je u komi, grebe se, na kapku joj je, pod okom isto.bimba iaia prvotno napisa
Jučer smo počeli s homeopatijom, ne znam je zbog toga ili sam ja kriva.
Ne smijem čokoladu pa sam si kupila carobellu i od želje smazala ah dobrih pola teglice. Ubijam se od razmišljanja što sam to jučer sve jela, od čega joj to može biti.
Što bi mi savjetovale, dal da ju namažem malo s belodermom?
Aderma ništa ne pomaže, a zaista je koma.
Ne znam bi li to bilo mudro obzirom da smo krenuli s homeopat. terapijom.
Naravno da se šalim s "nemajkom".Tako je ispalo još od prve kontrole kod ped. s malim,kad sam došla s mj.dana,a trebalo se naručiti praktički još u rodilištu...pa me med.brat ugurao jer mu je "žao dijeteta",pa sam se šalila da ću se kandidirat za nemajku godine![]()
Još sam skupila 100bodova neki dan kad sam došla na cjep.2h kasnije-lik je napisao 13 ko 15 . Možda mi pomaže da osvojim titulu..![]()
Malom taj sok nije izbio kao ad.Bio je to kao podkožni osip.Pa je brzo i prošao.
Od čokolade sam se i ja oprostila...al sam zato sad na marmeladi![]()
Evo da te utješim, i meni je Nika bar 3,4 puta na cici noću, danju ni ne brojim....Achan prvotno napisa
Bile smo kod dr. Gligore (priv. dermatolog) u ponedjeljak, dao nam emulziju i kremicu, ekcem na licu prošao do četvrtka....Rekao mi je da obavezno napravimo testove, ja sam sigurna da je km pa ga ne konzumiram već mjesecima.
carobellu i od želje smazala ah dobrih pola teglice. Ubijam se od razmišljanja što sam to jučer sve jela, od čega joj to može biti.
u čistoj ne bi trebalo biti problema, ali vidi na tegli da nema slučajno mlijeka, ili si radi sama. A možda je i od rogača,. U doba kad sam ja dojila a bilo je to dugo 2.5 godina, od kad sam saznala da joj mlijeko bi moglo biti nedobro ja sam izbacila sve kaj je i najmanje ličilo na mlijeko, bombone i sve drugo!
bimba iaia ne brini, ima nas još kandidata![]()
Točkica da lićeš ići napraviti testove? Šta ti kaže pedijatrica za testove? Bi mi napisala imena kreme i emulzije koje ti je dermatolog dao. Samo da vidim o čemu se radi i da li smo i mi to dobivali.
Thnx
Pedijatrica se ne slaže da radimo testove sada nego sa godinu dana, smatra da to i nije alergija nego preosjetljivost koja nestaje od 9.mj. do 1. rođendana, u većini. Ekcem je nestao nakon tri dana mazanja i ne vraća se, kuc kuc....
Što se emulzije tiče, na boci piše Resorcinolum pediatrica, krema Cremoris comp. mitte, recept je prilično nečitak ( čula sam da taj dr. sastav piše u šiframa da se ne bi mogle kremice raditi nigdje drugdje osim u jednoj ljekarni s kojom ima ugovor)
Pitala sam i za Jelića, kaže da nema smisla i da nalaz može biti jako nepouzdan.
Dakle nema smisla raditi testove,nego kupovati kremice i sirupiće i kortiće :/
Nama je i Jelić rekao nešto u stilu da mama najbolje zna (valjda i za "domaće testove"-probaš pa vidiš),a i da je to maloj možda došlo kao zbog brata (nije on to tako rekao,ali bit je ta emocionalna i psihička strana)i nazvao ga "nagaznom minom".A možda bi nas to čekalo tako i onako.
Vjerojatno test pravljen kad je stanje ok i kad je jaka reakcija neće dati iste rezultate,ali nama je mislim pogodio a i bez svega se toga da lijepo živiti. 8)
Mi smo greškom jeli palačinke... i sad zna se.
Vidim da joj je od vode kad se okupa još gore-a moramo se tuširat jer je još u kratkima i bosa.To je klor nagriza?Pomažu li kakvi filteri?
Točkica prvotno napisa
nalaz od Jelića i može biti nepouzdan , ali bar možeš znati na ćemu si. Mi smo napr. od malena bili alergični na Km, ali je brašno normalno jela od nekih 9 mjeseci, onmah smo je i testirali na sve nove stvari kad je počela jesti ( onako kak je padalo svakim 6 mjeseci), da bi ovo ljeto mi došli s papirom od Jelića i ono tam oznaka brašno, ja dam istestirat djete na sve stvari , a kad ono ipak i brašno, samo kaj je male potencije. Njegov nalaz bar ti dade naslutiti u kom smjeru ideš. Ja sam povezala i njega i testove iz bolnice, i mislim da je to OK.
Točkica znači i vama su rekli kao i nama. Ma ja kažem, kamo sreće da sve prođe. A ako ne prođe, idemo dalje sa pretragama.
Ove mi kreme nisu poznate. Ako nas opet zadesi dermatolog ću pitati, ali za sada nemamo takvih planova. U svako slučaju, drago mi je da vam je prošlo.
bimba iaia ja sam uvijek ideje da je ono što smo napravili najbolje što smo mogli (tako se bar tiješim), tako da ste i vi dobro napravili što ste se testirali, a i sama kažeš da ti se testovi čine u redu. A to što je rekao za malog brata, pa i može biti istina (iako termin "nagazna mina" nije baš najslađi), drugo ime atopičnog je neurodermitis i kod veće se djece (a i odraslih) često povezuje sa stresnom situacijom. Pa i da je to uzrok znači da će uskoro splasnuti. Braco je sada jako mali pa mu se morašpuno posvetiti ali uskoro će se moći zajedno igrati i stresa neće sigurno više biti, a obzirom kako pišeš vjerujem da ga već sada više nema jer mi se činiš jako dobra mama
![]()
Inače, mislim da postoje i pomažu baš ti filteri za klor. Ako se ne varam postoje neki koji se jednostavno umetnu u glavu tuša, ali ti ne znam reći više. Raspitaj se malo, možda u nekim vodoinstalacijama, ili čak i u ljekarni.
Što mislite, može li uzrok biti u stresu koji je majka doživjela tokom trudnoće...?
Točkica prvotno napisa
može se možda i to povezati. Meni su rekli ak je prehlađena u vrijeme cvjetnja nekog cvijeta, može se dogoditi da iduće godine počinje alergija na taj cvijet??!
uzela pomaz od nočurka za neurodermitis i bolje je. Petar je prehlađen pa mu je to izbilo prije 10 dana( a i nije pomoglo kaj sam ga stavila na vunenu deku).
Nekada se smatralo da je najčešći uzrok neurodermitisa kod male djece stres koji je majka proživjela tijekom trudnoće i/ili poroda. Ja znam dvije mame danas školske dijece kojima su upravo tako rekli.
Naša homeopatica kaže da se misli da bi jedan od uzroka mogao biti i puno napravljenih ultrazvuka. Kod nas je teško znati jer smo primjer toga. Skoro sam pobacila u početku trudnoće što je naravno bilo užasno stresno. Zbog rizične trudnoće smo radili jedan ultrazvuk mjesečno, a kada sam u 7om mjesecu trudnoće završila u bolnici smo napravili 3 u tjedan dana. Čuvanje trudnoće je bilo stresno jer sam morala stalno ležati, poslije sam zbog neliječenog pleuritisa (sestra doktorice me nije htjela niti primiti jer je to "samo prehlada") dvaput završila na hitnoj i na kraju za božić u bolnicu.
Eto, idi ga znati. Opet, polako otkrivamo da genetski imamo alergije u obitelji a i ekceme.
ja sam imala super trudnoću (u odnosu na druge), ali jako stresan porođaj (i preuranjeni), mali ima AD![]()
gdje nađem to od noćurka?tocekica prvotno napisa
u apotekama i biljnim apotekama to ti je dr theiss noćurkov pomaz-nama je pomogao
moje je bio u vrlo stresnoj situaciji kad se rađao( hitan carski zbog abrupcije-bez tipičnih znakova) imal je otkucaje prek 180( a normalno je do 160).imao je i motoričkih problema. možda je sve to dovelo do vrlo ranog izbijanja AD-a( s mjesed dana je bio sav u ranama(po licu i nogama i na leđima jedna fleka)). sad je stanje puuuno bolje. ima samo ispod brade i na lijevom obrazu( raste mu i zub pa puno slini).
the enchantress, velika jabuka ima li kaj nekaj novog pozitivnog????
drage moja, ja sam u komi zadnjih par dana. dobro, nije tako strašno, ali da mi vidite dijete, zgrozile bi se. cijelo joj je lice osuto, crveno, upaljeno.
slično ovako je izgledala za vikend
http://www.poliklinika-harni.hr/imag...alne/ekcem.jpg
molim vas za savjet, ad nam je nova stvar, ne znamo puno.
trenutno smo na kortićima 2 puta dnevno i između toga se krpamo s homeopatskom neven+ kremom. ne znam što da radim. čelo je sada već dosta bolje, ali ima taj jedan ekcem na obrazu koji mm zove živa rana, e to nikako ne prolazi. niti s kortićima evo već 4 dana. što biste vi rekle na ovo?
aderma, mustela ništa ne pomaže. theiss a noćurkom nema tester pa ga nismo niti kupili jer smo dosta već potrošili na aderminu liniju koja nama ne funkcionira.
što da radim kada se pojave ekcemi? jesu li kortići jedini izlaz da to površinski izgleda bolje (da mi kćer bude oku lijepa)?
od homeopatije smo uzimali dva lijeka, tjedan dana jedan, tjedan dana drugi. drugi koji je bio konstitucijski joj je pomogao jer je imala usporeni metabolizam, fakat su vidljivi rezultati i dobrobiti, a ovaj tjedan idemo po treći lijek za koji nam je pedica rekla da će riješiti probleme s kožom.
nadam se.
ajde javi koje te fdo sad koristili, i kaj bute dobili. Inače mi smo prvih 2 tjedna bili na sistemu čisćenja s sumporom i nux vomicom.
moram priznati da tak grozno nikad nije izgkledalo njezino lice, a i kod nje je bilo grozno dok je bila do 7-8 mjeseci.
eVO MI SMO sad s kožom ok, samo nam ambrozija i neke druge stvari smetaju, čistimo nos s Rhinohornom svako malo ( to si ona sama čisti. Jučer mi je kupila njega samo za mene, i mene učila kak se to radi).
nadam se da će biti bolje!
Pozdrav!
možda bi trebala malo više i pazizi kaj jedeš , ja sam jako pazila na sve. ( bilo mi je tak teško kad su dečki mazali sir, a ja ih gledm - ali tih dvije godine je prošlo tak da ja sad mažem sir, a ona trči oko mene)
koristili smo cal, likopodij i sada ide sulphur za kožu. držim nam fige. pazim što jedem, samo iz dana u dan otkrivam što više ne smijem. a još sam i veggie pa mi se izbor namirnica poprilično smanjio. ne smijem niti mlijeko, niti soju pa je bye bye čak i tofu kojeg inače niti ne preferiram. rekla sam mm-u da izgleda da ću završiti na nekoj makrobotici (bez soje), a ne voooolim ju, sam bog zna.
baš ti nisam za preporuku, ali u to početno doba ja sam živjela samo na picekima, špeku i luku, krumpiru i povrću, voću, ( naravno i bez soje, koje baš ne preferiram, a i mala je alergična na nju) ne znam kak bi se ti tu našla. Možda za promjenu ( nemoj me razapeti) ubaci malo picekove juhe ovak za promjenu.
moj mali je ovog ljeta dobio AD po nadlakticama i na pregibima iza koljena, ja sva u panici pa kako sad to,sve sam jela normalno kao i do tada i nikada nije reagirao na ništa iz mog mlijeka a ni na hranu iz dohrane a išli smo po tablici polako. pedica je odmah skužila od čega je, naime pitala me dali sam pila cedevitu na moru! i pila sam je po dvije čase dnevno a očito je užasno nezdrava zapravo i tako sam ja svoje dijete trovala, ma ljuta sam ko pas i sad na sebe
uglavnom, dobili kortiće, a-dermu i niš, dva mjeseca ni pomaka i meni puko film, prestala sa a-dermom i kupila u bio&bio čisto organsko ulje nočurka i mažem 4 dana i skoro sve nestalo! eto, naša preporuka :D
nočurak je jako dobar. nama je super sredio kožu. A derma nam uopće nije pomogla(samo je i pogoršala stanje).