Bili smo cijeli dan u Sloveniji tako da sam tek maloprije namazala.JavimOriginally Posted by jelena.O
![]()
Bili smo cijeli dan u Sloveniji tako da sam tek maloprije namazala.JavimOriginally Posted by jelena.O
![]()
Ma ne, nego je najbolje onda od njih direktno naručit, da se preskoče ljekarne, i kod njih je 100ml 105kn, a u bio&bio je 100ml 135knOriginally Posted by Adrijana
![]()
Čini mi se da je crvenilo danas manje. Probat ću onda naručiti od njih.Originally Posted by bubica27
Brzo ćemo mi potrošiti ovih 30ml jer mi curka pije te kapi za alergiju i astmu.
Čekaj kaj to ona pije, za kim sam vidjela samo da se maže?????Originally Posted by Adrijana
Ne razrjeđuje se. A ja ga niti ne bih s ničim miješala. Zasad sam mazala samo po glavici i crvenilo polako nestaje, još se samo vide flekice :D
[quote="Adrijana
Brzo ćemo mi potrošiti ovih 30ml jer mi curka pije te kapi za alergiju i astmu.[/quote]
kaj se tu pije Adrijana??????
Kod alergija (moja cura ima na prašinu, pelud, ambroziju, grinje, mlijeko..........) pije se onoliko kapi koliko dijete ima godina. Tako su mi bar rekli :/ . Kod neurodermitisa se maže na kožu![]()
Na ovom iz Bio&bio se razrjeđuje 1:10 sa jojobinim ili bademovim (mi koristimo bademovo iz apoteke) pa tako od 100ml dobijem litru za 140kn. (A nama djeluje i razrjeđeno)
da li se i to razređeno pije ili samo maže??? Inače ja kupila U Bioterri Oshaldi 30 ml za 61 kn, ne razrijeđuje se ! Baš ću probati za alergije i bronhitis.Originally Posted by grom
Savjetuj se samo s nekim prije oralne orimjene ulja jer nije za malu djecu, trudnice, dojilje. Moja cura je 5god. pa kao smije. :/Originally Posted by jelena.O
[quote="Adrijana
Savjetuj se samo s nekim prije oralne orimjene ulja jer nije za malu djecu, trudnice, dojilje. Moja cura je 5god. pa kao smije. :/[/quote]
Nama je žena koja tam radi u Bio Terri rekla da moja može 4 kapi, ali pitam za ovaj iz Bio bio da li razređeni s smije piti, ak da da li bi se moglo mješati s nekim pristupačnijim uljem kao maslinovo ili sl, jer mi bademovo baš ne paše.
Za ovaj iz Bio&Bio ne znam, na njihovim stranicama ne piše :/
Moja curka ga popije bez problema, nije jako bljak. Ali mislim da sam pročitala da ga možeš pomiješati s nekom tekućinom
Ja sam jučer dana na malo meda, nekaj se začudila, pa poslije s malo vode, a danas s jabučnim sokom.
drage iskusne mame, evo mene opet s još pitanja. kao što rekoh već ranije meni je sve ovo vrlo novo i vjerojatno se ubijam u pojam s nekim vama već tako osnovnim i prožvakanim problemima.
bili smo kod dermatologa. naravno da on ima malo drugačije mišljenje o ad-u, nije ga zanimalo što sam ja izbacila sve moguće alergene namirnice osim žitarica. dobili smo druge kortiće i preporuku za linola fett kremu.
ona je tada izgledala dosta gore od ove slike, nemam bolju
http://img177.imageshack.us/img177/3444/39238668.jpg
kortiće nismo koristili. kombinacija linole i ovlaživaća zraka je jako pomogla i za tri dana je imala lice bez piknjice i nije se više grebala.
e tu sada dolazimo do moje nedoumice.
lice joj je bilo čisto jedan jedini dan. iako sam i dalje mazala s linolom ad se opet pojavio, malo po malo i lice joj je kroz tjedan dana opet došlo do onakvog kao na gornjoj fotki.
ne razumijem, linola je pomogla a sada pak ne pomaže?
je li se i vama tako dogadjalo?
može li takvo lice spontano biti bolje i uz mazuckanja kremom koja ne zaustavlja napredovanje?
koliko sam razumjela razne aderme, mustele i linole služe održavanju kože da se ad ne pojavi. no nama se uvijek pojavi i jako napreduje (te kreme ne djeuluju na uzrok ad-a što je jasno kao dan, ali sve majke s kojima sam pričala imaju bar jednu kremu koja im pomaže da drže ad pod kontrolom. Mi smo isprobali jako puno toga s tržišta i nismo ništa našli. Ostaje nam još ulje crnog kumina)
p.s. trebali smo ići kod jelića, no pedica nam je rekla da su ti testovi nepouzdani i mm je odustaoto mi je bila slamka spasa, bar za moju prehranu.
kada ste najranije išle na one testove pikanja na alergije?
hvala vam puno i oprostite što gnjavim ali tako sam gladna i u potpunosti neispavana od njenog grebanja
Pusti tm da "nespava" i "nejede" iz solidarnosti...pa ćeš vidjet da će htjet ići i na kraj svjeta.Pa možete probat i onako nemaš šta izgubit.
I u apoteci ti je dobar dan 100kn.
I svim tim kremama si ko pokusni kunić,pa test je manje štetan nego to.
Nama je pogodio i puno pomogao.
Manja je gnjavaža kap krvi i 250 al. nego pikanje cjele ruke na par stvar.
Čula sam da je dobar i Marđetko u Zadru.On čak ne radi test iz krvi.
Doduše ja sam prestala dojiti,jer mi je tandem i dijeta bilo previše,a mala nije više mala,prestasli bi bili i bez toga.![]()
Sretno.
Drage mame atopičara,nama se stanje koliko toliko popravilo nakon ovog ljeta kada su mojoj curi nogice bile užas crvene,non stop je češalo kao i rukice.
S njeinh 6 mj bili smo na rast testu,koji je pokazao alergiju na jaje-3 razred.
S njenih 13 mj išlii smo opet u alergologa,ovaj put smo radili Prick test,to je ono kada pikaju nekih 18 alergena na ručicu i to nam kao nije ništa pokazalo.
ne uzimam taj test nešto pouzdarnim,ona je cijelo vrijeme bila nemirna.
Doktorica nam je preporučila još neke testove-Dunger,bris nosa na Eo,ECp,Rast na KP;DF(šta je to?), te inhalacijsko testiranje...
Kako se rade ovi testovi,šta je Dunger,bris nosa na Eo,ECP?
Uglavnom ja je još dojim,jedem sve i čokoladu i citrusno voće,dakle sve ono što je mojoj curi zabranjeno.
I još nešto,nakon svih tih skupih krema,našli smo dvije jeftine-**** za tijelo i lice i u Dm-a neka za alergije,bijela kutija sa plavim slovima i stanje joj je bolje nego od svih tih skupih krema zajedno!
Čula sam i ja za dr.Marđetka,navodno pomaže.
Mene je to njeno češanje izluđivalo,još nije dala noktiće odrezat,pa bi nogice sve krvave bile. Užas.
Meni taj njen Ad nikad nije izgledao nešto previše užasan,dok je njena pedijatrica svaki put kada bi došli počela s nekim strašnim pričama kako moramo ić na neke kortikosteroidne injekcije i tako to.
Slabo smo koritili i kortiće,uglavnom kada bi stanje bilo neizdrživo i to elocom sa belobazom.
enc, linola fett kremu ti je na bazi kikirikija ak ti to kaj znači, i nama nije ništ pomogla, moja zna pričati pa veli da je peče, a na kkikiriki smo alergeni 5/6 ( jako, jako visoko).
I u Zagrebu ti postiji neki Jelić ak te zanima nađem njegov broj zvala sam ga ( jer sam mislila ak idem na terapije, baš mi se svako malo ne ide put Rijeke), malo je skuplji od jelića, ali se valjda isplati ( bar za put)
Mi smo se prvi put pikali s 6.5 mjeseci i na dunger i rist i rast, i prikove.
Originally Posted by Bebinja
Da mi ga vadimo isti dan kad i rist i rast ( Klaićeva) oa žicamo tete da nam stave u epruvetu malo krvi ( da se ne bodemo 2x, a i da ne čekamo 2x) i odnesemo u drugi laboratirij,
rast na DF je grinje, ali provjerim kad dođem doma
na bazi i kikirikija i soje! ali mi se činilo glupo da joj dermatologica to prepiše znajući da je potencijalno alergična!Originally Posted by jelena.O
možeš mi poslati broj, pls.
može li mi koja reći je li to normalno da joj prođe ekcem i bude ok jedan dan, a onda opet sve ispočetka i to opet do koma faze unatoč svemu što poduzimam?
U nas su bile faze,kao i u svakoga,vjerujem.
Znači nekoliko dana bolje,onda puno više vremena lošije.
I mi smo koristili u linola losion,ne znam jeli on na bazi soje i kikirikija,ali mojem djetetu bi se svaki put koža užasno upalila kada bi je namazali. To smo bili rekli i doktorici na što je ona rekla da je to normalno.
kako sam je tada dojila,nisam jela potecncijalne alergene,a njoj bi koža isto bila u gadnom stanju.
hvala ti na ovome. ja izbjegavam sve i svašta od km-a, šećera, kvasca, bijelog brašna, povrće i voće koje sadrži histamin, sve citruse, svo crveno voće i povrće, soju i proizvode, sve orašaste plodove i ne znam niti sama od čega živim (a još sam i veggie!) a ona se konstantno osipa.Originally Posted by Bebinja
enc, evo ti broja
Prof. Darko Konforta, Centar za limfnu drenažu, Ogrizovićeva 40c, 10000 Zagreb,
on radi i razmjenjuje se s Jelićem, priznaje i njegove testove.
Tel 01/3820170 radi od 8.30 do 20 h
Originally Posted by the enchantress
ajde ga zvrcni pa se javi kaj je bilo!
rast na DF je grinje, ali provjerim kad dođem doma
sad jedno je grinje, a drugo kućna prašina DP i DF ( u ovoj priči i nije bitno baš što je što od ovom priči)
enchantress
Nama je bilo baš tako. Jedan dan dobro pa opet iznova do groznog stanja. Tada smo dosta mazali elokom jer je takvom nisam mogla gledati i užasno se svrbila. To je bilo do prije mjesec i po, tada je znači imala 6 i po mjeseci. Od tada nisam ništa novo radila, ništa novo mazala, baš ništa, a njoj je bolje. Pedica to naravno ne vidi, ali ja da. Kortizon je zadnji put vidjela prije 3 tjedna na potkoljenicama, a na licu već više od mjesec i po. Ona je osuta i rumena, ali tako stoji, ne ide na gore ali svako toliko ide na bolje. Meni je to ogroman skok naprijed i vjerujem da će ići na bolje uz male rakove skokove natrag.
Mažemo standardne kremice jer ima užasno užasno suhu kožu, ali naravno da ni jedna krema ne sprječava ad, one služe samo tome da drže kožu vlažnom i relativno uravnoteženom tako da kad nastupi ad ima više šansi da ne dođe do onog užasa (svi znamo na što mislim). Ni jedna krema ne može zaustaviti ad jer bi to značilo da zaustavlja unutarnju alergiju, a nije tako. Dok god njima nešto smeta oni će se osipati, ali sve manje i manje. Meni su isto bili sve zabranili, ali ja sam polako opet jela namirnice za koje čvrsto vjerujem da nisu alergene. Pokušala sam jako pratiti na što se osipa i čak uspjela par povratnih informacija dobiti. Znam da je jako teško i frustrirajuće, ali vjeruj mi da ćeš uspjeti. Kao info, mojoj T smeta (kad ja jedem i dojim) med, rajčica, breskva, tuna iz konzerve, jaje. Osobno ne jedem one univerzalno poznate alergene kao orašide, citruse i čokoladu, km ne konzumiram jer sam intolerantna ali ona pije i hipoalergeno adaptirano od hipa gdje ga ima.
Inače sam danas došetala sa jednom filozofskom. Čitam onog J. Juul-a i skužim jedan (po njemu naravno) svoj dobar potez. Možda se još netko u tome prepozna.
Kada je beby dobila ad bilo mi je grozno. Bilo mi je žao nje tako osute, teško zbog osjećaja da sam ja kriva nečime što jedem, osjećala se nesposobnom jer joj nisam uspjevala pomoći. Uglavnom, prestala sam vidjeti nju kao osobu i samo sam je gledala kroz ekceme, stalno sam bila koncentrirana na dermatitis u svakom trenutku dana.
Onda sam si jednog dana rekla DOSTA!. Gubim vrijeme na bitki koju ne mogu dobiti a samo ona od toga stradava. I prestala sam gledati ad. Vratila se gledati nju. Ljudi su se užasavali kada sam im blagog pogleda govorila "Nije to ništa. Proći će." Vjerujem da su mnogi mislili da sam užasna majka jer ne trčim od doktora do doktora i ne isprobavam na njoj sve moguće pripravke. Ali nije me brigalo. Naravno da sam je nastavila mazati neutralnim kremama, bio je i onaj period kada mi je srce plakalo dok sam čekala da prođe bar tjedan dana između dve kortizonske kure jer je užasno izgledala. Ali nisam više davala ad-u važnost. On je postao dio dnevne rutine za koju se negdje u pozadini stalno nadam da će proći.
Danas mislim da je to bila dobra odluka i da smo i baby i ja i tata puno mirniji i sretniji.
Naravno, radi jaslica ćemo pred godinu dana napraviti alergo test. Također sam od jučer pokušala mazati uljem crnog kima (čini mi se u redu, definitivno se manje češe). Ali to sve kroz normalu, kao da si kažeš, ajmo probati ovaj novi sok, možda je dobar. Bez iščekivanja, bez velikih nada. Mazanje smo pretvorili u trenutak igre, a prije sam bila toliko u grču od pitanja da li joj pomaže ili ne, da je uvjek grozno plakala. Sada se smijemo dok je ja mažem a ona gricka svoj omiljeni češljić.
Eto, htjela sam ove svoje misli podjeliti sa vama.
Mislim da je ovo ključno,tako sam i ja to shvatila i sada je puno lakše nosit se s AD.Originally Posted by Achan
Baš tako. I proći će.Originally Posted by Bebinja
Moja mala je sad stara 2 godine i 7 mjeseci i nema nikakvih tragova da smo se patili od njenog 3. mjeseca sa AD-om. Još ljetos je imala samo mali flekić i deblju kožicu na gornjoj strani ručnog zgloba. Kad smo se vratili s mora i to se povuklo.
Originally Posted by Utpala
Ali treba čekati da to sve preraste, ( sve te godine nespavanja) i mi smo se mučili 3.5 godine s time dok nismo krenuli na homeopatiju, sad je bolje.
drage moje, puno vam svima hvala na savjetima. pomogle ste nam puno svojim iskustvom (doktori samo prepisuju kortiće, i na naša praktična pitanja nemaju odgovora jer ne prolaze svaki dan kroz ad).
probat ću se malo opustiti.
do sada sam se žestoko borila misleći da postoji nešto što JA mogu napraviti, pomoći da to nestane, ali mi smo teži slučaj, po svemu sudeći.
hvala vam još jednom, vjerujem da ću imati još pitanja
samo update. stanje joj se jako pogoršalo. popucala koža, strašno.
otišli do pedice. dobila homeopat. lijek protiv svrbeža (konačno sam S P A V A LA :D nakon dva tjedna). obili i neku homeopat. kremu koje nije bilo za kupiti :/ pa smo za vikend na elocom sa belobazom i onda u pon u homeolabovu ljekarnu.
Originally Posted by the enchantress
kaj ste dobili za piti i koja je to krema??????
Rhus toxicodendron c30 (otrovni bršljan) za svrabežOriginally Posted by jelena.O
Stibium je krema (valjda se tako piše, nemam pojma)
pronašla stibium mast
http://homeopat.hr/proizvodi/stibium-phcp-mast-100g/
To kupuješ kod njih direktno Homeopat Petrinjska 6 tel 098/352635 pitaš i dođeš ili pošalješ nekog po to. Žena koja tu radi je naša homeopatica. I mi smo je prije koristili, ali nam je jelić i to označio kao mogući alergen, pa smo prestali ( nešto nam je bilo bolje od nje)..Originally Posted by the enchantress
Sretno
draga the enchantress, fakat mi je žao čitati kako se mučite.. predložit ću ti par mogućih koraka, u slučaju da homeopatija ne upali (mi smo paralelno pokušavali homeopatiju, probiotike, prehranu, kreme.. i nešto od toga je upalilo, ali ne znam ni ne zanima me točno što!!)..
mi smo bili kod jelića i rezultat je bio alergija samo na mlijeko i jaja (naravno bila sam sva happy jer sam mislila da mogu početi jesti ovo ostalo), no ja sam primijetila da je alergičan tj da se crveni i čoha na puno više od toga.. npr. med, rajčice, bobičasto voće, soju, ribu..
od kad smo izbacili meso iz dućana i počeli nabavljati domaće piceke i sl stanje se drastično popravilo. javi mi se ak trebaš neke ideje za klopu..
iz više izvora smo čuli da je dobro bebi davati probiotik - potrošili smo jedan paket baby probiotika VIP Panda, sad trošimo VIP Premium.
od homeopatije smo potrošili jednu turu kapi Neythymun - išli smo po njih u Graz da počnemo što prije jer smo bili očajni.
nama je i od Linole Fett i od Stibiuma bilo koma odmah nakon prvog mazanja. homeopat nam je dao upute da se od St. zna prvo pogoršati pa onda krenuti na bolje, ali to kod nas nije bio slučaj.. nama je upalio Parfenac kao quick fix (3 tjedna) i od onda dr. Theiss intenzivni pomaz noćurak nam je zakon.
bilo nam je gore i od kupanja u kadici, pa smo ga tuširali pod pipom i to nije izazivalo crvenilo..
izbacili smo omekšivač iz našeg i njegovog veša i posteljine (tj svega), i počeli koristiti sensitive prašak iz Mullera, uz dvostruko ispiranje. kad nam netko dođe u goste i nosa ga, čini mi se da se počne čohati tako da bi to moglo biti od omekšivača..
good luck!!![]()
hvala cure, ma nije da se tako jako mučim. bar ne više, navikla sam da je crvena, da ju svrbi, da joj koža puca i guli se.
shvatila sam da ja to nikako ne mogu kontrolirati i da će proći.
tko je to napisao negdje gore, da nije gledala svoje dijete već samo ekceme. e to mi je pomoglo i ja sada vidim i grlim i ljubim nju i ne pretvaram svaki dan u borbu s onim što ima na licu. smislila sam pjesmicu za mazanje, trackam ju, ona ručicama i sama razmazuje i jako se veseli kada čuje pjesmicu. čak ju je i mm naučio pa nam se pridruži.
mm je alergičar pa sam si i prije poroda mislila da bi moglo biti problema i od rođenja koristimo ecover za njeno rublje, a neki dm-ov za alergičare za naše. omekšivać nisam vidjela 7 godina. kupujem od severa, nadopunim s povrćem iz dućana. iz prehrane izbacila sve živo i mrtvo. kupujem od alnature sve što postoji na policama, a da nije s visokim rizikom alergije.
jedino još nisam našla tu neku kremu koja bi njoj pomogla kada se tek počne osipati. uvijek ode u najgorem smjeru i to u roku od par dana. i nismo još našli što je trigger. ima vremena. borimo se tim tek 4 mjeseca od kojih su posljednja 2 tako loša.
u svakom slučaju puno hvala na svoj podršci
![]()
prosljedjujem naputke koje sam dobila od pedijatrice ,vezano za tretiranje atopijskog dermatitisa a koje sam nedavno proslijedila sestri jer njezina beba ima problema sa njime.
poboljsanja su ocigledna.
a upute slijede:
ako majka doji dijete, potrebno je izbaciti sve mlijecne proizvode, temeljene na kravljem mlijeku : mlijeko, namaze, sireve, razne napitke s inim.
moze se koristiti rizino mlijeko s dodanim kalcijem, kao supstitucija.
sezamovo ulje konzumirati,sezamove sjemenke jesti(preprzene,izmrvljene,onako po makrobioticki)
brokulu pojacano jesti,cak svakodnevno.
smanjiti slatkise,secer na minimum,bijelo rafinirano brasno na minimum.
(to su smjernice kako djetetu putem svoga mlijeka pomoci da iznutra to pobijedi i da se to vise ne pojavljuje )
nadalje ,
za lokalno tretiranje treba nabaviti Linola fett mlijeko ili kremu(mozda cak bolje kremu)koja se koristi 2x dnevno,utrljava se u ostecena podrucja-ne pece dijete,to je po doktoricinu misljenju najbolje sredstvo za tretiranje.
osim navedene kreme,treba nabaviti od A Derma uljnu kupku( s prirodnim ekstraktom zobi) te se sa time treba dijete kupati 2-3 x tjedno i to na nacin da se dijete stavi u tu kupku i da se onda ne ispire to s koze vec se utrlja ulje koje je na kozi ostalo s rucnikom,nakon sto se dijete izvadi iz kupke.
takodjer ,nikakvim sapunima ne izlagati djecju kozu, nikakvim samponima i ne koristiti omeksivac pri pranju djecje robe i oblaciti samo pamucno,prozracno,ne neku sintetiku i materijale koji bi mogli nadraziti kozu.
(upute su od pedijatrice Metke Regan)
nadam se da ce barem nekomu biti na pomoc.
Imam otvorenu jednu Linollu fett pa ako kome treba , da mi ne smeta!
cure, na puno mjesta sam pročitala da ad ima loše faze koje se izmijenjuju s razdobljima kad se skoro skroz povuče..
imate li iskustva koliko te faze traju? mi već 2 mjeseca nemamo ništa, sad me hvata paranoja da je to samo faza mirovanja :? i da će se neman vratiti?
Cure ja ne mogu više...Umorna sam od tog adnemam snage.....
Maleni mi ima 1god i 10mj,spava kooooma...Preko ljeta kada nam se sve povuklo spavao je super...
Sad je stanje da se budi 10000 puta po noći,čoha i gdje ima ad i gdje ga nema, a najgore mi je što gura KONSTANTNO rukice kroz nogavice od hlaća da bi počohao pišu i jajčeka koliko ga svrbi...Ja sam trudna,neispavana,pod nekim pritiskom..Pitam se više gdje griješim???U čemu da tako veliko dijete ne može prespavati noć u komadu=?????Pucam po šavovima,napeta sam ko kokica kako se bliži noć...Raspadam se......
Dajte mi recite koje testove radi dr.Pustišek u Klaićevoj?Koji su principi tih testova?Sutra se idem naručiti kod nje podhitno,da mi vidi maloga,nismo bili dosta kod nje..
Kako se zove dr.-ica na Šalati,dermatolog,koja je dosta poznata među kikićima?*??Jel netko čuo za nju??
Ona nam je dala preporuke za prikove , rist i rast, dunger i stolicu na benzidin ( to smo radili kaj smo bili 6 mjeseci stari). Poslije u dogovoru s njom i gastroenteriologicom ponavljamo risteve i rasteve na određene stvari.Originally Posted by ruza
Sama radi neke markere tj. flastere, ali je rekla da kod nas oni ne bi bili dobri.
Mi inače nismo u komadu spavali od cca 10 mjeseca života, pa do 3.4 godine života, i cijelo vrijeme sam joj držala ruke da se ne grege ( prije toga se nije grebala , a bila je u puno gadnijem stanju).3
3Zanimljivo da kad je imala kozice ( za 1 ročkas) da se nije grebala, a ni kad je u 1. mjesecu ove godine imala neki gadni osip ništa.
Čime ih mažete kad rane cure?
Potoci vode nam cure s lica..geokorton to zatvori al samo na dan, sutradan opet sve mokro.. je l još ikome tako (da mi bude lakše :/ )?
nama nije bilo nikad u potocima, ali kad je bilo kritično imali imali Alfodermu 20% u belobazi, i poslije još 5 dana Betriona, i nikad nismo to imali na licu.Originally Posted by bubica27
p.s. kaj vam nije bilo bolje kad ste krenuli Mekiju
Tijelo je sad ok, ali lice koma koma..i ide na gore..Originally Posted by jelena.O
izbila su mu sad dva zubića (imamo ih 4 komada) pa je pogoršanje možda i zbog toga..