Achan prvotno napisa
Mi još nismo uveli gluten, imamo 9 mjeseci. Pedijatrica kaže da čekamo i možda malo kasnije uvedemo. Meni su to gluposti, ako je alergična reagirati će i sada i kasnije. Uglavnom, po tablici pšenicu može sa 8 mjeseci, ali ja je samu kao takvu baši ne znam kuhati, a kruh je tek sa 10 mjeseci pa malo čekamo. Iskreno, dvaput sam joj dala da kao gricka koricu kruha, ali ona to baš i nije grickala nego samo onako dudala, zbalila i na kraju bacila. Oba se puta malo osula, ali naučila sam da ne mogu biti sigurna što je stvarno bio problem. Mislim da ću joj kad navrši 10 mjeseci, bude čista i ne na kortizonu (ovo već smiješno zvuči, kad će sve te uvjete ispuniti?) da joj dam komadić kruha od integralnog brašna, i mislim da ću ga sama ispeći. Pa ćemo vidjeti.
zloćko ne razumijem vezu između kvasca i jogurta? Šta u jogurtu ima kvasca, ili u kvascu laktoze? Vitamina B ima puno i u riži, posebno integralnoj a to joj često dajem. Jogurt je eventualno bitan radi probiotika, a njih joj isto dajem u drugom obliku.
Sjećam se da sam kao dijete obožavala sirovi kvasac, krala sam ga baki iz frižidera i cuclala. Čak i danas se sjećam okusa, njam.
Ono što je problem kod tih savjeta je da naša djeca nemaju bolesnu kožu, eventualno suhlju, ali ne bolesnu. Problem je alergija koja na koži izbacuje, a koža je mlada i osjetljiva pa onako strašno reagira. Iskreno mislim da sve dok joj organizam ne ojača i nadvlada te alergije nema tog lijeka koji će spriječiti izbaciavanje osipa. Samo da ne bude onako strašno.