Stranica 41 od 94 PrviPrvi ... 3139404142435191 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 2,001 do 2,050 od 4691

Tema: Atopijski Dermatitis

zloćko avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Danas sam čula od jedne iskusne mame da bi bilo dobro atopičnoj djeci koja mogu jesti jogurt staviti žličicu pivskog kvasca u prahu, zbog vitamina B koji je izvrstan za kožu! Nama je buknulo lice nakon duuuuugo vremena ima malo temp. zbog prehladice pa je reagirao, a za kvasac će mo probati pa bumo vidjeli, javim reakciju!!!

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Hvala cure!
    Sad je bolje. Kupali smo ga dva puta dnevno po 10-15min u Balmandolu, a nakon toga na otvorene rane mazali geokorton, pa nakon 15min na crvenila i mjesta mazana geokortonom ide emulzija 20% elocom, pa nakon 45min neutralna krema pravljena u ljekarni.
    Nakon 5 dana se očistio. Njegu nastavljamo i dalje i zasad je pod kontrolom.

zloćko avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

:D :D :D :D Baš mi je drago zbog vas!!!!

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj zloćko prvotno napisa
    :D :D :D :D Baš mi je drago zbog vas!!!!

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Jeste uvele gluten i kad?

Achan avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Mi još nismo uveli gluten, imamo 9 mjeseci. Pedijatrica kaže da čekamo i možda malo kasnije uvedemo. Meni su to gluposti, ako je alergična reagirati će i sada i kasnije. Uglavnom, po tablici pšenicu može sa 8 mjeseci, ali ja je samu kao takvu baši ne znam kuhati, a kruh je tek sa 10 mjeseci pa malo čekamo. Iskreno, dvaput sam joj dala da kao gricka koricu kruha, ali ona to baš i nije grickala nego samo onako dudala, zbalila i na kraju bacila. Oba se puta malo osula, ali naučila sam da ne mogu biti sigurna što je stvarno bio problem. Mislim da ću joj kad navrši 10 mjeseci, bude čista i ne na kortizonu (ovo već smiješno zvuči, kad će sve te uvjete ispuniti?) da joj dam komadić kruha od integralnog brašna, i mislim da ću ga sama ispeći. Pa ćemo vidjeti.

zloćko ne razumijem vezu između kvasca i jogurta? Šta u jogurtu ima kvasca, ili u kvascu laktoze? Vitamina B ima puno i u riži, posebno integralnoj a to joj često dajem. Jogurt je eventualno bitan radi probiotika, a njih joj isto dajem u drugom obliku.
    Sjećam se da sam kao dijete obožavala sirovi kvasac, krala sam ga baki iz frižidera i cuclala. Čak i danas se sjećam okusa, njam.

Ono što je problem kod tih savjeta je da naša djeca nemaju bolesnu kožu, eventualno suhlju, ali ne bolesnu. Problem je alergija koja na koži izbacuje, a koža je mlada i osjetljiva pa onako strašno reagira. Iskreno mislim da sve dok joj organizam ne ojača i nadvlada te alergije nema tog lijeka koji će spriječiti izbaciavanje osipa. Samo da ne bude onako strašno.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Achan prvotno napisa
    Mi još nismo uveli gluten, imamo 9 mjeseci. Pedijatrica kaže da čekamo i možda malo kasnije uvedemo. Meni su to gluposti, ako je alergična reagirati će i sada i kasnije. Uglavnom, po tablici pšenicu može sa 8 mjeseci, ali ja je samu kao takvu baši ne znam kuhati, a kruh je tek sa 10 mjeseci pa malo čekamo. Iskreno, dvaput sam joj dala da kao gricka koricu kruha, ali ona to baš i nije grickala nego samo onako dudala, zbalila i na kraju bacila. Oba se puta malo osula, ali naučila sam da ne mogu biti sigurna što je stvarno bio problem. Mislim da ću joj kad navrši 10 mjeseci, bude čista i ne na kortizonu (ovo već smiješno zvuči, kad će sve te uvjete ispuniti?) da joj dam komadić kruha od integralnog brašna, i mislim da ću ga sama ispeći. Pa ćemo vidjeti.

zloćko ne razumijem vezu između kvasca i jogurta? Šta u jogurtu ima kvasca, ili u kvascu laktoze? Vitamina B ima puno i u riži, posebno integralnoj a to joj često dajem. Jogurt je eventualno bitan radi probiotika, a njih joj isto dajem u drugom obliku.
    Sjećam se da sam kao dijete obožavala sirovi kvasac, krala sam ga baki iz frižidera i cuclala. Čak i danas se sjećam okusa, njam.

Ono što je problem kod tih savjeta je da naša djeca nemaju bolesnu kožu, eventualno suhlju, ali ne bolesnu. Problem je alergija koja na koži izbacuje, a koža je mlada i osjetljiva pa onako strašno reagira. Iskreno mislim da sve dok joj organizam ne ojača i nadvlada te alergije nema tog lijeka koji će spriječiti izbaciavanje osipa. Samo da ne bude onako strašno.
    Ja sam "u mladosti" pila pivski kvasac za ljepotu kože, kose i noktiju
    Okus je grozan pa možda zato ideja da se stavi u jogurt i pomiješa. Ja sam npr nakon čaše p.kvasca odmah nakon ispijala i čašu soka 8)
    Slažem se da našim klincima nije problem bolesna koža nego alergija koja se ispoljava na kožu.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ja sam "u mladosti" pila pivski kvasac za ljepotu kože, kose i noktiju
    Okus je grozan pa možda zato ideja da se stavi u jogurt i pomiješa. Ja sam npr nakon čaše p.kvasca odmah nakon ispijala i čašu soka 8)
    Slažem se da našim klincima nije problem bolesna koža nego alergija koja se ispoljava na kožu.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

pozdrav..
    zloćko, kuterid je inače jako jaki kortić..zato ga možda ne spominjemo..

bubica, drago mi je da je sad bolje i da držite sve pod kontrolom..
    moram priznati da je mom malome sad puno bolje..ima još, ali po tijelu je dosta dobar..ako mu se i pojavi koja točkica, prođe s atodermom..kuc, kuc u drvo..(ja kad se nešto pohvalim, odmah dođe zlo)..
    jako malo kortića smo potrošili..još ima dosta na prstićima šakice, kapci, iznad usnice i malo po stopalima..ostalo se jako dobro drži..sad je slavil nedugo 3.godinu..znači da ipak ide prema boljemu..a, kakav je bio, bolje da se toga niti ne sjetim..dobro zna se osipati i po licu malo, ali nije to više tak jako..
    slažem se s tim da oni uopće nemaju bolesnu kožu, nego im to radi alergija..

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

bubica, Achan... eh, što bi sad na ovo rekao moj znanac pedijatar...
    svi pedijatri polaze od toga da je GLAVNI uzrok ADa baš poremećaj u stvaranju zaštitne barijere u koži, dakle, koža je uzrok, a alergijska reakcija samo "poticaj" da tijelo tako izreagira... nema šanse da ga uvjeriš da je alergija glavni uzrok... (što i ja mislim...)
    doduše, nekad stvarno mislim da ne dajem ništa (što znamo da je) alergeno za njega pa opet se osipa...
    e, novost: janjetina koju sam tamanila u uvjerenju da je najmanje alergena dok sam dojila, ispala je najveći alergen (čak 8 na onoj ljestvici), teletina 4, a na piletinu nije alergičan (hvala Bogu, barem nešto)
    na ribu jest, na orašasto i kikiriki nije, na agrume nije (a ja dala da cucne manadarin pa se zacrvenio...tako da :? )

Achan avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Mah, to ću saslušati kada mi bude pričao pedijatar/pedijatrica čije dijete ima AD, do onda neka oni slušaju nas
    Ma ja se definitivno slažem da naši mali AD-jci imaju osjetljivu kožu i da im zato preko kože reagira. Ali da nisu alergični ne bi ni koža reagirala. Ali malo istine ima u tome, da su specifični po tome što reagiraju kroz kožu, zato su to nekad i zvali neurodermitis, jer su kožno reagirali i na stres. Forumske stranice koje sam čitala, odraslih sa AD, su prepune primjera gdje reagiraju kao naši bebači na neke izuzetno stresne događaje.
    Nadam se da naši neće tako, ali s druge strane svi nekako organski reagiramo na stres, pa idi si birati šta je gore, glavobolja, trbuhobolja, probavne smetnje, napetost u ramenima itd. itd.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj Maya_78 prvotno napisa
    e, novost: janjetina koju sam tamanila u uvjerenju da je najmanje alergena dok sam dojila, ispala je najveći alergen (čak 8 na onoj ljestvici), teletina 4, a na piletinu nije alergičan (hvala Bogu, barem nešto)
    na ribu jest, na orašasto i kikiriki nije, na agrume nije (a ja dala da cucne manadarin pa se zacrvenio...tako da :? )
    u kojim je to jedinicama 8, nemoj mu ni davati orašasto i sli, a kamoli agrume još bar 1 godinu dana

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

ref. vr. je do o,35, njemu 8
    ma znam, zezla sam s mandarinom, ali okuražena nalazima, a GLEDAO je ovako :shock: i onda... ah... drugi put ću ga skrivećki jesti

zloćko avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Ma što se tiče tog pivskog kvasca , treba ga staviti u jogurt da se zakamuflira jer inače ima neki "šmek" tak sam čula , al još nisam probala , nekako sam skertična jer ja osobno baš ne volim okus kvasca , a ovaj nisam nikada ni vidjela pa ne znam...pa me zanimalo što mislite...

zloćko avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj stela2 prvotno napisa
    pozdrav..
    Znam da je jako jak , al nama nije pomoglo ništa osim toga , ni geokorton ni betrion ni ništ a bio je u golim ranama sa sukrvicomi grozno smrdio, srećom nismo ga dugo koristili ...

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj zloćko prvotno napisa
    Citiraj stela2 prvotno napisa
    pozdrav..
    Znam da je jako jak , al nama nije pomoglo ništa osim toga , ni geokorton ni betrion ni ništ a bio je u golim ranama sa sukrvicomi grozno smrdio, srećom nismo ga dugo koristili ...
    I ja sam mislila da nam ne pomaže ni geokorton ni elocom, ali u bolnici smo se očistili s tim, samo je princip nanošenja jedno nakon drugog čim upije, a ja sam izbjegavala mazat sa obje kreme isti dan.. i onda nikako zatvorit rane bez ljuskica, a elocom bi previše isušio kožu, pa opet pukne i sve u krug.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

zloćko, jasno da ako je trebalo s kuteridom mazati, trebalo je..jer bolje to nego mazati svaki čas sa slabijim, a od toga ništa koristi..

i ja mislim da je alergija najvažniji uzrok ad-u..a, kad imaš alergiju znači da ti imunitet dobro ne radi..i onda je to sve izmješano, i naravno da se sijete osipava od raznih stvari, strresa, bolesti jer imunitet dobro ne radi..
    meni je jedna alergologica rekla ( koja i sama je imala ad), da kod tih osoba unutarnji balans nije uravnotežen..i da sve dok se to ne sredi, dok se ne postigne ravnoteža u organizmu, a to bi u prijevodu značilo da imunitet treba dobro raditi, a ne "pojačano" kao kod njih dotle to ne bude prošlo..zato i ti lijekovi nisu tak loši, pomažu vratiti tijelo u normalu i time naučiti organizam..ne znam kak bi to drugčije sročila..nije dobro ne liječiti ad..pa, baš sam si mislila za onog mekija koji liječi, da sad drugi put idem s malim k njemu..nemam šta izgubiti..a, upravo njima treba da se energija u tijelu iznormalizira..a, to će on ko iz šale.. 8)
    uglavnom, polažem velike nade u to..
    pozdrav..

the enchantress avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

i ja razmišljam o mekkiju.hmmmmm...

mi smo zamolili frenda koji se bavi astrologijom da joj pogleda horoskop 8) nije nam bilo na odmet, a saznali smo da joj je uslijed planeta nešto pita dosha pojačana i da će uvijek imati problema s kožom ako pojede nešto što ne smije. zato mora što prije početi mlatiti po žitaricama da smiri tu doshu.

vidjet ćemo.

ona je sada u 'dobroj' fazi, malo osuta po licu, proširilo joj se na šačice, ali malo, svrbi ju, ali nekako držimo stvari pod kontrolom. za sada.

bimba iaia avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Doma raspravljamo o jajima-da li su prepeličja jaja isto ko kokošja?
    Ja mislim da su jaja jaja,a mm ima argument da km nije isto ko kozje i sl.
    :?

Achan avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

iaiabimba baš si me zainteresirala pa sam išla malo prosurfati. Staviti ću na dno linkove (ali copy/paste jer mi se ne da tražiti kako baš direktan link ) ali su sajtovi na talijanskom pa ću malo rezimirati.

Ako je vjerovati sajtovima prepeličja jaja ne izazivaju alergijske reakcije kod osoba alergičnih na kokošja jaja. Čak postoje proizvodi-lijekovi protiv alergija na osnovi prepeličjih jaja. Na par foruma sam pročitala da se ljudima sa AD koji su alergični na kokošja jaja preporuča konzumacija prepeličjih.
    Navodno prepeličja jaja sadrže u puno večoj količini hranjive sastojke, vitamine i minerale, ali ne sadrže loš kolesterol već onaj dobar.

http://it.geniuscook.com/uova-di-quaglia/

iaiabimba, baš si se dobro sjetila. Ja sam kao djete jela brdo prepeličjih jaja jer ih je moj djed uzgajao. Jako su dobra a puno laganija od kokošjih, a i ne smrde tako (meni kokošja smrde). Kad T navrši mjesece za jaja probati ću joj naći prepeličje. Hvala na ideji

bimba iaia avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Probat ćemo,pa javim,iako mi jaja uopće ne fale.
    Ima za kupit u Poreču na tržnici,pa će bit možda i u Puli za naći,ako ne si pišemo.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

da li ste svojima probali dati sojin jogurt, ja kupila neki dan pa se premišljam
    sadri soju i "jogurt kulture"
    smijem ako je alergičan (samo) na KM?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

da li ste svojima probali dati sojin jogurt, ja kupila neki dan pa se premišljam
    a na soju nije?????

bimba iaia avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Moja je i na sojino m.,al zato smo našli kozji i ovčji jogurt u It.,pa sad je :D

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa
    a na soju nije?????
    nije, barem ne po prick testu
    dala sam mu alpro soyu i nisam primijetila neku reakciju
    zato dilema oko s. jogurta, voljela bih da mu "jogurt kulturama" malo očistim crijeva od silnih antibiotika koje mjesecima uzima... (slijedi i kura probiotika, ali dobrih bakterija nikad od viška...)

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj bimba iaia prvotno napisa
    Moja je i na sojino m.,al zato smo našli kozji i ovčji jogurt u It.,pa sad je :D
    moj jest na kozje m.

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Drage mame,da ne otvaram novu temu pitat cu ovdje.Nemam bas puno vremena za iscitavanje cijelog topica,pregledala sam letimicno ali nisam nacisto.
    Moja curica ima sest mjeseci,negdje sa tri mjeseca pocele joj se po kozi pojavljivati crvene fleke.Najcesce na potkoljenicama i koljenima i licu.Neke bi nakon par sati nestale a neke se smanjile tak da je ostajao mali bijeli prist koji bi kroz dan dva pocrnio i otpao.
    Otisli pedijatru koji nam je rekao da je mozda alergija ili naznake neurodermitisa.da to osavimo tako i vidimo hoce li proci samo od sebe :shock: .
    Preporucio nam Haut Ruhe kupku i losion ali nije imalo nikakvog efekta.
    S obzirom da se stanje pogorsavalo,se cesce i vise su se fleke pojaviljvale otisli kod dermatologa.Ona me uvjeravala da je nemoguce da reaguje na hranu koju ja jedem i da niko nemoze biti alergican na majcino mlijeko :/ .
    Isto rekla kako ce vjerovatno imati neurodermitis ili ako nesto kasnije jer su oba roditelja alergicari.
    Uglavnom od nje sm dobili cremu koju smojemo dva puta dnevno namzati na crvene fleke,pravi se u apoteci i ulje za kupanje.Rekla nam da uzmemo neku kremu za suhu kozu i dalo malo pakovanje neke nove koja je kao dobra ali nama se nije nesto pokazala.
    Sinoc sam je okupala sam u vodi i ulju za kupanje i jutros se probudila u sest sati crvenog cela i prednjeg djela glavice,ima opet dosta crvenih fleka i po tjelu i cese se stalno.Sad je jedva zaspala a ruke joj drim da se ne cese.
    Molim vas za savjet sa kojom krememom da probam.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

čokolada, prvo treba otkriti na što je alergična, šta joj smeta..naravno da joj može smetati određena hrana koju ti jedeš preko tvojega mlijeko..
    kad se otkrije na što je alergična, bit će joj bolje..
    najvjerojatnije je to kravlje mlijeko i jaje..ja bi već sad to izbacila iz prehrane, pa vidjela reakcije..ukoliko bi joj bilo bolje ili bi joj sve prošlo išla bih vaditi ige za mlijeko i jaje da vidim kolika je alergija..i obavila bi cijeli alerg.test da vidim na što još reagira bez obzira što ima samo 6mj..
    u međuvremenu dok se to ne otkrije, crvena mjesta joj namaži s onom kremom što si dobila od derm. da se dijete toliko ne muči sa svrbežom..ali, to sve u dogovoru s derm. jer krema nije bezazlena..ali, nije niti toliko štetna ako se pravilno koristi..
    probaj pantexol mast od JGL za lice..nama je ta mast super..

nadam se da sam bar malo pomogla..

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Ma problem je sto meni dermatolog i pedijatar tvrde da je ona premala da se radi neki alergo test.Ja zivim u Austriji i ovdje je zdravstvo nazalost katastrofa.Nedaju mi nista poput Mustele napr. jer to ovdje ide na recept i placa osiguranje tako da je to jakoo tesko dobit.Doktori propisuju samo u akutnim slucajevima.
    Dovoljno je reci da kad sam pitala u vezi dohrane,pedijatar mi rekao da sta cekam jos sa cetri mjeseca sam je trebala pocet dohranjivat i netreba mi niakava tablica,nek joj dam sve po mogucnosti **** a ako bude nekih komplikacija radit ce alergo test kasnije .
    Nisam poslusala naravno.Zna li neko mozda gdje se u Hrvatskoj,po mogucnosti u Bjelovaru ili Zagrebu moze napravit privatno pregled kod dermatologa i alergo test i koje su otprilike cijene.
    I naravno hvala na savjetima.

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

I da trenutno je kosmati dio glavice problem,a ona ima dugacku i prilicno gustu kosicu,vec vezemo kike da ne ide u oci i neznam cime da ju operem da ne bude jos gore a prilicno je vec masna i prljava.Prije dva tjedna smo probali sa Haut ruhe samponom i od tad se i pogorsalo stanje na glavici.

Točka avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj cokolada_83 prvotno napisa
    Zna li neko mozda gdje se u Hrvatskoj,po mogucnosti u Bjelovaru ili Zagrebu moze napravit privatno pregled kod dermatologa i alergo test i koje su otprilike cijene.
    Tu možeš privatno obaviti alergo testiranje i pregled. http://www.alergovita.hr/

katepe avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

jeli cesti slucaj da se AD pojavi na pregibima prepona i pelenskom podrucju? pedijatrica nam je sada dala kremu protiv gljivica, ali sumnja na AD jer n. ima jako suhu kozu. primijetila sam da je se to podrucje rjedje spominje, ima li netko bas tu lokalizirani AD? n. je imala i na noznim pregibima i po licu slicne simptome ali trenutno su ta podrucja dobro.

Točka avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj cokolada_83 prvotno napisa
    Ma problem je sto meni dermatolog i pedijatar tvrde da je ona premala da se radi neki alergo test.Ja zivim u Austriji i ovdje je zdravstvo nazalost katastrofa.Nedaju mi nista poput Mustele napr. jer to ovdje ide na recept i placa osiguranje tako da je to jakoo tesko dobit.Doktori propisuju samo u akutnim slucajevima.
    Dovoljno je reci da kad sam pitala u vezi dohrane,pedijatar mi rekao da sta cekam jos sa cetri mjeseca sam je trebala pocet dohranjivat i netreba mi niakava tablica,nek joj dam sve po mogucnosti **** a ako bude nekih komplikacija radit ce alergo test kasnije .
    Nisam poslusala naravno.Zna li neko mozda gdje se u Hrvatskoj,po mogucnosti u Bjelovaru ili Zagrebu moze napravit privatno pregled kod dermatologa i alergo test i koje su otprilike cijene.
    Što se tiće ovoga da je premala za alergotest, ja se ne bih složila. Mi smo sina testirali sa navršenih 7 mjeseci, a bi i ranije da smo mogli dobiti termin.

Dobro da niste započeli dohranu ranije. Polako uvodi namirnicu po namirnicu i prati reakcije. Ja nisam davala gotovu hranu u njoj ima svega.

Kaj se tiće krema, to ti je vječiti problem, meni može nešto pomagati što tebi uopće neće odgovarati.
    Mi koristimo od Bioderme Atoderm kremu za osjetljivu i suhu kožu.
    Hvala Bogu kortiće uspješno izbjegavamo već duže vrijeme.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

katepe, može biti ad na preponima..moj je imao dosta dugo, sad u zadnje vrijeme se baš i ne pojavljuje..a, zna imati i po guzi..

čokolada, uopće ne razumijem te dermatologe..ne znam stvarno kako onda oni liječe tu djecu s ad-om..
    ali, ono kaj sad odmah možeš napraviti to je da izbaciš s prehrane mlijeko i jaja..čisto da vidiš ima li kakvog napredka..ne mora uopće biti da je ona na šta alergična, ali veća je vjerojatnost da je nego da nije..(oba roditelja alergičari)..
    ali, svakako neka ide mala na testiranje. ako još želiš čim prije pomoći..djeca već s mjesec dana mogu na testiranje, a kamoli ne s 6 mjeseci..
    ako se i utvrdi alergija ne znači da se ona više neće osipati, ali daleko manje..a, možda i neće više..

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Ma ja sumljam na neku alergiju kod nje jos od rodjenja jer je ona jako puno bljuckala u mlazevima i to velike kolicine,ali je isto tako doslovno visila na cici.Uglavnom je bilo cicanje,povracanje,presvlacenje pa opet cicanje dan i noc.Dobijala je na kilazi pa su mi na to samo odmahivali rukom.Prestalo je kad sam izbacla jaja,mlijeko i brasno na dva tjedna otprilike.Poslije sam opet sve jela al ona je bljuckala po malo kad se prejede ne vise u mlazevima i cesto.A za to vrijeme nije bilo promjene sa crvenilom i flekama.Mozda je trebalo vise vremena,pokusat cu ponovo i pisat kad sta jedem i kad se njoj crvenilo pogorsa mozda tako lakse uocim vezu.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

cokolada,
    nama za vlasište nije pomagalo ništa, i dalje je katastrofa
    najbolje je kada operemo blagim šamponom (npr. Mustela), ali onda ODMAH namažemo nekom neutralnom masnom kremom na vlažnu kožu/kosu i onda se dobro upije
    to kada je ok situacija, ako su ti kruste u pitanju, onda je potrebna i terapija antibioticima (lokalnim), mi smo mazali Betrion pa kad se oporavi, neki kortikosteroid... (ima elocom losion za vlasište, nama je on najučinkovitiji, a kažu da se najmanje resorbira u kožu/tijelo, ali kod nas najčešće daju Belosalic koji sadržu, uz kortić, i salicilnu kiselinu)
    nekima savjetuju Geokorton
    pročitaj što je Bubica27 pisala o njezi kože, to je uglavnom "praksa" kod nas

Nia_Zg avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Nama se prije mjesec dana pojavio AD na nogici, 5 cm od mjesta gdje smo dobili zadnje cjepivo 5u1 u prvoj godini života. Već par mjeseci se mučim s crvenilom i hrapavošću obraza, ali to nekako uspijevam držati pod kontrolom sa bepanthen kremom i Aderma kremom, naizmjenično.
    Uglavnom, ovo na nogici sam mazala s Bepanthen i Aderma kremom, međutim ni nakon tjedan dana se nije povuklo, čak se povećalo i skužila sam da ju jako svrbi. Otišla sam kod pedijatra, potvrdio mi je da je AD. Čudio se jer naša mrvica ima jako lijepu kožu i nije imala ničeg po pregibima. Uglavnom, kako nam nije odlazilo s Adermom i Bepanthenom, prepisao nam je Afloderm kako bi zaustavili širenje. I pojavilo nam se bilo i na drugoj nogici tih dana na istom mjestu, i proširilo malo iza koljena i još par točkica na obje nogice. Nekako sam to s mazanjem uspjela sanirati (nadam se i zaustaviti) u roku 10-ak dana mazanja, sad mažem samo s Adermom. Još je koža malo hrapava i suha, ali nije više crvena i iskreno se nadam da se AD povukao. Povezujem pojavljivanje sa cjepivom i rastom zubića u kombinaciji.
    Inače mrvicu kupamo od rođenja isključivo u vodi, bez ikakvih dodataka, zadnjih 10 dana stavljamo ili Aderma kupku koja se ne ispire ili radije maslinovo ulje jer je najprirodnije.

E sad, skužila sam da se zacrveni u licu kad pojedem tunu, rajčicu, orahe, tako da sam to izbacila iz prehrane, ili pojedem rijetko. Vjerojatno ima još nekih namirnica koje joj smetaju, ali ih ne mogu otkriti, pa molim ako mi netko može reći što bi još moglo biti od namirnica, da obratim pažnju?
    Mliječne proizvode isto jedem rijetko i to fermentirane, sir, parmezan, lgg jogurt, zrnati sir, ali nisam primjetila da bi na njih reagirala.

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Kod nas je situacija sarena,crvene fleke se pjavljuju i nestaju,neke brzo neke sporo,pretpostavljam da se radi o razlicitim alergenima.Obrazi su isto suhi i crveni i guza ojedena al samo na jednoj strani :/ :/ .
    Uglavnom uskoro radimo alergo test pa se nadamo da ce biti bolje kad budemo znali na sto je alergicna.

the enchantress avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Draga Nia, baš mi je žao zbog ADa.
    Ja sam na anti histaminskoj dijeti, preporučila mi je dr Regan čim nam je dijagnosticiran AD. Proguglaj, ima tablica, ne stignem ju sada tražiti.
    Teško je, ali sam uporna i situacija je ok kada se pridržavam. Tao sam skoro tri mjeseca, pa sada ako i zabunom pojedem koji mliječni proizvod njoj se ništa drastično ne pogorša :D (slučajno sam pojela nešto prije tri tjedna i sve 5!)

Nama jedina krema koja je pomogla je Neven+ od homeolaba, a sada Stibium od Homeopata.

Držite se i nadam se da će vam brzo proći.

Njoj se proširio sada po cijelom tijelu, imala je samo po licu i vratu, baš kao što na je dr. i rekla da bude. Nakon toga kaže da će nestati.
    Nadamo se.

Nia_Zg avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Evo sada sam ju baš ujutro gledala, sve je super, nema nigdje više crvenila, samo je možda na nekim mjestima koža još mrvicu suha i hrapava, ali to tek kad prođem rukom osjetim. Obrazi su danas skroz super, povremeno se malo zacrvene kad se probudi nakon popodnevnog spavanja, možda zato jer leži na tom obrazu ili jer je u sobi pretoplo zbog grijanja :?
    Uglavnom namažem odmah ujutro i navečer nakon kupanja Adermom i nadam se da će tako dobro i ostati.
    Gdje mogu nabaviti ovu Neven + kremicu od Homeolaba? Imaju samo u njihovoj centralnoj prodavaonici ili mogu i apoteke koje drže Homeolabove gotove proizvode naručiti?
    Mislim da se nama definitivno AD pojavio zbog stresa zbog zubića, posebno ovih gornjih, jer idu sva 4 gornja istovremeno :shock:
    Malo sam više počela paziti na moju hranu, jedino slatko nikako ne mogu izbaciti , ali čini se da bude sad ok. Potražit ću još tablicu i vidjeti što još trebam izbjegavati neko vrijeme.
    S dohranom smo isto stali, plus ona niti neće baš jesti pa uglavnom pojede žličicu-dvije, tako da joj kuham samo rižu, proso, palentu, krušku, jabuku i tikvice. Gluten neću još davati neko vrijeme. I dalje živi samo na dojenju

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Mi smo dobili prepouku da sa glutenom pričekamo da napuni godinu dana..

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

I da je njima hrana tek mali sitni dio koji im smeta..

bimba iaia avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Evo mi smo probali par dana prepeličja jaja...i tako.Teško je reči kad njoj ne izbije to odmah...nešt joj se malo crveni ručica... :/ Neznam.

A da li je netko probao Child life ?

Kako su maleni što su bili na terapiji kod Jelića? Da li ste ozdravili?

ps:puno zdravlja u Novoj god!!!

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

I mi se mučimo s ND- sa 6tjedana je bebonja buknio po cijelom tijelu. Isprobali smo razne kreme i bili kod pedijatara, dermatologa-i što je najgore svi preporučuju nešto sasvim drugo.
    Sada bebač ima 15mj. ruke su mu užasne, stalno suhe, perutave, crvene i u ranama također obraščići, oko usta, uši, potiljak... A cijelo tijelo mu je jako suho. Već dulje vrijeme idemo privatnom dermatologu, terapija je:
    5 dana 40% Beloderm,
    5 dana urea,
    zatim Aderma exomega, kupanje u mustelinoj uljnoj kupki.
    Stanje nam se pogoršalo početkom ljeta i sada je katastrofa s tim da svaki mjesec mažemo barem 10 dana!!! (što je po derm. maximum) kortikosteroidima (beloderm).
    Više ne znam što da radim?!
    Još uvijek ga dojim - s tim da pazimo na prehranu, izbjegavamo jaja (na što bukne), orašaste plodove, citrično voće... Čak nam je alergolog rekao da izbjegavam cedevitu, vegetu, salame, paštete.... A navodno testiranja nema do 3god?!
    Nepovoljno mu djeluje ovo razdoblje grijanja, suhog zraka, stalno čistim i spremam zbog grinja i kućne prašine (na što sam i ja alergična).
    Molim one koji imaju pozitivna iskustva s naftalanom, šalatom i dr. da mi pošalju kontakt ili preporuke jer ovo mazanje kortiko. mi se ni malo ne sviđa pogotovo zato što nema učinka- tj. dok ga mažem ok ali već treći dan čim prestanem, bukne i sve izpočetka s tim da u zadnjih mj. dana bukne i na adermu, dobije plikove po tijelu. Probali smo i belobazu (bez nekog učinka), melem je stvar pogoršao (kaže derm da samo zaštopa kožu), nevenova mast (katastrofa), bepanten, fenistil.....na hitnoj par puta bocke dexametazona...ma prestašno!

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Evo mi smo probali par dana prepeličja jaja...i tako.Teško je reči kad njoj ne izbije to odmah...nešt joj se malo crveni ručica... :/ Neznam.

A da li je netko probao Child life ?

ps:puno zdravlja u Novoj god!!!
    mis mo prije cca 1.5 godine koristili ulje 3-6-9 od Child life ( ne znam da li je bilo kaj bolje)

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj lilianna prvotno napisa
    Još uvijek ga dojim - s tim da pazimo na prehranu, izbjegavamo jaja (na što bukne), orašaste plodove, citrično voće... Čak nam je alergolog rekao da izbjegavam cedevitu, vegetu, salame, paštete.... A navodno testiranja nema do 3god?!
    A mi se prvi put testirali ( prick, i rist i rast)s 6.5 mjeseci, u skom slučaju izbjegavaj konzervatore, orašiće i citruse, pazi da slučajno toga nema i u njegovoj hrani ( napr. smoki, štapići itd)

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

:
    mi nismo bili na terapiji, već samo na testu ( i koristimo homeopatiju, izbacili sve kaj nam je reko) i koža je 500 x bolja, jedino još ratujemo s bronhitisima

the enchantress avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Ja sam pila Child Life, Essential Acids. Na njima je pisalo da se može davati beebama od 6 mjeseci. Pa ga jedno vrijeme nije bilo na tržištu, prije 2 mj su mi iz ljekarne javili da je stigao (morala sam naručiti) i sada piše doziranje za djecu od 1 godine na dalje. Nema ništa o bebicama.
    Hmmmmm.

Inače...

Mala bebe opet buknula. Pripisujem to sarmi, francuskoj i kremastom kolaču koji nisam mogla istrgnuti sama sebi iz ruke.

Pa sada ispaštamo i ona i ja. MM me upozoravao, čak je cijeli kolač skoro sam potamanio samo da ga se ja ne dohvatim, da se ona ne ospe.

Mislim da joj ne ginu kortići. Ah! kada joj je majka proždrljiva.

Kako je blagdanski stol prošao kod vas?

Točka avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj the enchantress prvotno napisa
    Mala bebe opet buknula. Pripisujem to sarmi, francuskoj i kremastom kolaču koji nisam mogla istrgnuti sama sebi iz ruke.

Kako je blagdanski stol prošao kod vas?
    Kod nas bi kolač bio manje štetan od francuske.
    Jaja bi ga dotukla.

Nama je ok. Povremeno po koji suhi lišajić. Jako pazimo na prehranu iako mi je već dosta svega. Molim Boga da što prije ozdravi.

grom avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Gdje je najbolje napraviti testiranja? Alergovita, Srebrnjak...?
    Mi smo sad u totalnoj komi s kožom (otkad su joj u Klaićevoj napravili "test" na mlijeko sa 100ml čistog KM) a nalaze RIST i RAST zagubili među odjelima )
    Kako se bliži godina dana (i cijepljenje) trebala bi joj barem probati uvesti jaja ali se ne usudim pa bih rado napravila testiranje.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •