Stranica 42 od 94 PrviPrvi ... 3240414243445292 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 2,051 do 2,100 od 4691

Tema: Atopijski Dermatitis

bimba iaia avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa
    Citiraj bimba iaia prvotno napisa

Kako su maleni što su bili na terapiji kod Jelića? Da li ste ozdravili?
    :
    mi nismo bili na terapiji, već samo na testu ( i koristimo homeopatiju, izbacili sve kaj nam je reko) i koža je 500 x bolja, jedino još ratujemo s bronhitisima
    I mi smo bili samo na testu,i isto tako super je kad ne jede navedeno,ali zanimalo me da li postoji izlječenje.
    Mislim može se živit bez njenih namjernica,dapače,ali ipak...znate šta hoću reći.

Disciplinirana je šta se tiče prehrane,pa neće uzet nešto šta ne smije,tako da je blag.stol bio ok.
    Francusku ne voli,a kolače sam pekla specjalno za nju.Ove druge smo malo poskrivečki.

Nego,kako stoje ostala braća-da li vam imaju i druga dj.ad?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj bimba iaia prvotno napisa

Disciplinirana je šta se tiče prehrane,pa neće uzet nešto šta ne smije,tako da je blag.stol bio ok.
    Francusku ne voli,a kolače sam pekla specjalno za nju.Ove druge smo malo poskrivečki.

Nego,kako stoje ostala braća-da li vam imaju i druga dj.ad?
    Drugi klinac nema ( on je stariji, ali su bratići znali imati pa neimati neke alergijice ( od moje sestre))), ja radim kolače koji su primjereni njoj ( napr. makovnjače, rogače, suhe, medenjake) a samo izbacim ono kaj joj ne paše. Za druge za Božić nisam radila druge kolače, samo su za Novu dobili posebniju francusku, a njoj smo napravili malu posudicu francuske koju je smazala cca četvrtinu.

iva_luca avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Hop!
    Evo i nas službeno na stranice atopičara/alergičara.
    Moja L. ima deset i pol mjeseci i službeno je alergična na KM i JAJA a neslužbeno (testovi nisu potvrdili ali je mama ) na voće! i kućnu prašinu.

Alergologica nam je na prvom pregledu preporučila odgodu cijepljenja a danas smo dogovorili da ćemo se cijepiti u bolnici krajem travnja kako bi eventualna reakcija bila pod kontrolom.

Blagdane smo progurali bez posljedica (mama je disciplinirano zatvarala usta pred slasnim kolačima i zalogajima francuske) pa princeza ima tek malkicu crvenila iza koljena! Prekrasno ju je vidjeti tako čistu i svu ružičastu!

isvetica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

mi imamo 16 mjeseci i sindrom ekcema i atopijskog dermatitisa, postoji sumnja na infekciju gljivicama. Alergijjski prick test negativan, iako je primjetno lošije stanje ako jede išta koštuničavog voća.

Achan avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Eto i nas u sretnoj novoj!
    Bili smo vaditi krv i sutra se idemo naručiti kod alergologa. Bila je bolesna sredinom prosinca i od onda odbija cicu tako da je dojenje gotovo. Mislila sam "bit će joj barem bolje AD". Ha ha ha, možeš si misliti. Skoro pa je još više osuta sada nego kad sam dojila. A čak nisam ni ništa novoga uvodila osim što joj je susjeda dala malo soka od jabuke, neka xx marka samo bojilo i umjetna sladila, od toga se sigurno osula jače, ali već je bila i od prije.
    Sada već iščekujem alergologa ko zlato, barem da znam šta joj smeta. Ali sve me strah da će doći i nove stvari, da se sve riješi alergologom ne bi nas ovdje toliko bilo.
    Inače, nakon svih onih skupih ulja za kupanje, probali smo iz dm-a alverde (već koristimo i kremicu i super nam je kao pripomoć) i odlično nam je a cijena 4x manja nego ona ulja iz ljekarne. Napokon osjetim na koži da je nauljena. Time joj mažem i glavicu jer je opet sva u krustama i naravno ništa od prije joj više ne pomaže, sa ovim uljem je barem ne svrbi i lijepo mirno spava.

Puno sreće u novoj godini i da AD nestane sa naših bebača.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj Achan prvotno napisa
    Bila je bolesna sredinom prosinca i od onda odbija cicu tako da je dojenje gotovo. Mislila sam "bit će joj barem bolje AD". Ha ha ha, možeš si misliti. Skoro pa je još više osuta sada nego kad sam dojila. A čak nisam ni ništa novoga uvodila osim što joj je susjeda dala malo soka od jabuke, neka xx marka samo bojilo i umjetna sladila, od toga se sigurno osula jače, ali već je bila i od prije.
    koji je AD dobila, ( trebalo bi biti Pregomin ili nešto slično), kaj se cice tiče vidi da slučajno nisi pokupila Escerihiju, meni se to desilo s obadva klinca, i odbijali su cicu. Kod klinke sam to skužila na vrijeme ( kod klinca koi je stariji nisam) i davala joj mlijeko na žlicu,tak da bi se trebala potruditi s izdajanjem. Poslije kad sam sredila Esherihiju ostali smo na cici još 2 godine. Kaj se tiče sokova pazi malo na marke , a još više na sastojke, mi nabavljamo trenutno prirodni sok od Ivkovića, mada na placu ima još par njih koji prodaju sok od jabuka.

Achan avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Ma sad sam već i ostala bez mlijeka, probala sam par puta i uvijek je odbijala cicu, samo okrene glavu na drugu stranu. Mlijeko je ono hipoalergeno od hipa, to nam je pedijatrica preporučila, ali pila ga je i prije jer sam tijekom menstruacije imala užasno malo mlijeka, tako da joj to nije prvi put.
    Nema veze, cica je sada prošlost (meni izgleda više fali nego njoj ), a alergolog nas čeka tek za tri tjedna. Čemo viditi.
    A sok je bio neki užas pun smeća a od jabuka nije vidio ni koru. Nije me uopće čudilo da se osula, sad barem mogu ljudima reći da joj ne daju. Teško je, uglavnom svi odmahnu rukom i kažu "ma šta joj može od toga biti", ovako imam dokaz. Inače sokiće jako rijetko pije a kad pije budu oni hipovi. Dok joj je dovoljna voda ne navlačim je na slatko, ionako će se napiti slatkog u budućnosti.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

achan, ukoliko je alergična na km, ovo hipoalergeno od hipa joj nikako ne paše..mora biti s totalno hodroliziranim proteinima..a, još je najbolje da onda pije pregomin..a.što se tiče sokova, najbolje ti je da sama radiš sokove na sokovnik..ja ih i dan danas radim malome..domaće jabuke i svaki dan na sokovnik bez ikakvih dodataka i to on obožava..bar si sigurna da nema nikakvih dodataka i to je jako zdravo..jabuka im sve vitamine..

mom malome je stvarno išlo prema boljemu, i onda je prije božića primio zadnje cjepivo, i sutradan se strašno osipao..pa i na onim mjestima gdje se već dugo nije, onda je uslijedila prehlada..i opet pogoršanje.sad sam ga nekako malo zaliječila, još je ostalo na par mjesta..točno sam znala da će se od cjepiva pogoršati..ali, valjda će i to proći..mogu biti još samo sretna da nije došlo do bronhitisa..jer prošle godine u to doba smo ratovali s bronhitisima, već sam se bila bojala da bude sve to prešlo u astmu..

jelena o, kažeš da vi sad ratujete s bronhitisima, da li uzima možda singular?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj stela2 prvotno napisa
    jelena o, kažeš da vi sad ratujete s bronhitisima, da li uzima možda singular?
    ne nismo na singularu, već po potrebi ventolin + flixotide ( to smo zadnje koristiti za Badnjak i kroz par dana je ošlo). Inače i prošle godine oko Božića ( samo 10 dana ranije , istio scenari, pa opet u 3, 4 i 10 mjesecu)

isvetica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Ima li itko uz dermatitis i gljivice? kako se i koliko dugo to liječi? Još čekamo nalaze koja je točno, doktorica sumnja na zlatni stafilokok

grom avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Zlatni stafilokok je bakterija a način liječenja gljivica i bakterija je posve različit tako da je najbolje da pričekaš nalaze da vidiš što je na stvari.

isvetica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

hvala, ma zbunila sam se totalno, ušla sam doktorici sa milijun pitanja, jer ovaj problem imamo dosta dugo, simptomi AD-a i infekcije ZS su jako slični, ona izgleda poteže tu komplikaciju dosta dugo, nitko je nije prepoznao Koliko je opasna infekcija zlatnim stafilokokom? Dali je moguće da istodobno ima i gljivice i stafilokok? Nalazi s mikrobiologije su tek u ponedjeljak, a ovi drugi tek za 14 dana, umirem od brige, nemogu vjerovati da smo predvidjeli tu komplikaciju, Neće dobiti sepsu, meningitis ili nešto takvo? :? Dali se mjenja režim njege kože sa AD-om zbog antibiotika? Koji sam ja tudum... :?

grom avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Ovdje se već govorilo o zlatnom stafilokoku pa virni. A istovremena infekcija je uvijek moguća. Jedino što možeš, dok čekaš, je poraditi malo na imunitetu. Recimo nekakvim probiotikom - ja preporučam obični acidofil, provjereno rješava gljivice a dobar je i nakon (u tvom slučaju prije) ev. terapije antibioticima). Ako postoji alergija na KM, onda se u apoteci mogu kupiti probiotici koji nisu "uzgojeni" na mlijeku već vodi.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

grom, jel kaj bolje??????

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

..točno sam znala da će se od cjepiva pogoršati..ali, valjda će i to proći..mogu biti još samo sretna da nije došlo do bronhitisa..jer prošle godine u to doba smo ratovali s bronhitisima, već sam se bila bojala da bude sve to prešlo u astmu..
    Jeste vi ostali cijepljeni i kako je cjepljenje djelovalo na kožu?
    Mi smo tek jedan put primili 6u1 a uskoro ćemo napuniti godinu..

grom avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Ah, taman je dva dana bilo dobro da sam se mislila vratiti na kimovo ulje, ali onda je buknulo iza koljena pa smo i dalje na musteli. No nismo na kortikosteroidima pa se, zapravo, ne bih smjela niti žaliti. Jedino što me ova oskudna zimska prehrana primorava da razmišljam bar o narančama kao dodatku a nikako da se odvažim probati. A jaja...
    I dalje nemam ideju kamo/da li da odem na testiranje.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Jeste im uveli gluten i kad?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj grom prvotno napisa
    Ah, taman je dva dana bilo dobro da sam se mislila vratiti na kimovo ulje, ali onda je buknulo iza koljena pa smo i dalje na musteli. No nismo na kortikosteroidima pa se, zapravo, ne bih smjela niti žaliti. Jedino što me ova oskudna zimska prehrana primorava da razmišljam bar o narančama kao dodatku a nikako da se odvažim probati. A jaja...
    I dalje nemam ideju kamo/da li da odem na testiranje.
    čekaj jel to naranđa za tebe ili malog???, ja ti baš to ne bi nikako preporučala, drži se ti bolje zelja i sličnog, a agrume ostavi još godinu dana. A i za jaja imaš vremena, pa se ubijajte u picekima i kunićima. ( mi smo s godinu dana bili granični na jaja, ali smo s 9 mjeseci bili blago alergični, i dala sam joj tek s 14 mjeseci ( žutanjak), a bjelanjak tek s 17 mjeseci.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

mi smo se testirali u Klaićevoj tam imamo i dermatologa, gastroenterologa i alergologa ( naravno i kardiologa, i ORL), a i slala sam krv kod Jelića u Rijeku.

grom avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Vidiš, vidiš, zelje! To mi uopće nije palo na pamet. A umalo sam iskušala naranču.
    Što se Klaićeve tiče, nedugo smo imale nezgodno iskustvo s njima (vidi ovdje) pa bih ih rado preskočila.
    A tko je Jelić?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj grom prvotno napisa
    Vidiš, vidiš, zelje! To mi uopće nije palo na pamet. A umalo sam iskušala naranču.
    Što se Klaićeve tiče, nedugo smo imale nezgodno iskustvo s njima (vidi ovdje) pa bih ih rado preskočila.
    A tko je Jelić?
    prolistaj malo http://www.roda.hr/forum/viewtopic.p...asc&start=1000 ( pa još malo prije i malo poslije) stanice čovjek u Rijeci koji ima neki aparat za utvrđivanje alergija i sličnog , naravno njegova kopija postoji i u Zagrebu Konforta vidi tu http://www.roda.hr/forum/viewtopic.p...6299b6ca481179

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

nama se nažalost vratio ad nakon 8 mj -
    nakon 8 mj mira, čiste kože, evo ga, prije 10 dana, javile se nove fleke, neke na starim mjestima, tamo gdje mu je bilo prije najgore ( curio je iz rana žuti sekret ) i uz to se javio na novim mjestima, jutros vidim na licu , na obrazu i na nogici lijevoj.
    eto ponovno sam sva , ponovno je započelo češanje do besvjesti, ne spavanje i sve ostalo.
    ali jedino ne kužim čime li je sada to sve opet izazvano?! :?
    pa zar je moguče da je sada opet alergičan na nešto novo, ili su se stari alergeni pogoršali?!
    ne znam što ću, zbilja sad!!!!!

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj maremama prvotno napisa
    ali jedino ne kužim čime li je sada to sve opet izazvano?! :?
    Je l se dogodila neka promjena u njegovom životu, u vidu stresa?

Achan avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

achan, ukoliko je alergična na km, ovo hipoalergeno od hipa joj nikako ne paše..mora biti s totalno hodroliziranim proteinima..a, još je najbolje da onda pije pregomin..a.što se tiče sokova, najbolje ti je da sama radiš sokove na sokovnik..ja ih i dan danas radim malome..domaće jabuke i svaki dan na sokovnik bez ikakvih dodataka i to on obožava..bar si sigurna da nema nikakvih dodataka i to je jako zdravo..jabuka im sve vitamine..
    Je da i sama sam razmišljala o tome. A i o domaćim sokovima, ali sokovnik će pričekati da tata nađe posao . Ionako uglavnom pije vodu a jabuke trenutno obožava pečene u rerni, smiksane i umiješane u žitarice.
    Uglavnom sada čekam da odradimo alergologa pa ćemo razmišljati o Pregominu. U principu bih najrađe da sa godinu dana ni ne moramo više o mlijeku razmišljati nego da pređemo na rižino ili zobeno (ako nije alreg. na gluten) ali ne znam da li bi to bilo moguće. Ponekad imam osjećaj da će mi glava eksplodirati od svog tog razmišljanja.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Je da i sama sam razmišljala o tome. A i o domaćim sokovima, ali sokovnik će pričekati da tata nađe posao . Ionako uglavnom pije vodu a jabuke trenutno obožava pečene u rerni, smiksane i umiješane u žitarice.
    Uglavnom sada čekam da odradimo alergologa pa ćemo razmišljati o Pregominu. U principu bih najrađe da sa godinu dana ni ne moramo više o mlijeku razmišljati nego da pređemo na rižino ili zobeno (ako nije alreg. na gluten) ali ne znam da li bi to bilo moguće. Ponekad imam osjećaj da će mi glava eksplodirati od svog tog razmišljanja.
    Bilo bi najlakše uopće ne misliti na mlijeko, ( i meni bi pasalo), ali tek toliko da znaš oni ne smatraju rižino ili zobeno kao mlijeko već napitak, tak da ćeš sa strane morati ubaciti još puno kalcija u vidu povrća i sličnog.

Teta Eta avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Da li je netko probao ovo? Meni se cini da je problem veci kada se dijete tusira u zagrebackoj vodi, kada smo bile van Zagreba/Hrvatske, 7 mjeseci nije imala nista... a sada opet po starom.

http://www.silverex.com.hr/silverex-...-clanak-11.htm

Hvala.

bimba iaia avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Može biti od vode...mi i za piće koristimo filtriranu (britu),pa sigurno bi i na tušu bilo dobro...(ili još bolje da je za cjelu kuću,pa da i aparati žive bez kamenca) -probaj,pa nam javi (ili se manje tuširajte,ko mi )

Achan avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Ma imaju i pravo, rižino, sojino i zobeno se tako zovu, ali nisu mlijeka.
    Ali ja se već sada trudim ubaciti joj kalcij u drugim oblicima, mimo mlijeka.
    Danas sam ipak išla po Pregomin jer se užasno svrbila. Dala mi je pedijatrica bez problema. Ali "oduševljena" sam činjenicom da mi nije rekla koliko količinski da joj dajem na dan. Malo sam surfala ali nisam našla bogzna što. Na kraju sam odlučila davati joj kao ****, dvaput na dan 150 ml, ali nije u redu da ti ne kažu kad još i na pakiranju piše da liječnik odlučuje količinu.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Achan, na kutiji ti piše kak se radi Pregomin napr. na 30ml vode jedna šaflica, mi smo radili toliko koliko bi ona pojela ( s pahuljicama) oko 120ml vode+4 šaflice ujutro i navečer. Kutija nam je trajala oko tjedan dana.

Ak dete jede više napravi više.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

achan, pa davaj joj kao i ****..nema ti tu neke posebne razlike..inače pregomin je na bazi soje, ali su isto proteini soje hidrolizirani, tako da i oni koji su alergični i na soju mogu ga piti..

inače, sojino mlijeko je najsličnije kravljm mlijeku..soja je jedina biljka koja ima skoro pa iste hranjive vrijednosti kao i km, zato se to daje u zamjenu..tako da još sojino mlijeko se podrazumijve kao da je mlijeko..
    a, zobeno i rižino nikako nisu mlijeka, nego napitci..
    zato i liječnici uvijek kažu u zamjenu sojino mlijeko, a ne neka druga jer sojino mlijeko još donekle može zamjeniti kravlje..zato i postoji pregomin..

znam da sojino mlijeko ima i negativnih učinaka..ali, smatram da ima ako se toga jako puno konzumira..sad da litru dnevno popije to bi bilo previše..moj popije 3 deci dnevno smatram da nije to tak puno..
    ipka u sojinom mlijeku ima kalcija..
    meni je teško dopunjavati mu kalcij..najviše da ima i u sezamu, a sezam je inače isto dosta veliki alergen..čak mislim da mome malome smeta...
    dobro bi bilo konzumirati svaki dan brokulu, ona ima dosta kalcija..a, postoje i te šumeće tablete s raznim okusima..

danas mi je mali dosta pocrvenio po vrateku i čelu..ne znam, da li to vrijeme utječe na to sve skupa ili se to sve malo jače aktiviralo s onim cjepivom.. kak je vašoj djeci? utječe li kaj ova zima na njihovu kožu?

Achan avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Hvala na savjetima Stela i Jelena.
    Vidjela sam i ja na kutiji odnos vode i mjerica ali nije pisalo koliko tog mlijeka na dan se mo\e dati. Ali napravila sam kako je i Stela rekla, dajem joj koliko sam joj prije davala hipa.

Što se kalcija tiče, imam ovdje neke podatke pa ako netko želi nešto isprobati, sadržaj kalcija je u mg na 100 grama namirnice:
    amarant 490, kvinoja 190, slanutak 150, grah 130, peršin 200, lješnjak 209, badem 234, riba (plava) 50-437, mlijeko (radi usporedbe) 100-850.

Sad... ovisi i o dobi djeteta i o alergijama, moja je mala i za sada smo koristili amarant, kvinoju , neke mahunarke i zeleno lisnato povrće (kao peršin je otprilike sadržaj kalcija). Orašasti plodovi naravno ne dolaze još u obzir. Nakon godine dana i kad vidim što kaže alergolog namjeravam probati plavu ribu pa i orašaste, a uskoro mislim krenuti na slanutak i grah.
    Mene su dosta zaplašili sa tim sojinim mlijekom (mislim na ono kupovno, ne na pregomin) i raznoraznim štetnim učincima pa ne znam da li da joj dajem, a postoje i rižina mlijeka obogaćena kalcijem pa i to dolazi u obzir, ali kasnije jer sadrže i sol. Na kraju kad previše čitaš okolo stvarno ne znaš više kome vjerovati, što je zdravo što nije, zato pokušavam ostati u okvirima regionalne prehrane i balansirati kako znam i umijem.

A još jedna opaska na kravlje mlijeko (obično kupovno, ne adaptirana formula) sadržaj kalcija mu može jako varirati, ali čitala sam i članke koji kažu da kravlje mlijeko sadrži neke sastojke koji onemogućavaju pravilnu apsorpciju kalcija pa i ako ga se pije ne dobiva se dovoljno kalcija.
    Eto, pa ti ostani mentalno zdrav sa svim tim informacijama.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

htjela sam pitati u vezi sojinog mlijeka..zašto ono u biti nije dobro?
    to se odnosi na kupovna sojina mlijeka ili?

Achan avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Ja ću ti to jako šturo sada reći, ali bila sam čitala baš na ovom forumu ima cjela tema o štetnosti sojinog mlijeka, a još davno sam to i čitala u nekoj knjizi čiji se naslov ni autora sada ne mogu sjetiti.

Uglavnom, ako im je vjerovati, svako je sojino mlijeko štetno jer navodno soja sadrži neke sastojke koji ljudima štete, čak se sjećam da je spomenuto da smanjuje inteligenciju ???
    Čitala sam da je jedini oblik u kojem je soja korisna našem organizmu fermentirani oblik, znači tofu i slične fermentirane namirnice.

Probaj malo posurfat po pretražniku foruma, ali iskreno ti kažem ja se na kraju samo iznerviram jer više stvarno dođeš lud sa tim spikama šta je od hrane zdravo a šta štetno.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ja ću ti to jako šturo sada reći, ali bila sam čitala baš na ovom forumu ima cjela tema o štetnosti sojinog mlijeka, a još davno sam to i čitala u nekoj knjizi čiji se naslov ni autora sada ne mogu sjetiti.

Uglavnom, ako im je vjerovati, svako je sojino mlijeko štetno jer navodno soja sadrži neke sastojke koji ljudima štete, čak se sjećam da je spomenuto da smanjuje inteligenciju ???
    Čitala sam da je jedini oblik u kojem je soja korisna našem organizmu fermentirani oblik, znači tofu i slične fermentirane namirnice.

Probaj malo posurfat po pretražniku foruma, ali iskreno ti kažem ja se na kraju samo iznerviram jer više stvarno dođeš lud sa tim spikama šta je od hrane zdravo a šta štetno.
    Ima problema i kod dečki, ali su neki rekli samo ako se dugo i puno pije!

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

čini mi se da je netko nekih 10-tak stranica unaprijed pisao da je na produženom porodiljnom zbog AD-a. Da li imate pravo i na onaj uvećani dječji doplatak od onih 832 kn?. mi smo dobili produljenje porodiljnog godinu dana zbg AD-a dvoje djece, alergija na grinje i jaja pa me zanima da li ću imati pravo i na DD.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ma imaju i pravo, rižino, sojino i zobeno se tako zovu, ali nisu mlijeka.
    Ali ja se već sada trudim ubaciti joj kalcij u drugim oblicima, mimo mlijeka.
    Danas sam ipak išla po Pregomin jer se užasno svrbila. Dala mi je pedijatrica bez problema. Ali "oduševljena" sam činjenicom da mi nije rekla koliko količinski da joj dajem na dan. Malo sam surfala ali nisam našla bogzna što. Na kraju sam odlučila davati joj kao ****, dvaput na dan 150 ml, ali nije u redu da ti ne kažu kad još i na pakiranju piše da liječnik odlučuje količinu.
    meni je rekla cca 0,5 l dnevno

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj pzulic prvotno napisa
    čini mi se da je netko nekih 10-tak stranica unaprijed pisao da je na produženom porodiljnom zbog AD-a. Da li imate pravo i na onaj uvećani dječji doplatak od onih 832 kn?. mi smo dobili produljenje porodiljnog godinu dana zbg AD-a dvoje djece, alergija na grinje i jaja pa me zanima da li ću imati pravo i na DD.
    pzulic, i mi smo dobili (mislim da smo se i vidjele na komisiji )
    da, koliko sam ja shvatila, svi koji su na "njezi" imaju pravo na DD
    mislim da se predaje i Rješenje, a to tko zna koliko ćemo čekati...

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Citiraj Maya_78 prvotno napisa
    Citiraj pzulic prvotno napisa
    pzulic, i mi smo dobili (mislim da smo se i vidjele na komisiji )

mislim da se predaje i Rješenje, a to tko zna koliko ćemo čekati...
    pa ako si jučer bila u Pazinu na komisiji da.
    ma bitno da smo dobile, lakše je kad znam da smo još doma jer ne znam kuda bim s mlađim sinom.
    a ako se dobro sjećam, ona žena što je bila sa curicom koja ima onaj išćašen kuk, rekla je da je ona već bila na komisiji i da je rješenje dobila nakon nekih 7 dana. (ako sam je dobro shvatila). od mog bratića žena je isto na njezi (zbog epilepsije, kašnjenja u razvoju i svašta još nešto), ali ona je dobila rješenje još dok je išlo preko centra za soc skrb i iznenadila se da mi je tako brže riješeno, rekla je da je ona čekala po par mjeseci i da kad su išli u centar na komisiju da su ih sve živo ispitivali, mene su samo pitali šta im je i gdje radim. ništa više

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

[quote="Maya_78 i mi smo dobili (mislim da smo se i vidjele na komisiji )
    mislim da se predaje i Rješenje, a to tko zna koliko ćemo čekati...[/quote]

Cure čim dobite rješenja pravac na mirovisnko s ispunjenim papirima i rodnimm listom klinca, brojem računa i tražite uvečeni DD za djecu s težim oštećenjima ( za to nema cenzusa), sad ponekad traže i mišljenje i nalaz ( koji treba podići u HZZo)

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

[quote=jelena.O]
    Citiraj "Maya_78 i mi smo dobili (mislim da smo se i vidjele na komisiji :))
    mislim da se predaje i Rješenje, a to tko zna koliko ćemo čekati...[/quote
    prvotno napisa

Cure čim dobite rješenja pravac na mirovisnko s ispunjenim papirima i rodnimm listom klinca, brojem računa i tražite uvečeni DD za djecu s težim oštećenjima ( za to nema cenzusa), sad ponekad traže i mišljenje i nalaz ( koji treba podići u HZZo)
    naravno rješenje skopirate ( predajte kopiju), jer će te imati pravo i na olakšicu od poreza. ( ali tek dogodine, ali ako je plača bruto , onda se isplati dat papire da se odmah stavi ta olakšica)

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

[quote=jelena.O]
    Citiraj jelena.O prvotno napisa
    Citiraj "Maya_78 i mi smo dobili (mislim da smo se i vidjele na komisiji :))
    mislim da se predaje i Rješenje, a to tko zna koliko ćemo čekati...[/quote
    prvotno napisa

naravno rješenje skopirate ( predajte kopiju), jer će te imati pravo i na olakšicu od poreza. ( ali tek dogodine, ali ako je plača bruto , onda se isplati dat papire da se odmah stavi ta olakšica)
    to i planiram, samo čekam rješenje valjda će doći brzo. mi sada primamo 400 kn dječjeg koji ovisi o cenzusu, da nismo dobili rješenje o njezi ne bi ove godine imali pravo.
    inače bili su jako ažurni, papire sam poslala 11.12, 24.12 smo dobili poziv za komisiju. nadam se da nećemo dugo čekati rješenje.

MoMo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

cure nemam vremena citati sve ( to cu veceras kad L zaspe) je li neko primjetio pogorsanje stanja kad se konzumira med? Nama je opet buknuo AD na nozici i malo na rucici - nakon vakcine ponovo drzali smo pod kontrolom ali je za praznike jela kolace bili kod dermatologice dala nam je kortikoterapiju a ja bih to izbjegla jer smo prva dva puta rijesavali stvar stelatopijom ali sad L place kad joj namazem stelatopju pece je :?

izbacit cemo sve namirnice koje dr rekla- kupiti novu stelatopju i nadam se da ce doci do poboljsanja ponovno

Achan avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Još dok sam dojila sam primijetila da reagira, odnosno osipa se, na med. Kažu da je česti alergen ili barem teško probavljiv maloj djeci. Mislim da ćemo dugo čekati dok ga bude kušala.
    Inače i mi smo u početku rješavali stelatopijom, ali onda je razvila preosjetljivost na tu kremu pa bi se sva osula vodenastim plikovima, užas.

MoMo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

hvala Achan

mi smo med probali malo nakon 2 rodjendana i nisam primetila da joj je skodio- tj dajemo joj jednu zlicicu meda za imunitet od kad ga pije nema smrkljavog nosica prehlade isl. - ali sam sad u dilemi da li da ga izbacim sa ostalim namirnicama koje je dr navela....za orosaste plodove i mosrsku ribu (koju L obozava) sam sigurna da joj ne prijaju tj da joj se vise pojavi ekcem nista idemo dalje izabcit cu sve sto mi intuicija kaze da izbacim...a za kremu cu jos vidjeti tu nisam pametna...dr rekla adermu ali joj je privi put a-dermin sapun napravio jos gore sutra je novi dan pa cu valjda biti ako ne pametnija onda odmornija za razmisljanje

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

momo, možda je i cjepivo bilo okidač za ponovnu aktivaciju ad-a..
    jer kod nas je isti slučaj, bilo mu je jako dobro peij redovnog cjepljenja, stvarno smo super stvar držali pod kontrolom..poslije cjepiva, kao da se sve opet aktiviralo i sad treba opet malo vremena da se to sve smiri..

a, za hranu..to sama možeš vidjeti da li joj smeta..ja svojemu med još ne dajem..ali, tko zna da li bi mu smetao..nekom smeta jedno, nekome drugo..

Achan avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Momo, slažem se sa stelom, ako sama vidiš da neke namirnice ne smetaju nastavi ih davati. Da sam ja slušala deramtologicu tijekom dojenja bih bila jela piletinu, jabuke i brokulu jer je po njoj sve ostalo moglo biti alergen pa bolje izbjegavati.
    Dobro je da ti kažu šta sve može biti alergen pa da eventualno više obratiš pažnju, ali ti u prvom planu vidiš reakcije, ako je do sad med bio OK ja bih ga isto nastavila davati, baš kako kažeš, radi imuniteta.
    A i što se krema tiče, sve smo se suočile sa činjenicom da neke kreme nekom super odgovaraju a nekome nikako. I tu slijedi svoju dobru intuiciju a ne liječnike.

iva_luca avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Cure, malo sam zbunj... :/
    Dijete mi je ponovo reagiralo (lagano doduše, ali ipak) nakon što sam ja jela ovčji sir! E sad, jel to znači da ne smijem jesti nikakav sir ili je to bio sir od kravljeg mlijeka u koje su ubacili tri brabonjka da vonja po ovcama

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Kako si sigurna da je reagirao na sir?
    Nije ad samo alergija na hranu, možda mu smeta promjena vremena, stres, bilo što.
    Ja imam gotovo nepromjenjenu prehranu, dojim i ad mu se smanjuje što je on stariji..

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

ja sam sigurna, dok sam dojila, da je moj reagirao na kozje mlijeko, ali 100% sigurna jer je odmah nakon dojenja par sati toliko pocrvenio, skoro najviše do tada...
    ali, da, kod nas isto nema puno pravila: nekad je bolje, nekad lošije iako uvijek vrtimo iste namirnice
    to bi reći, sigurno i druge okolnosti i utjecaji igraju ulogu

Točkica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Jutro ekipa!
    Evo da se i mi javimo nakon dugo vremena.....Stanje je kuc kuc super, povremeno izbije ekcemić na obrazu ali u puno manjoj mjeri nego prije. Zadnja reakcija na nešto zbila se kad sam joj dala dvije žlicice kupovnog tiramisua ( inače ne dajem slatko ali me gledala dok sam jela pa rekoh da probamo), odmah se zacrvenjela oko usta.
    Lagano je reagirala i na bananu koju inače ne voli. Konačno ćemo i mi znati na čemu smo jer smo 4.2.naručene kod alergologa na Kantridu.
    Inače još dojimo, danju nekoliko puta, noću se spoji barem 4 puta. Kašice radim sa rižinim mlijekom.
    Pusa svima , javim kako je prošlo.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •