Achan prvotno napisa
Eto bili mi na alergotestu, i sada smo još tužniji nego prije.
Osim što oni "nisu vidjeli ništa konkretno" (naravno, nakon što je sva ispikana čekala 35 minuta već joj se sve bilo počelo povlačiti) samo su nas poslali dalje da testiramo mlijeko, jaja, pšenicu i pljesan. Mlijeko jer je jako česti alergen, jaja i pšenicu jer ipak vjeruju mami da su ti brojevi bili jako osuti dok su čekali na pregled, pljesan jer je jedino to jako pokazalo.
Mi u kući od pljesni imamo "p" oko ulaznih vrata i to sada po zimi jer se jako pari u kuhinji, inače ništa.
Osim što nas dalje šalje rekla nam je mazati elocomom i ostalim kremama koje već koristim i neka joj dajem Fenistil kada joj jako izbije. Meni se taj Fenistil nikako ne koristi, i kako da ja odlučujem da li joj je jako izbilo kad mi je rekla da je namažem elocomom dok je još blago crveno? Mislim, ovo je retoričko pitanje, zato joj ga nisam ni uputila. Šta da mi odgovori? Po vašoj procjeni.
Muči me taj Fenistil, ipak je oralni lijek, ne želim da već počne biti ovisna o nekom lijeku ko kroničar, pa AD se ipak može provlačiti godinama.
Odlučila sam joj davati pomalo hrane koje smo izbjegavali pa vidjeti.
Inače, najprije mi kaže da joj dam Fenistil kada je svrbi. Kako sam joj rekla da je mažem rotkvicom gdje ju svrbi i da pomaže, onda mi kaže da joj dajem Fenistil jer on umiruje cjelokupnu alergijsku reakciju u organizmu. I sad ti budi pametan.
Sorry, malo mi je konfuzan ovaj tekst ali baš sam razočarana. Nije da sam se nadala čudu, ali mislila sam da će nam alergotest barem malo pomoći oko atopičnih muka, a samo je razvio nove muke.