Stranica 49 od 93 PrviPrvi ... 39474849505159 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 2,401 do 2,450 od 4691

Tema: Atopijski Dermatitis

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    bimba iaia avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

nama opet dolo po rukicama...sumnjam na polubjelo brasno,čini mi se jedino novo...a tko će ga znat.
    sad ćemo potrošit sve kremice doma,pa po nove u apoteku,možda uzmem tu.Jel masana,Achan?

mamamišić avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

evo i mi dobili nalaz od dr. Jelića:
    kravlj.mlijeko,laktosa, žumanjak i bjelanjak i još par stvari ALI I formaldehyd kojeg ima u cjepivima +jaja..
    već vidim bojišnicu u vezi cjepiva
    kak je pedijatrica reagirala na vaše nalaze i općenito taj test

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj mamamišić prvotno napisa Vidi poruku
    evo i mi dobili nalaz od dr. Jelića:
    kravlj.mlijeko,laktosa, žumanjak i bjelanjak i još par stvari ALI I formaldehyd kojeg ima u cjepivima +jaja..
    već vidim bojišnicu u vezi cjepiva
    kak je pedijatrica reagirala na vaše nalaze i općenito taj test
    vidi pp.

Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Hvala Achan

Jos jedno pitanje imam:
    moze li se negdje (na netu il drugdje) pronaci popis mogucih alergena na koje rade RAST testove putem krvi?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj Mony prvotno napisa Vidi poruku
    Hvala Achan

Jos jedno pitanje imam:
    moze li se negdje (na netu il drugdje) pronaci popis mogucih alergena na koje rade RAST testove putem krvi?
    možda i ima, ali opet sve ovisiod laboratorija do laboratorija

wana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

dajte, racite, da li je moguće poslati ovom dr. u Rijeku krv na testiranje, bez da se dijete vozi tamo?

ako da, kako se to izvodi?

thnx

trenutno kožu održavamo Nivea nutri sensitive kremom, bepanten masti i belobazom.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj wana prvotno napisa Vidi poruku
    dajte, racite, da li je moguće poslati ovom dr. u Rijeku krv na testiranje, bez da se dijete vozi tamo?

ako da, kako se to izvodi?
    Mislim da da, ali zar ti nije bolje nazvati dr i pitati sve uvjete i preduvjete za to?
    na koncu i poslije našeg odgovora opet ga trebaš nazvati, pitat i sve dogovoriti

Achan avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

bimba iaia, krema je masna, ali nije onako gusta kao npr. excipial. Držim je u frižideru pa kad krenem mazati dosta je kruta, ali čim dođe u kontakt sa toplom kožom opusti se i ful se lako razmazuje.
    mamamišić, naša je pedica reagirala jako lijepo, iako je rast pokazao da nije alergična na ono što je nalaz jelića pokazao ona je rekla da ćemo nastaviti prema nalazima jelića jer su ipak mlijeko i jaja česti alergeni. Sad ćemo u svibnju vidjeti kako će alergolog reagirati.
    Nisam znala da formaldehyda ima u cijepivu, pa šta nije to jako otrovno ??? Mi smo našli da se stvara kod kozmetike sa konzervansima kada se konzervansi počinju razgrađivati, i pedica nam je rekla da ga oslobađa namještaj dok je još nov. Inače i mi smo na formaldehyd alergični.

wana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

hvala curke,

ma naravno da ću ga zvati, nego me zanimalo je li to uopće moguće bez odlaska ili nije.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj wana prvotno napisa Vidi poruku
    hvala curke,

ma naravno da ću ga zvati, nego me zanimalo je li to uopće moguće bez odlaska ili nije.

naravo možeš ili busom ili poštom ali se prije dogovori sve detalje s njime

bimba iaia avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

U kojem cjepivu ima formaldehyda? Nama se bliži ono s 4god(3u1?,neznam moram pogledat,znam samo da bi rastegnula bar do jeseni)...naša ped.je ok s jelićevim nalazima-naravno,pa ne tražimo ništa od nje

Planiramo ponovit nalaze i svi se testirat...kako najbolje izmudrovat s popustom?
    Moja je teška za vadit krv...kako bi bilo da donesemo tu kapljicu?

Kremu još nisam kupila...sad se mažemo čistim lanolinom,još u kadi (da,lanoliziram dijtete ko soaker )))

Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

I mi smo na formaldehyd.
    I jos dosta drugih stvari, najvise prehrambenih namirnica....
    Uzas - ako formaldehyda ima u cjepivima (jos se moram raspitati) izbjegavat cemo ono prije skole...
    bimba iaia - ako se ubrzo trebate cijepiti, pitaj na topicu o cjepivima - tamo ima ljudi koji znaju dosta o cjepivima.

Nego - opet ja imam pitanje:
    jel se netko od vas u zadnje vrijeme narucivao za pregled kod dr. Richtera?
    On je na Rebru, a receno mi je da se posalje mail. Jel to funkcionira?
    Posljednje uređivanje od Mony : 13.04.2010. at 17:05

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj Mony prvotno napisa Vidi poruku
    Nego - opet ja imam pitanje:
    jel se netko od vas u zadnje vrijeme narucivao za pregled kod dr. Richtera?
    On je na Rebru, a receno mi je da se posalje mail. Jel to funkcionira?
    ili mail ili fax ( zadnji nalaz ili ak već imaš uputnicu, mi smo se rezervirali za kardio)

Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Thanks, jelena!

Jutros sam dobila mail o aspartamu, koji, to nisam znala, u sebi sadrzi i metanol, a metanol se pretvara u formaldehyd - bitno za nas cija su djeca pokazala alergiju na formaldehyd. Uzas!
    Ako nekog zanima cijeli tekst, pp-ajte me.

Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Ma stavit cu ovdje samo taj mali dio koji se odnosi na metanol:

METANOL (10% ASPARTAMA)
    Methanol je smrtonosan otrov. Mnogi od nas znaju kako su se mnogi ljudi otrovali nepravilno proizvedenim alkoholnim pićima koja su u sebi sadržavala metanol, koji kod ljudi može da prouzrokuje sljepilo i smrt. Metanol se postepeno oslobađa u tankom crijevu kada metilna grupa iz aspartama dođe u kontakt sa himotripsin enzimom.
    Apsorpcija metanola u tijelu je mnogo brža kod ingestije slobodnog ili čistog metanola. Slobodni metanol se stvara iz aspartama kada se ovaj zagrije na temperaturu veću od 30ºC. To se događa kada se namirnice ili napitci koji sadrže aspartam nepravilno skladište.
    Metanol se u tijelu razlaže na mravlju kiselinu i formaldehid. Formaldehid je smrtonosan nervni otrov. Prema podacima Zavoda za Zaštitu Prirodne Okoline (EPA) metanol se smatra tzv. “kumulativnim” otrovom jer se veoma sporo eliminiše iz organizma nakon što je u njega unesen. U čovjekovom tijelu, on se oksidacijom razlaže na formaldehid i mravlju kiselinu; oba ova metabolika su toksični. Prema podacima iste organizacije, čovjek ne bi smio unositi u svoj organizam više od 7.8 mg/ na dan. Jedan litar pića koji je zaslađen aspartamom sadrži oko 56 mg metanola. Tako neki koji piju ili jedu malo više aspartamom zaslađenih produkata mogu dnevno da unesu u sebe oko 250 mg metanola, što je 32 puta više od onoga što EPA propisuje.(9)
    Simptomi koji ukazuju na trovanje metanolom su: glavobolja, zujanje u ušima, mučnina, problemi u gastrointerstinalnom traktu, slabost, nesvjesnica, problemi kod pamćenja, utrnulost ekstremiteta kao i probadajući bol u njima, promjene u ponašanju, upala nerava. Najčešći i najpoznatiji simptomi trovanja metanolom su u vezi čula vida. Maglenje i treperenje pred očima, slab vid, oštećenja na mrežnjaći i sljepilo. Formaldehid je poznat kao kancerogena supstanca, oštećuje mrežnjaću oka, ometa replikaciju DNA, uzrokuje deformacije kod novorođenčadi

Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Jos jedna info:
    upravo mi je pedijatrica potvrdila da formaldehyda IMA u cjepivima

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Da li FD i 3 u 1 Di Te per?????

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

nama isto smeta formaldehyd..ako ga ima u cjepivima, onda ništ čudno kaj nam se svaki put pogoršalo poslije redovnog cjepljenja..a, na jedno je čak i alergijski reagirao..na pročišćeno cjepivo protiv mumsa..

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Je l netko probao kupanje u soli iz Mrtvog mora (iz dm-a)?

the enchantress avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

evo samo da javim da smo moja mala vila i ja skupa još godinu dana!!!!!!! ah, nisam mogla vjerovati. priložili smo fotke pa mislim da je pomoglo!
    hvala svima na pomoći i savjetima.

pusa

mamaduda avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj the enchantress prvotno napisa Vidi poruku
    evo samo da javim da smo moja mala vila i ja skupa još godinu dana!!!!!!! ah, nisam mogla vjerovati. priložili smo fotke pa mislim da je pomoglo!
    hvala svima na pomoći i savjetima.

pusa
    super! baš mi je drago što ćete još godinu biti stalno zajedno, uživajte!

mamaduda avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

kod nas je situacija dosta dobra, nakon 25 dana od testiranja u Rijeci i izbacivanja namirnica na koje je test bio pozitivan, koža se oporavila za 90%
    nakon tjedan dana koža je dosta buknula, ali se nakon toga počela čistiti i sada je super kako je bilo

ako se ovako nastavi, probati ću za oko mjesec dana uvoditi namirnice natrag jednu po jednu pa ćemo vidjeti

pozitivna stvar u svemu tome je da smo se svi u kući počeli zdravije hraniti

cure držite se i mazite svoje kikače

mamamišić avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Citiraj mamaduda prvotno napisa Vidi poruku
    kod nas je situacija dosta dobra, nakon 25 dana od testiranja u Rijeci i izbacivanja namirnica na koje je test bio pozitivan, koža se oporavila za 90%
    nakon tjedan dana koža je dosta buknula, ali se nakon toga počela čistiti i sada je super kako je bilo
    mi smo već tjedan dana bez alergena po dr.Jeliću, i jučer se cijeli osipao, lice mu je buknulo??nadam se da je to slično kao i kod vas.
    naša pedica ok reagirala, tj.uvažila sve s nalaza tak da se dalje ne cijepimo...
    Simon ima 5mj i samo je na prsima, iako je alergičan na moje mlijeko veli dr.J. nek izbacim iz prehrane sve alergene, a ne da prestanem dojiti.
    zvala sam i rodin sos telefon za dojenje, jer je tu alergija i na laktosu (ima najviše u majčinom mlijeku) , i naravno uz dosta stručno objašnjenje zaključak je kao i kod dr.J.
    kak je bilo vama kad ste izbacili alergene, a dojili ste?

mamaduda avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj mamamišić prvotno napisa Vidi poruku
    mi smo već tjedan dana bez alergena po dr.Jeliću, i jučer se cijeli osipao, lice mu je buknulo??nadam se da je to slično kao i kod vas.
    nadam se da je, i da će uskoro doći do poboljšanja

mi se trudimo jako paziti što L. jede, ali ne mogu reći da ponekad ne uleti komadić onog što ne bi smjela
    pazimo da jede sve što nema kravljeg mlijeka, koristimo zobeno vrhnje za kuhanje, zobeno i rižino mlijeko, integralnu tjesteninu, kruh kombinacija crni-raženi (Šestinski kruh, Klara - preporučam, super je i traje nam tri dana bez da se promijenio), eko povrće
    djetetu od četiri godine, koliko god ona bila "odgovorna" po tom pitanju teško je ne dati kockicu čokolade ili napolitanku kada vidi na stolu ili kod nekoga, ali i to je jako rijetko

jedino što prošvercamo su čoko žitarice (bez glutena) i rižin čoko puding, te čokoladno zobeno mlijeko sa malim postotkom kakaa, mada joj je kakao alergen, ali očito ne velik jer joj ovo ne smeta

kako ne znamo što bi joj dali kao slatkiš, osim nekakvih bombončića koji su nam rezerva za krizu, kada ide na neki rođendan ili nešto, spašava nas što voli jesti voće, super je primila kolač od rogača sa topica na receptima (koji je savršen, u dva tjedna sam ga radila 10 puta, odmah se pojede) i neki dan je moja mama radila vanili kiflice (banana umjesto jaja, biljni margarin, zobeno mlijeko, brašno polubjelo i crno) i ispale su super

i kao što sam već na jednom mjestu napisala, svi smo se počeli zdravije hraniti, više voća, manje slatkiša i rafiniranih namirnica

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Super, čestitam!
    Onda smo mi najmanje dobili..

bimba iaia avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

the enchantress,drago mi je zbog vas,al istovremeno mi je i žao,naravno.

da li je uopće potrebno to cjepljenje s 4?!vjerojatno ću ga odugovlačit...al ispada da tog F. ima posvuda?!
    ako idem čitat temu o cjepivima pozlit će mi (do sad,kao mali, bez reakcije)...još će ispast da je sve počelo od toga :/

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

bubica27, ja sam svoju klinku kupala u Mrtvom moru cca prošlu zimu ( znači pred godinu i kusur,) bilo je možda nešto bolje, a koliko ste vi dobili produljenje???? A kaj se tiče cjepiva s 4 godine, ni sam anisam ziher kaj da počnem,

the enchantress avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

bubice, pa ti si bila i u bolnici s njim!!! kako najkraće produljenje? meni se vaš slučaj čini najgorim (oprosti, ne mislim ništa loše pri tome, već uspoređujem ozbiljnost problema).

jelena.o hvala ti na svemu. iduće vještačenje samo pedi i dermatolog. ne trebaju nam više gastrić i alergolog. to mi je super!
    Posljednje uređivanje od the enchantress : 15.04.2010. at 22:33

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

bubice, bez obzira kaj ste dobili , to se može uvijek produžiti ak ima argumenata. Ja sam prvi put dobila godinu dana, pa 6 mjeseci, i sad već opet 2x1 godinu.
    the enc, uživajte, kad bumo u prolazu u vašem kvartu javim se !

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Mamaduda- je l dojite, koliko je stara cura?

mamaduda avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj bubica27 prvotno napisa Vidi poruku
    Mamaduda- je l dojite, koliko je stara cura?
    ne dojimo, L. će imati za 20 dana 4 godine

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

A, vi ste veliki...sve mi se čini da bi mu bilo bolje da ne doji, ali nikako da se odlučimo..
    Moj je imao jaki ad i prije cjepljenja (osim u rodilištu), i cjepivo mu je odgađano maksimalno, tako da mislim da to nije razolog, barem nama nije..pa nije cjepivo za sve krivo..valjda

mamaduda avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

A, vi ste veliki...sve mi se čini da bi mu bilo bolje da ne doji, ali nikako da se odlučimo..
    Moj je imao jaki ad i prije cjepljenja (osim u rodilištu), i cjepivo mu je odgađano maksimalno, tako da mislim da to nije razolog, barem nama nije..pa nije cjepivo za sve krivo..valjda
    moja L. nije imala AD dok smo dojili, pojavilo se kasnije, također sve je redovito cijepljena i nije bilo problema iako je test pokazao alergiju na Formaldehyd i sterptomicosu mix.

ja da dojim nikako ne bi odustala od toga, već bi izbacila namirnice koje su se pokazale kao alergeni, vjerujem da bi imalo učinka

da sad ne tražim, bubica27, da li ste vi bila na BRT

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

ja da dojim nikako ne bi odustala od toga, već bi izbacila namirnice koje su se pokazale kao alergeni, vjerujem da bi imalo učinka

da sad ne tražim, bubica27, da li ste vi bila na BRT
    Nismo bili na BRT, samo na testiranju..
    Nema učinka kad izbacim alergene, niti bolje niti gore (čitaj: loše), a jako mu se pogorša par dana prije nego dobijem menstruaciju (to ne bi osjećao da ne doji)..kad izbija zubić..viroza..hladan zrak..moj stres..ma svašta..

mamaduda avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Nismo bili na BRT, samo na testiranju..
    Nema učinka kad izbacim alergene, niti bolje niti gore (čitaj: loše), a jako mu se pogorša par dana prije nego dobijem menstruaciju (to ne bi osjećao da ne doji)..kad izbija zubić..viroza..hladan zrak..moj stres..ma svašta..
    a joj, zbunjujuća situacija, sada shvaćam zašto ti dođe da prekineš dojenje

Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Bubica, moj je mali od 3.mjeseca alergican na kravlje mlijeko.
    Ja sam izbacila sve sto u sebi i malo sadrzi kravlje mlijeko i nastavila s iskljucivim dojenjem. Pokazalo se OK i dermatitis se tada povukao.
    Ako tvoj mali ima vise alergena, bolje da ih ti privremeno izbacis, pa da mu se tijelo lakse procisti, dok u isto vrijeme dobiva hrpu potrebnih stvari za normalan razvoj kroz mamino mlijeko, nego da na kraju ne dobiva ni to.
    Znam da si u dvojbi, no pokusaj probati prvo ovako - nekako mi se cini bezbolnije za malenog i zdravije
    Posljednje uređivanje od Mony : 15.04.2010. at 17:00

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

mi smo izbacili namirnice na koje je bio pozitivan po jelićevom testu..možda je malo bolje..ali, sad je malo prehlađeni, ap zato mislim da mu se lice sad dosta pogoršalo, posebno kapci i oko usta..
    a, šta bi se odnosilo na mješanu travu? to je ispalo pozitivno kod jelića..sad ne znam da li bi mu smetala sva trava ili neka posebna? ima tko iskustva s tim?
    ali, opet ne možemo svo bijelo brašno baš izbaciti..voli tjesteninu., naravno bez jaja..ali, to je od bijelog brašna..domaću ne voli, samo ovu kupovnu..ali, mislim da mu to bijelo brašno previše ne smeta..na pšenicu nije alergični, pokazalo preko krvi 2x, i sad po jelićevom testu..tako da valjda ne smije previše konzumirati bijelog brašna..inače, sve kaj mu radim, radim od crnog..izbacili smo kvas u potpunosti..malo sam skeptična oko praška za pecivo, da nema neke tragove mlijeka ili jaja..ali, po sastavu nema..a, što se tiče agruma, izbacila sam..ali, opet u mnogim stvarima je limunska kiselina ( pa čak i u aeriusu), tak da ne mogu niti to 100% izbaciti..mada na agrume sigurno nije jako alergični jer ih je jeo..sigurno smije u tim nekim malim tragovima..
    a, i proljeće je..njegovo najgore vrijeme..početkom proljeća uvijek je bio loše..sad nije baš dobro, ali nije tak jako loše kao što je bio prošlih godina..ne mogu još točno tvrditi da li mu pomažu ti jelićevi testovi ili ne..
    i tako..pozdrav svima..

Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Cure koje zelite da vam pp-am sve o aspartamu - ne mogu.

Nisam znala da je poruka limitirana na 5000 znakova, a ovo moje ima preko 40 tisuca znakova. Ne isplati se skracivat jer su oba clanka jako zanimljiva, a jedan je preveden iz casopisa Nexus.

Ako ste zainteresirane, posaljite mi svoj mail na pp

Achan avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Mi smo se isto osipali pri dojenju i bez alergena, ali nismo odustali (dok me sama nije otkačila) jer previše dobrog dojenjem dođe. Ali i sada nakon testova ona se i dalje osipa (osim kad joj je svekrva dala kupovni bakalar pa je ful buknula, šta bi bilo da ne paze), trenutno sam primijetila da je jako osuta kod onih metalnih drukera od bodića, mislim da će i na neke metale biti alergična. Uglavnom, nakon testova je malo bolje, ali nije super, lice joj ni jedan jedini dan nije bilo čisto, ne znam više da li bih je prepoznala da je vidim čistog lica. I dalje se češe. Ali sve je to u puno manjoj količini nego prije pa je ipak korak naprijed. Što se prehrane tiče ja se jako trudim, nadala sam se da se trudi i svekrva ali tu uvijek ostaje doza sumnje. No primijećujem da se ospe npr. nakon što se trljala u prekrivače kod svekrve (deterdžent ili omekšivać?), nakon što se mazila kod svekra (vodica poslije brijanja?), nakon što su je puno nosali po rukama (šminke, kreme, deterdženti, omekšivaći itd. itd.). Uglavnom svašta tu može biti, jedino je super kad je samo doma, tipa vikendom, antialergijski deterdžent, nema omekšivaća, nema šminka, nema vodica poslije brijanja, nema neprovijerenih krema.
    Eto, tako mi, idemo dalje.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Nismo ni mi odustali 14mj od dojenja al se nismo prestali ni osipati
    Ne znam više bi li se smijala il plakala..
    Testovi svaki put pokažu sve veći broja alergena, ne mogu ih pohvatati ni za glavu ni za rep, pa eto razmišljam bi li to išlo lakše kad bih mogla pratit samo njegovu hranu..
    dobili smo 6 mj produžetka i pola od toga nam je već prošlo..huh huh
    E da, Jelić je nama rekao da su neki klinci alergični i na majčino mlijeko, ne mislim da smo mi ti, ali svašta on kaže u one dvije tri minutice
    Kad sam nakon njegovog nalaza izbacila alergene, mjesec dana nakon stanje nije bilo ni mrvicu bolje, da ne kažem lošije..
    E kad bi samo hrana bila u pitanju..

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

nama je tek nakon dva mjeseca od izbacivanja alergena po dermatologici bilo bolje i tak smo uspjeli proživjeti još 2 godine!

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    nama je tek nakon dva mjeseca od izbacivanja alergena po dermatologici bilo bolje i tak smo uspjeli proživjeti još 2 godine!
    Na osnovu čega su vam produžavali dopust za ostanak doma toliko dugo, ako joj je od samo ukidanja alergena bilo bolje?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Na osnovu čega su vam produžavali dopust za ostanak doma toliko dugo, ako joj je od samo ukidanja alergena bilo bolje?
    bilo je bolje, ali ne i čisto, uz to ima i vanjske alergije, astmu, alergiju na hranu i probleme u vidu ORL

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ne znam kak je onda moja proživjela već 4 godine i kusur bez ijedne kockice čokolade i napolitanka, i svega ostalog, ne znam dal da se čudim njoj ili sebi!

mamaduda avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

ne znam kak je onda moja proživjela već 4 godine i kusur bez ijedne kockice čokolade i napolitanka, i svega ostalog, ne znam dal da se čudim njoj ili sebi!
    to je jako individualno, moja je do prije mjesec dana uredno pojela malo čokolade, koju napolitanku, znači nije bez toga od početka prehrane pa da praktički ni ne zna što je to.
    starija kćer koja sve normalno jede, koliko god bila "uviđavna" po tom pitanju ponekad nešto uzme pred njom
    ustvari, kako vrijeme prolazi i što više pazimo što jede, sve rijeđe se i dogodi da traži nešto što ne smije, i jako smo ponosni na nju, jer ipak ima samo 4 godine

kod kuće je lako, kuha se što smije, slatko je isto nešto što smije, žao mi je kad ide na rođendan a tamo slatkiša, grickalica, torte, pizze... ali onda nam spašavaju stvar nekoliko bombona i štapići od pira

jelena.O vjerojatno si pisala ali da ne tražim, koliko tvoja curka ima godina

bimba iaia avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

moja je isto jako odgovorna za svoje 4.god.-za svaku pohvalu. Već je cjelu god. bez čokolade i slatkiša.I neće.(al vidim da joj je neke teško,npr.jučer joj je jedan tata u parku nudio kupit sladoled ...al strogo ga je odbila.zato moram ja poslje kući pravit nama jestive eksperimente-he,he)

mamaduda avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj bimba iaia prvotno napisa Vidi poruku
    moja je isto jako odgovorna za svoje 4.god.-za svaku pohvalu. Već je cjelu god. bez čokolade i slatkiša.I neće.(al vidim da joj je neke teško,npr.jučer joj je jedan tata u parku nudio kupit sladoled ...al strogo ga je odbila.zato moram ja poslje kući pravit nama jestive eksperimente-he,he)
    tako je i nama, trudim se svim silama naći recepte za slastice koje smije, a da i nama drugima budu ukusne
    moja isto sve odlučno odbija kad joj netko nešto ponudi, za ono što nije sigurna dođe nas pitati.
    sjetim se od prije 1,5 god kad joj je to počelo, onda smo prvo skroz izbacili smoki, kad ju je netko ponudio, samo je rekla "ja ti to ne piem (smijem) "

inače, za 20 dana ima rođendan i već me pitala da li će smjeti jesti svoju tortu, sad sam na sto muka

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

tako je i nama, trudim se svim silama naći recepte za slastice koje smije, a da i nama drugima budu ukusne
    moja isto sve odlučno odbija kad joj netko nešto ponudi, za ono što nije sigurna dođe nas pitati.
    sjetim se od prije 1,5 god kad joj je to počelo, onda smo prvo skroz izbacili smoki, kad ju je netko ponudio, samo je rekla "ja ti to ne piem (smijem) "

inače, za 20 dana ima rođendan i već me pitala da li će smjeti jesti svoju tortu, sad sam na sto muka
    A zakaj ne napraviš jestivu tortu koju može jesti i ona i drugi. Bar ja tak radim , jednom je klinac reko kad su pitali kaj je to slina od puža, svi se smijali , ali i jeli. Za svaki slučaj uvijek imam i ledo slatkač za ostale ako se zažele baš nećeg drugog, kaj ona ne jede.

Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Cure, zadnje kad sam sve radila bez mlijeka i jaja, moj je maleni bio dosta mali i nije mi nista bio problem.
    Sad sam nekako malo pogubljena - ne znam kaj za veceru, kaj za dorucak, kaj za uzinu - on inace obozava jogurt, sad ga ne smijemo i tak... Bas mi je teze sad kad je veci :/

mamaduda avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

A zakaj ne napraviš jestivu tortu koju može jesti i ona i drugi. Bar ja tak radim , jednom je klinac reko kad su pitali kaj je to slina od puža, svi se smijali , ali i jeli. Za svaki slučaj uvijek imam i ledo slatkač za ostale ako se zažele baš nećeg drugog, kaj ona ne jede.
    imaš kakav provjeren recept za tortu? znači bez jaja, bijelog brašna, kravljeg mlijeka, eventualno malo kakaa jer nam to nije veliki alergen

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •