Pokazuje rezultate 1 do 50 od 4691

Tema: Atopijski Dermatitis

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    anamar avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

evo da se malo javim nakon nekog vremena

stanje kod nas je čudno. pripemamo se za novi posjet dermatolozima.
    kažem pripremamo, jer ćemo ići u susjedni grad, budući da kod mene ima samo jedan specijalist, a kažem dermatolozima, jer ćemo ići i kod "naše" liječnice.
    što se tiče ekcema, pojavili su se novi na obrazima tijelo je ok, ali ima nešto osipa po rukicama i nogicama, kojeg ja mažem samo trixserom i to neredovito s obzirom na infekciju candidom u pregibima, koja "voli" kreme, odnosno razbukta se u dodiru s emolijentima.
    a ta candida je opaka. ako uopće jest candida, jer se naš pedijatar ne slaže s tom dijagnozom.
    on smatra da je i to atopijski dermatitis.

Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Citiraj anamar prvotno napisa Vidi poruku
    a ta candida je opaka. ako uopće jest candida, jer se naš pedijatar ne slaže s tom dijagnozom.
    on smatra da je i to atopijski dermatitis.

A ko vam je uopce spomenuo mogucnost da se mozda radi o candidi?
    I kak to onda izgleda? Po cemu se razlikuje od dermatitisa?

I: najbitnije: sretno s pregledima!

anamar avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Citiraj Mony prvotno napisa Vidi poruku
    A ko vam je uopce spomenuo mogucnost da se mozda radi o candidi?
    I kak to onda izgleda? Po cemu se razlikuje od dermatitisa?

I: najbitnije: sretno s pregledima!
    nije nitko "spomenuo" candidu. to je dijagnoza naše dermatologice. zato i idemo po drugo mišljenje.
    za razliku od njezinih ekcema od dermatitisa (koji je također dijagnosticiran) koji su suhi, crvenilo u pregibima kože vlaži.

Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

India, bas mi zao da se pridruzujes topicu...
    No, ubrzo ces se snaci s dermatitisom i kako ga odrzavati.
    Moj mali nije imao po vlasistu, pa nemam neki savjet, osim sto mislim da bih vjerojatno cetkala cetkom s neostrim zavrsecima sto vise. Ti vidi jel to ipak pase.

@ anamar:
    nije nitko "spomenuo" candidu. to je dijagnoza naše dermatologice. zato i idemo po drugo mišljenje.
    za razliku od njezinih ekcema od dermatitisa (koji je također dijagnosticiran) koji su suhi, crvenilo u pregibima kože vlaži.
    Bas zanimljivo.
    Thanks na odgovoru.
    Moj mali je isto imao vlazne dijelove, koji su se izlijecili nakon kortica i sad je opet sve suho. Vjerojatno nije bila candida.
    Nadam se da cete otkriti uzrok! Sretno!

Achan, mozes li vidjeti spominje li Pejic neki razlog zbog kojeg se preporuca 2 dcl mlijeka od zitarica dnevno?
    Jel to znaci da svako mlijeko od zitarica (rizino, zobeno, sojino...) i kada nije dodatno obogaceno kalcijem, sadrzi dovoljno kalcija?
    Mislim, osim kalcija, ne vidim razlog davanju odredjene doze mlijeka od zitarica, jos posebno ako dijete ne voli kasice, osim pak ako je mlijeko dodatno obogaceno kalcijem, a to je jedini veci izvor tog minerala u djetetovoj prehrani.
    Zanima me jer ni sama ne nalazim nikakve kompetentne izvore, a i sama razmisljam o tome unosi li moje dijete dovoljno kalcija ili ne.
    Thanks!

anamar avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Citiraj Mony prvotno napisa Vidi poruku
    Jel to znaci da svako mlijeko od zitarica (rizino, zobeno, sojino...) i kada nije dodatno obogaceno kalcijem, sadrzi dovoljno kalcija?
    Mislim, osim kalcija, ne vidim razlog davanju odredjene doze mlijeka od zitarica, jos posebno ako dijete ne voli kasice, osim pak ako je mlijeko dodatno obogaceno kalcijem, a to je jedini veci izvor tog minerala u djetetovoj prehrani.
    Zanima me jer ni sama ne nalazim nikakve kompetentne izvore, a i sama razmisljam o tome unosi li moje dijete dovoljno kalcija ili ne.
    Thanks!
    napitci od žitarica ne sadrže dovoljno kalcija da zadovolje dječje potrebe.
    govorim iz iskustva desetogodišnjeg vegetarijanstva kombiniranog s makrobiotikom.
    da bi bila sigurna da ti dijete dobija kalcij treba uzeti mlijeko obogaćeno tim mineralom ili više pažnje obratiti na druge namirnice bogate kalcijem, primjerice poput sezama i tamno zelenog povrća.
    sezam je sjajan izvor kalcija. ako ne znate kako bi ga unosili, evo recepta.
    par velikih žlica sezama popržiti na suhoj tavi dok ne počnu puštati fini orašasti miris. paziti da ne izgori. potom zgnječiti u mužaru ili ako nemate mužar natući batićem na nekoj dobroj podlozi (kamenu ili drvetu). pospremiti u staklenku i posipati po jelima, može slatkim, može slanim. super je na tjestenini.
    ovo se inače radi u kombinaciji sa solju i zove se gomashio, ali ja radim bez i skroz je ok. sjemenke se motraju stući, jer ako se to ne učini sezam samo prođe kroz probavni trakt.
    odličan izvor kalcija su i alge, ali one su daleko skuplje od sezama.
    ja inače uzimam integralni sezam od alnature.

anamar avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

zaboravila sam napisati da se moja Anja češe bjesomučno. noću joj stavim čarapice na rukice, a danju ju zabavljam da zaboravi na svrbež.
    zbog svraba, jako loše spava i ja sam na rubu živaca zbog toga
    a tek smo počeli borbu s ad-om. ona ima 4 mjeseca.

Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

govorim iz iskustva desetogodišnjeg vegetarijanstva kombiniranog s makrobiotikom.
    da bi bila sigurna da ti dijete dobija kalcij treba uzeti mlijeko obogaćeno tim mineralom ili više pažnje obratiti na druge namirnice bogate kalcijem, primjerice poput sezama i tamno zelenog povrća.
    Upravo o tome govorim.
    Zbog cega onda razmisljati o potrebnoj mjerici tog "zamjenskog" mlijeka kao mlijeka, pogotovo ako nije obogaceno kalcijem?

par velikih žlica sezama popržiti na suhoj tavi dok ne počnu puštati fini orašasti miris. paziti da ne izgori. potom zgnječiti u mužaru ili ako nemate mužar natući batićem na nekoj dobroj podlozi (kamenu ili drvetu). pospremiti u staklenku i posipati po jelima, može slatkim, može slanim. super je na tjestenini.
    ovo se inače radi u kombinaciji sa solju i zove se gomashio, ali ja radim bez i skroz je ok. sjemenke se motraju stući, jer ako se to ne učini sezam samo prođe kroz probavni trakt.

I ja radim gomashio, ali sam ga samo par puta poprzila, no onda mi ima preintenzivan, gotovo zagoren okus, a ne zagorim ga. Tako da sada samo smeljem isti taj integralni i obavezno stavim soli
    Inace, i prije ove dijete trpam sezam posvuda.

No, nadoknadjivanje kalcija u slucaju nemlijecne dijete nije svejedno, posebno ako se radi o djetetu, koje recimo ne voli sve namirnice koje, nakon mlijecnih proizvoda, sadrze dosta kalcija.
    Recimo, djetetu od 4-8 godina je potrebno 800mg kalcija dnevno (ima raznih RDA-ova, no tu se negdje vrte brojke).
    E, sad, dva jogurta dnevno (od 200ml) bila bi dovoljna. No, kako to u nasem slucaju ne uzimamo u obzir, kad gledamo recimo sezam, koji ga ima najvise od svih zitarica, onda bi dijete po toj logici trebalo pojesti, ako se dobro sjecam, preko 100 i nesto g sezama dnevno, sto je dosta sezama u djetetovoj prehrani, kod nekih i nemoguce. OK, jedu oni i drugu hranu koja sadrzi kalcij, no ipak nije svejedno svakodnevno osigurati tu potrebnu dozu (fakat je najlakse jogurtima :/ )

Nimrod avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

super ideja, ali sezam je također alergen meni je trebalo neko vrijeme da shvatim da mi i njega reagira.
    Posljednje uređivanje od Nimrod : 19.05.2010. at 11:10

crnka84 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

evo i nas na ovoj temi...nazalost

uglavnom, Damir ima 4 mjeseca i 20 dana, i od kad je imao otprilike mjesec dana vuče jedan lišaj na licu, mazali smo Maxidex masti, pa Geokortonom, pa Mustela Stelaprotect kremicom, pa Bepanthenom i nista..... i otisli jucer kod drmatologa i rekla nam da ima blazi atopijski dermatitis, ima nesto i na nogici suho, i po glavi si je sve kraste napravio jer se češe do krvi...... i tako dobili terapiju...... A-derma exomega uljna kupka, krema i šampon, Geokorton mast 2x dnevno 3 - 4 dana, pa pauza od 5 - 6 dana, pa opet, Fenistil kapi 3x dnevno i poslije kupanja uljem da mu mazemo glavicu......
    Ja da se klonim kikirikija i kostunjicavog voca, a za sve ostalo da vidim da li ima reakciju kakvu pa da izbacim..... e sad imam pitanje: koliko treba da neka namirnica dodje do mlijeka?

kad krenemo s dohranom rekla je da se strogo drzimo tablice ( a ionako sam to namjeravala )

i tako... krecemo i mi u borbu protiv AD

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •