Pokazuje rezultate 1 do 50 od 4690

Tema: Atopijski Dermatitis

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

obična suha koža je suha po svuda, eventualno se peruta.
    nema crvenih lišajeva, osim eventualno po zimi na dijelovima tijela koji su izloženi vremenskim uvjetima (lice, ruke).

ne mora značiti da će po zimi biti najgore, ima raznih oblika, naš je najgori po ljeti, ne po zimi.

za AD je karakteristično da su lišajevi na pregibima i iza uha, to je baš tipično

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa Vidi poruku
    obična suha koža je suha po svuda, eventualno se peruta.
    nema crvenih lišajeva, osim eventualno po zimi na dijelovima tijela koji su izloženi vremenskim uvjetima (lice, ruke).

ne mora značiti da će po zimi biti najgore, ima raznih oblika, naš je najgori po ljeti, ne po zimi.

za AD je karakteristično da su lišajevi na pregibima i iza uha, to je baš tipično
    Zato sam ja skoro uvjerena da je kod nas nažalost AD, kad se pojavilo nile su to crvene površine (potsječalo me na klona alergije i opekline), javilo se kod prvih velikih vrućina, onda se malo povuklo i postalo blijedo, sad mažemo i puno je bolje.

Chiara76 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Pozdrav svima. Nažalost i ja sam jedna od mama koja ima bebicu sa atopijskim dermatitisom. Dijagnosticiran joj je sa tri mjeseca, uskoro će napuniti deset. Naša pedijatrica joj je dala elokom u belobazi od kojeg joj se lišajevi i crvenilo povuku za par dana, ali isto tako se i vrate. Dermatolog joj je dao geokorton, afloderm, lotriderm, sve gomila kortića koji kratkotrajno smire stanje. U biti nam se elokom pokazao najdjelotvorniji ali ga koristimo rijetko, kad se baš jako zacrveni. Bila je i na alergo testu sa 8 mjeseci (mlijeko, jaja, brašno, kikiriki i grinje) i sve je bilo negativno. Naša pedica kaže da njeno stanje nije strašno - cijeli trup je u lišajevima, na par mjesta ima po nogicama i rukicama i naravno, svi pregibi. Meni to izgleda katastrofalno, pa me zanima kako je to kod vaše djece.
    Ja još dojim, dohranu uvodimo polako i više ne znam šta bi joj davala i šta bi ja jela jer se njoj stanje nikada ne smiruje samo od sebe, tj. bez kortića.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •