Pokazuje rezultate 1 do 50 od 4690

Tema: Atopijski Dermatitis

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    BubaSanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pitanje: da li ste kupale bebe u bazenu? Imam priliku ići s malim na neku rekreaciju za bebe, ali ne znam hoće li mu smetati klor.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

mi smo isto kod Pustišek alati dr. Štriga

Lukina mamma avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj BubaSanja prvotno napisa Vidi poruku
    pitanje: da li ste kupale bebe u bazenu? Imam priliku ići s malim na neku rekreaciju za bebe, ali ne znam hoće li mu smetati klor.

Točno je da postoji krema za zaštitu od vode prilikom kupanja u bazenima i slično, ali ja ne bih na tvom mjestu nikako vodila dijete tamo. Bazenska voda je između ostalog puna klora koji isušuje dodatno ionako suhu i osjetljivu kožu. Da ne kažem da još više narušava i ovako ugroženu fiziološku floru i barijeru kože. Zlatno pravilo koje se navodi u brošurama za atop. derm. je maksimalan boravak u vodi od 10-12min, pri čemu se govori o kupanju u kadici. Dakle, aktivnosti na bazenu zasad izbjegavaj....

Nimrod avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Citiraj Lukina mamma prvotno napisa Vidi poruku
    Točno je da postoji krema za zaštitu od vode prilikom kupanja u bazenima i slično, ali ja ne bih na tvom mjestu nikako vodila dijete tamo. Bazenska voda je između ostalog puna klora koji isušuje dodatno ionako suhu i osjetljivu kožu. Da ne kažem da još više narušava i ovako ugroženu fiziološku floru i barijeru kože. Zlatno pravilo koje se navodi u brošurama za atop. derm. je maksimalan boravak u vodi od 10-12min, pri čemu se govori o kupanju u kadici. Dakle, aktivnosti na bazenu zasad izbjegavaj....
    Netko je gore napisao da je svaki AD-ovac poseban, i to je živa istina.

Sin mi ima blaži AD i od 4. mjeseca starosti idemo na bazen jednom tjedno, mažem ga barrier kremom prije bazena, i obavezno uljem nakon bazena. Što se tiče dermatitisa, nije mu pomoglo, ali mu nije ni odmoglo.

Moj muž ima jaki AD i njemu je od bazena - bolje! On se čak ni ne maže barrier kremom.

Tako da ja mislim da ne znaš kako će biti dok ne probaš.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •