Pokazuje rezultate 1 do 50 od 4690

Tema: Atopijski Dermatitis

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

suho voće je itekako potencijalno alergen, plus se kupovno suho voće koječim praši. Bolje je pravo voće. Na****lje je kod kuće ispeći kolače, kekse, klipićei s onim što dijete ne smeta i što prije naći što točno smeta - nakon treće, četvrte godine se može napraviti pouzdanije testiranja

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Eto nas da se javimo s novim rezultatima. Bili smo na pregledu kod dermatologa u klinici Medico Rijeka. Nismo više htjeli čekati budući da je situacija s licem postajala sve gora i gora. Dr. je stvarno bila ljubazna, pregledala ga i zaključila da je riječ o atopijskom dermatitisu ali ne na alergijskoj bazi već je riječ samo o tipu kože, a njegova je suha i osjetljiva. Dakle, savjetovala je da djetetu vratimo sve iz prehrane i da počne jesti normalno jer čisto sumnja da će, s obzirom da nitko iz bliže obitelji nije alergičan ni na kakvu hranu, dijete ikada imati s tim problema. Rekla nam je da koristimo A-derma kremu za dermatitis redovito, za tijelo da možemo uzeti njihovo mlijeko za tijelo, što se tiče kupanja da ga kupamo u mlakoj prema hladnoj vodi, s mrvicu maslinovog ulja i da ga ne ispiremo jer je njegovoj koži potrebno malo masnoće... Dakle, zaključak je da će se njemu kod nepogodnih vremenskih uvjeta koji su većinom takvi u jesen i zimu uvijek nešto pojavljivati na koži, i da će to tako vjerojatno biti do puberteta a možda i kasnije, i da zato uvijek mora nositi zaštitnu kremu na licu. To je jednostavno takva koža i gotovo.
    Kremu koristimo nekih 2 tjedna i više skoro pa i nema tragova oštećenoj koži.
    Zahvaljujemo se dr., a svim pedijatrima dajemo samo jedan savjet... Nitko ne može biti adekvatan za davanje prognoza u svim područjima medicine. Zato tu postoje specijalisti koji nažalost isto tako u većini slučajeva samo nagađaju dok ne pogode, ali, barem znaju o čemu pričaju... Pedijatar može reći da je riječ o atopijskom dermatitisu, ali ne može tvrditi koji je njegov uzrok, već samo uputiti na moguće uzroke dok se oni ne potvrde ili odbace.
    Svim mamama koji se bore s tim želim da što prije saznaju točne uzroke dermatitisa jer se uistinu ljepše spava kada znate s čime se trebate boriti. Hvala na svim savjetima i sretno!

SikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Citiraj pikula prvotno napisa Vidi poruku
    suho voće je itekako potencijalno alergen, plus se kupovno suho voće koječim praši. Bolje je pravo voće. Na****lje je kod kuće ispeći kolače, kekse, klipićei s onim što dijete ne smeta i što prije naći što točno smeta - nakon treće, četvrte godine se može napraviti pouzdanije testiranja
    I grožđice? Kupujem one koje nisu sumporirane. No, sad si mi stavila bubu u uho.
    Naime, nisam se javljala neko vrijeme.
    Prošli smo desetodnevnu terapiju kortikosteroidima. Dermatitis i pitirijaza su se skroz povukli. Dermatologica zaključila da je prošlo, no nakon tri dana je opet počelo. I to na mjestima gdje je dijagnosticirana pitirijaza, na trbuščiću.
    Cijelo vrijeme mažem A-Dermom i stvarno nemam ideju odakle krenuti.
    Prvo sam mislila da je kriv deterdžent, ali očito nije.
    Moja mi sestra kaže da joj probam mazati s masti s propolisom.

Najgore mi je to što se možda radi o pitirijazi, a koliko sam čitala, ona bi se trebala povući nakon 4-6 tjedana. Toliko je već odavno prošlo. Od kuda sada ponovo?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •