Stranica 65 od 94 PrviPrvi ... 1555636465666775 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 3,201 do 3,250 od 4691

Tema: Atopijski Dermatitis

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

ali, treba bar jednom probati..pa bude vidla..ako se vrati, ne može to biti sad tak puno gore..možda se crvenilo više ne vrati..
    na njezinom mjestu bi to napravila: prvo bi namazala tak kak mi je pedica rekla, ako bi se vratilo, naručila bi si posušku kremu ili euten..
    i tražila uputnicu za vađenje krvi za ukupni ige( da provjerim ima li alergije), i sige na mlijeko, jaje, brašno i prašinu..dijete nije premalo za to..i ako bi bilo što pozitivno od toga, prestala bi to jesti, ako bi bilo negativno jela bi..a, dermatitis bi dalje održavala gore navedenim biljnim kremama ( to su zamjene za kortiće) i nekom neutralnom kremom..
    ako bi testovi ispali dosta pozitivni, onda nebi niti jela orašasto, rajčicu, agrume..ali, svakako probaj prvo s terapijom, jer ako se opet vrati onda to je ad..bar buš znala..a, djetetu ne bude NIŠTA od toga..ne bude mu ništa ako bi mazala 5 dana svakih 2 tjedna i tak godinu dana, a kamoli jedno mazanje ako me razumiješ..

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Evo da vam javim, danas sam zadnji dan namazala, dakle 5. put s korticima. Stanje je super sto se tice lica, sve je cisto. Ali primjecujem neke promjene za koje ne znam dal bi kortici mogli uzrokovat a pocele su taman kad sam pocela mazat. Dakle malcu sad stolica malo jace smrdi i malo je tamnija. Nije to najveci problem nego uzasno crvenilo guze, prepona, pisonje...Sve je crveno kao da siroce ne presvlacim po 20 sati. A nikad ga ne ostavljam pokakanog ni minute, odmah presvlacim, perem guzu vodom, luftam...
    Stavljala sam mu i platnene ovih dana, bio je gologuz maximalno koliko sam mogla, mazala sam s kantarionom jer je on dosad uvijek smirio guzu u roku domah al sad ne pomaze ni to. Jel moguce da je to povezano?

Ta krema koju ti stela spominjes, Eutan, cula sam da kosta 500 kn!! Jel to istina?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

a jel se grebe dole,ak da onda je to od grebanja,ali s vremena na vreme i moj je znal bit preplavljene guze, sad više nemoj mazat( max. je mazanje do 7 dana, i nadam se da simazala samo ono kaj treba , a ne i zdravu kožu), pa brojaj dane dok se bude opet pojavilo eventualno drvenilo na mjestu mazanja.Si dogovorila pregled s dermičkom, to možeši bez uputnice samo nazoveš ( u Klaićevoj se sad traže termini za srednji dio sječnja)
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 10.12.2011. at 06:31

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

A cuj, ima 4 mj. ne grebe se jos nigdje osim po licu povremeno. Nisam mazala nista osim lica i tih par tockica na ledjima.
    Narucila sam se kod dermicke u svom domu zdravlja za 18.01. Iako je rekla da ako bas jako izbije i upali se, dodem pa ce me primit. Necu vise mazat, sad cu cekat i nadat se da se nece vratit. A za guzu cu morat kupit nesto jer je katastrofa. Stalno se budi ponoci, vjerujem da ga pece guza.

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Probaj ne mazati kantarionom. Jedan dan samo isperi hladnom vodom i čekaj da vidiš da li se smiruje. I onda odi doktorici. Cantarion isto može biti iritans pogotovo na dječjoj koži,.
    ž

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Stvarno? Pa s kim god sam pricala, od ljekarnica do drugih mama, sve kazu da je kantarion najbolji za guzu. Jedino se ne smije nanosit na lice ili glavu i onda ici na sunce jer bude reakcija. Perem mu samo s vodom kod svakog presvlacenja, kupam ga samo u vodi i par kapi maslinovog...al nije bolje. Tocno onaj predio gdje se guzovi spajaju je crven i na rubovima je onako grubo, kao da je opeceno. Isto tako je na preponama i ispod jajceka. Sve mi tesko gledat ga takvog.

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Čuj, jako ovisi kod tih biljnih komponenti -jedna jušna žlica djev.maslinovog ulja može sadržavati salicilata kao pola aspirina, ali i pesticida ko u priči ako je prskano prije berbe, sve ovisi. Najblaži je cantarion iz apoteke koji je u rafiniranom maslinovom ulju s kontorliranim postotkom hipericuma tj. gospine trave - to bude onako sasvim svijetle roskaste boje. Ja sam viđala na moru i guste tamnocrvene domaće cantarione koji su čarobni, ali jako jaki. Ako malac ima neke indkacije za sklonost alergijama najbolje je biljne ekstrakte i slične pripravke izbjegavati jednako kao i kemijske iritanse- što neutralnije to bolje. Mi smo prošli sve od travarskih masti, preko a-derme, eucerina,mustele, welede itd. Ustanovili smo zajedno da je najbolje staviti kortik. da koža zacijeli, inače mlaka voda jednom dnevno ili po potrebi, sušenje gazicom i na zraku. Nama je odsvega najviše pomogao dobar probiotik jedno dva mjeseca u komadu i sve se povuklo. I sad kad joj malo krene stavi mje na vip premium jednu turu i odmah prestane.
    Posljednje uređivanje od pikula : 10.12.2011. at 13:34

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

ja mislim da ti je to na pelenskoj regiji dermatitis..kažeš prošlo na licu, sad se valjda pojavilo na pelenskoj regiji..neminovno ti je da ideš dermatologu i tražiš ukupni ige i sige na ono što sma ti prije napisala, da prvo utvrdiš da li je podloga kakva alergija.( to moraš bez obzira kaj bude rekao dermatolog)..možeš ga namazati kortićima i u pelenskoj regiji..za pelensku regiju je najbolji triderm..ima malo kortića, onda je i antibiotik i za gljivice ako bi slučajno bile..pa kupi si euten ili posušku kremu..one su ti biljne i najbolje rezultate daju..nemoj da se dijete pati s tim crvenilom..jer teško će pomoći ostala ta ulja i itd..ako je u podlozi alergija, bez nekog konkretnog lijeka teško će proći..

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

moj mali još dan danas zna dobiti crvenilo po jajčekima i na preponama..to ti je ad..ali, za to ti je najbolji triderm..možeš ga kupiti u apoteci..maži s tim 2x 3 dana i bude prošlo..i obavezno dermatologu da što prije utvrdite kaj mu smeta..tako da ti to možeš izbaciti iz svoje prehrane..

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Koksy- mi smo prošli takvo stanje i nema tog kantariona koji bi zaliječio takvu guzu i kožu. Namaži onim što vam je pedijatrica dala i proći će vam nakon par mazanja. Ne opterećuj se posljedicama dugotrajnog mazanja i štetnosti jer ne znači da ćete ih trebati dugo koristiti. Sad je najvažnije zaliječiti kožu i olakšati bebeču. Step by step

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Pa ne znam jel smijem s tim mazat posto sam sad 5 dana mazala lice, jucer je bio zadnji dan. Sad opet par dana koristit kortice...ne znam...Upravo sam krenula u DM po sudokremu, to mi se kod Svena pokazalo najbolje za guzu.
    Luda sam vise, evo jadam se. Zahvalna sam na svim savjetima ali sam dobila toliko preporuka za razne kreme, sto ovdje, sto na pp a nesto i po drugim forumima da vise ni sama ne znam kud bi i sta bi. Jasno mi je da nece moje dijete regirat na kremu isto ko neko drugo a i nemam 1000 kn da kupim 5 kremica pa isprobavam. Mislila sam da bi prirodno bilo najbolje al mi savrsenog smisla ima ovo sto kaze pikula. I sad sam opet na pocetku i ne znam sta bi. Mazat cu mu sad s Exomega mlijekom par puta dnevno, tako je dermatologica telefonski preporucila, da mu se koza malo oporavi od kortica. A onda sta dalje dok napokon ne dode taj 18.1. tj, termin kod dermicke...nemam pojma.

jurisnik avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Citiraj stela2 prvotno napisa Vidi poruku
    naručila bi si posušku kremu ili euten..
    gdje ima posuške kreme i koliko košta (koliko pakiranje)?

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Frendica mi preporucila da odem u jednu ljekarnu popricat s jednom magistrom pa sam danas tako i napravila. Ona nije bas za kortice al razumije zasto sam morala mazat. Kaze da guzu ne mazem s tim nego mi je dala od Avene testere krema s cinkom, kaze trebalo bi pomoc. Dala mi je i po dva testera Exomega ulja za kupanje i kreme za koju kaze da je odlicna, isto tako dva testera Avene kreme. Kaze sta cu kupovat ako ne znam dal ce pomoc. To me osvojilo, nije joj do toga da proda, stvarno mi je zeljela pomoc.
    Savjetovala je, kao i pikula, da ne koristim prirodna ulja da ne napravim jos vece sra**.
    Zanimljivo mi je kako atopijski povezuje s cjepljenjem. Ocita je protivnica cjepljenja barem do godine dana, dok se, kako sama kaze, ne razvije imunoloski sustav koliko-toliko.
    Uglavnom, kaze nek obavezno dojim i dalje, da je to veliki plus, kad maleni malo poraste da krenem s probioticima.
    Uvjerena je da je ovo na guzi od atopijskog tj. da, posto sam ja mazala lice i tu se osip povukao, tijelo ga je izbacilo na drugo mjesto. Tako da je uvjerena da su kortici samo trenutna pomoc i da ce se AD na lice vratiti, sad ovisi o meni u kolikoj mjer tj. sta cu ja poduzet da to bude cim manje. Znaci i dalje moram izbjegavat jace alergene, malenom pronac odgovarajucu njegu, bilo Exomega ili nesto trece i jasno, drzat dijete u sto ciscem okruzenju.
    Savjetovala mi je, ukoliko se ovo na guzi ne smiri, da odem do pedijatrice jer moguce da su to sad vec i gljivice.
    Eto, ustvari mi je savjetovala sve ono sto ste mi i vi. Danas sam ga okupala u Exomegi pa cu sad vidjet sta ce se dogadat.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

nama je cijelo jedno ljeto prošlo s tako upaljenom pelenskom regijom
    zanimljivo da ostatak kože nije bio toliko loš: i uvijek se dešavalo da kad je bolje pelenska, lošije je ostatak kože i obrnuto---
    inače, nama je Aderma bila iritans u toj dobi, i dan danas još uvijek ju ne koristimo
    trenutno na Eucerinu s omegom---
    kad treba, Elocom

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

koksy, vidim da uopće ne razumiješ primjenu kortića..naravno, nova si u tome..nisam niti ja na početku..ali, pošto smo pravi atopičari već 5 godina, diplomirala sam već na tome..svi koji čuju riječ kortić, ježe se od toga..a, u biti nisu tak strašni ako se pravilno mažu..nuspojave su ako se mažeš s njima stalno pa makar i kratkim pauzama 20 godina, i onda ponekad nema nuspojava..ako si mazala lice 5 dana, sad možeš, guzu, onda ruku, onda nogu..to je drugo mjesto..čak se može mazati i cijelo tjedno odjednom, samo onda idu razblaženi kortići, ujutro pola, pa navečer pola..to kaj bi ti namazala je kao da ništa niti nisi namazala..hoću ti objasniti kortiće samo..više budeš novca potrošila isprobavajući te neuutralne kremice, i još bude više buknulo od silnog isprobavanja..dobro,kreme sa cinkom su super za guzu, ali za pelenske osipe, ne za ad..istina je da kad zaliječiš guzu, bude buknulo negdje drugdje..negdje mora, jer očito je dijete izloženo alergenu..moguće da je i od cjepiva, vrlo moguće..zato ponavljam, testirati dijete da znaš što izbaciti iz prehrane, dijete nije premalo za to..a, za to vrijeme djetetu olakšati koliko je to moguće pa makar i s kortićima..jer dijete to svrbi i peče, a ima lijeka za to..ima i biljnih krema koje sam spomenula, djeluje 99% na sve pozitivno..
    znači ako se maže s kortićima lice 5 dana, može se opet guza , onda opet se može noga, pa ruka, pa opet lice, pa opet glava..to su različiti dijelovi tijela, nije to tableta..i tak da mažeš cijeli mjesec ništ djetetu ne bude..ali, to je samo privremeno, dok ne otkriješ alergene..hvala Bogu da nam postoji posuška i euten..evo, to su ti biljne kreme i sigurno djeluju..

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

i, da..trebaš neku neutralnu kremu tipa avene, mustela, bioderma, exomega i itd..alil, te kreme su većinom kad je koža samo suha, a ne crvena..nama i dan danas za lice ne pašu te kreme, nego samo pantexol mast..to je super krema..sad ga niti s ničim ne mažem više po licu..samo kad vidim da je suho i tu ide pantexol mast..dok se samo sjetim koliko je on bio mazani s kortićima po licu , čak i s elidelom jedno vrijeme ( ali sve pravilno s pauzama) i danas ima čisto mekano lice ko svila..za tijelo nam paše od bioderme atoderm..aderma ga peče, oduvijek ga je pekla..

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Ma stela, sve je to meni jasno. Protivnik sam kortica upravo iz razloga kojeg ti spominjes, smire upalu na jednom mjestu da bi izbilo na drugom. To mazanje ukrug mi nema nikakvog smisla s necim kao sto su kortici. Jer svi znamo da nisu bajni kod djece, takoder ih se povezuje s astmom. Ne zelim od manjeg zla napravit vece, to je sve.
    I da, pocetnik sam u svemu ovom, i to me izluduje jer znam toliko toga a ustvari nista ne znam. Svatko ima svoju neku teoriju. Pedijatrica mi je katastrofa nepozudana a termin kod dermicke jos vise od mjesec dana moram cekat. Treba mi pod hitno strucna osoba koja ce napravit testiranje pa da ja znam kud i kamo dalje, a ovako nagadat i beskrajno mazat s korticima...pa kud to vodi?
    Jasno mi je da ste sve to prosle i vjerovatno se osjecale ovako kao ja, bespomocno. Ali ne zelim na svom djetetu isprobavat koliko kortici mogu (ili ne moraju) bit stetni te da li ce u pomoc ova ili ona krema. A ustvari to moram.
    Uglavnom, sinoc sam mu namazala s ovom kremom s cinkom i guza je bolje, noc je bila puno mirnija, zadnjih par noci se stalno budio, vjerujem zbog guze.
    Voljela bi da, ako ga je to vec moralo uhvatit, da ga je uhvatilo kasnije, kad bi mi znao reci dal ga svrbi, pece il mu je bolje.
    I ljuta sam na svoju pedicu sto mi je za Svena rekla da je samo suha koza a nakraju se, tek sad, kad je sve proslo, ispostavlja da je i to bio atopijski, samo ne u tolikoj mjeri. Sreca pa mu je Exomega pomogla, to je bilo prvo sto sam kupila i nakon godine dana sve je proslo, nisam ni pomislila na nikakve alergije niti sam pazila na alergene. Sad mu je izbilo opet na licu jedan lisaj, nakon sto godinu i pol ima cistu kozu, i sad sam ja sva s upitnicima od cega.
    A da ne pricam o okolini...Sven je bio na adaptiranom, kupala sam ga s bilo cim, samo da se pjeni, guzu brisala uvijek s vlaznima...i nakraju je dobro. A s ovim mali od prvog dana ne koristim nikakvu kemiju, samo voda, iskljucivo dojen...i naravno oni "pametni" zakljucuju da sam ja kriva. Znam da nisam al ajd ti objasni starijim gospodama sta je atopijski. Moja baka je uvjerena da je to zato sto mu nedam vode ni caja... I onda me pile...Ma joj...evo opet se jadam. Necu vise...

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

koksy, u potpunosti te razumijem..niti je ne zagovaram kortiće..samo sam ti htjela reći da nisu toliko štetni kak govore..pa kupi si onda ovu posušku kremu..biljna je i svim je do sad pomogla..još nisam čula niti jedno negativno iskustvo..i nije skupa..ali, ukupni ige treba svakako izvaditi..to govorim zato jer pedijatrica i alergolozi ( ne svi) budu rekli da je dijete premalo,a to nije istina..

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

i da..ako je dijete pravi atopičar, astma je neizbježna..mazali mi s kortićima ili ne..sve to ide točno po školskoj knjizi.
    vjerujem da tvoje dijete možda nije pravi atopičar i bude mu prošlo do godinu dana,..

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

i nisam mislila da beskrajno mažeš s kortićima, to ne..to nikome nije cilj, ali kad se mora, mora se..nekad je štetnije ne namazati, nego namazati..da sam onda u to vrijeme znala za posušku kremu, bilo bi sve drugačije..svima preporučam tu kremu..

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

O posuskoj sam cula nadaleko i nasiroko. I daleko od toga da mislim da nije dobra. Ali... S jedne strane kazu da je jedina prava posuska neka koju radi neka zena koja je bas iz Posusja. Navodno je i zaposlena u ljekarni, pretpostavljam da je farmaceut. Pa opet cujem za jos par zena kod kojih se moze kupit. Pa razglabanja o tome cega u toj kremi ima, zasto se ne zna tocan sastav, je li moguce da jedan od sastava bude nesto sto ce potaknut jos jacu reakciju...Jer, budimo realni, ljudi ce danas svasta prodat samo da zarade a ovi drugi ce sve kupit za zdravlje svog djeteta. Pa jedni kazu da se po tu kremu mora ici s prenosnim friziderom jer ona konstantno mora bit na hladnom, drugi kazu da su to gluposti i da se krema moze normalno drzat na sobnoj temp...I sad ti znaj!

I da dodam, malenom je guza danas skroz cista uz pomoc ove kremice s cinkom, opcenito je i on puno bolje volje!

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj stela2 prvotno napisa Vidi poruku
    i da..ako je dijete pravi atopičar, astma je neizbježna..mazali mi s kortićima ili ne..sve to ide točno po školskoj knjizi.
    vjerujem da tvoje dijete možda nije pravi atopičar i bude mu prošlo do godinu dana,..
    Sta znaci pravi atopicar?

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

pravi atopičar je onaj koji ima povišeni ige i već u ranoj dobi alergiju na mlijeko, jaja itd..koji ima crvenilo kože, i to ne samo po licu nego i po tijelu, tjemenicu (u biti to je ad)..i koji je sklon bronhitisima,,znači ima atopiju, genetsku predispoziciju za alergiju koja se očitava svim tim simptomima..

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

što se tiče posuške kreme, ta krema je fenomenalna..da, i radi ju gosp.iz gradske ljekarne..ne treba frižider..znam, na forumima je bilo riječi o tome..krema je ok..i hvala Bogu da postoji..jer je mojem sinu i mnogima itekeko zaliječila dermatitis..
    super da mu je guza bolje..

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

za prenos ne treba frižider, ali je doma treba držat u frižideru, bar tak meni svi vele.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

je, za prijenos ne treba frižider..samo ju treba držati u frižideru jer ipak je to propolis...

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

stela2, mnogi si toga netočnog napisala koritkosteroid je kortikosteroid nema zamjene za to. Astma nije nužna posljedica atopije. Astmu razvije jedan manji dio alergičara, pa čak i dijagnosticirana astma se sa smirivanjem simptoma alergije zna povući. Moj brat je vođen kao asmatičar 9-12 godine, imao je jaku alergiju od druge godine s gušenjima, a danas je aktivni planinar, osvojio je Triglavi itd. ni traga astmi. Redovno je koristio terapiju prema preporukama liječnika dimidrile, kasnije claritine, tafen, pumpice itd i mnoge kortikosteroidne ljekove kao solumedrol injekcije, a sad ima 195cm i nikakave posljedice. Dakle iako se kortikosteroidi sistemski resorbiraju i preko kože doze koje su štetne su daleko od terapija koje primaju djeca s AD-om u kremama. Naravno da se mora voditi evidencija i doziranje primjereno dobi, težini, voditi računa o pauzama, o lokalnim eventulanim reakcijama itd tak oda se kortik. ne preporuča koristiti bez liječničke kontrole jer nije kamilica, ali igranje kojekakvim biljnim mišancijama mastima, uvarcima, čajevima i medovima je kod atopičara daleko riskantnije od nuspojava klasične terapije. Kad smo već kod astme redovito korištenje anithistaminika dokazano je smanjilo razvoj astme kod alergičara u zadnjih dvadesetak godina, znanstve.dokazano.
    koksy super da vam je bolje i da imate dobru apotekarku
    Posljednje uređivanje od pikula : 12.12.2011. at 12:20

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Da, moram priznat da sam misljenja kao i pikula, nisam bas za isprobavanje kremica koje je netko smuckao. Mozda u nekom trenutku ocaja, kad mu nista drugo nebude pomagalo posegnem i za tako necim. Zasad nebi.
    Imam jos par pitanja (bez brige, vec i sama sebi idem na zivce)
    Dal ige mogu napraviti s uputnicom od pedijatrice pa da onda s tim nalazom odem dermicki il da cekam? Dal se to uopce radi u domovima zdravlja ili moram u neku bolnicu?
    Sad mu mazem s ovom Exomega kremom, lice je cisto, ustvari sve je cisto ali lice je rumeno. Nema pristica, samo rumeni obrascici. I sad ne mogu skuzit jel to moje dijete puca od zdravlja pa je rumen il je i to AD pa Exomega ipak ne pomaze.

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Ma samo pitaj, kaj god te zanima. Exomege i ostale neutralne kreme pomažu koži da manje puca, da zadržava vlagu itd kod simptoma intolerancija ili alergija koje se ispoljavaju na koži. Moje iskustvo je pokazalo da jedino pedijatar/ imunolog/alergolog zna pravovremeno tražiti pravu pretragu i protumačiti nalaz. Često pedijatri ne šalju odmah na pretrage pogotov tako male bebače jer to je zapravo samo gnjavaža ako nema dodatnih simptoma, često prođe samo od sebe, a pregledi su tako maloj bebici veća tlaka od svega skupa, plus imunološke pretrage su rel.nepozdane dok se imunitet ne stabilizira. Mi smo imali rel.blage tegobe od 2.mjeseca i negdje 18mj smo radili opći Ige i par glavnih (mlijeko, bjelanjak, ne sjećam se svih), bio je lagano povišen Ige, tako da smo sljedeće pretrage radili tek sa 4 godine, kompletne sa prick testovima itd. Hranili smo se po malo usporenom kalnedaru bez najčešćih alergena i izbjegavlia kemikalije i iritanse koliko je moguće. Prvo veće poboljšanje se dogodilo kad smo s dvije godine krenuli s porbioticima. Sad nam je uglavnom dobro ima 7.godina, po potrebi uzmemo claritine (po po poreporuci liječnika), povremeno probiotike i klimamo nekako

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Zaboravih naglasiti većini klinaca sam od sebe prođe do treće godina, ostalima do škola, a i oni koji razviju alergije kasnije krenu u razlčitim smjerovima. Uglavnom za sad bih ja samo malo izbjegavala neke stvari koje sam gore spomenula koje nisu nužne u prehrani i njezi, malo usporila uvođenje nadohrane i njegovala kožu kremom koja vam pomaže, odnosno kortik. sanirala kožu prema potrebi i uputi pedice, za sada.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

E ja sam od onih koja bi ti preporučala da ipak napraviš ige, bar u svezi stava moje djece, Ige i ukupni im je bio JAasaako visok unutač djetama i tome kaj su bili na cici, ipak ti moraš dobro znat kaj smiješ jest i ti pa i dete. Pedijhatar može dat uputnicu za rist i rast na određene alergene,ali ga pretežno daju prema preporuci specijaliste.Ide se u bolnicu u početku smo radili to u Klaićevoj ( gdje imamo sve specijalističke preglede njih 5-6 specijalista) , a u zadnjih godinu dana išli smo na sveti duh, jer u Klaićevoj nisu imali testera. Ako hoćeš iću određenu bolnicu nazovi i pitaj dal imaju to što trebaš. Inače nisam sklona da se prickovi rade svako malo jel je to čisto malo mučenje klinca, mada je moja to odradila s 6 mjeseci bez prekora, ali je sve bilo negativno osim histamina, koji je bil pol ruke, a u isto vrijeme ige je bio jaaako velik.

I da probiotici bi trebali uveliko pomoć, u početku je klinjo bio na Giogayi nisam vidjela rezultata, pa smo prešli na Pandu ( to je specijalizirano baš za takve male ko tvoj, ali smo mi počeli tek s godinu dana), sad možda pomaže nisam ziher, kažu da su mu možda unutra dost tog otećeno kad ima tak jako dermatitis i takve lude ige na svaki veći alergen.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj pikula prvotno napisa Vidi poruku
    Zaboravih naglasiti većini klinaca sam od sebe prođe do treće godina, ostalima do škola, a i oni koji razviju alergije kasnije krenu u razlčitim smjerovima. Uglavnom za sad bih ja samo malo izbjegavala neke stvari koje sam gore spomenula koje nisu nužne u prehrani i njezi, malo usporila uvođenje nadohrane i njegovala kožu kremom koja vam pomaže, odnosno kortik. sanirala kožu prema potrebi i uputi pedice, za sada.
    gle meni je pedijatrica rekla da bu klinki to prošlo s godine dana alergija ( dermatitis je prošal nakon izbacivanja umjetnog mlijeka koji je pila kao zamjensko od 14 mjeseci), a sad s skoro 6 još nije.

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Nije ni nama, zato i dalje pratimo temu, oni kojima je prošlo su već zaboravili na to ali statiska stoji. Kod većine djece stabiliziranjem imuniteta takve preosjetljivosti prođu.
    Posljednje uređivanje od pikula : 12.12.2011. at 13:44

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

inače koksy vidla sam da pišeš da mu smrdi kakica,mislim da moraš povečat kalcij, ja sam uzimala 3 tablete kalcija iz Dm, i nakon nekog vremena kakica je bila opet ko kod bebe.

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    inače koksy vidla sam da pišeš da mu smrdi kakica,mislim da moraš povečat kalcij, ja sam uzimala 3 tablete kalcija iz Dm, i nakon nekog vremena kakica je bila opet ko kod bebe.
    Dobro je sad, vise ne smrdi, ne znam jel slucajnost ili ne al smrdila je samo onih 5 dana dok sam mazala s korticima. Sad je druga krajnost, ne kaka uopce, jucer je jednom, danas nijednom a inace kaka 3-4 puta dnevno.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

koksy, smrdljiva kakica nema veze s lokalnim mazanjem kortikosteroida..
    a, što se tiče zamjene kortića, neki prirodni sastojci stvarno to očito mogu..vidim po svom djetetu koji je stvarno pravi atopičar..isto kao što je npr.češnjak kao prirodni antibiotik..tako i neko bilje, propolis isto ima svoju moć ..
    a, što se tiče astme, opet naglašavam pravi atopičari ju skoro pa uvijek dobiju..ali, baš oni pravi atopičari..ali, ne bojim se astme..uz pravilnu terapiju sve je ok..
    pravi atopičar već dobi osip sa tri tjedna starosti..nosi određeni gen i nemre si puno pomoći..
    koksy, mislim da tvojem djetetu bude to prošlo..a, s kim budeš mazala, s kim ne budeš sama odluči, ti si pitala za savjete , a ja koja sam prošla i nebo i zemlju za ad sam ti htjela reći dobronamjerne savjete..imam dugi staž u tome, prošla sam sve alergologe ( čak i dr.richtera) i dermatologe, probala sve kreme, proučila sve članke ( čak sam si prevađala i švedske stranice).i eto, mojem sinu je puno bolje, i ne trebamo se niti mazati kortićima koji je okorjeli atopičar..
    sad da imam treće dijete uopće se ne bojim ad-a..jednostavno znam kaj raditi da spriječim i držim to pod kontrolom šta god da bilo..sretno..

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

To je i najzanimljivija priča sa ad-om, netko ima jako teški stupanj i ništa ne pomaže osim kortikosteroida, a netko par blažih osipa (koje naziva jakim jer goreg nisu vidjeli) pa se banalizira i generalizira. Nekome prođe, a nekome i ne, svatko prođe svoj put ali treba znati da postoje zaista različiti stupnjevi atopijskog dermatitisa.

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

stela2 tko te uvijerio da pravi atopičari (što go to značilo) gotovo uvijek dobiju astmu. To jednostavno nije istina.
    Pliva zdravlje:"Nisu svi oblici astme alergijski niti sve alergije dovode do astme(...)Astma se može spriječiti. U djece u čijih je obitelji zabilježena astma ili atopija, početni razvoj astme vrlo se vjerojatno može spriječiti izbjegavanjem izloženosti pasivnom pušenju i kućnoj prašini, alergenima u hrani, peludi, te alergenima koji potječu od mačaka ili drugih životinja
    http://www.plivazdravlje.hr/bolest-c...191/Astma.html
    Ne mogu sada naći, ali nedavno sam čitala znanstveni rad o redovnim kontrolama i adekvatnoj terapiji antihistaminicima kao još jednoj od dokazanih metoda sprječavanja razvoja astme.
    Potpis pod bubicu27

Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Ja sam u mladosti imala astmu u uspjela sam cijelu tu priču rješiti razno raznim biljnim čajevima i medovima.kada mi je mali dobio osip i doktor rekao da je to atopijski dermitis istovremeno me pitao dali je netko u obitelji imao ili ima astmu.Kada sam rekla da sam ja imala onda mi je rekao da je njegov atopijski dermitis posljedica moje astme.
    sva sreća da smo to brzo rješili.Nadam se da se neće vratiti.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

potpis pod bubicu i pikulu
    puno mama pravi od muhe slona
    osobno se uvjerila, primjeri oko mene... dramatiziraju oko 2 suhe fleke
    iako je "svakom njegov problem najteži", opet treba stvari gledati u perspektivi...

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

očito ste me neki krivo shvatili..pa nisam ja rekla da bude sad dijete od koksy dobio astmu ili ne znam kaj..
    što se mene pita od koksy dijete niti nema jaki ad..ako ga uopće ima..nego sam rekla da oni pravi jaki atopičari u 90% slučajeva ju dobe..to je negdje rekao i dr.Richter..i ne mogu si previše pomoći jer nose taj gen u sebi...moj mali svaki dan već 4 godine pije antihistamin, pa svejedno ima dijagnozu astme..jedna susjeda isto tak curica, nemaju simtpome jer su pod terapijom..znam da i od jelene tu iz forume mala je na flixu..to je činjenica..naravno, da postoje i nealergijske astme, kojekakve..zato i jaki atopičari dobe astmu zbog tih jakih alergija koje imaju..naravno, da ima blažih i jačih ad-a..onaj tko ima jakia ad, 90% mu je da dobi i astmu...a, 10% da ne bude..o čemu mi pričamo uopće tu? ja ne znam..
    konačno postoje te neke biljne kreme, umjesto da ste neki sretni, nije dobra..pa ok, ko voli nek izvoli..

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

potpisujem mayu da neki iz buhe rade slona od 2 suhe flekice..nagledala sam se toga i malo previše..
    jednostavno najzadnje nemam pojma o čemu vi uopće diskutirate..
    samo sam koksy rekla da proba namazati to tak kak je rekla pedica s kortićima, da od par mazanja ne bude ništa jer je ona već počela spominjati astmu..a, koliko sam pročitala i ti si pikula za kortiće u kriznim situacijama..predložila sam biljne kreme ako netko ne želi kortiće..ako već idemo i razglabati o kremama kaj se sve mučka..kakve pa su tek ove avene, itd..kaj pa tu sve tek smučkaju, inače krema ne bi bila postojana..sve koje nemaju konzervansa i aditiva bi trebale stajati u frižideru ( tak mi je moja kozmetičarka rekla)...
    a, što se tiče astme, samo sam rekla jednu činjenicu i statistiku..postoji puno oblika ada, astme..ali, postoji i taj ad, pravi atopičar koji ima jake alergije, ige preko nekoliko tisuća, osip već s 3 tjedna ..koji kasnije razvije i inhalacijke alergene, nutritivne prođu i dobe astmu..to mi je lično rekao i dr.Richter kad smo bili kod njega..naravno, blaži slučajevi mogu proći bez astme..a, može netko dobiti i astmu ,a da nije niti imao dermatitis, niti alergije, kasnije, prije..naravno svega ima..uglavnom ne znam o čemu uopće razgovaramo...neda mi se više pisati..pozdrav..

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Ma ja se sama ponekad osjecam ko da radim od muhe slona pogotovo kad citam o vasim borbama s AD-om al ono, svi ocekujemo i nadamo se zdravom djetetu a kad ga gledas svog osipanog i vidis kako se taj osip siri sve vise sigurno neces odmahnut rukom i rec "nije to nis strasno". Pitat ces, guglat ces, trazis ces strucno misljenje. Al ja sam, kao i mnoge, vec duuugo na ovom forumu i naucila sam da ne treba poslusat bas svaki savjet, treba ih filtrirat i prilagodit svom osjecaju. Jer bi inace vec dosad dijete namazala sa bar 12 krema i stavila ga pod stakleno zvono a iz svoje prehrane bi izbacila sve osim vode.
    Bilo mi je zanimljivo ovo za astmu sto je pisala stela jer je i ona magistra u ljekarni spominjala astmu kao posljedicu AD-a. I uopce nisam to shvatila kao AD = astma.

No dobro, sve u svemu, malac je dobro, dal od Exomege ili neceg treceg, ne znam. Mazem ga s kremom dvaput dnevno, kupam s uljnom kupkom svaki drugi dan. Nasla sam jos jedan suhi dio na nozi, nije crveno, samo hrapavo.
    A i Svenu se pojavio crveni lisaj iznad usne, namazala sam i njemu s Exomegom i vec je bolje. Kod njega je odmalena bila alergija tj. preosjetljivost na kikiriki. Izbjegavamo ga ali u vrticu se zalomi da pojede smokice pa pretpostavljam da je zbog toga izbilo. Iako sam ja mislila da ce se ta osjeljivost smiriti do 3. godine al eto, preko 4 i jos uvijek ga smeta.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

koksy, to im bude s vremenom prošlo, pogotovo ako to možeš sanirati s neutralnom kremom..a ako kad zagusti, jako crvenilo i ne prolazi, širi se, par dana kortića neće biti štetno..tvoji klinci imaju neki slabiji dermatitis i vjerujem da će im proći s vremenom..

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Evo me opet s upitnicima iznad glave...
    Malenom se pocelo vracat, nisu jos pristici, samo su tockice al su po obrazima i glavu, najvise po bradi. Ono sto me iznenadilo je Svenov osip! Maloprije sam nasla na trbuhu, vidim da ga svrbi jer je izgrebao i na guzi tj. bas na debelom mesu ima nekoliko tockica...Ajd kuzim malog ali Svenu nista nije izbilo skoro dvije godine!! Otkud sad ovo? Jel moguce da AD stagnira toliko iako mu ja nicim nisam tretirala kozu? A jos uvijek mu je i onaj crveni suhi lisaj iznad usne.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

sad Svenu može po trbuhu bit i reakcija na štrample ak ih nosi, svakak nek nosi pamućne tanje hlače ispod , a ne štrample. Ad se može javit bilo kad, kad ideš s malcem uzmi i svena sa sobom kod dermičke pa nek ona baci oko.
    Zapiši si točno kolko si kortića potrošila kolko dugo mazala, i kad se ponovo počelo javljat da joj kažeš. Može bit da ak je jako brzo sve nestalo da je i ta krema bila prejaka, tak je mojoj maloj bilo s Belodermom( ne znam koji postotak) , pa je dermička dala Alfoderm ( 20% taj je najblaži kortić)
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 16.12.2011. at 06:56

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Ne nosi strample, bar ne jos, a i sva ostala roba mu je pamucna. Namazala sam mu s Exomegom i danas je bolje. A bolje je i Dorianu. Malo al bolje. Bila mu se i guza opet zacrvenila, ne onako jako ali dosta pa sam opet to sanirala s onom kremom s cinkom. Uff...pa samo ogledavam tu jadnu djecu sa svih strana i trackam ih kremom...katastrofa...

Chiara76 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Da podijelim malo šta se nama danas desilo. Bili smo u kupovini u jednom centru i naravno, klinci su htjeli u igraonicu, tj. onaj bazen sa puno loptica. Nakon nekih desetak minuta skužim da se moja Lara sva osula po licu. Odmah smo izašli iz igraonice i nakon možda sat vremena se sve povuklo. Pretpostavljam da je problem u prašini. Jeste kada imali takve slučajeve?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

možda ima nekaj i u lopticama,tj. od ćega su napravljene.

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

već je bio cijeli topic o osipima poslje igraonica, potraži malo. Može biti prašina, odnosno grinje, ali s obzirom na količinu plastike u igraonicama meni sečini da je veća šansa da oni to peru odnosno špricaju kojekavim kemikalijama tipa protiv žohara itsl koje baš i nisu za valjati se u tome, a oni u velikim centrima vjeorajatno i nemaju nek idrugi način da drže kakvu takvu higijenu.
    Koksy, to ti je tak,malo zagledavaš malo trackaš,pa prođe,pa opet dođe, pa opet prođe- meni je curka isto imala pauzu od skoro dvije godine, ja sam si to skroz neznastveno objasnila da ima veze s promjenom vremena. Stavila sam je na probiotike i čekam da prođe.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •