Stranica 72 od 94 PrviPrvi ... 2262707172737482 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 3,551 do 3,600 od 4691

Tema: Atopijski Dermatitis

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

nadam se da će vam brzo otić to crvenilo i ak je stvarno tak malo da se ne bu vratilo.

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Otišlo je u jedan dan, sada se vidi užasno svijetla roza površina tamo gdje je bilo jako crveno, ali koža je skoro pa glatka.
    Inače, lice je predivno, ne mogu vjerovati, kao rukom odneseno.

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj Pepita prvotno napisa Vidi poruku
    Otišlo je u jedan dan, sada se vidi užasno svijetla roza površina tamo gdje je bilo jako crveno, ali koža je skoro pa glatka.
    Inače, lice je predivno, ne mogu vjerovati, kao rukom odneseno.
    E vidis, upravo toga je mene strah... Tako se mom lice oporavi od kortica u jednom danu i zato sam skepticna prema tim home made kremama. Jer realno, niko meni ne moze garantirat da unutra nema kortica pa ja mazem i mazem i mazem...i napravim jos vece *ranje.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

možda je tajna ipak u propolisu, kad njega staviš na ranu ili ušpricaš u grlo sve se naglo smanji.

inače frendova sestrična je testirala tu kremu čini mi se bna Štamparu, i rekli su mi da nisu našli kortiće
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 18.04.2012. at 06:37

Nep avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

evo da vam javim za Euten... nakon jedog, samo jednog mazanja vidim svoje dijete jucer sam toliko sretna bila da od srece nocas spavat nisam mogla, samo sam gledala u nju... nema vise crvenila i upaljene koze, sve se od jednog mazanja povuklo... ono sto mene zanima je kako da rijesim perutranje... crvenilo je otislo i koza se regenerira, cak i pregibi koji su pucali i krvarili su nakon prvog puta nestali ali ostalo mi je perutanje vlasista i dijela lica i dosta recimo gruba koza iako ne crvena i upaljena... da nastavim mazati Eutenom ili da to mazem Bepanthenom... do sada smo samo dva puta koristili Euten i stvarno mi se vratila vjera

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Prije dva tjedna sam pisala o nekim kao ranicama,
    na pregibima ispod koljena, uglavnom kupila sam aloa veru
    i sve je prošlo. Ali rekla je sa ju pecka pa sam skužila da su mi dali
    aloa veru sa čajevcom. Uglavnom sve je prošlo u cca 5 dana.
    A dok smo imali flekice nikad se nisam aloe sjetila, eto da podijelim sa vama
    možda bi nekome pomoglo.

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

cure, probiotik Panda je na sniženju 20% u Bio i Bio dućanima!

za one koje ne znaju, dokazano pomaže! provjerili na vlastitom primjeru

anamar avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

u zadnje vrijeme jako nam pomaže welledina krema za guzu http://www.terra-organica.hr/images/...ream_large.jpg

uspješno je zaliječila sva puknuća kože iza uha i to u jednom danu, a za suhe ekceme joj treba dva tri dana mazanja.
    kupljena u muelleru za 50 kuna.

mi smo srednje stari atopičari, A ima 2 godine i 4 mjeseca, trenutno je osjetljiva samo na km, a na početku je bilo 5-6 namirnica na koje je reagirala.
    ekcema je sada sve manje

Nep avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

kupila sam danas Bepanthol losion za tijelo i namazala je... kontala sam s obzirom da je euten sve potamanio da sam se spasila i dosla rodica u goste i nosala ju, sutradan buknula da sam ostala sokirana... kupila bubchen mlijeko za tijelo jer ima panthenola i namazala ma kakvi, nista pomoci... na kraju otisla u ljekarnu po bepanthol, jos dvojila hocu li njega ili adermu... ali s obzirom da je bepanthen drzao to sve pod kontrolom odlucim se za bepanthol... budemo vidjeli kako ce se razvijati situacija... za euten mi nije zao ni lipe, krema je cudotvorna i stvarno hvala onima koji su je izmislili... nije da se izljecis jer znamo svi da nema izljecenja drugog osim vremena, ali da ublazis simptome i svedes na minimum to svakako...

Žabica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

i mi bili danas kod pedice.
    već dugo muku mučimo s crvenilima, sad su jednostavno izmakla kontroli.
    pedica odmah rekla da je atopijski dermatitis. dala nam uputnicu za vađenje krvi, na jaje i proteine KM.

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Mi opet na korticima, ja sam zeznula stvar...Dala sam mu junetinu, skroz sam zabrijala da ide od 8 mj a ono janjetina....Junetina ide od 11. I zacrvenio se uzas jedan a vec je i prije bio sav suh. Sad cu ga mazat 2-3 dana dok se smiri malo. I kupila sam shea maslac danas, kaze teta u ljekarni da bi trebalo bit dobro pa cu vidjet.

Nep avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

ne znam je li kome palo na pamet ali moja mala iako ima sumnju na alergiju na km mislim da ipak nije na to alergicna vec na deterdjente i omeksivac... dosla sam do tog zakljucka zato sto svaki put kad ju uzme netko drugi tko nema opran ves nasim sredstvima ona bukne sutradan i sva je osuta a dok je pila drugu formulu na bazi km imala je normalnu stolicu i nikakve poteskoce nije imala, sad dok pije Neocate ima stalno zelene smrdljive stolice i nikako ju dobit da bude sita... negdje sam procitala da je netko imao slicnu alergiju i sav je svoj ves prao s onom eko kuglom sto ne koristi deterdjent i omeksivac... ta je kugla preko top shopa 400kn a u kauflandu sam je vidjala za 50kn... ima li netko iskustva s njom? je li se netko sjetio probati je ako mu je bebac alergicar na deterdjente kao moj?! jucer smo vadili krv za IgE i elektrolizu proteina jer smo naruceni uskoro na prick pa cu bas pitati alergologa da je skine s neocatea i vrati na normalnu formulu ako se pokaze da nije km

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Mi kako smo namazali posuškom više nikad se nije javilo crvenilo, ja sam pokušala dovesti u vezu neku hranu međutim ne reagira, jedem čokolade, pijem mlijeko, jedem jaja, ali njoj je i dalje sve uredu. Naravno ne mažem posuškom više, mazala sam samo dok je bilo crveno, sad je mažem običnom a-dermom i to 1 do 2 puta na dan, obvezno navečer prije spavanja.
    Koža joj uopće nije suha, dapače, baš je lijepa i glatka.
    Mislim da je i kod nas stvar vanjskih utjecaja.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj Nep prvotno napisa Vidi poruku
    ne znam je li kome palo na pamet ali moja mala iako ima sumnju na alergiju na km mislim da ipak nije na to alergicna vec na deterdjente i omeksivac... dosla sam do tog zakljucka zato sto svaki put kad ju uzme netko drugi tko nema opran ves nasim sredstvima ona bukne sutradan i sva je osuta a dok je pila drugu formulu na bazi km imala je normalnu stolicu i nikakve poteskoce nije imala, sad dok pije Neocate ima stalno zelene smrdljive stolice i nikako ju dobit da bude sita... negdje sam procitala da je netko imao slicnu alergiju i sav je svoj ves prao s onom eko kuglom sto ne koristi deterdjent i omeksivac... ta je kugla preko top shopa 400kn a u kauflandu sam je vidjala za 50kn... ima li netko iskustva s njom? je li se netko sjetio probati je ako mu je bebac alergicar na deterdjente kao moj?! jucer smo vadili krv za IgE i elektrolizu proteina jer smo naruceni uskoro na prick pa cu bas pitati alergologa da je skine s neocatea i vrati na normalnu formulu ako se pokaze da nije km
    muž mi je kupil tu iz kauflanda za 40 kuna kuglu, oprala jednom, ništ različitije nego sam prala s malo sode, moj je navodno jako alergičan i na detergente. a kad ju neko nosi stavi prvo svoju pelenu prek njega, pa onda dete. Valjda ne pereš veš s omekšivačima, prvo probaj samo sa sodom, + 2x ispiranje.

Od neocate normalno da smrdi, pa i on sam po sebi smrdi.

Nep avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    muž mi je kupil tu iz kauflanda za 40 kuna kuglu, oprala jednom, ništ različitije nego sam prala s malo sode, moj je navodno jako alergičan i na detergente. a kad ju neko nosi stavi prvo svoju pelenu prek njega, pa onda dete. Valjda ne pereš veš s omekšivačima, prvo probaj samo sa sodom, + 2x ispiranje.

Od neocate normalno da smrdi, pa i on sam po sebi smrdi.
    stavljam svoju dekicu uvijek pa onda dijete i ne pomaze, osula se i tako... omeksivac ne koristim, koristim ocat umjesto njega a od deterdjenata faks sensitive... a neocate ako ostane na zraku duze od 3h pozeleni i promjeni boju...
    Posljednje uređivanje od Nep : 26.04.2012. at 22:11

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Inace nisam preveliki ljubitelj Amway proizvoda ali ja njihov prasak koristim i za malenog a koristila sam dugo i za starijeg i stvarno je dobar. jest da kosta malo vise ali stvarno dugo traje jer ga se manje stavlja i super se otapa u vodi. To se najbolje vidi kod rucnog pranja. A i svekar je jednom napravio test, stavio je malo Ariela u vodi u unutra cavao, u drugu posudu taj Amway prasak i isto voda i cavao. Nakon tjedan dana ovaj cavao s Arielom hrđav a praska jos pola u vodi a ovaj drugi se skroz otopio i cavao je bio skroz sjajan. Tako da meni nije zao dati za taj prasak, ima taj bas za bebe napravljen, jer se vidi da je kvalitetan.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

stavljam svoju dekicu uvijek pa onda dijete i ne pomaze, osula se i tako... omeksivac ne koristim, koristim ocat umjesto njega a od deterdjenata faks sensitive... a neocate ako ostane na zraku duze od 3h pozeleni i promjeni boju...
    sad ja mislim da ti neocate ne smije tak dugo ostat na zraku, to bi trebalo pojest u cca pol sata, bar mislim, ja sam svojem dala to par puta i odustala, sva sreća da klinac cica. možda ti i taj senzitiv ne paše, probaj s malo sode, i da jel se neko nasmrdi doma, napose tata, vidi kak reagira na njegove gelove i slično.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ajde pliz nek mi netko pošalje pp kako da dođem do posuške
    jedan blizanac ima fleke po bedrima, imali smo i prije, ali nikad nije bilo ovako crveno, sva sreća pa se još ne češka

aishwarya avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Ima u Muelleru za kupiti deterdžent baš za bebe, bez aditiva, ja ga koristim za pelene. Ali treba imat na umu da neke gadnije fleke neće otići u pranju.
    Posljednje uređivanje od aishwarya : 27.04.2012. at 08:16

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj ZO prvotno napisa Vidi poruku
    ajde pliz nek mi netko pošalje pp kako da dođem do posuške
    jedan blizanac ima fleke po bedrima, imali smo i prije, ali nikad nije bilo ovako crveno, sva sreća pa se još ne češka
    evo imaš ga

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj aishwarya prvotno napisa Vidi poruku
    Ima u Muelleru za kupiti deterdžent baš za bebe, bez aditiva, ja ga koristim za pelene. Ali treba imat na umu da neke gadnije fleke neće otići u pranju.
    koji?

aishwarya avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

zove se Freddy Leck, u plavoj je kutiji.

Nep avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

sad ja mislim da ti neocate ne smije tak dugo ostat na zraku, to bi trebalo pojest u cca pol sata, bar mislim, ja sam svojem dala to par puta i odustala, sva sreća da klinac cica. možda ti i taj senzitiv ne paše, probaj s malo sode, i da jel se neko nasmrdi doma, napose tata, vidi kak reagira na njegove gelove i slično.
    mjenjala sam joj dude zbog protocnosti i tu jednu sam s tri rupice bacila u vrecicu, bilo je neocatea po njoj i pozelenio je... obrok joj napravim i odmah pojede, nema kod nje cekanja ni stajanja... ni kad je starija jela obicnu formulu nikad nisam unaprijed pravila vec na zahtjev i odmah ohladim i dam, ostalo bacim... koliko sode stavis u masinu?! starija mi se igra vani i sva se sfleka i ne znam hoce li oprati soda to sve? izbacili smo sve parfeme i sve gelove, koristimo i tata i ja samo nivea stick i to je to, nikakve druge stvari ne koristimo zbog nje...

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

žena ima posuške kod sebe, ali ne šalje poštom jer se opekla jednom
    a evo pitat ću, ima li koja dobra duša da uzme kremu i pusti je na poštu, naravno da preuzimam troškove poštarine, netko tko ide po kremu ili je blizu
    to je kod Baskiere tamo na Savi
    ustvari netko plati gotovinom, ja unaprijed plaćam trošak kreme, poštarine, a i kavu
    Posljednje uređivanje od ZO : 27.04.2012. at 09:49

Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Jel mi netko može reći koja je cijena posuške?
    Može i na pp.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

mislim da se može tu napisati - 120,00 kuna 100gr.

aishwarya avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

mislim da se može tu napisati - 120,00 kuna 100gr.
    mogu ti ja poslati sljedeći tjedan
    Posljednje uređivanje od aishwarya : 27.04.2012. at 10:29

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

mjenjala sam joj dude zbog protocnosti i tu jednu sam s tri rupice bacila u vrecicu, bilo je neocatea po njoj i pozelenio je... obrok joj napravim i odmah pojede, nema kod nje cekanja ni stajanja... ni kad je starija jela obicnu formulu nikad nisam unaprijed pravila vec na zahtjev i odmah ohladim i dam, ostalo bacim... koliko sode stavis u masinu?! starija mi se igra vani i sva se sfleka i ne znam hoce li oprati soda to sve? izbacili smo sve parfeme i sve gelove, koristimo i tata i ja samo nivea stick i to je to, nikakve druge stvari ne koristimo zbog nje...
    žlicu sode, velke fleke ti neće oprati, možda da istrljaš prije s kakvim sapunom, pa ispereš, pa onda u mašinu. Moji su alergičari i dosta su sflekani, ali ja ne marim

TOMISLAVA avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Mi smo bili jucer kod dr. sa curicom od 5 mjeseci zbog sumnje na AD ali nam je ped. rekla da su to gljivice. Ima ih po nogicama i dvije na ruci. Jel se tko susreo s tim ???

jurisnik avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Vezano uz shea maslac - da li se on koristi kad je crveno kao euten ili je za mazanje tipa aderma?
    "Strucno" sam slozila pitanje ali mislim da cete shvatiti sta me zanima.

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Ja ga mazem sad svaki dan, mislim da je on bas za njegu, da koza bude masna, mislim da ne lijeci. Kako je malcu jako bila ostecena koza mazala sam ga 3 dana s korticima dok se to nije smirilo. Navecer koritici, ujutro i popodne shea maslac. Sad samo maslacem mazem i predivna je koza.

Nep avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

vratila sam se na adermino mlijeko za tijelo... jedino je koje mi drzi kozu mekanom i ne peruta se... bepanthol je bio promasen pokusaj ... euten i dalje cisti sve sto se zacrveni ali aderma mi je spas za ostatak tijela, cekam nalaze sad da mi stignu svaki cas

ardnas avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj TOMISLAVA prvotno napisa Vidi poruku
    Mi smo bili jucer kod dr. sa curicom od 5 mjeseci zbog sumnje na AD ali nam je ped. rekla da su to gljivice. Ima ih po nogicama i dvije na ruci. Jel se tko susreo s tim ???
    i nama je pedijatrica tako rekla, ali tražila sam uputnicu kod dermatologa i ona je potvrdila da je atopijski, nespecifični oblik.

crnkica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

posuška krema se može samo naručiti preko nekoga ili se može i kupiti npr. u ljekarni?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

preko nekoga, nema je u ljekarnama

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ja dobila posušku, hvala aishwarya na trudu i volji
    namazali se, pa ćemo vidjeti
    kupila i shea maslac, pa ćemo s tim u dane kad ne bude crveno

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Shea maslac kod nas 0 bodova... bilo je dobro 5 dana. Klasika poslje kortica, 5 dana dobro pa opet izbija.
    Jel to znaci da je onda stalno u doticaju s tim sta mu smeta posto njemu ne pomaze bas nista osim kortica? Jer svaki put je tako, mazem ga kad je bas jako, par dana kasnije dobro i onda se pomalo vraca, ujutro je imao samo malo crveno, sad je vec dosta jako.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ja dobila posušku, hvala aishwarya na trudu i volji
    namazali se, pa ćemo vidjeti
    kupila i shea maslac, pa ćemo s tim u dane kad ne bude crveno
    javi kak je danas

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

stvarno mi se čini da je izblijedilo, ujutro sam još namazala, pa ću vidjeti

Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

bok svima!
    prvo, hvala jelena.0, na savjetu o Panda probioticima, kupila, probala i - vidljivo, jako vidljivo poboljšanje!! skupo ali vrijedi svaku kunu.

drugo, htjela bih čuti mišljenje o kremi Dexeryl, koja je ok, nije skupa, a čak mi je bolja od a-derme. naime, ima u sastavu e 216, sad me to malo muči, koliko je to dobro za malu obzirom da joj smanjuje suhoću?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

panda jer sad još uvijek jeftinija 20% pa se isplati napravit koju zalihu

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Otkako sam mazala posuškom mi više nemamo velikih problema, a ono što sam sigurna jest da reagira na vanjske podražaje.

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Nakon 7 mj neprestanog crvenila moj sin je napokon čist!

Mislim da je to najviše zbog toga jer je odbacio dudu, ne želi ju više ni vidjet.
    Ja ga još navečer samo mažem shea maslacem i to je to. Samo nek potraje!

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

super koksy
    vjerojatno sam nešto propustila, zašto povezuješ sa dudom?

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

super koksy
    vjerojatno sam nešto propustila, zašto povezuješ sa dudom?
    Pa nisam dosad ali eto, otkad ju je odbacio lice je predivno. A i uvijek je najace bio crven i suh upravo u podrucju dude. Mozda je slucajnost, ko ce ga znat...

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

taj dermatitis se zove perioralni javlja se između 3 i 5 mjeseca,
    e koksy kad bi tak jednostavne stvari bile u životu, svijet bi drugačije izgledo

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

taj dermatitis se zove perioralni javlja se između 3 i 5 mjeseca,
    e koksy kad bi tak jednostavne stvari bile u životu, svijet bi drugačije izgledo
    A gle, ja i dalje izbjegavam sve ono sto se pokazalo da mu smeta, posebno gluten. Iako, ne smeta mu u mom mlijeku, samo ako ga on jede. A sad razmisljam da, posto se tako super ocistio, probam opet s glutenom, cisto da vidim da mozda uopce ni nije AD, mozda je stvarno taj sto ti kazes. Niko sretniji od mene ako se pokaze da je kriva dijagnoza. Iako je on dudu imao malo, za uspavljivanje, cim je zaspao pljunuo ju je i volio je poslje podoja malo ju povuc. Al kazem, otkad je nema njemu je lice savrseno, ni traga crvenilu ni susenju.

mašnica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Nadam se da nitko neće zamjeriti ali kopirat' ću svoj post sa teme psorijaza, voljela bih sa vama podijeliti svoje iskustvo, bit' ću sretna ako može i još nekome pomoći:

Dakle ovako...mnogi mi šalju pp-ove pa da svima odgovorim u ovom postu. Voljela bih podijeliti svoje iskustvo i muku koja je trajala 5 godina i sada je srećom više nema, NEMA!

Sve je počelo prije tih 5 godina cca, ako ne i više. Koža na rukama mi se počela ljuštiti na par mjesta, veličine prištića, svrbilo je malo, pa se počelo širiti, pa ranice i pucanje kože. Postalo je nepodnošljivo nakon 3,4 godine, nisam baš bila uporna sa kremama koje su mi doktori pripisivali. Razne biljne kreme, kortikosteroidi, ovih kortića se posebno grozim i izbjegavala ih u širokom luku i doktori su me zbog toga špotali. Gore u postovima sam već napisala da mi je koža izgledala kao da ju je netko rezao nožem na nekoliko mjesta, rana, krv.... ako bih imala ok kremu onda bi zarasla ali nakon par dana pucanje na drugom mjestu i tako u krug. Jednom sam i napravila cijelu kuru sa kortikosteroidom i uz oblačenje rukavica po noći i preko dana (možete misliti kako je to izgledalo uz malu bebu)...da bi se povuklo nakon nekog vremena ali opet se vraćalo.

Mnogi su mi govorili da je to od nervoze i na psihičkoj bazi...mda... Prošla sam razne alegološke testove, inhalacione, kontaktne i ne znam koje sve ne, sve negativno! I biopsiju koja je pokazala kontaktni dermatitis, tu se spominjala i psorijaza i ne znam kakvi sve ne nazivi i seboreja i svašta....

Na kraju rekla sam si tome moram stati nekako na kraj...čula sam za djedicu na Dolcu koji uspješno liječi psorijazu sa biljnim čajem koji on složi. Kura traje cca mjesec dana, možda malo više, čaj se kuha navečer, stoji do jutra i pije 3x dnevno (ta 1litra), ja sam pila kroz cijeli dan pomalo i dodatno sam morala prati ruke u istom čaju malo jače koncentracije.
    Uz sve to iz prehrane sam po njegovom savjetu obavezno morala izbaciti alkohol (ionako ne konzumiram) i POGOTOVO svinjetinu. Ovo pogotovo pišem veliko da obratite pozornost... Držala sam se svega mjesec dana, nakon 2 tjedna počela su poboljšanja, nisu se stvarale nove rane niti je koža više pucala, moje ruke su počele izgledati normalno! Nakon 5 godina!
    E onda sam se malo zeznula, počela sam jesti svinjetinu tu i tamo (nisam ju nikad često jela) tipa naresci i sl. i odmah su ruke počele svrbiti. Čaj sam morala prestati piti jer sam u međuvremenu saznala da sam trudna, prala sam povremeno ruke u tom čaju i stvarno novih rana nije bilo. Nemogu vam opisati koji je osjećaj opet oprati ruke pod vodom sa sapunom i otuširati se bez rukavica, oprati suđe bez rukavica....nekad nisam mogla ništa ni raditi jer su mi se prsti od boli grčili, to je sada iza mene, posljednja 3 mjeseca ja imam normalne ruke. Dakle samo uz izbjegavanje svinjetine (treba biti uporan).

Nisam napisala da sam suhu kožu znala imati i na tabanu lijeve noge i na ristu lijeve noge i ponekad na laktovima. Na moru mi se stanje uvijek poboljšaljo, čim bih se vratila doma, sve je pucalo...

Dakle kod mene je očito ova svinjetina prevagnula (iako ju konzumiramo iz domaćeg provjerenog uzgoja).

Što se doktora tiče, sve sam obavljala u Vinogradskoj na dermatologiji, svaki put druga doktorica ili docentica ili sl.

Podmjehivali su se kad sam rekla da pijem čaj, ali nisu vjerovali da će biti rezultata. Bez ikakvih lijekova i kortikosteroidnih krema meni su se ruke oporavile. Doktorici sam to rekla i ipak joj je bilo drago čuti, nije popljuvala "travara".

Svakome bih preporučila da proba, tko god ima problema sa kožom, dermatitisom ili psorijazom i sl. Što se tiče djece, mislim da njima ne daje čaj, već će eventulano preporučiti kupanje ili pranje u ovom čaju. Nisam napisala da kura košta 250kn. Bila sam JAAAKO skeptična, ali više nisam vidjela izlaza, na kraju se stvarno isplatilo.

Ako imate kakvih pitanja, javite se, voljela bih da mogu nekome pomoći svojim iskustvom, nije stvarno reklama, nemam nikakve koristi od ovog djede i ja sam ga sasvim slučajno upoznala...

Svakako mi javite rezultate!
    Posljednje uređivanje od mašnica : 22.05.2012. at 23:43

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Ne znam vise sta da mislim...dala mu gluten i nista se nije dogodilo a prije se osipavao odmah! I sad stalno vrtim film u glavi, ipak nije uvijek osip imao samo na podrucju dude, znalo mu se prosirit do cela, po obrvama, po vratu, pregibi su se znali jako crvenit, lisajeve je imao po nogama, povremeno i crvene pristice po trbuhu...ma nemoguce da je kriva dijagnoza... ili?
    Jel moguce da mu se AD jednostavno povukao?
    Ne vjerujem da mu je sve proslo od shea maslaca, nema sanse, pa on sluzi samo za njegu a uostalom, nisam ga vec 2 dana namazala, samo da vidim sta ce se dogodit. I nije se dogodilo nista, lice mu je lijepo, cisto i glatko...
    Ajd mi objasnite taj fenomen...

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

uživaj u takvom stanju, vjeruj da je jednostavno prošlo
    ja svoje držim pod staklenim zvonom što se tiče hrane jer ne znam od čega im izbijaju fleke - u nedjelju prije pričesti flekice crvenkaste, lijepo se vide onako
    u nedjelju smo bili na pričesti, najela se djeca janjetine, svih mogućih salata, torte sa jagodama, kruha, kolača - danas je srijeda, sve fleke jednostavno nestale, nisu na ništa odreagirali, a ne znam šta sve nisu potrpali u sebe
    valjda je nešto dobro u zraku
    ne usudim se ni reć naglas da im se ništa ne vidi

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •