Stranica 74 od 94 PrviPrvi ... 2464727374757684 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 3,651 do 3,700 od 4691

Tema: Atopijski Dermatitis

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj LIMA prvotno napisa Vidi poruku
    Mojoj curici je ljetos dijagnosticiran AD (alergična je na grinje), imala je grozne rane veličine dlana na potkoljenicama. Riješili smo kortićima ali se još par puta počelo vraćati i tada nam je kod noćnog svrbeža pomagala zob (kuhala sam zob i namakala obloge te preko vlažnih obloga zamatala prozirnom kuhinjskom folijom i tako smo "preživljavali" noći). Istina, ona nema teški oblik, lani je bilo malo, ove godine malo više pa ako će nekome pomoći info.
    to je sve ok ak dete istodobno nije alergično i na zob koja ima glutein ko moje tak i da i tu opreza

palčica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Meni je A-derma koja je na bazi zobi samo naštetila. Većina atopičara ne podnosi zob. Potpisujem jelena.O
    Sljedeći mj. ćemo na test intolerancije jer ionako je dobro da svatko od nas zna što mu organizmu paše, a do tada ćemo čisto bademovo ulje mazati i welledinu od nevena.....ja sam izbacila mliječne proizvode (mlijeko kravlje ni ne pijem) i koštuničavo voće i mantramo da ode na dobro.....znam da mi je u najgorim danima pasalo kupanje u mlakoj vodi s uljem noćurka (dm).

ardnas avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Potpisujem palcicu! Zob...grrr

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

vidiš mojoj maloj nije pasalo ni čisto bademovo, na orašasto je samo 5 razred

LIMA avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

A eto kod nas Weleda od nevena - nula bodova! Kupila sam dosta njihovih proizvoda i nisu nam baš ništa pomagali. Nisam vidjela poboljšanje niti od shea maslaca koji sam isto ljetos kupila.

Tiziana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Umjesto a-derme moze se koristiti topialyse, isto ima svih tih omega al je bez glutena. Nama je dobra, al bas nije jeftina

LIMA avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj Tiziana prvotno napisa Vidi poruku
    Umjesto a-derme moze se koristiti topialyse, isto ima svih tih omega al je bez glutena. Nama je dobra, al bas nije jeftina
    Iskreno, ja prvi put čujem. Mislila sam da je a-derma jedina za to.

Tiziana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Ne Lima, ja tu kremu i cijelu tu liniju poznam jako dugo jer s prvim djetetom su mi je preporucili dermatolozi u Italiji. Sad vidim i da je ima u Hrvatskoj po apotekama. Proizvodjac je SVR. Nekidan sam platila 500 ml 177 kuna. Imaju i uljne kapsue koje se piju za ekstremno suhu kozu. Bebi sam to davala tako da bi ih probusila i istisnula u usta i pomagalo je dosta.

Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Drage moje. Nama je najviše pomoglo maslinovo ulje. Ne ekstra djevićansko (nije dalo tak dobre rezultate) već obično. Stavljati u kadicu i okupati djete. Jednu žličicu u malu kadicu ili žlicu za veliku kadu i promiješati i okupati djete bez upotrebe šampona itd.. Mi smo se riješili muke zahvaljujući tome

rutvica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

drage žene, neki dan bila prijateljica u klaićevoj (klinka ima atopijski) i rekla joj doktorica da su u vinogradskoj testirali posušku kremu i otkrili u njoj kortikosteroide. vidim da ju dosta koristite, pa evo proslijeđujem info

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Posljednje uređivanje od bubica27 : 09.01.2013. at 17:24

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

a isto kao i euten. očito sve što daje genijalne rezultate ima kortiće i gotovo :/

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Al mrzim laži..kako to mogu prodavati i lagati da ih ne stavljaju.. kako?

palčica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Moje mišljenje je da su sve te skupe i prerazvikane kreme pune svakojakih nepotrebnnih i štetnih gluposti. Ulje noćurka je bogato kiselinama koje atopična koža nema. Stavi se u kadu i mirisno je, a nije ni skupo. Kod nas ga nema nabaviti za piti, nažalost, što bi bilo još bolje. Gototvo 28 godina vodila sam bitke s atopijskim i iščitala štošta. Ako se ima sekundarna infekcija kože (oni mjehurići) onda na to ne stavljati ulja. Pogotovo ne maslinovo.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Kad bi nama uljem prošlo..mi nismo imali cm zdrave kože na tijelu više od godinu dana, sve rastvoreno i curilo..pa onda prvo trebalo sanirati da prestane curiti, kreme s antibiotikom, a onda kortići i onda ide priča o ulju kad je koža zdrava i za održavanje.. i tako u krug..ulje ok za isušenu kožu al gdje stvarno treba kortiko.krema nema teorije da bi ulje izliječilo.. probala sam sve. I pili smo ga, poboljšanja nisam vidjela.

palčica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Znam, znam, prije dvije god. meni je situacija bila takva da me muž prao dok sam ja rane prekrivala krpama...žao mi je malenih najviše i nadam se da je mom mišu ipak samo prolazna reakcija...kažem, meni je sve to bilo zbog glutena i otišlo ko rukom odneseno...

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj palčica prvotno napisa Vidi poruku
    Znam, znam, prije dvije god. meni je situacija bila takva da me muž prao dok sam ja rane prekrivala krpama...žao mi je malenih najviše i nadam se da je mom mišu ipak samo prolazna reakcija...kažem, meni je sve to bilo zbog glutena i otišlo ko rukom odneseno...
    Tako je! Ja u pravo nagovaram mm-a na alergološko testiranje iz istog razloga jer mi se čini da bi moglo biti tako nešto u pitanju (ako ne gluten, onda neki drugi alergen) ali dosta tih stvari rješivo je prilagodbom prehrane.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Kad je bio beba nalazi testiranja mu bili negativni a zapravo mu sve smetalo..sad ima cijeli popis zabranjenih stvari, ali osim hrane tu su i biljke, grinje, prasina, priroda oko nas od koje ne možemo pobjeći..a smeta nam..

palčica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Kad je meni to sve bilo toliko uznapredovalo da sam krvarila iz kože prilikom jutarnjeg umivanja i pranja zuba počela sam kopati neke članke am. dermatologa i tamo se baš pričalo o pšenici, agrumima i još nečemu. I to me navelo da se odem testirati na hranu na što je moja dr zaključila da sam hipohondar i da brijem bezveze o povezanosti toga, a na kraju se itekako iznenadila....prvih sedam dana ne glutenske prehrane i ja sam bila preporođena. Nagovori ga, bilo bi bolje možda privatno na intoleranciju na hranu jer meni su radili tri testiranja uz očito kolutanje očiju jer je prvi test ugrubo bio na pšenicu, pa sam čekala dok nabave razradu pšenice, pa ovo, pa ono...a kad sam išla roditi tamo su se pak iščudili što postoji alergija na gluten a nije celijakija, a oni doktori.....

palčica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Mislim da su više-manje svi atopičari na grinje, prašinu, pelud, dlaku i sl.

rutvica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

što se tiče alergija na hranu, one su svakako povezane s atopijskim, iako možda nisu jedini uzrok dermatitisa, vjerojatnije samo jedan od faktora. ovo bi vam moglo biti zanimljivo pogledati: http://foodhospital.channel4.com/epi...2/episode-one/ dečku je izbacivanje mlijeka jako pomoglo, nije ga izliječilo, ali mu vidljivo olakšalo život... mislim da se JAKO isplati mijenjati prehranu - meni je to pomoglo da se riješim dermatitisa na par godina totalno, a bila sam otprilike u akutnom stanju kao ovaj dječak. sada nakon poroda mi se opet vratio u manjem obimu - vjerojatno iscrpljen organizam

rutvica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Citiraj bubica27 prvotno napisa Vidi poruku
    Kad je bio beba nalazi testiranja mu bili negativni a zapravo mu sve smetalo..sad ima cijeli popis zabranjenih stvari, ali osim hrane tu su i biljke, grinje, prasina, priroda oko nas od koje ne možemo pobjeći..a smeta nam..
    to s testiranjem je zeznuto jer kad si u akutnoj fazi i imuni sustav ti divlja - osjetljiv si na sve. meni je jednom od 130 testiranih tvari ispalo pozitivno na 87 ali to varira. npr. kad sam u lošoj fazi i jedem recimo rajčice ili mlijeko - pogoršati će mi se simptomi i izbacivanje takve hrane će mi smanjiti simptome. ali kada sam u dobroj fazi mogu jesti te stvari bez ikakvih posljedica. želim raći - isplati se testirati i mijenjati prehranu, ali to ne znači da do kraja života neće smjeti to jesti, već će znati što izbjegavati u akutnim fazama.

u svakom slučaju, i bez testiranja sigurno se isplati izbaciti sve umjetno i previše obrađeno (rafinirano, umjetni konzervansi, boje, mirisi, zaslađivači, pojačivači okusa, bijeli šećer), također premasno i prezačinjeno (veza s jetrom). i još pripaziti na detrđente, mirise, kozmetiku - sve umjetno je iritans.

palčica: gdje si se išla testirati, koliko te koštalo... ako ti se da malo opisati..

palčica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Išla sam u državnu bolnicu, KBC Rijeka, 6 mj. molila dr za uputnicu, 6 mj. čekala na red za testiranje - nisam tada znala za dr Jelića. Dijete ću voditi kod njega ako se dvije fleke koje ima već 7 dana ne budu povukle, no nadam se da hoće i da nije nasijedio tu muku od mene. Pikali su me tri puta po 10-ak puta (dijete bih uvijek vodila privatniku iz kapi krvi, ne bih ga dala bockati premda je nama odraslima to bezbolno). Od osnovnih namirnica bila je najveća reakcija na brašno pa je sljedeće testiranje, razrada na pšenicu, raž, zob,...i kvasac i gluten. Onda su još pravili za napitke i neka mesa, ne sjećam se više i tu je pokazano na skupinu čaj/kava/kakao, jod, ali eto nije im bilo više bitno raditi temeljtije razrade, a meni je potvrdilo moju sumnju.

palčica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

600 kn 250 elemenata kod njega.
    Posljednje uređivanje od palčica : 09.01.2013. at 22:31

rutvica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

hvala ti!

moja mala sad ima tri mjeseca i zasad je zdrava kao dren, izgleda da je na tatu. planiram odgoditi sva cjepiva barem do godine dana. meni se dermatitis prvi put javio s tri mjeseca nakon cijepljenja i ostao..do danas

palčica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Nadam se da će i moj sin stopama tate. I mi ćemo slično sa cijepljenjem, mada sam ja sa prvom porcijom adaptiranog dobila ad.

gianna avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Inače, nakon biorezonance i prilagođavanja prehrane, ostalo je rekla bih tek neznatne naznake AD-a. Koristimo (jedino što pomaže) Euten kada je crveno, bosanski melem kada je suho. PO zimi kupke od zobi, nakon namakanja još malo nočurkinog ili bademovog ulja. Primjetila sam da mu stolisnik jako odgovara, pa sam ga nekada i u stolisniku kupala...inače stolisnika ima u obje navedene kreme.
    Od krema za hidrataciju još prirodni shea maslac. On je sada 15 mj.
    Posljednje uređivanje od puntica : 15.01.2013. at 12:31 Razlog: uklonila dio koji nije u skladu s pravilima foruma

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

gdi si išla na biorezonancu i kolko dojde, hajde mi pp.

Jel taj netko skužio da vam ne paše pregomin, mojoj klinki je nakon izbacivanja pregomina zbog biorezonance dermatitis skroz povuko u 2 tjedna.

gianna avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Nije mu smetao pregomin nego kravlje mlijeko i niz drugih namirnica...pa i kremica i ostale kozmetike. Recimo imala sam osjećaj da mu ne odgovara vit d, što je bilo točno pa smo počeli uzimati drugi brand tog vitamina.
    Pregomin je koristio oko 1,5 do 2 mjeseca kada sam prestala dojiti. Sad je na kozjem mlijeku.
    Dobro je što je AD pod kontrolom, a on je prestao biti osjetljiv na dosta toga...recimo pšenica, grinje itd.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

što se tiče posuške kreme, tko zna da li je i to 100% istina da ima malo kortića unutra, jer i ja imam neke svoje izvore koji su provjeravali,
    pa oni nisu našli kortiće, tak da kome vjerovati.
    uglavnom upalni proces treba izliječiti, sad opet bolje posuškom ( koji "možda" ima mikrogram kortića nego čisti kortić) jer drugo ne pomaže.
    A, i čudi me za tu posušku kremu, ona mi djeluje nekako drugačije nego kortići, po mojim iskustvima, a morala sam mazati kortićima šakom i kapom.

Datum pristupanja
    Jan 2013

Početno

Dobar vam dan,ja sam nova ovdje i molim za pomoć...moja djevojčica ima velikih problema sa alergijom,naravno atopijski je u pitanju..ne smije jesti,jaja,mlijeko,orašaste plodove,soju,breskve,ciklu,pšenicu,zob,tjesteninu ...pa ako mi možete pomoći u vezi jelovnika za doručak,ručak i većeru,jer smo ograničeni na antialergijsko mlijeko u prahu sa rižinim pahuljicama i povrće s mesom...nemam ideju što da joj dam za doručak umjesto tog mlijeka u prahu sa rižinim pahuljicama,a to je zatvori..ako imate kakav recept please šeljite mi u inbox,hvala

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Mi isto koristimo posusku i buduci da nam jedina pomaze ja sam i te kako sumnjala da ima kortice. Htjela sam je dati testirati, ali sam dobila odgovor da je kao privatna osoba ne mogu testirati jer se radi o ogromnom iznosu i jos su me napali s pitanjima koja je to krema i sl. na sto nisam odgovorila jer ako zele mogu i sami saznati.
    Moj malac ima nesto manje od 6 mjeseci i za tjedan dana idemo kod alergologa u klaicevu. Zna li netko kakvi su tamo alergolozi? Jel mozda bolje otici privatno i gdje?
    Do sad smo uz razne kreme i moju eliminacijsku prehranu probali i homeopatiju i kao da je malo pomogla. Jos je uvijek on koma, ali sada npr ne moram koristiti posusku svaki peti dan, nego recimo deseti. Na licu je nisam koristila vec dva tjedna sto je prije bilo nemoguce

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

što se tiče posuške kreme, malo sam istraživala, pazite od koga kupujete tu kremu.
    navodno, ima više tih posuški kremi za dermatitis od raznih "dobavljača" u posušju, tako da u ovim lažnima možda ima kortića. zato je došlo do svih tih natpisa za kortiće u posuškoj kremi.
    samo sam vam na to htjela skrenuti pozornost.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

stela, kaj si rekla koji je tvoj izvor redovnički ili građanski?

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    stela, kaj si rekla koji je tvoj izvor redovnički ili građanski?

moj izvor je od kćeri koja dolazi u zg, pa preko nje, znači građanski.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

znači bubica je rekla da je redovnički izvor

palčica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Ja sam si ukinula orašasto voće i njemu se fleke povukle. Nema ničega! Istovremeno sam ga prestala prati i sa mrvicom baby šampona.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

znači bubica je rekla da je redovnički izvor
    Mene spominjes ili?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj palčica prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam si ukinula orašasto voće i njemu se fleke povukle. Nema ničega! Istovremeno sam ga prestala prati i sa mrvicom baby šampona.
    ak je samo to onda si na konju!

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj bubica27 prvotno napisa Vidi poruku
    Mene spominjes ili?
    je tebe sory ak sam te uznemirila, ali nisi ti u pitanju ardnas je to rekla!
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 23.01.2013. at 18:57

palčica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

ak je samo to onda si na konju!
    Nadam se...

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

nisi išla kod Jelića?

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

je tebe sory ak sam te uznemirila, ali nisi ti u pitanju ardnas je to rekla!
    Ma ne uznemirujem se ja tako lako ..samo nisam znala jesam li nešto negdje krivo shvaćena

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ma znala sam da je neko, samo nje mi se dalo tražit, a sječam se da si ti komentirala i to

velika.jabuka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Cure.. pomagajte!
    Prvi sinčić je imao AD, bili smo kod Jelića s njegovih 3 mjeseca, dijagnosticirao nam je alergiju na mlijeko i jaja, izbacila sam ih uz još poneke namirnice na koje je reagirao poput rajčice i stanje smo super držali pod kontrolom..

Curki se AD pojavio s mjesec i pol, odmah sam izbacila isto i mislila da je to to.. Stanje svakim danom sve gore i gore.. Onda smo otišli na dijagnostički test biorezonancom u ZG, pokazalo je reakciju na pšenicu, gluten, mlijeko, svinjetinu, teletinu, skoro sve citruse, skoro sve mahunarke, deterđente, pasju dlaku, prašinu, vunu i uzorak naše donesene vode - imamo omekšivač!
    Eliminirala sam sve što se tiče prehrane ali nema poboljšanja! (

Koža joj je čak relativno ok, ali ju 0-24 užasno svrbi!!!!!!

Taj svrbež nas izluđuje!!!!!

Imate li ideja kako pokušati riješiti taj užas!?

Palo mi je na pamet da nije možda neki drugi problem, npr s jetrom??

Cijelu smo trudnoću odležale u Petrovoj i bile konstantno na lijekovima..

Kome se obratiti? Alergolog, pedijatar neki privatni? Naša pedi nije od puno koristi..

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj velika.jabuka prvotno napisa Vidi poruku
    Cure.. pomagajte!
    Prvi sinčić je imao AD, bili smo kod Jelića s njegovih 3 mjeseca, dijagnosticirao nam je alergiju na mlijeko i jaja, izbacila sam ih uz još poneke namirnice na koje je reagirao poput rajčice i stanje smo super držali pod kontrolom..

Curki se AD pojavio s mjesec i pol, odmah sam izbacila isto i mislila da je to to.. Stanje svakim danom sve gore i gore.. Onda smo otišli na dijagnostički test biorezonancom u ZG, pokazalo je reakciju na pšenicu, gluten, mlijeko, svinjetinu, teletinu, skoro sve citruse, skoro sve mahunarke, deterđente, pasju dlaku, prašinu, vunu i uzorak naše donesene vode - imamo omekšivač!

Kome se obratiti? Alergolog, pedijatar neki privatni? Naša pedi nije od puno koristi..

Nemam vlastitih iskustava pa se nadam da će netko drugi imati što za reći (spominjalo se Helenu po forumu), ali oni su mi u kvartu - imaju pedijatriju + alergologa: http://www.poliklinika-helena.hr/usluge

Tiziana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Nisam razumjela koliko je to dijete sada staro, moje iskustvo s takvom situacijom je da pomaze konstantna terapija antihistaminikom. Mi smo pili Aerius sirup i dok ga je pio nije se grebao. Taj lijek je od navrsene godine pa nadalje.Jednostavno ti imas predugacku listu alergena da bi ih mogla iskljuciti sve, uvijek ce biti nesto s te liste sto ima u zraku i preko koze joj ulazi u tijelo, zato je i svrbi. Za dob ispod godine dana uzimam vani jedan antihistaminik, nema ga u prodaji u Hrvatskoj ali vjerojatno postoji prikladna zamjena

palčica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

nisi išla kod Jelića?
    Nisam, svakako planiram.

palčica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Citiraj velika.jabuka prvotno napisa Vidi poruku
    Cure.. pomagajte!

MOžda nutricionist homeopat. Prijateljici je pomogla dosta hvaljena dr Zec iz Rijeke. Složila joj prehranu, doslovno recepte joj napisala i tablice i dala pripravke.

palčica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Peterlin jesi nagovorila muža na testiranje?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •