Stranica 76 od 94 PrviPrvi ... 2666747576777886 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 3,751 do 3,800 od 4691

Tema: Atopijski Dermatitis

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

možda joj smeta i lijeska, moji znaju u sezoni peludi koje su im jake isto slično reagirati

Chiara76 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Na lijesku nije testirana. Moram priznati da nisam ni pomisljala na takve alergene, inhalacione ili kako se vec zovu.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

moželi pitanje zakaj, u većini slučajeva prehrambene alergije prelaze u inhalacijske. mojoj klinki dok je još imala 2 i malo kusur je breza uništila cijelu kožu.

Chiara76 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Ma znam to, ali nisam povezivala inhalacione sa osipom na kozi. Alergicna je na ambroziju, pelude korova, trava i drveca i to se ocitovalo svakodnevnim kasljucanjem i cesto zacepljenim nosicem, a kozu joj dr nije ni gledao pa nisam ni ja to povezivala.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

rekla sam da to može biti razlog , ali i ne mora.

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

evo, obavili smo testiranje. prick test pokazao alergiju na km, jaja, pšenicu, rižu. sutra vadimo krv. zna li netko koliko se čekaju nalazi krvi?

inače, na žalost moja preporuka je izbjegavanje dr pavića u klaićevoj jer je potpuno nezainteresiran za dijete i alergiju. savjete ne daje, razgovara kao robot, a uz to ne zna koji proizvodi sadrže gluten, a koji ne te se potpuno zbunio na pitanje moram li izbjegavati samo pšenicu ili i gluten jer je mislio da glutena ima samo u pšenici. ja i dalje nisam sigurna na šta mi je dijete alergično jer je dr rekao da izaberem proizvode na koje će ga testirati, ali da ne pretjeram jer je beba. ja rekla neke, alergija se pokazala na dio njih, a još je brdo toga ostalo pod upitnikom.

Tiziana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Ajoj "lijepa" vam je lista! Pa koji ugljikohidrat da jede tvoje dijete?! Bas zeznuta kombinacija.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj dixie prvotno napisa Vidi poruku
    evo, obavili smo testiranje. prick test pokazao alergiju na km, jaja, pšenicu, rižu. sutra vadimo krv. zna li netko koliko se čekaju nalazi krvi?

inače, na žalost moja preporuka je izbjegavanje dr pavića u klaićevoj jer je potpuno nezainteresiran za dijete i alergiju. savjete ne daje, razgovara kao robot, a uz to ne zna koji proizvodi sadrže gluten, a koji ne te se potpuno zbunio na pitanje moram li izbjegavati samo pšenicu ili i gluten jer je mislio da glutena ima samo u pšenici. ja i dalje nisam sigurna na šta mi je dijete alergično jer je dr rekao da izaberem proizvode na koje će ga testirati, ali da ne pretjeram jer je beba. ja rekla neke, alergija se pokazala na dio njih, a još je brdo toga ostalo pod upitnikom.
    cca 10-15 dana nazovi 4600245 u tih par dana pa ćeš saznati jel su gotovi, inače kad imaš kontrolu, jer ti neke sestre ne žele dati papir prije kontrole.
    a ugljikohidrate koje imaš na tapeti su proso, kukuruz iz provjerenih izvora, i opet proso.
    nikakve kupovne mučkalice tipa tjesta i slično koje je bez gluteina ( sve u svom sastavu ima rižu)

sad traži da na uputnici piše i pšenica i gluten za rist, ak može da ubace i ječam, zob, raž.
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 19.02.2013. at 06:55

Balarosa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Može li od flixotidea nestati atopijski dermatitis? NESTATI, da ne zbuni, ne nastati.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ne nemože nestati, ali nastati može, radi toga je uputno poslije tu zonu oprati i oprati usnu šupljinu

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ma htjela sam reć još samo ovo u svezi flixotida, ako je zapravo grebanje uznemiravanje atopiskog, a unutarnji problemi su riješeni s flixotidom, da je moguće da djeluje na podsvjest da se ne češe.

atopisjki se može i prerasti, ako je povoljno vrijem i nema nekih alergena koji djeluju na njega ( tj.puno su manji), mojoj klinki je nesto s 3.5godine, klincu još nema naznake da će skoro
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 19.02.2013. at 14:06

Balarosa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Hvala, Jelena. Ne bih rekla da je podsvjesno, koža mu se odjednom skroz očistila. Ili je to potisnuto negdje ispod.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

za kojeg to pitaš ak smijem pitati

Balarosa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Za mlađeg. U osnovi, imamo identicnu priču kao sa starijim. Atopijski dermatitis, a s 2,4 godine prvi bronhitis. A stariji je već godinu i pol dobro.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

nama su od malena i atopisjki i dermatitis

velika.jabuka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Evo malo navratih da vidim jel postoji neki novi, čudotvorni lijek/rješenje/namaz.. Nisam u toku pa možda skroz fulam:
    Sad sam pročitala (vjerojatno znate) da je flixotide na bazi kortikosteroida.. pa mi je i logično da se koža počisti.. kad se kod najgorih slučajeva AD daje kortić IV a ovo, ako sam dobro shvatila da je pumpica, je kroz pluća pa isto u manjoj mjeri ulazi u krvotok, ak se ne varam..

rutvica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

sve što ide kroz pluća vrlo brzo - gotovo odmah ide u krvotok, pitanje je samo u kojoj koncentraciji, tako da mislim da def. može utjecati i na kožu.
    također, prema kineskoj medicini pluća, debelo crijevo i koža su povezani - poboljšanje funkcije pluća poboljšati će i stanje kože... zato će vam kinezi za dermatitis uvijek preporučiti promjene u prehrani i vježbe disanja

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj dixie prvotno napisa Vidi poruku
    si dobila rasteve?

Datum pristupanja
    Mar 2013

Početno

Imam dvije djevojčice, blizanke, 1,5 godina. Obje su od rođenja zdrave (kucam u drvo) i vesele. Jedina dijagnoza s kojom smo se susretali bila je upravo atopijski drematitis i to kod jedne, dijagnosticiran negdje sa 6 mjeseci. Radila je AP test i bio je negativan. Preporuka su (naravno) bili Aderma ili Mustela proizvodi. Probala sam oba a onda preporukom dobila njemački proizvod za njegu dječjeg tijela na bazi visokog postotka aloa vere (30 posto). Nema mirisa, neme iritacije, nema ni suza...sve u svemu presretna i ja i cure. Toplo preporučam aloa veru!

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    si dobila rasteve?
    Nisam. Kontrola nam je sljedeci tjedan i onda ce nam dati nalaz. nisu testirali gluten jer su poslali internu uputnicu. Ma...

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ajde javi

EvaMONA avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Bok. Da li netko zna jel se potrebno naručiti u Klaićevoj za vađenje krvi za RAST na kravle mlijeko i RIST?

T. ima godinama problema s probavom i ove zime je gadno izbilo na kožu (to je nakako moja teorija , ali nitko od dr. dosad nije rekao ni da , ali ni ne na tu moju pretpostavku; čitaj- nemaju pojma), izgleda kao tipični AD na vratu i obrazima, s tim da je vrat totalno hrapav, crven i suh s ljuskanjem, a lice malo bolje. T. ima 3 g i sitno i do ove zime imala je zdravu kožu.
    Mrvicu smo poboljšali s Eutenom i Panda probiotikom + ulje jetre bakalara, ali svejedno je dosta loše pa smo u dogovoru s ped. prvo odlučili izvaditi krv. Ne znam da li bi se nadala da je alergija na KM pa da to izbjegavamo ili da ipak nije pa što da onda napravim da joj bude bolje. Baš sam i trebam malo .

aishwarya avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

treba nazvati i pitatati ima li reagensa i kad stigne obično bude gužva na vađenju krvi, ali ne treba se naručivati

EvaMONA avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

hvala.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

broj labosa 4600145

Totto avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Moja malena je prije par mjeseci dobila nekkavu crveni flekicu na koži između malog prsta i četvrtog prsta na stopalu, nakon crvenila koža se još u "osušila", postala hrapava, nisam obraćala puno pažnje na to, namazala sa melemom, ali se uskoro pojavila fleka i na pregigu sa stražnje strane bedra, isto crveno sa suhom perutavom kožom. Pedijatrica je to pripisala grijanju, rekla da namažem sa Bepanthen kremom, međutim nije pomagala. Sad sa godinu dana te dvije fleke su zalječene (prvo Linola fett, ali nije pomogal pa sam probala sa Avene trixera, malo bolje), međutim koža joj je na dodir mjestimice suha i hrapava, pojavile su se tamnije ali ne crvene fleke koje su suhe, a najgore je na podlakticama, znači ne na pregibima već čitavo područje ispod lakta do maltene ručnog zgloba je kao pureća/pileća koža, hrapavo (ali nije suho niti perutavo), već kao sitni bezbojni prištići, kao da je stalno naježena.

Opet se spremam pedijatrici prilično sam nesklona dijete razvoziti po bolnicama jer se već godinu dana nažalost neuspješno borimo sa zlatnim stafilikokom u očima i suženjem suznih kanalića, a ona na sam pogled bijele kute dobija šokove i vrišti...Čitala sam da kod beba sa zlatnim stafilokokom često ruku pod ruku ide i AD....ima li tko iskustva?

Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Dali koristite losione sa ureom?
    Mom klinji je dermatolog preporučio losion sa 5% uree, do sada je kako tako funkcioniralo no ove zime mu je koža užasna. Upravo sam došla iz ljekarne gdje nije bilo losino sa 5% nego sa 10, koji sam i kupila. Šta mislite dali mu može štetit?
    Kako uopće funkcionira urea, dali je pametno stalno koristiti kozmiku s ureom?

Tiziana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Meni su jednom preporucili ureu 3% za tromjesecnu bebu na hitnoj, dosli smo s kozom u ocajnom stanju. No nisam je dala jer sam nasla samo 5% inace znam da urea je ovlazivac koze, odnosno veze vlagu za kozu. Npr u kremi za suhe pete je ima cak 20%

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ja kupila čudotvornu euten kremu jer nam se dermatitis užasno pogoršao zadnjih tjedana
    ništa, kao da ne mažem, katastrofa
    gdke god čitam vidim da pomaže
    vraćam se posuškoj kremi, do sad je pomagala, ali sam ostala bez nje, pa ajde da vidim šta će bit s eutenom
    najradije bi dala posušku na testiranje da vidim šta ima u njoj
    kamo da je odnesem - Zavod za javno zdravstvo?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

nisam ziher dal ti kao privatno lice to možeš, ali svakako ak imaš želju nazovi ih ipitaj

Datum pristupanja
    Mar 2013

Početno

Pozdrav,nije nam dijagnosticiran AD,ali mislim da ga imamo. Umica ima po obrazima kod uha i na celu crvenkastu suhu kozu koja ju jako svrbi.zna se izgrebat do krvi.koristino adermu losion za lice i tijelo i pedijatrica nam jr dala fenistil kapi.ima i tjemenicu za koju loristimo mustelu ali ne bas uspjesno.prumjetila sam da se pocela cesat i po glavi i doslovno noktom si napravi krvavy brazdu.imamo problem sto je tata hcv pozitivan i nikako nam nije dobro imati ranice.ne znam s cime da mazem glavicu (suha i peruta se plus tjemenica).i kakve su te fenistil kapi?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

svakako tražite da vas pošalju dermatologu, tebi savjetujem ( možda je ipak ad u pitanju) da pretsaneš konzumirat mlijeko i mliječne proizvode, jaja, ribe i školjke, svinjetinu, junetinu, paradajz i papriku, napose čokoladu i kakao, citruse.
    a na krvave brazde svakako staviti Betrion mast, . sad od fenistila mojima nije bilo bolje dok god su imali ad, uvijek se potkrao kakav svrbež, pa bi opet krenuli od početka. Glavu probaj staviti parafinsko ulje pa staviti prek toga pelenu par sati prije kupanja pa onda kod kupanja probaj malo strlati s pelenom, pa namazati s maslinovim uljem. Mijem je tjemenica bila baš jaka, i dosta dugo smo mu to radili, on je veliki alergičar i ima strašni ad.

nokte jako dobro rezati, možeš joj staviti za spavanje ili rukavice ili čarape ( znaju često to skinuti s ruku).
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 19.04.2013. at 07:41

Datum pristupanja
    Jan 2013

Početno

Mom sinu za AD je najbolje pomogla homeopatija plus krema "Dermatodoron" od Welede, potpuno na biljnoj bazi.
    Nikakvi kortikosteroidi ili sl. nam nisu nikad niti došli u obzir da bi se njima liječili.
    Ovako je puno djelotvornije, nije štetno a i jeftinije jer je kremica 80 kn. A pojedinačni pripravci nisu isto skupi.
    Svakako je sve to jeftinije od štetnih krema.

Datum pristupanja
    Mar 2013

Početno

evo da javim da imamo AD ugl trebam savjeto oko terapije koju nam je dermatolog dao.napisala mi je cijeli postupak lijecenje,prvo dva dana oblozi sa NaCl-om da se kraste i koza omeksaju,pa onda mjesavinu beloderma i biobaze 5 dana na lice i mjeasvinu afloderma i biobaze na tijelo isto 5 dana.nakon tih 5 dana na lice bepanthen plus kremu a na tijelo beloderm i biobazu ali kao s manje beloderma.tiih 5 dana bih trebala davati i po 15 kapi fenistila ujutro i 15 navecer.s tim da bi 3 dana trebali primati i injekcije pola ampule dexameth. i pola ampule synopena (koji sam cula da je kontraindiciran kod djece)...i kad to sve prode preporuka je eucerin krem s plavim cepom.objasnila nam je takoder da je problem u 11,12 i 1 mjeseccu,te u 4,5 i6 i tada su promjene na kozi najgore.i u ta 3 mjeseca kada se koza krene perutat ili bilo sto preventivno 15 kapi fenistila treba dati na svaku promjenu vremena (zimi ako pocne padat snijeg,a ljeti kada krenu kisna razdoblja).ako slucajno promasimo i ne damo preventivno fenistila i dode do grube koze maze se sa beloermom plus bio baza sa najmanjim postotkom beloderma.mislim da sam sve dobro shvatla,sutra iemo kod pediajtra po recepte pa vam javimo jel pomoglo i kako.eto pazite se promjena vremena

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

a jel ste kaj rješavali po drugom pitanju hepatitisa, jel su planirana kakva testiranja na alergije? Imaš li ti kakvih ograničenja u svezi prehrane?

Datum pristupanja
    Mar 2013

Početno

e zaboravila sam napisat,mm ima na hepatitis samo poz antitijela,virusa nema u krvi,ja sam neg i na antitijela i na HVC RNA...tako da hepatitisa nema :D za prehranu mi ermatologinja nista nije rekla..:/ bila sam bolesna prije par dana,imala sam teski proljev i povracala sam i dobila sam sinersul i spazmex i nisam ju dojila par dana jer nisam imala mlijeka koliko sam dehidrirana bila.sad jedva nesto navlacim (( izdojim koliko mogu i ona kombiniram sa AD-om. ne znam koliko dugo treba da mlijeko nadode? izdajam se svaka 3 sata,nekad ne bude ni 40 ml... testiranje na alergije isto nisu spominjali...imamo kontrolu za 10 dana, da li da onda trazim to ili?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

gle bilo bi dobro da tražiš testove na možebitnu alergiju, moji su u toj dobi imali skoro i testiranja, alui u svakom slučaju dermička mi je predložila plan dijete i nažalost pogodila kod klinke, klinca sam sama tretirala prije nek sam došla do dermičke, a kasniji testovi pokazali da sam bila u pravu.

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

smije li se Panda Omnibiotic rastopiti u nečemu osim vode? mlijeko, sok?

Datum pristupanja
    Mar 2013

Početno

Evo da kazem svoje iskustvo.uma je na licu imala dakle suhu,crvenu perutavu kozu sa zutim krasticama i strasan svrbez,a ona suha crvena koza se prosirila na prsa,pregibe i koljena.i uz sve sto smo trebali mazat od krema (afloderm,beloderm) i injekcija (koje nismo primili) ja sam ju kupala u cistoj vodi da (kršitelj koda)ovim bademovim uljem i obilno mazala a dermom i lice je skoro savrseno.ima jos ponegdje crvenila i malo svrbi ali je puno bolje.fenistil koristimo 15 kapi umjesto 30,a ove kreme s kortiko nismo ni probali.ali cini mi se da se stanje na trupu ne poboljsavs,samo na licu.da li da za trup ipak probamo umjesto afloderma beloderm20% u belobazi koji je inace za lice jer ima najmanji postotak? P.s.kakva je eucerin krema s plavim cepom? Iskustva?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa Vidi poruku
    smije li se Panda Omnibiotic rastopiti u nečemu osim vode? mlijeko, sok?
    može u soku , ali minimalno, kaj neće ovak popiti, moj to sam mrkne. kad se stavlja u vodu isto u minimum vode, važno je da je namoćen i da odstoji 10-15 min

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj apeitheia prvotno napisa Vidi poruku
    ali cini mi se da se stanje na trupu ne poboljsavs,samo na licu.da li da za trup ipak probamo umjesto afloderma beloderm20% u belobazi koji je inace za lice jer ima najmanji postotak?
    probaj samo dio namazati pa da vidiš,

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    može u soku , ali minimalno, kaj neće ovak popiti, moj to sam mrkne. kad se stavlja u vodu isto u minimum vode, važno je da je namoćen i da odstoji 10-15 min
    napravila sam u 1 dc vode i nije mogla popiti, rekla je da joj se diže želudac

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ja sam pitala baš tetu koja je promotor toga, veli napravitu i umalo vode, kod nas je to praktički dve velike žlice vode.
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 20.05.2013. at 06:22

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

jutros sam napravila u par gutljaja kravljeg mlijeka, to je popila bez problema
    valjda može u mlijeku

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

moj ne pije mlijeko , a u rižino nisam nikad stavljala, on to exa pa mi nije problem

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

evo sad sam se čula s distributerom i kažu nipošto u kravlje mlijeko...
    nemam pojma što ću sad

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa Vidi poruku
    evo sad sam se čula s distributerom i kažu nipošto u kravlje mlijeko...
    nemam pojma što ću sad
    A u soku smije? ja malome stavim čisto malo soka, onda lijepo popije. Ali, sad ću probati kao i jelena, čisto malo vode, i kap soka,
    pa mu dati kao sirup, ono dvije žlice.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pa u principu je rekla da smije samo u vodi :/

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

moj to pije iz male šalice ( u kojoj je maximum 60 ml) one kaj se rabe u dječjim kuhinjama, ali kod nas je to u potrebi jela. Ja promučkam kad se mali digne, pa dok se ispiša, očistimo nos ( i eventualno obučemo) prođe vrijeme koje je potrebno za vrijeme održavanja, mali sam uzme čašicu i plkastičnu žlicu malo promješa i ubaci u sebe, to ispada 2 guca, a onda popije nakon minutu -dve tu istu čašicu rižinog mlijeka , a onda počne jelo ako mu se jede.

Inače sječam se da je oka rekla da to njena popije u 2 deci vode, moj kad vidi takvu času odma se stepe i ne želi ništa, radi toga sam pitala tu tetu koja radi za njih i rekla je najmanje vode da je samo namočeno.
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 21.05.2013. at 11:18

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •