Stranica 8 od 94 PrviPrvi ... 6789101858 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 351 do 400 od 4691

Tema: Atopijski Dermatitis

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj pepa07 prvotno napisa
    Mim, moja P je stara 8 mjeseci.
    Slobodno joj daj 1/4 čajne žličice svaki dan, a ti možeš popiti jednu. Child life djeca mogu uzimati u toj dozi već od 6. mjeseca tako da joj doza omega 3-6-9 sigurno neće biti prevelika. Uostalom, nuspojava većih doza nema, predozirati je ne možeš, a kod problema s AD ionako treba veća doza omega.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj mim prvotno napisa
    Citiraj pepa07 prvotno napisa
    Mim, moja P je stara 8 mjeseci.
    Slobodno joj daj 1/4 čajne žličice svaki dan, a ti možeš popiti jednu. Child life djeca mogu uzimati u toj dozi već od 6. mjeseca tako da joj doza omega 3-6-9 sigurno neće biti prevelika. Uostalom, nuspojava većih doza nema, predozirati je ne možeš, a kod problema s AD ionako treba veća doza omega.
    Ok, hvala puno!

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Imam još jedno pitanje....Čula sam za kupanje u morskoj soli :? . Onoj kaj ima za kupiti u DM-u, ne onoj kuhinjskoj.
    Je li to ok? Neće joj to još više iziritirati kožu, je li netko probao?

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj ana.m prvotno napisa
    Imam još jedno pitanje....Čula sam za kupanje u morskoj soli :? . Onoj kaj ima za kupiti u DM-u, ne onoj kuhinjskoj.
    Nisam za morsku sol, ali jesam za kupke u soli Mrtvog mora. Takvu kozmetiku imaju u ljekarni u Jurišićevoj. Mislim da se može koristiti od 3. godine. Pitaj u ljekarni. M. se s tim tušira. Ne znam je li i taj dush prilagođen manjoj djeci, ali raspitaj se. Kozmetika ti se zove Dalton i njemačke je proizvodnje. Velika je razlika u mineralnom sastavu Mrtvog i drugih mora.

betty boop avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ne znam za to ali znam da mnoge mame kažu da se AD obično povlači ljeti nakon kupanja u moru
    ali ako dijete ima aktivne ekceme (kao moj ovo ljeto) more ih peče
    zato se nadamo da će ove godine more sve zaliječiti i da se AD više neće vratiti (optimist u horoskopu )

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

bok svima..niko mi nije odgovorio na pitanja..a, pitala sam vas koliko kod vas traju dobre faze koliko loše..koliko često ih mažete s kortik. kak vam djeca spavaju po noći? itd..stvarno bi mi puno značilo da mi netk odgovori da usporedim malo..hvala puno..pozdrav..

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

e, da..zaboravih..njemu se npr.izliječi ruka, onda pocrveni noga..izmjenjuje se..kako kod vas? da li se može npr liječiti 3 dana noga, a i onda potom 3 dana ruka s kortik..hvala na odgovorima..pitam vas jer mi svatko drugačije odgovori..želim čuti vaša mišljenja..

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

stela2 ne znam kaj bih ti rekla i mene to muči.
    Ja odradim "terapiju" kad joj izbije jaki ekcem na nekom mjestu i ne psolazi uz ništa drugo čime mažem. Onda par dana kortiča i gotovo. Evo, za usporedbu, od početka 12. mjeseca mazala sam je 3 puta po par dana s koritkosteroidima, ali neki losion u kojem ih ima možda 20-ak %. Tako mi je rečeno. A i nama ovako, povuče se na ruci, izbije na nozi.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj stela2 prvotno napisa
    bok svima..niko mi nije odgovorio na pitanja..a, pitala sam vas koliko kod vas traju dobre faze koliko loše..koliko često ih mažete s kortik. kak vam djeca spavaju po noći? itd..stvarno bi mi puno značilo da mi netk odgovori da usporedim malo..hvala puno..pozdrav..
    stela, pokušaj malo preglednije postaviti pitanja jer se u dugačkom postu nekako "izgube" pa čovjek dok sve pročita pol toga zaboravi kao npr. ja (ne zlonamjerno)

kod nas "dobre faze" traju jako kratko i najčešće kad se povuče pod terapijom kortik. za par dana se već negdje pojavi i onda pokušavam hidratizirati kožu medicinskom kozmetikom za AD da koža ostane što dulje meka i vlažna da ne puca jer to ih svrbi i peče, a kad baš izbiju ekcemi i više niš ne pomaže opet kortići i tako u krug
    ako bude nervozna i ak se čoha dam joj FENISTIL kapi prije spavanja protiv svrbeža

cure jer vama bebači reagiraju na toplinu i trenje?
    Iskra traži da se puno nosi jer ju to najbolje smiruje a od toga joj sve više izbija crvenilo i onda bi se još više nosila da se smiri od tog crvenila i tako u krug...ne znam što da radim, ak ju ne nosim jako se plače...

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Kod nas je situacija ovakva, noge su fenomenalne, mekane, savršene, rukice su pinkicu hrapave, ali zato je trbuh već neko dulje vrijeme užasan s tim da se crvenilo čini mi preko noći smanji jer ujutro kad je presvlačim ne bude toliko crveno dok se opet preko dana pogorša.
    Moram napomenuti da je sigurno već tjedan dana ničim ne mažem već samo ova kritična područja poprskam samo s termalnom vodom.
    Također smo bili kod homeopata i moram reći da sam oduševljena, atopijski dermatitis je jedan unutrašnji problem kojeg treba rješiti, da sam barem bila pametnija i odmah potražila stručan savjet, a ne uzaldno pokušavala rješiti problem raznoraznim kremicama i uz to naravno potrošila brdo novaca.
    To je moje mišljenje, sad je samo pitanje da li vjerujete alternativnim metodama.

betty boop avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

koliko kod vas traju dobre faze koliko loše..
    nema pravila, ovisno o njegovom psihičkom stanju taj dan (da li je njurgast, nezadovoljan, sretan, živahan...), o vremenu, o eventualnim bolestima, o mojoj prehrani....stavrno ti na ovo pitanje ne mogu suvislo odgovoriti

koliko često ih mažete s kortik...
    samo onda kada su ekcemi tako jaki da vidim da će mu se koža raspuknuti ako ne namažem...oni ekcemi iza koljena, njih mažem cca jedanput tjedno samo jedan dan ujutro i navečer i onda je ok

kak vam djeca spavaju po noći?...
    užas živi....zaspe oko 8, do 10 se probudi prosječno 2-4 puta i onda ga uzmem sebi u krevet; jednom sam brojala buđenja, bilo ih je 11 :shock:

nadam se da sam pomogla

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

hvala vam na odgovorima..je, puno ste pomogle..tako je i kod nas..adrian ti je rođen kao i ja, 9.3. ribice su i inače jako emotivne.kod nas je isto takvo spavanje..nekad se zna i po 10x probuditi..a, nekad i mirno spava..ali, s prvim buđenjem, mora k meni u krevet..a, kakvo im je lice i rukice?mom igoru su rukice najgore..najveće žarište.znači mažete s kortićima tek dok je stvarno ono već jako upaljeno..a, kad je samo crveno,a još npr. ne svrbi onda ne..znači da su vam djeca i crvena, ali glavno da su namazana..ma, ja ga ne mogu niti gledati tak crvenoga..ne znam, odmah sam u bedu..koristim i parfenac kremu nekad ili jomax..puno puta pomogne..to su njemačke protupalne kreme..u zadnje vrijeme ga dosta svrbi..čak se je malo i ogrebao po ruki..pa su male ranice..ono točkice..mene najviše strah vodenih kozica..pa kako ću onda..ne smije onda ići npr.kort.,a kaj ako ond abude jako upaljeno..a, stariji sin mi ide u vrtić i sad haraju vodene kozice..jako me strah.. znate kojeg atopičara da je prebolio vodene kozice?uglavnom, počela sam dosta razmišljati o homeopatiji, i ako se stanje ne popravi u proljeće, krenut ću sa tim..jer već sam luda od toga svega..pozdrav svima..

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

joj, oprostite na tak velikom fondu gdje su pitanja..nisam znala da budu ispala taj jako velika, a htjela sam pitanja naznačiti..

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

da, odgovorim švedici..da, smeta mu toplina, trenje..svašta..toplina jako..najbolje mu paše koži hladni vlažni zrak..poslije kiše..idealno vrijeme za njega da bude vani..svako crvenilo na licu se lijepo povuče, i vani kao da nije suho..u svaku poru se upije ta vlagai super je onda..a, onda dođem unutra i začas sve po starome..tak da i gdje spava nije ono jako toplo, tek toliko je da nije zima..jer da je toplo, odmah bi pocrvenio..

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Da vam samo javim, doktor nas hitno poslao hematologu i dermatologu.
    Išli smo u Klaićevu. Veliko hvala dr.Jakovljević i dr.Pustišek jako ljubazne i nježne su bile prema Emanueli, i tetama koje su joj vadile krv iz prsića- nije plakala.

Crvrnilo na obrazima joj se malo smanjilo nakon mazanja ali nije još prošlo, problem je nastao kada se sve prebacilo na uši i par točkica krvarenja u koži na tijelu.
    Pedijatar je rekao ako dobije temp. ili taj "osip" po trbuhu-odmah na hitnu.

Nalaz krvi za njezinu dob dobar, opće stanje savršeno, žele je pratiti i dalje, kontrola za 7 dana - bez terapija.
    Dermatologica kaže:
    Po koži petehije. Na koži obraza rezidualne točkaste eritematozne makule. ...u obitelji otac atopičar.... Koža čista bez ekcema....

Ako tko ima sličan slučaj molila bih da komentira-HVALA.

Kod hematologa su bila jako mala dijeca s leukemijom, tumorima, na kemoterapiji...itd. uvijeti rada katastrofalni, vska čast malim hrabrim bolesnicima, a bome i osoblju-STVARNO JE ŽALOSNO DA TAKO BOLESNA DIJECA U DJEČIJOJ BOLNICI NEMAJU NIKAKVE ILI JADNE NE LJUDSKE UVIJETE ZA LIJEČENJE, JAKO ME JE TO POGODILO KADA SAM TO VIDILA NA SVOJE OČI-STVARNO BI MINISTARSTVO ZDRAVSTVA TREBALO PODUZETI NEŠTO DA BAR SAGRADIMO POŠTENU BOLNICU ZA DJECU!!!

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Stela 2

Oprosti nisam jako pomno čitala tvoje postove pa nisam shvatila koliko ti je staro dijete.
    Moj sin je sa 2 god završio na šalati i tek kad sam se apsolutno svih njihovih uputstva držala ali fanatično tek onda je počelo neko poboljšanje i to mogu reći da smo svi bili ludi, a u međuvremenu je bilo malo dobro pa onda koma i tako u nedogled.
    Na Šalati su mi također dali super uputstva pisana s odgovorima na najčešća pitanja i uputstvima kako se ponašati, neki odgovori su me totalno ubili, npr:
    Kakvi su izgledi lječenja?
    U većine oboljelih bolest traje godinama, no s vremenom simptomi postaju sve blaži i obično nestaju do puberteta. Međutim, manji broj bolesnika ima tegobe i u odrasloj dobi. - koooma.....

Ukoliko te zanimaju ta uputstva javi ak imaš kakav faks ili nešto da ne moram 100 godina tipkati (ak ne budem to večeras kad svoj čopor spremim na počinak), također sam dobila od njih a to možeš tražiti i u apoteci od Ducray-a raklamnu knjižicu za Exomega preparate ona ima jako dobar pregled i uputstva.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

imam i ja ta uputstva i sve to..jer mi hodamo na šalatu na kontrole..dijete mi je sad staro 14 mj..nego oni preferiraju kortik..po njihovom bi ga trebala svaki dna mazati skoro..znači, svaki put kad se pojavi crvenilo..a, ne znam koliko je to dobro..znači, vi ste se držali njihovih uputstva? a, kaj su vam točno rekli i koliko si ti često mazala kortik?djetetu ti je prošlo ili još ima? hvala na odgovorima..stvarno sam nekako jadna, već tri noći ne spavam normalno, ali ne radi njega, nego od tih briga kakvo će mi dijete biti i dali će ikada proći..

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Ja sam samo početkom krize mazala sa kortićima, najviše 5 dana, i to samo na te otoke i ranice, ostatak tijela sam stalno mazala Adermom, makla sam skroz bilo što što bi u sebi mogla imati bilo kakve kikirikije, lješnjake, orahe..., ribu, citruse, sva sreća pa on nije problematičan sa hranom i volio je povrće i lagano meso puretina...
    Što se tiče kože, na grozna mjesta kortići, ostalo aderma, kupanje u aderminom ulju svaki drugi dan (namakanje), jako je bitno da se djetetu ne briše koža ručnikom nego da ga se maltene pusti da mu se osuši koža, on je imao i u kosi pa smo nakon puno traženja i isprobavanja shvatili da mu jedino možemo oprati kosu Mustelom.
    Što se tiče okoline i robe, spavao je u gotovo ledenoj sobi po zimi, a po ljeti lagano klimatizirano, sve smo činili da se ne znoji jer se po prirodi puno znoji a AD sa znojem je koma. Iz sobe pa i iz kuće smo izbacili tepihe, zavjese i sve plišane igračke, ostala mu je smao omiljena s kojom je spavao koju smo kupili u duplikatu, i dok je jedna bila u frizeru na smrzavanju drugu je imao i obrnuto.
    Na takvom režimu smo bili oko 2 godine i polako nakon 1,5 god smo počeli popuštati i stanje se osjetno popravilo, sad nema tako puno nego se ponekad javi, i to po zimi. Nakon jako dugo vremena mu je sad loše jer je za Božić dobio vodene kozice, a pošto sve te kremice i hipermangan isušuju kožu, sa malo opet imamo strožiji režim oko kupanja, a problematična mjesta koja nisu buknula kako su znala prije mažemo sa Bepantenom plus (mast) i to pomaže.
    Sad ima 4,5 god a negdje oko 4 godine smo išli na testiranje za alergije, i ispalo je da nije alergičan na prašinu, što mi je čudno jer kad se vuče po podu gdje je prašina odmah pocrveni.

E da i još nešto, u svoje 4,5 god nikad nije izašao van ili išao spavati a da mu nismo namazali lice,i opet je stalno crven.

Što se tiče kortikosterioida, kužim da ih ljudi ne vole, pa ako ti pristup s njima ne uljeva povjerenje, probaj ići homeopatu.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

tnx na odgovorima..tak me strah tih vodenih kozica..jer mu je sad dosta loše. nek još sad i to dobi..ja ne znam kaj bude..ovaj vikend cijele noge su mu bile crvene i hrapave..u biti, dobi neke crvene točkice koje se skupe, i izgleda ko još jedan dodatni sloj crvene kože, hrapavi..strašno..morala sam ga namazati s kortik..jer se već počel čohati, raskrvaril bi si, e onda bi bilo vraga..tak to i kod vas izgleda?sad ovaj tjedan idemo u zg na kontrolu, pa bum vidla kaj budu oni rekla..a, razmišljam i o homeopatiji..je, i moj ima malo po vlasištu..više je to neka suha koža..koja se peruta..nisam još probala taj šampon od mustele..morala bi, jer mu drugi niti jedan na odgovara..a, on ima i malo kose..skoro pa da je i ćelav..a, ne znam baš sam jadna..teško mi ga je tak gledati..kak to misliš, da je uvijek namazani po licu, ali je crven..uvijek je crveni po licu? je imal ad i po kapcima? moj npr..sa 8,9 mj nije uopće imao tak strašan ad..ali, prek noći se sve to rasplamsalo i sproširilo..mic po mic..i zna buknuti po takvim mjestima da je to strašno..čak i po dlanovima.. :? pozdrav svima..

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Pozdrav svima,
    evo i nas u "AD klubu"... pokušala sam pročitati sve na forumu o ovoj temi kako bi izbjegla ponavljanja, ali ima toga
    Mi smo prije mjesec dana dobili sitne prištiće po nadlanicama; kad se osip naglo proširio otišli smo pedijatrici i dobila je Fenistil kapi i kremicu (kortikosteroid). To je jako sporo prolazilo, oko tjedan dana, a nakon samo par dana bez korištenja pojavio se novi, drugačiji osip, crvenilo po cijelom tijelu, najviše na rukicama i licu. Pedijatrica kaže da je to isto, da probamo pustiti "da se sama izbori" sa reakcijom i probamo ustanoviti uzrok.
    E sad, kakva su vaša iskustva, s idejom - pustiti da samo prođe? Ovo samo od sebe ne prolazi, mažemo se s exomegom i dosta smiri, ali ne riješi problem. Ne svrbi ju, ali me brine što ima suhu kožu i crvenilo oko okica.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ja ti samo mogu reći iz mog iskustva da je nama zapravo mazanje ili ne mazanje bilo potpuno isto.
    Isto tako prije mjesec dana moja malena je dobila osip po stomaku i kad smo otišli u pedice dobili smo fenistil kapi međutim ja sam joj ih dala samo 3,4 puta i onda više nisam niti sam je s ičim mazala i osip se povukao, ali su isto tako se pojavile crvene suhe fleke karakteristične za AD po stomaku nekad ih znam namazat sa Trixerom koju trenutno imam, dok recimo noge i ruke ne mažem sigurno već mjesec dana i savršeno su glatke samo što se bijeli lišajevi nisu još povukli.
    Danas smo upravo dobili svoj homeopatski pripravak, trebamo ga popiti samo danas pa ćemo vidjeti razvoj situacije.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Opet ima pitanje
    Da li je netko probao noćurak? Kaj je to uopće? Ja danas kupila uljnu kupku od noćurka i balzam za tijelo, rekla teta u ljekarni da je super. Ima li netko iskustva?
    Meni se čini ok teksturom, još da isprobamo.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Ana ja kupujem ulje od noćurka (mislim da je Aromatica) i pomešam ga sa belobazom (emoliens) u razmeri 1:3. Time se mažemo svako veče.

Mi smo posle treće posete homeopati izgleda dobili pravi lek (do sada je pregledao mene i MMa, a sad Nađu) jer od kako joj dajem ide na bolje. Već 5 dana uzima tu remediju, a već 3 je ne mažem uopšte, ima crvenila ali ne mnogo, i prvi put se manje češe. Malo nas koči nicanje jednog zubića koji je strašno muči, sinoć je imala i malo povišenu temperaturu, uz to nam je pedica prekjuče uvalila treću dozu vakcine protiv hepatitisa pa mislim da nam je sve to malo usporilo oporavak.
    Ali čini mi se da ide na bolje i optimistična sam.

Pepa07 i meni se ponekad čini da nema svrhe od mazanja, i da ono samo služi meni da imam utisak da nešto preduzimam. Ali ponekad joj je stvarno jako suva koža i onda je malo namažem samo emoliensom i bude bolje.

Neko je pitao za topao vazduh. Nađi nikako ne prija centralno grejanje i uopšte ova temperatura koja nam je u stanovima (oko 23 C) pa je nama prozor stalno otvoren, uveče pre spavanja dobro izluftamo i ohladimo. Prijaju joj šetnje kad je hladno, a u kući je često samo u bodiću i čarapicama, ne voli kad joj oblačim donji deo trenerke i buni se. Prestala sam da joj oblačim hulahopke i od tada su nogice mnogo bolje, a pazim da sve bude pamučno što joj dolazi u dodir sa kožom.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj vissnja prvotno napisa
    Ana ja kupujem ulje od noćurka (mislim da je Aromatica) i pomešam ga sa belobazom (emoliens) u razmeri 1:3. Time se mažemo svako veče.
    Htedoh reći mazali smo se do skoro, sad po preporuci homeopate ne mažemo ništa, ili samo malo belobazu.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

pozdrav..i ja razmišljam o homeopatiji, ali negdje sam pročitala da za tak malu djecu baš i nije preporučljiva..jer se djeci imunitet tek razvija, i s tim raznim pripravcima, se to može poremetiti..da , ako se ide na to najbolje je od 3 god. kad se imunitet razvije..da se onda kao ide popravljat ono kaj ne valja u organizmu..zato se nekad i ad do 3 god i povuće..ali, svejedno razmišljam i ja o homeopatiji jer ne vidim drugog izlaza.. pozdrav..

p.s.bili smo na kontroli na šalati sad jedan dan,,,bila je jedna curica stara 7 mj koja isto ima ad, pol lica joj je bila živa rana..strašno..

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Evo, samo da vam javim da je nama ova krema i ulje za kupanje super, super. U tri dana mazanja i dva kupanja njoj je koža već puno puno bolje. Unače ova krema i to ulje za kupanje su od dr.Theissa. Valjda se tak piše .

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Evo nešto o nočurku
    http://www.ozdravljenje.net/html/noeurak.html
    Piše dole da između ostalog pomaže kod neurodermitisa (Atopijskog dermatitisa).

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Evo, a mi imamo ovo:
    http://www.tegobe.com/samolijecenje/...am_i_ulje.html
    Ne ovo u plavoj tubici. Samo balzam i ulje za tuširanje.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

jel čuo netko za dr. Čučevića, privatni pulmolog? Navodno je jako dobar za ovakve probleme.

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

ana m iskreno se raduiem :D :D , mama neka od krema na trzistu s nocurkom nije pomogla , ali super da je Ivi bolje, e da koliko se ja sjecam s ovog topica pomaze ako i ti pijes ulje od nocurka.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Opet ima pitanje
    Da li je netko probao noćurak? Kaj je to uopće? Ja danas kupila uljnu kupku od noćurka i balzam za tijelo, rekla teta u ljekarni da je super. Ima li netko iskustva?
    Meni se čini ok teksturom, još da isprobamo.
    ana, u kojoj ljekarni si to kupila, kolko para?

mi trenutno isprobavamo Excipial losion, bumo vidli jel kaj pomaže...

i čekamo da prođe malo od cijepljenja pa ćemo i mi homepatu jer smo od Božića konstantno na kortićima i svaki puta kad prestanemo bukne još jače, još više...

stela mi smo bili neki dan na Šalati i nadam se da nisi mislila na našu curicu... ....imala je sve upaljeno, crveno oko ustašca posušeno i ispucano, ko rascjepi...od sline (valjda će zubić izać)

Tinchi kako znaš da ju ne svrbi? Ona je još jako mala i nema dovoljno razvijenu motoriku da bi se znala posvrbiti. Naša Iskra se počela svrbiti tek sa 5 mj., a sigurno ju je i prije svrbjelo ali to nije znala pokazati. Jel nemirna i plačljiva? Kako spava?
    A ovo sa puštanjem da se samo izbori, prvi put čujem, i teško da ćete saznati na što reagira. Alergo testovi su nepouzdani u njenoj dobi, a djeca koja boluju od AD mogu regirati na tisuću stvari i na kombinacije tih stvari, a još se puno o AD i ne zna.
    Ja bi ju na tvom mjestu ipak mazala,makar neutralnom kremom, važno je konstantno hidratizirati kožu da se manje oštećuje i upaljuje.

mama Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

nismo se javljali do sada, evo i nas u AD klubu.. Sin je imao AD samo po licu, više se ni ne sjećam čime smo mazali, srednja kćer se upravo sa svoje nepune 4 godine izvlači iz toga, a najmanja ima 2 mjesta na licu koja je smetaju - tamo gdje joj je obrazna kost najizbočenija i to mjesto se riba kada sisa. Nosimo po noći rukavice da se ne grebe, za sada mažem sa bephanten masti...
    Dulje iskustvo imam sa starijom, njoj se crvenilo i suhoća pojavljivalo na pregibima i to više ljeti (što mi se čini po vašim iskustvima neobično - svi čekaju ljeto, ja ne!) kada se znojila, možda više kontakta kože sa drugim materijalima osim odjeće - autosjedalica, ne znam. Uglavnom kod nas je palio recept - promijeniti deterdžent - DM taj za osjetljivu kožu je bio OK, ispirati, i koristili smo kozmetiku URIAGE, nakon par dana mazanja bi prošlo. Savjet za promjenu deterdženta nisam dobila od pedice, već od prijeteljice...
    Ako se kod najmanje ovo ne smanji nakon nekog vremena, morat ću isto nešto drastičnije napraviti...

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Švedica ja sam to kupila u ljekarni u Šestinama, ali vjerujem da im i u drugima ljekarnama. A oboje je oko 100kn. Krema 55. ulje 43. Tak nekak.

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Tinchi kako znaš da ju ne svrbi? Ona je još jako mala i nema dovoljno razvijenu motoriku da bi se znala posvrbiti. Naša Iskra se počela svrbiti tek sa 5 mj., a sigurno ju je i prije svrbjelo ali to nije znala pokazati. Jel nemirna i plačljiva? Kako spava?

Hani je skoro godinu dana tako da mislim da bi se češala da ju svrbi. Mislim da ju ne svrbi jer nema nikakvih promjena u ponašanju, nije nervozna, ni plačljiva, normalno spava...

A ovo sa puštanjem da se samo izbori, prvi put čujem, i teško da ćete saznati na što reagira. Alergo testovi su nepouzdani u njenoj dobi, a djeca koja boluju od AD mogu regirati na tisuću stvari i na kombinacije tih stvari, a još se puno o AD i ne zna.

Ma meni to i ima smisla, ali isključivo zato jer je njena reakcija, prema svemu što čitam na forumu, srećom, dosta blaga i ne ometa je u igri, spavanju i sl. i baš zbog toga je možda dobro pustiti tijelo da se samo izbori. Ne, znam to su moja razmišljanja, zato me i zanimaju iskustva drugih pa zato hvala na tvom javljanju.

U međuvremenu smo otkrili da ju smeta bilo kakva sintetika, pa makar i u tragovima i gotovo sam sigurna da nije nikakva hrana u pitanju... Za sada nam super odgovara obični Melem, vidjet ćemo kako će to ići...

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

pozdrav..

švedica, nije to bila tvoja curica sigurno.. s njima smo se i razgovarali i tako..ovoj curici je pol lica prema uhu bila raspucana koža do krvi..ali, sve se to da zaliječiti..

nego, niti moj se nije svrbal do prije 3 mj..tek se počel s 11 mj i to prvo po vlasištu..a, sad se nekad svrba ko lud..najbolje bi bilo kad bi se organizam mogao izboriti protiv toga..ali, neide to tako lako..kod blažih ekcema koji se ne šire i svrbe, samo neutralna njega..tu bi se organizam i mogao izboriti.jer meni je derm.rekla da to samo prolazi sigurno za kojih 2-3 tjedna da je to provjereno i bez mazanja kortića i itd..ali, dijete ako ga svrbi i ako se to širi i ako bi mu čak koža mogla pući do krvi se jako muči..i nema smisla tak mučiti dijete..namazati tu i tamo s blagim kortićem i nije neka šteta..samo ne pretjerivati i voditi dnevnik po mogućnosti..ja ga vodim..ali, taj ad je još uvijek nepoznanica..jer kod svakoga je drukačije, drugačije izaziva i drugačiji preparati mu pašu..

sad sam ga počela kupati svaki dan u kupci jer vidim da mu je koža onda bolje, nije mu tak suha, ali odmah dok je još vlažno namazati s kremom..sad sam opet na musteli..nekak je to za sad najbolja krema..probala sam i ovu novu lipikar..ali, njemu ne paše..uglavnom, jako velika je briga s njim..i teško odgojivo dijete je..čim mu kažem NE i već ga sve svrbi..i jaaako pazim na ishranu..negdje sma isto pročitala da je jedna žena izliječila curici ad samo zbog prehrane..znači eliminacijska dijeta..nema glutena, mlijeka,jaja i koštunjavog voća..bez obzira ako dijete i nije alergično na to, jer u akutnim fazama te namirnice pogoršavaju koži..a, u mirnim fazama se smiju konzumirati ukoliko ne postoji alergija na te namirnice..i tako..raspisala se ja..ali, svaki dan nešto novo saznam o toj bolesti..proučavam svaki dan..i jedva čekam ljeto i more..mislim da će mu to pomoći..jedino ne znam kak bude s znojenjem i kožom..čujemo se..pozdrav..oprostite na tak dugom postu..

betty boop avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

..i teško odgojivo dijete je..čim mu kažem NE i već ga sve svrbi....
    isto ovako je i kod nas, mislim da je AD jako povezan s psihom te djece, to su izgleda hipersenzibilna djeca, što mi je potvrdila i naša pedijatrica ali kako kaže ona sve će nam se to isplatiti nakon 20 godina kad vidimo kako će od te djece izaći posebni ljudi

...i jedva čekam ljeto i more..mislim da će mu to pomoći..jedino ne znam kak bude s znojenjem i kožom..čujemo se..pozdrav..oprostite na tak dugom postu..
    ja duboko vjerujem da ćemo ovo ljeto dobiti bitku s ADom, jedna moja prijateljica je isto tako bila cijelo ljeto s malim u moru i na suncu i Ad se počeo povlačiti :D

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj melrose prvotno napisa
    jel čuo netko za dr. Čučevića, privatni pulmolog? Navodno je jako dobar za ovakve probleme.
    Mi smo bili prošle godine u 5 mjesecu kod njega sa sinom (4god). Oduševljeni i tretmanom i pomoći.
    Dakle nakon što smo sredili (stavili pod kontrolu) AD počeo nam se stalno daviti u kašlju, normalno svi su to pripisivali alergiji pa ga je pedica stalno šolapa Rinolanom i Claritinom, mi smo u međuvremenu doma imali sterilnu atmosferu, klima sa plazmom za alergičare, sve tepihe, zavjese, lutke plišane van... Gdje god smo pitali za alergo test ili bi nam rekli da je premali ili da nema mjesta do 9. mjeseca, a dijete se davi.
    Sva sreća da smo čuli za dr Čučevića koji nam je u roku od jednog sata djete istestirao na 10 najčešćih alergena, napravio ultrazvuk sinusa, citološke briseve, zaključio da dijete nije na ništa alergično osim vrlo malo na mačju dlaku, da ima bronhitis, dao nam ljek, i posudio svoj inhalator na 10 dana i to sve za 750 kn.
    Od onda i mi imamo doma inhalator, preporođeni smo. Skidam kapu Srebrnjaku, ali tamo je pre velika gužva i zavisi kojem doktoru se dođe.

Dakle od nas samo pohvale.

kobila_suzy avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Evo nešto o nočurku
    http://www.ozdravljenje.net/html/noeurak.html
    Piše dole da između ostalog pomaže kod neurodermitisa (Atopijskog dermatitisa).
    Nocurak je u vise od 10 klinickih studija potvrdjen kao pomoc kod neurodermitisa, s tim da se misli na oralno uzimanje (naravno da ce i mazanje izvana pomoci). Doduse, ne preporuca se da ga na taj nacin (oralno) uzimaju djeca do godinu dana, a nakon toga je doza 1-4 g 3x dnevno. Dojilja moze piti 4-6 g 3x dnevno, ako dojence ima neurodermitis.

Dojilje jos mogu uzimati caj od korijena cicka.

Mazanje izvana moze pomoci OVA receptura.

Najpovoljnije ulje nocurka (hladno presano, nerafinirano) drzi kemig u bauerovoj 5 (ja ga jos nemam sluzbeno u web shopu ali moze se naruciti, 100 ml 36 kn).

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Not All Steroids Are Bad For You...
    Learn The Truth about Corticosteroids

Many people become worried when they hear that a product contains hydrocortisone. It is important to understand that while hydrocortisone is a very mild steroid, it is the same amount that is naturally produced within your own body. In cases of Eczema and Dermatitis, it is the lack of corticosteroids, like hydrocortisone, that prevents the body's ability to reduce the inflammation on its own.

Hydrocortisone should not be confused with the anabolic steroids that are commonly misused by athletes. Once hydrocortisone is absorbed into the skin, it decreases local inflammation, swelling, burning and itching.

Rated by the FDA, 1% Hydrocortisone is one of the weakest topical steroids that can be applied. Weak cortisone creams have been used safely for decades and can be continually used very safely for years. That is why you can purchase 1% hydrocortisone without a prescription.

View Medical Studies on
    Corticosteroids for the treatment of Eczema

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

molila bih ako bi mi netko mogao prevesti to što je barbie napisala za korik. neš sam si prevela, ali to je tak..ono najvažnije nisam..bila bi mu jako zahvalna.. :D jer me to baš zanima..

p.s. učila sam njemački, a ne engleski nažalost..

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

kako se dijagnosticira AD?

mislim da ga Nera ima

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

kak se dg AD? a ne triba ti prevelika stručnost (ja bi rekla). kad sam na njemu vidila crvene flekice koje su se u vodi još nekak razbuktale...znala sam da je to AD. a ima je tek dva miseca . ljetos niš nije ima. a sad unazad misec i po, na dva mista se pojavila krv. proširilo se na trbuh, užasno je hrapav, grozan osjet pod rukom-prstima...
    tek smo neki dan išli dermatologu koja je ispitivala o dohrani, kad je koja namirnica uvedena, obiteljskom nasljeđu (ima neš, uf), dojenje....
    i, naravno dala, kortikosteroide kao prvu pomoć, obzirom da postoji mogućnost infekcija...
    čini mi se:
    geokorton za ruke, noge
    alfoderm za trup
    fenistil kapi oralno (to mu još nisam dala, čini mi se malo pretjerano :/ )
    ugl, rekla je da ga smijemo mazat 2x dnavno 6-8dana
    danas je treći dan, i ko malo se nazire poboljšanje. ja se pak spremam u kupnju alternative, pa vas molim, osim komentara na ovaj post, nadopišite mi što se još može neutralno koristiti
    koliko sam skužila postoji:
    aderma
    bioderma
    eucerin
    noćurak koji preparati?

evo, komentirajte post i nastavite niz, MOLIM

eh da, tribamo na prick test u Klaićevu

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Zmaj mi smo probali i avene i mustelu još, ali najboljim se pokazala obična belobaza sa malo ulja od noćurka (to ja sama smutim)
    Inače kod ADa je najvažnije naći uzrok i njega "lečiti" a onda će i posledice (tj. osip, crvenilo) proći. Najbolje ti je iz tvoje i njegove prehrane izbaciti alergene (koštunjavi plodovi, riba, konzervansi, citrusi, soja, jaja, kravlje mleko i proizvodi od njega... ne setim se sad svega) i druge stvarčice (prašak za veš ispirati dva puta, čist pamuk do kože, vuna dosta nadražuje, ako ste npr. platneni pa imate one vunene, ne mogu da se setim kako se zovu). To ti je onako za prvu pomoć, za ta pikanja ne znam, nama je dr rekla da se do dve godine ne rade alergene probe jer se, navodno, kod male dece to menja iz meseca u mesec, sa sazrevanjem imunog sistema.
    Nađi najviše na AD utiče vazduh i toplota, kada nam je ceo dan otvoren prozor i kad smo puno napolju, kad je jaaaaako lagano oblačim tada se ne češe i crvenilo se smanji. Takođe je do sada najgoru reakciju imala na kesten (koji sam ja pojela).
    Nadam se da ćete što pre to da rešite.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

zmaj, koliko ti je djetešce staro?
    kaj sve jede? to je vrlo važno..
    da, neutralna njega..ima toga..mustela, avene, a-derma..probaj, pa vidi što bebaču najbolje odgovara..
    nekak mi se čine to dosta jaki kortik.za početak. geokorton.kak to da vam derm.nije dala nešto razblaženo..i daj mu samo fenistil kapi..to su antihistamini..pomaže jako kod svrbeža, a u slučaju kakve alergijske reakcije..nisu tak štetni..mi uzimamo već 2 mjeseca bez prestanka odkad mu se pogoršalo..važno je uzmati kontinuirano, onda djeluju..i ja vidim da malo djeluju..jučer je imal ko neku rekaciju na licu..i poslije tih kapi mu se samo povuklo..neki atopičari su cijelu godinu na tim antihistaminima..znam, jako je teško s tim našim malim atopičarima, ali zima je pri kraju i bit će sad bolje kad budu više vani..to je jako važno..barem mojem mišu pomaže vanjski zrak..e, da..ako im je koža jako suha , mojemu je na šakici jako suha, kroz noć mu namažite ruku stavite vlažnu gazu i na to plastičnu vrećicu i rukavicu, do jutra bude tak lijepa mekana koža..totalno se oporavi..napije se malo vlage, a to njima fali..ja to sad radim..i nikad nije imao tak lijepe ruke ko sad..ali, to ionako ne bude dugo trajalo..do prve upale..nadam se da sam malo pomogla..pozdrav..

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Nešto friško: http://www.sciencedaily.com/releases...0123175324.htm

Opisuje vezu ekcema i loše intestinalne flore, kao i povezanost mamine zdrave flore s djetetovim. O tome sam nešto već pisao u članku o jogurtu, a ovdje je povučena veza s ekcemima. Poučno.

(spominje i dobrobiti kiselog kupusa koje ne potpisujem )

betty boop avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

svakako bi trebalo probati dati prolife suspenzije (1 kura je za 7 dana), naša pedica kaže kako je to mnogoj djeci pomoglo, mi nažalost nismo vidjeli nekih pomaka :/

zmaj dok ne nađete pravu emolijentnu kremu može proći vremena a bome će ti isprazniti i džep zato ti preporučam da u ljekarnama pitaš testere....sretno

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

hvala cure
    ja si nekak kontam da je ovo pogoršanje prouzročeno upravo centralnim. baš se tak nekak poklopilo
    i mislim da ga neš smeta od hrane. nedavno je ima crijevnu virozu i gotovo niš nije jeo. u roku 5dana bio je čist ko suza. nakon što je opet počeo normalno jest, sav se osuo, najgore do sad :/
    nisam sigurna, al milim a mu smetaju rafiniran žitarice (kojemi jedemo, a on se uvali i oće žlicu dvi od nas. k tom je tu i kravlje mlijeko), možda čokolada preko mlijeka. za citruse i jaja ne vjerujem.
    inače, jede dost žitarica (pir, proso, pšenica, zob, ječam, kukuruz, davno i raž), kravlje mlijeko ne (osim ak užica žlicu dvi kroz moje žitarice), jaja rijetko i to tvrdo kuhana, ribu je konzumirao ljetos bez problema, voće (banane, jabuke, kruške, suhe marelice najčešće...rijetko ostalo), meso (kuhana teletina, piletina), povrće (kuhano kelj, kupus, krumpir, mrkva, celer, cikla, brokula, cvjetača...). pije vodu. doji. ne jede slatkiše (rijetko užica keks od nas, tj kad i jedemo a trudimo se skrivat ), ne jede keksolina i te fore, ne jede hrenovke, paštete mislim niš od konzervansa, smokije i sl...

znam da alerg test u toj dobi može bit nepouzdan...a opet, volila bi znat koja hrana ga smeta, jer sam gotovo sigurna da je hrana. doduše zna nekad i kihat. al full normalno diše.

do sad smo ga mazali niveom s omega 6

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj Davor prvotno napisa

Opisuje vezu ekcema i loše intestinalne flore, kao i povezanost mamine zdrave flore s djetetovim. O tome sam nešto već pisao u članku o jogurtu, a ovdje je povučena veza s ekcemima. Poučno.

moj je rođenna carski

e i zna je konzumirat jogurt

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

još, danju ne nosi pelene, noću da, al ne od vune. mislim a ga ne smeta. obično njegove stvari i ispirem 2put, i obično bez omekšivača. koristim obični faks. al, preporučate li što god drugo?

Suzizana avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj Davor prvotno napisa

nisam čitala članak, jel ne stignem.
    moj F je imao AD i čuli smo od jednog doktora iz Njemačke, odnosno on je radio istraživanje, da djetetova crijeva kod AD propuštaju (laički rečeno) lože stvari u organizam i zato dolazi do AD. on je ispitao kapsule Perenterol na djeci i svima je AD bio od tih kapsula bolje. mislim da su one obnavljale crijevnu floru ili tak nekak, više se ne sjećam. tak smo i mi na svoju ruku nabavili te kapsule i trošili u da navrata i F se AD povukao. :D
    e sad ne znam jel to slučajno ili zbog tableta ali u svakom slučaju super :D

Stranica 8 od 94 PrviPrvi ... 6789101858 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •