Stranica 80 od 94 PrviPrvi ... 3070787980818290 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 3,951 do 4,000 od 4691

Tema: Atopijski Dermatitis

XENA avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Molim iskusne mame za odgovor. Nađena nam je alergija na bijelo brašno, dali to znaći da moramo izbjegavati pšenicu u širokom luku ili možemo konzumirati crno i integralno pšenićno brašno?
    Sva sam

jelena.O hvala na pomoći i svim info, imaš još jednu pp

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ani, a jel si pitala kod alergologa za testiranja,

ani4 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Kazu da prvo trebamo obaviti pregled kod dermatologa, pa ako on odluci da nam treba testiranje onda idemo.

trampolina avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Dakle izgleda da me ni ova tema neće zaobići.

Trebam pomoć vas iskusnih, prvi put se susrećem s AD.

T. je prekjučer osvanula s flekavim nogama, pedijatrica kaže ili alergija na hranu ili na odjeću. Dala je terapiju i uputnicu za dermatologa.

Otkad mažem kremom (neki kortić, zaboravila sam ime) puno je bolje. Preporučila je i dijetu-bez suhomesnatog, orašastih plodova, slatkiša i aditiva u hrani.
    Za sad se toga i pridržavamo, čak i u vrtiću.

Kad sam malo odvrtila film sjetila sam se da je oduvijek imala blago ljuskavu kožu, računala sam da je samo suha i mazala sam je. Dohranu sam uvodila polako, nije reagirala na ništa. Osim što joj je kao maloj smetalo kad bih ja pojela kupus, breskve, jagode... Kasnije je sve to jela normalno.

Ono što me zanima je kako znati na što reagira? Jer malo mi je zbunjujuće da se to dogodilo odnednom, bez nekih novih momenata u životu.

I da, ne bih joj micala mlijeko i gluten (još), a ni suhe mahunarke koje obožava. Meso ne jede baš.

Griješim li gdje u planovima?
    Je li dovoljno izbaciti ovih par skupina namirnica ili bi je morala staviti na rigoroznu dijetu?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

sad ak nije prije imala baš nekih problema, onda za sad izbaci to kaj je rekla a kod testiranja napravite testove i na km, jaja, gluten, pa onda po potrebi mičite kaj treba.

kod mazanja pazi na ono kaj ti je rekla i maži najviše 2x do 5 dana, prek dana maži s nekom neutralnom, ( nama je dobro i nevenovo ulje od Subana, pavlovičeva, bepanten)
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 30.01.2014. at 10:23

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

kod pranja, smanji količinu praška dodatno isperi, ne koristi omekšivače

trampolina avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    kod pranja, smanji količinu praška dodatno isperi, ne koristi omekšivače
    Ovo u stvari radim već dugo, a ne koristim ni kupke ni mazalice. Perem je običnom vodom i eventualno baby sapunom ako je veći iznered. Smetaju joj (ono što znam) deterdženti za rublje, omekšivači, vlažne maramice i nivea krema.

A što je s baby uljem, bi li je bilo ok natrackati njime?

I koliko dugo treba provoditi ovakvu prehranu, tjedan, dva? Ili dok se skroz ne očisti pa onda@uvoditi namirnicu po namirnicu?

Sutra je idem naručiti kod dermatologa, nadam se da ću biti pametnija poslije.

trampolina avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Sad vidim da sam bila neprecizna-mazala sam je do sada samo s kantarionovim ili maslinovim uljem, nakon što je odreagirala na niveu.

Sad mi je palo na pamet-taj dan je cijelo jutro bila u vunenim hulahopkama, je li moguće da je na njih imala takvu reakciju? Ali opet, nije ih nosila prvi put...

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

mi ne koristimo baby ulje, nego maslinovo, malo kantariona i po novome neveno na maslinovoj bazi.

prehranu treba korigirati najmanje 2-6 tjedana, ne može se to prek noći rješiti.

Inače jel to pitanje za tvoje najmanje, ak da onda je je stvarno bolje bez toga kaj je doktorica nabrojala, i ne uvoditi ponovo najmanje 6-12 mjeseci

reakcija na štrample, je jako vjerovatna, zato je obući u tanje hlače pa dokoljenke prek toga , pa još jedne hlače prek toga za van, a u vrtiću skineš samo gornji sloj ( tak i tak hajcaju ko ludi) a detetu će bit taman
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 30.01.2014. at 11:43

trampolina avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Da, za najmlađu. Nije da su joj te stvari na jelovniku, ali zalomi se i hrenovka i pašteta i smoki i kiki i svašta. Sad izbacujem sve.

Malo sam gledala po ormaru, ima ona dosta odjeće miješanog sastava. Mislim da prelazim na čisti pamuk.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

pamuk prvenstveno

ovo kaj si nabrojala da se slučajno zaleti ne bi smjelo

trampolina avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Nema zalijetanja dok ne otkrijem što je

Hvala ti na pomoći.

XENA avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Nama je nađena alergija prema BICOM testiranju na kravlje mlijeko,laktosu,jaja,jagode,bijelo brašno,grinje,mačji epitel ne paše joj ni majčino mlijeko,duda i pelene koje koristimo .
    Pitanje je da li vaši klinci imaju faze češkanja?
    Noći su nam u zadnje vrijeme vesele, probudi se u ponoć i onda počinje češkanje po tjemenu, i tako sa prekidima do jutra! Zanimljivo je da to ne radi preko dana, samo kad je umorna. Zna se počeškat po vratiću i trbuščiću gdje ima osip.

IvanaR avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Ja ne bih uvodila nikakva ograničenja u ishrani samo na osnovu BICOM testa.
    I moja se češe u snu, mada je to znatno manje od kada je na eliminacionoj dijeti. Ranijih godina se doslovno budila u krvavoj posteljini. Zima je i centralno grejanje dodatno isušuje ionako suvu kožu, pa je mažemo neutralnim kremama dva put dnevno i to bogato.

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Izgleda da je i naš dobio AD za sad ima fleke jedino po licu, zapravo više ispod lica i sad ne znam jel to baš AD ili nešto drugo ali fleke jesu crvenkaste i onako koža je suha na tim mjestima

phiphy avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Citiraj XENA prvotno napisa Vidi poruku
    Nama je nađena alergija prema BICOM testiranju na kravlje mlijeko,laktosu,jaja,jagode,bijelo brašno,grinje,mačji epitel ne paše joj ni majčino mlijeko,duda i pelene koje koristimo .
    Pitanje je da li vaši klinci imaju faze češkanja?
    Majčino mlijeko?! Pa zar se i na to može biti alergičan?!
    Naša se M. zna počešati po licu, ali više onako, amaterski, kad je umorna, ali bi zato prepone češala do iznemoglosti .

MM, takvi smo i mi uz crvenilo, prištiće i svrbež na preponama i guzi. Mi smo buknuli oko Božića kad sam pojela puno oraha i otad se oporavljamo. Lice joj je puno bolje, ali još uvijek ima ta suha mjesta koja se tokom dana znaju zacrveniti. Ja sam nam sama postavila AD dijagnozu i na redukcijskoj sam dijeti (ne jedem česte alergene). Imamo i malo AD-a na zglobu jednog palca i iza jednog koljena.
    Posljednje uređivanje od phiphy : 01.02.2014. at 20:07

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

A mene buni što nije nigdje drugdje na tijelu a dr svejedno misli da je AD a jel mažete s čim Phiphy? Vi ste već i na dohrani jel da? On se ne češka sad ne znam jel možda nema toliko motoriku razvijenu pa da se ne može počešati po licu ili ga ne svrbi?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj phiphy prvotno napisa Vidi poruku
    naravno, to ti je isto ko kad jedeš piletinu , a alergičan si na gluten i svašta s čime se pile hrani. ipak ti koji su "alergični" na majčino mlijeko su u manjini, bar se ja tak tješim, ali njima atopijski je puno gori od ostalih, pretežno i duže traje. A majka mora bit na dijeti na sve namjernice na koje je alergično i djete.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ad može bit parcijalan tj. samo na nekim djelovima, a može bit i preko cijellog tijela. E recimo mom klincu je bio prek cijelog tijela do nekih 16mjeseci, kad smo polako počeli rašćišćavati krumpir. Sad u u fazi da mu je ad na rukama, nogama i licu, a svbi ga za poludeti.

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj Mali Mimi prvotno napisa Vidi poruku
    A mene buni što nije nigdje drugdje na tijelu a dr svejedno misli da je AD a jel mažete s čim Phiphy? Vi ste već i na dohrani jel da? On se ne češka sad ne znam jel možda nema toliko motoriku razvijenu pa da se ne može počešati po licu ili ga ne svrbi?
    Mali Mimi, vjerojatno bi se počešao po licu da ga smeta (čini mi se da sam pročitala da tvoj maleni već lovi svoja stopala, dakle motorika je OK). Mi mažemo Stelatopijom, ne stalno, samo po potrebi. Imao je jaku tjemenicu i bio dosta osut po obrazima, iznad obrva, i po prsima, a imao je i krastice po ušima (za to su rekli seboroični dermatitis). Uši smo tri dana mazali Elocomom i prošlo je, tjemenicu smo jedva riješili, još uvijek to tretiramo, često se češe po glavi i po čelu, a ima nokte ko žilete.
    Sad se dosta smanjilo kako je bilo, ali čim počnem jesti nešto od potencijalnih alergena, ospe se (dva-tri dana zaredom sam pojela par kocki čokolade s lješnjacima i odmah se osuo po obrazima).
    Dobili smo uputnicu za vađenje krvi u Klaićevoj: IgE, RAST na kravlje mlijeko, Dunger (uz to i AST, ALT, GGT) pa me zanima, ako znate, moramo li se naručivati ili samo dođemo u određeno vrijeme?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Sad u klaićevoj trenutno ne rade te testove, probaj nazvati da vidiš kad budu 4600145, ili probaj na svetom duhu

phiphy avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Citiraj Mali Mimi prvotno napisa Vidi poruku
    Koliko sam pročitala o AD-u, nije čudno da do 6. mj. starosti bude samo na licu. Tako zapravo često i kreće, do 6. mj. starosti najčešće promjene budu na licu. Lice odnedavno mažem tonikom od hamamelisa i kremom od shea maslaca i noćurka. M. lice ne češe, a vjerujem da bi J. našao način za se počešati da ga svrbi. Na dohrani smo, ali nam je lice u banani od prije. Guza nam je buknula s dohranom.

naravno, to ti je isto ko kad jedeš piletinu , a alergičan si na gluten i svašta s čime se pile hrani.
    Aha. Al' dobro, to je neka, ajmo reći, izvedena alergija, tj. ako je dijete alergično na gluten, a mama prestane isti jesti, tada bi i alergija na majčino mlijeko 'nestala'?

trampolina avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Nakon tri dana mazanja (elocom u belobazi, 20%) i dijete sve joj je prošlo. Ne javljaju se nove fleke.

U dermatologa smo naručeni tek 10.2. Pričekat ću njegovo mišljenje prije uvođenja "normalne" hrane, ali sve mi se čini da je ovo njeno reakcija na odjeću ili deterdžent.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Koliko sam pročitala o AD-u, nije čudno da do 6. mj. starosti bude samo na licu. Tako zapravo često i kreće, do 6. mj. starosti najčešće promjene budu na licu. Lice odnedavno mažem tonikom od hamamelisa i kremom od shea maslaca i noćurka. M. lice ne češe, a vjerujem da bi J. našao način za se počešati da ga svrbi. Na dohrani smo, ali nam je lice u banani od prije. Guza nam je buknula s dohranom.

Aha. Al' dobro, to je neka, ajmo reći, izvedena alergija, tj. ako je dijete alergično na gluten, a mama prestane isti jesti, tada bi i alergija na majčino mlijeko 'nestala'?
    pa sad zavisi kojeg je to stupnja i na kaj je još alergično,

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj trampolina prvotno napisa Vidi poruku
    Nakon tri dana mazanja (elocom u belobazi, 20%) i dijete sve joj je prošlo. Ne javljaju se nove fleke.

U dermatologa smo naručeni tek 10.2. Pričekat ću njegovo mišljenje prije uvođenja "normalne" hrane, ali sve mi se čini da je ovo njeno reakcija na odjeću ili deterdžent.
    sad maži s nećim neutračnim , i prati kolko dana treba da opet dođe do eventualnog pogoršanja.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ak je dete alergično već na m.mlijeko to su reakcije većeg stupnja koji se nakon nekog vremena smanji,

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Hvala, jelena!
    I da, mi smo za glavu dobili Fenistil gel, ali ga nisam još koristila.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

inače u klaićevu treba doć od 8-10sati, a na sveti duh od 7-9sati

winnerica avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Jel ima tko iskustva sa dermatitisom i mazanjem istog mašću crnog kima?

XENA avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj IvanaR prvotno napisa Vidi poruku
    Ja ne bih uvodila nikakva ograničenja u ishrani samo na osnovu BICOM testa.
    I moja se češe u snu, mada je to znatno manje od kada je na eliminacionoj dijeti. Ranijih godina se doslovno budila u krvavoj posteljini. Zima je i centralno grejanje dodatno isušuje ionako suvu kožu, pa je mažemo neutralnim kremama dva put dnevno i to bogato.
    Idemo 11.02. u KBC pa ću tamo tražiti da nam potvrde te alergene. Samo se nadam da nam neće naći još koji
    Dali imaš nekakva iskustva sa BICOM alergotestom?
    Mi smo "pljunuli" 600 kn. pošto nisam mogla gledati dijete u očajnom stanju i čekat još tri tjedna za testiranje, inače koliko sam proučaval ljudi imaju pozitivna iskustva sa BICOM-om.

Naša se M. zna počešati po licu, ali više onako, amaterski, kad je umorna, ali bi zato prepone češala do iznemoglosti .

MM, takvi smo i mi uz crvenilo, prištiće i svrbež na preponama i guzi. Mi smo buknuli oko Božića kad sam pojela puno oraha i otad se oporavljamo. Lice joj je puno bolje, ali još uvijek ima ta suha mjesta koja se tokom dana znaju zacrveniti. Ja sam nam sama postavila AD dijagnozu i na redukcijskoj sam dijeti (ne jedem česte alergene). Imamo i malo AD-a na zglobu jednog palca i iza jednog koljena.
    Da,da majčino mljeko, na tu stavku sam se rasplakala . I ja sam na restrikcijskoj dijeti a prema onom gore ukinula sam si sve što inaće jedem tako da sada gladujem dok si ne prilagodim meni. Pokazala se alergija( to je zapravo intolerancija) na laktosu, to je mliječni šećer i nalazi se u mlijeku svih sisavaca. Čekamo Kantridu i alergologa, vidjet ćemo što će nam tamo reći.
    Njoj je taj dermatitis jako izražen, čitam šta jelena.O piše ,najvjerovatnije tom lošem stanju pridonosi i njeno dojenje.
    Čitala sam nedavno i post jedne forumašice koja je rekla da im se AD znatno smanjio kada su prestali sa dojenjem.

Cheerilee avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Mi za dermatitis koristimo samo Posušu kremu, nikakve kreme s kortikosteroidima....
    Nakon par dana mazanja flekovi se skoro povukli, ne svrbi ga, koža mu nije više toliko suha,
    a najvažnije je to da ga ne pecka prilikom mazanja (kao od drugih kremica koje smo probali)..
    Posljednje uređivanje od Cheerilee : 03.02.2014. at 07:48

XENA avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Gdje ima za kupiti Posuške kreme?

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Nama je dermatologica rekla da i u toj Posuskoj ima kortikosteroida.
    Mi smo mazali sa puno krema i od ni jedne kreme osim kortikosteroida se AD nije poceo povlaciti. Sve te kreme bez kortica su dobre za odrzavanje suhe koze ali uvjerena sam da se AD od njih ne moze povuci, ako se povuce meni to smrdi na kortice.

Mi smo imali mirno razdoblje sa suhom kozom ali bez crvenih fleka jedno mjesec dana. Sad se opet vraca po nogama, straznji dio i novost je nadlaktice i podlaktice vanjski dio. To jos nismo imali, na rukama su obicno bili pregibi.

Cheerilee avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

neznam, na mojoj piše sastav i nema kortića....
    I prolazi....

Od afloferma (npr) mu je koža bila koma crvena, peklo ga i nije prolazilo....

IvanaR avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

@XENA
    Ma jasno mi je koliko je teško gledati dete kako pati, mora čovek nešto učiniti. Ja sam radila samo određivanje specifičnih IgE iz krvi. Meni se kod BICOMa ne sviđa što trpaju sve u isti koš. Netolerancija laktoze je moguća, kod dece, u dva slučaja:
    1) urođeni, genetski nedostatak enzima laktaze- veoma, veoma retko
    2) kad neko drugo oboljenje (npr rota virus) toliko ošteti sluznicu creva da onemogući varenje laktoze
    Alergija je reakcija imunog sistema na strani protein.
    Da eliminišeš mleko, brašno i jaja iz svoje i bebine ishrane na duži period je velika stvar i ja bih to radila samo ako alrgolog potvrdi.

XENA avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Jaja i mlijeko smo izbacili početkom prošlog mjeseca na preporuku pedijatrice, bijelo brašno od BICOM testiranje. Kravlje mlijeko joj definitivno smeta pošto mi se sva osula kada sam ga ja probala nakon kratke pauze.
    Vidjet ćemo što će službena medicina reći sljedeći tjedan

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Njoj je taj dermatitis jako izražen, čitam šta jelena.O piše ,najvjerovatnije tom lošem stanju pridonosi i njeno dojenje.
    Čitala sam nedavno i post jedne forumašice koja je rekla da im se AD znatno smanjio kada su prestali sa dojenjem.
    baš tak restrektivno ne bi išla, dete ipak treba jesti,koža se poboljša kad se nakon nekog vremena izbaci nedobar alergen,a opet sva sreća da postoje i alergeni u i iz zraka pa opet nekaj zagorča stvar,

mojoj maloj je atopisskiotišo godinu i sitno nakon prestanka dojenja, ali tek nakon izbacivanja zamjenskog mlijeka, na koji je bila alergična, 3 godine nakon toga je tek počela pit kravlje prerađevine.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj ani4 prvotno napisa Vidi poruku
    Uz sve dobio je i na podrucju pelene i gornji dio nogu crvene tockice koje curkaju, kaze doktor streptokok.
    kaj ste dobili za streptokok

phiphy avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Uh, Xena, baš nekako ne zvuči dobro sve to skupa. Ne znam ništa o tom BICOM testiranju i vrlo malo o alergijama, tek se sad susrećem sa svom terminologijom, ali držim fige da vijesti s Kantride budu optimističnije.

Ja već pomalo šizim jer nam je danas dupe skoro pa odlično . Nema s čime ga nisam mazala, i Bepanthenom, i Sudocremom (nikad cijelo dupe, samo jedan dio da vidim da li pomaže) i nije bilo pomaka. I onda nam se danas muški pokaka na putu u autu, sve je bilo zakenjano, morala sam je čistiti vlažnim maramicama (inače uvijek vodom), a čekalo nas je još sat vremena puta. Baš sam se izbedirala jer se stvarno trudimo, zračimo, držimo joj ruke da se ne češe, motamo je u tetre, mijenjamo pelenu svakih sat i pol do dva, nekad i češće. I danas, kad sam očekivala da će joj dupe biti najgore do sad, a i ovako je grozno, ništa! Dupe skoro pa čisto. NE KUŽIIIIIM!!! Jedino što u zadnjih par dana ne jedem su kukuruzne pahuljice (sad čitam da je i kukuruz jaki alergen ) i rižino mlijeko. Ima netko iskustva s alergijom na kukuruz?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

sad pitanje kakve kukuruzne pahuljice si jela, ima ih gro onih kaj u sebi imaju puno više nadomjestaka nek kuruze.

phiphy avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Neke stranjske, bio, gledam sastav: kukuruz i sol. Zato su mi se i sviđale, baš su fine, osjeti se okus kukuruza i tekstura im je drugačija od ostalih kukuruznih pahuljica.

ani4 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

kaj ste dobili za streptokok
    Betrion. To je vec skoro proslo, a i tijelo mu je odlicno od kada smo mazali sa Aflodermom. Sa tim da smo mazali samo tri dana i cim je krenulo na bolje prekinuli i nastavili sa Exomegom. U srijedu idemo kod dermatologa na pregled.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

na kolko cm2 je to bilo tj. kolko si betriona potrošila, moj mali ima nekaj slično idemo sutra kod dermičke, jer zamjenska doktorica tak traži

mojem je to na dosta površine, malo me čudi da kod tvojeg je prvo došlo do streptokoka kod prvog napada dermatitisa, mojoj klinki nikad nije došlo do toga a ni klincu do sad.

ani4 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

On je vec dva puta imao nesto slicno, crvene tockice kao od komarca, ali po prsima i po ramenima. Onda je dok rekao da je zlatni stafilokok i isto smo mazali sa Betrionom, brzo je proslo.
    Ovaj puta je samo na podrucju pelene, nesto malo ispod guze. Imao je sve skupa oko 10-tak tockica. Potrosili smo malo kremice, onako na vrh prsta za svako mazanje, 3x na dan.

XENA avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

baš tak restrektivno ne bi išla, dete ipak treba jesti,koža se poboljša kad se nakon nekog vremena izbaci nedobar alergen,a opet sva sreća da postoje i alergeni u i iz zraka pa opet nekaj zagorča stvar,

mojoj maloj je atopisskiotišo godinu i sitno nakon prestanka dojenja, ali tek nakon izbacivanja zamjenskog mlijeka, na koji je bila alergična, 3 godine nakon toga je tek počela pit kravlje prerađevine.
    Ma to ti se ja tješim , bit će bolje kad jednom prestane dojiti.
    Dojenje ne ukidam , veliki je cicoljubac i ne znam što bi bez dojenja pošto se ona budi xy puta po noći.
    Vjerujem da dojenje ima više koristi nego štete.

Dali još uvijek ne koristite pšenicu u prehrani? Dali koristite srodne žitarice (pir,zob..)?
    Pečete sami kruh?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ak mene pitaš, moj ne jede nikakve gluteinske žitarice ( alergičan je na gluten, a nikad ga ni vidio nije), sve kaj jede delam doma, perem kukuruz, proso, rižu i sama meljem .
    ne ispada mi baš najbolje kruh ( bar ne onak kak bi ja nazvala kruh) pa radimo varijacije koje nam pašu. A kak mali ne jede ni kvas trenutno ( već par mjeseci) je na tapeti pogačice bez kvasca, pečem to 1-2 put tjedno i i mali to pretežno pojede s domaćim pekmezom, ponekad i samo.

XENA avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Curi se bijeli tjeme, izgleda kao prhut, donedavno se intezivno češkala po glavi po noći, sada je prestala.
    Ne znam dali je to povezano sa AD i osipom koji je imala i po glavi?

Zapravo sam u nedoumici s čime tretirati, dali neko blago sretstvo ili šampon za tjemenicu. Inače imamo Mustelin šampon za tjemenicu i koristimo ga više manje od rođenja, ne znam dali sam sa njim izazvala kontra efekt.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

A kak mali ne jede ni kvas trenutno ( već par mjeseci) je na tapeti pogačice bez kvasca, pečem to 1-2 put tjedno i i mali to pretežno pojede s domaćim pekmezom, ponekad i samo.
    Daj recept

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Curi se bijeli tjeme, izgleda kao prhut, donedavno se intezivno češkala po glavi po noći, sada je prestala.
    Ne znam dali je to povezano sa AD i osipom koji je imala i po glavi?

Zapravo sam u nedoumici s čime tretirati, dali neko blago sretstvo ili šampon za tjemenicu. Inače imamo Mustelin šampon za tjemenicu i koristimo ga više manje od rođenja, ne znam dali sam sa njim izazvala kontra efekt.
    Mi nismo tretirli tjeme proizvodima za tjmenicu već balmandol kupkom koju smo koristili za tijelo..

XENA avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj bubica27 prvotno napisa Vidi poruku
    Mi nismo tretirli tjeme proizvodima za tjmenicu već balmandol kupkom koju smo koristili za tijelo..
    Predpotstavljam da je ima za kupiti u ljekarni, cijena?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •