Stranica 81 od 94 PrviPrvi ... 3171798081828391 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 4,001 do 4,050 od 4691

Tema: Atopijski Dermatitis

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Mi smo tjemenicu riješili samo s maslinovim uljem, namazili bi malo glavicu prije kupanje i sve je otišlo za manje od mjesec dana ja bih prvo probala prirodnim sredstvima pa tek onda nečim drugim ili imaš neku kupku za AD od A-derme exomega to nam je dr. preporučila za kupanje

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj bubica27 prvotno napisa Vidi poruku
    Daj recept
    BUBICA OVAJ http://forum.roda.hr/threads/16133-P...ice-bez-kvasca SVE KAJ NAM NE PAŠE ZAMJENJENO JE S ONIM KAJ PAŠE, S TIME DA PRAŠAK ZA PECIVO NE MJENJAM VIŠE S NIČIM , TJ. NEMA NI PRAŠKA NI SODE BIKARBONE.
    ošlo velikim
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 07.02.2014. at 09:51

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj XENA prvotno napisa Vidi poruku
    Predpotstavljam da je ima za kupiti u ljekarni, cijena?
    ona je na bademovom ulju, tek tolko da znaš

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Predpotstavljam da je ima za kupiti u ljekarni, cijena?
    Balmandolom smo s kupali kad smo bili hospitalizirani tjedan dana na Srebrnjaku, pa sam ga i doma nastavila tim kupati (ujutro i navečer).
    Kupi se u ljekarni, nisam dugo kupovala, oko 70ak kn čini mi se.

XENA avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj Mali Mimi prvotno napisa Vidi poruku
    Mi smo tjemenicu riješili samo s maslinovim uljem, namazili bi malo glavicu prije kupanje i sve je otišlo za manje od mjesec dana ja bih prvo probala prirodnim sredstvima pa tek onda nečim drugim ili imaš neku kupku za AD od A-derme exomega to nam je dr. preporučila za kupanje
    Probat ćemo, s čime ste onda glavicu isprali kod kupanja?

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    ona je na bademovom ulju, tek tolko da znaš
    Hvala jelena na info, orašasto nam nije došlo pozitivno na BICOM-u, vidjet ćemo slijedeči tjedan na Kantridi

Citiraj bubica27 prvotno napisa Vidi poruku
    Balmandolom smo s kupali kad smo bili hospitalizirani tjedan dana na Srebrnjaku, pa sam ga i doma nastavila tim kupati (ujutro i navečer).
    Kupi se u ljekarni, nisam dugo kupovala, oko 70ak kn čini mi se.
    Definitivno povoljnija verzija od A-derme.
    Kupali ste ga dva put dnevno. Mišljenja su podijeljena, neki kažu da se dijeca sa AD-om kupaju jednom do maximalno dva puta tjedno pošto voda isušuje kožu a neki govore upravo suprotno ja sam

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Kupali ste ga dva put dnevno. Mišljenja su podijeljena, neki kažu da se dijeca sa AD-om kupaju jednom do maximalno dva puta tjedno pošto voda isušuje kožu a neki govore upravo suprotno ja sam
    I ja sam ostala zatečena time.. kupali su ga dva put dnevno, voda a kupanje zamašćena tom kupkom pa nije isušivala.. ležali smo na srebrnjaku i rekli da tako nastavimo i dalje doma, kupati i mazati.
    Kad se zaliječe rane i osipi onda neutralnom kremom.
    Ali nama je stvarno loše bilo, možda vama ne treba tako.
    Posljednje uređivanje od bubica27 : 07.02.2014. at 10:31

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

jha sam mišljenja ako se hoćekupat nek se kupa, moj jedno vrijeme( sad u skoro vrijeme) nije htio ni prismrdit vodi, valjda ga peklo, imali problema i da mu samo guzicu operemo, a jučer sam se skinul i pobegal k mužu u kadu, sva sreća da se on već ispral i sve kaj treba od šampona, sredio kadu.

ani4 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Obavil i mi dermatologa. Nista posebno nije imao za vidjeti, s obzirom da mu se nakon Afloderma jako koza popravila.
    I mi dobili preporuku za Balmandol kupku, kupati jednom dnevno po 15 minuta.
    Nakon toga mazati sa Halicar salbe ( neka homepatska krema, djeluje kao kostikosteroid) 14 dana dok sve ne prode i onda nastavit sa Linola Fett kremom.
    Fenistil samo po potrebi u slucaju svbeza.

Izbjegavati cisto mlijeko, kiselu hranu, orasaste plodove, bjelanjak i umjetne zacine.
    Testiranje ne za sada, kaze da je premali.
    Posljednje uređivanje od ani4 : 07.02.2014. at 13:20

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

J. nakon kupanja koza izgleda uzasno, sve one flekice budu jarko crvene iako ju tusiramo uljem od eucerina i 2-3 min mlakom vodom.

ani4 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Tako mojem, sada cu vidjeti kako ce biti nakon Balmandola.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

BUBICA OVAJ http://forum.roda.hr/threads/16133-P...ice-bez-kvasca SVE KAJ NAM NE PAŠE ZAMJENJENO JE S ONIM KAJ PAŠE, S TIME DA PRAŠAK ZA PECIVO NE MJENJAM VIŠE S NIČIM , TJ. NEMA NI PRAŠKA NI SODE BIKARBONE.
    ošlo velikim
    a joj, ne smijemo mi ništa mliječno..

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ne smije ni moj, radi toga sam ti rekla da radimo zamjenu,

kolko piše jogurta tolko je vode
    kolko piše brašna i grisa tolko je prosa, riže i kukuruza, ( kojeg meljem sama doma) malo maslinova ulja i mljevene bučine sjemenke, bez praška za pecivo

napravim jedan dio ko male krušćiće a jedan dio razvaljam na tepsijipa narežem na kocke, nakon kaj se speče držim to u kutiji u frižideru.

mali jede samo taj kruh, isti nosimo u maloj kutijici i u vrtić
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 07.02.2014. at 16:31

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj ani4 prvotno napisa Vidi poruku
    Obavil i mi dermatologa. Nista posebno nije imao za vidjeti, s obzirom da mu se nakon Afloderma jako koza popravila.
    I mi dobili preporuku za Balmandol kupku, kupati jednom dnevno po 15 minuta.
    Nakon toga mazati sa Halicar salbe ( neka homepatska krema, djeluje kao kostikosteroid) 14 dana dok sve ne prode i onda nastavit sa Linola Fett kremom.
    Fenistil samo po potrebi u slucaju svbeza.

Izbjegavati cisto mlijeko, kiselu hranu, orasaste plodove, bjelanjak i umjetne zacine.
    Testiranje ne za sada, kaze da je premali.
    1. nikad nije premali za testove
    gdi ste to bili kod dermiča? si kremu odma dobila, ili trebaš čekati , kolko dođe? koja je baza kreme?

linola fet ti je na bazi kikirikija samo da znaš

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

XENA s ničim nismo ispirali, ima rijetku kosu i nije mu bila ništa masna, a baš i zbog tog isušivanja mislim da je dobro malo zamastiti vodu

ani4 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

1. nikad nije premali za testove
    gdi ste to bili kod dermiča? si kremu odma dobila, ili trebaš čekati , kolko dođe? koja je baza kreme?

linola fet ti je na bazi kikirikija samo da znaš
    Tj. rekao je da mozemo raditi testiranje iz krvi, ali da je to bez veze.
    Bili smo privatno, kod dr. Stanimirovica.

Kremu nisam uzela, ima je samo jedna ljekarna, neka kod Petrove bolnice, nisam jos stigla po nju. 110 kn, e sad ne znam koliko je ml. Ne nalazim bas puno informacija o njoj na Hrvatskome.
    A Linola Fett isto jos nisam uzela, prvo cu potrositi Exomegu, ne pada mi na pamet kupovati kreme po 140 kn i onda ih bacati.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

ne smije ni moj, radi toga sam ti rekla da radimo zamjenu,

kolko piše jogurta tolko je vode
    kolko piše brašna i grisa tolko je prosa, riže i kukuruza, ( kojeg meljem sama doma) malo maslinova ulja i mljevene bučine sjemenke, bez praška za pecivo

napravim jedan dio ko male krušćiće a jedan dio razvaljam na tepsijipa narežem na kocke, nakon kaj se speče držim to u kutiji u frižideru.

mali jede samo taj kruh, isti nosimo u maloj kutijici i u vrtić
    Ja pecem kruh u pekacu i nosim u vrtic svaki dan.. Veselo nam je objema

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

a po kojem receptu ti pečeš i koja brašna stavljaš?

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

a po kojem receptu ti pečeš i koja brašna stavljaš?
    Brašno, kvas, sol, šećer, voda, ulje.. mjere mogu kasnije navest, ne znam napamet.
    Ali naučila sam i ove uštipke raditi, obožava ih, glatko brašno, kvas u kocki, sol i voda UŠTIPCI

XENA avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Curi se koža na obrazima očito jako stanjila pretpotstavljam od kortikosteroida, jučer sam se šokirala kada sam se u jednom trenu okrenula i vidjela je krvavog obraza.
    Inače stanje na tijelu nam se popravilo ali obrazi su konstantno upaljeni , osim kada mažem Aflodermom.

Čime ste tretirale tako jako oštećenu kožu?
    Pali su mi na pamet oblozi od fiziološke otopine

phiphy avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

XENA, mi mažemo tonikom od hamamelisa (za hidrataciju) i na to smjesu shea buttera i ulje noćurka. Nismo u lošoj fazi (koža nam je malo suha i tokom dana se zacrveni) pa ne znam koliko bi to vama pomoglo, ali kad sam krenula s tim tretmanom dosta brzo sam primjetila poboljšanje. Ideju sam pobrala ovdje .

Imam i ja pitanje: koji probiotik se preporuča za bebe? Kojeg vi uzimate i koji vam se čini da je pokazao rezultat?
    Posljednje uređivanje od phiphy : 10.02.2014. at 10:09

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

oblozi od fiziološke dapače,ako je ne smeta, moj to ne želi podnesti

phiphy, malu ne peče hamamelis, moj se stalno dere na hamamelis ko da ga koljem, pa jedno vrijeme nismo ga ni upotrebljhavali, sad ponovo počinjemo.

phiphy avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Jelena.O, sviđaju joj se tretmani . Nisam hamamelis koristila kad je lice buknulo, tada niti sam znala ništa o AD-u, niti imala pojma s čime da mažem. Probala sam malo s lanolinom pa mi se činilo da je gore (iako, sad znam da kad zamastiš AD s bilo čime, čini se da je crvenije i izraženije). Tako da, u ovoj fazi kad je prisutno samo crvenilo i suha koža, hamamelis prolazi. Nama, recimo, nije prošla rimska kamilica u kremici koju sam smiksala za pelenski dio. Složila sam istu, ali s hamamelisom i to je prošlo.

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

moja frendica čiji mali ima problema sa zatvorom koristi prolife za bebe i kaže da joj se super pokazao

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

možeš koristiti i pandu kao probiotik

XENA avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Odradili smo alergo test u KBC-u. Rađen nam je PRICK, pozitivno nam je došlo grinje, mačka, jaje i lješnjak.
    Na moje čuđenje mlijeko nije dok sam ja bila sigurna da mi je baš na njega odreagirala osipom po cijelom trupu.
    Upute doktora, izbaciti mlijeko ,jaje, sve orašaste plodove, obojena pića i konzervanse.
    Tijelo maloj sada izgleda bolje, osip se skroz povukao i AD se po malo povlači.
    Lice nam je još uvijek kritično, čim napravimo pauzu sa Aflodermom obrazi crveni kao buktinja, koža grozno izgleda , a ona je sva svijetla, svijetle puti pa to još više dolazi do izražaja.

Potvrdu iz krvi nam nisu radili, rekli kontrolu za 3-6 mjeseci i uputili nas dermatologu.
    Zanima me kako se dolazi do jačine alergije, predpotstavljam sa nalazima iz krvi?

I ono što zaboravih pitati alergologa, ako moje dijete od početka na gore navedene alergene reagira AD-om dali je to to ili postoji mogućnost da ona razvije anafilaktički šok od istih

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

nalifaktički šok se može javiti neovisno od kad i kako reagira, ali da te utješim nije to tako često

pridržavaj se uputa i nadaj se da će se povući

kad će biti nalaz krvi? jačina se može vidjeti i iz prika veća fleka veća alergija, mojim klincima kad su bili mali prick nije pokazao ništa ili tek blago, ali je rast bio mjerodavan

si razmislila kaj o njezi ili SrV?
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 27.02.2014. at 10:27

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Super mi se pokazaala krema napravljena od shea maslaca, nocurka i nevena- sve pranorom , smuckali mi u ljekarni.istina mi smo blazi slucaj i samo po licu se osipavamo al mozda nekom pomogne . Sve je prirodno i cisto i bez dodataka i eova.

Sent from my iPad using Tapatalk

XENA avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Nalaze iz krvi nam uopće nisu radili

Što se tiće njege pedijatrica nije ništa spominjala,pa nisam ni ja.
    Nekako si mislim da nismo toliko strašan slučaj pa je i to razlog.
    Malu će mi čuvati mama do 9 mjeseca i jaslica.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj lunahor prvotno napisa Vidi poruku
    Super mi se pokazaala krema napravljena od shea maslaca, nocurka i nevena- sve pranorom , smuckali mi u ljekarni.istina mi smo blazi slucaj i samo po licu se osipavamo al mozda nekom pomogne . Sve je prirodno i cisto i bez dodataka i eova.

daj mi ipak recept!!!

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Nama je stigao pozitivan Dunger test (322, gornja granica je 300), što uopće to znači?
    Čekamo još IgE i RAST na kravlje mlijeko.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

znači da je alergija prisutna, malo povišena, tj. pokazuje sklonost prema alergijama

inače moja klinka je jedno vrijeme imala jako niski oko 80 Dunger ( granice su 150-300) dal joj je bilo bolje nego prije i poslije, odgovor nije.

Inače viki smanji orašasto ( mislim na one maslace i slično)

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Nalaze iz krvi nam uopće nisu radili
    a jel planiraš to posebno raditi može ti i doktorica napisati uputnicu za to, tak da znaš koje su jačine, i da možeš planirati prehranu.

napam se da si jako dobra s mamom i da će se pridržavati tvojih uputa o hranjenju!

phiphy avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

daj mi ipak recept!!!
    jelena, vidi ovdje http://www.aromaterra.hr/aromaterapi...dermatitis.htm i duži članak, s još recepata http://www.etericnaulja.net/aromater...kozmetika.html. I mi mažemo s tonikom od hamamelisa i kremicom od shee i noćurka i pomaže. Neven nisam stavljala jer piše da neki atopičari znaju reagirati i na to pa se za početak nisam usudila.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

nisam vidla prije to mješanje s nevenom, sad vidim da postoji i eterično ulje nevena , lunahor to si kupila?

phiphy avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

nisam vidla prije to mješanje s nevenom, sad vidim da postoji i eterično ulje nevena , lunahor to si kupila?
    Čini mi se da se nismo skužile...copy/paste

Neven (Calendula officinalis) tradicionalna je biljka koja djeluje na upale kože. Na veliko razočaranje, sam neven rijetko pomaže kod AD-a, i uglavnom se mora kombinirati s drugim ljekovitim biljkama, kako bi njihova sinergija pomogla. Koristi se macerat nevena i CO2 ekstrakt. Potreban je oprez, jer neki atopičari čak znaju reagirati i na neven (zbog reakcije na cijelu obitelj Asteraceae kojoj neven pripada), ili na ulje u kojem se macerira (npr. badem).

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

znam to sve, adi toga sam i pitala Lunahor koji je neven kupila za kremu

inače imam nevena u maslinovom ulju

XENA avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

a jel planiraš to posebno raditi može ti i doktorica napisati uputnicu za to, tak da znaš koje su jačine, i da možeš planirati prehranu.

napam se da si jako dobra s mamom i da će se pridržavati tvojih uputa o hranjenju!
    Računam da će nam to raditi na sljedećoj kontroli kod alergologa, iz prehrane je već izbačeno sve što ne smijemo tako da...
    Starci su mi super, nemam ni trunčicu sumnje u moju mamu, nije jedna od onih nerazumnih baka

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Da da, macerat nevena ali pazi sve samo sa provjerenim markama . Pitat cu frendicu recept, njoj ga je rekao onaj dr stribor il tak nekako se zove .. Mislim frendica mi je mr farmacije mogu ti i kupit kremu i poslat tiskom ak hoces(47 kn je krema od 100 gr). Nisam ja sama mijesala jer shea maslac je tesko razmijesat a i ne bi bas eksperimentirala, nemam ja smisla i zivaca za to.. Javi se na pp jel hoces kremu il recept pa ju pitam.

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Inače viki smanji orašasto ( mislim na one maslace i slično)
    Izbacila sam, vidjela sam da reagira na maslac od indijskih (malo se osuo). Bademov je zapakiran i ima dug rok trajanja pa možda i dočekam da ga otvorim kad se dojenje prorijedi
    Inače sam počela uvoditi mliječno, tj. jogurte i vrhnje u umake, zasad mi se čini da na to ne reagira.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

sam mislim da nije to dobro kaj si uvela mlijeko mogla si pričekati dok ne dobit rast , kad bi trebal doći?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Starci su mi super, nemam ni trunčicu sumnje u moju mamu, nije jedna od onih nerazumnih baka
    ovo je super za čut, nadam se da će maloj bit bolje, nemoj zaboraviti da takvoj deci koja su odmalena alergičari, može smetati i promjene vremena ( moj klinac jaaako reagira na to), drveće i slično, ali 80% je kod takvih ali u dobroj i adekvatnoj prehrani.

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

sam mislim da nije to dobro kaj si uvela mlijeko mogla si pričekati dok ne dobit rast , kad bi trebal doći?
    U srijedu će biit nalaz. Ma on se ne osipa više,jedino me muči proljev da nije od kakve alergije, a mliječno sam počela uvoditi jer više ne mogu živjeti na onih nekoliko namirnica na kojima živim ovih pola godine. Nisam vidjela da je reagirao na jogurt.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

si pitala mene na kolko sam namjernica živjela više od 2x2.5 godine

može ti proljev bit od mlijeka, radi toga bolje ti je da pričekaš rast.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ff
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 01.03.2014. at 09:20

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

OK, šefice

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

na tebi je odluka, ali ako se odlučiš za dijete, onda se treba i tog određenog pridržavati.

sretno

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Dijete se ovaj put odlučilo za mene

Dakle, bilo je tjedana bez glutena, jaja, mliječnog, orašastog, kukuruznog, soje, ribe, mahunarki i svih mogućih alergena i situacija je uvijek ista. On je često napuhan i ima obilne, sluzave, proljevaste stolice. KKS u redu, UZV abdomena u redu, stolica mikrobiološki u redu. Prirast na težini u redu, prva dva mjeseca duplo iznad prosjeka, treći prosječan, zadnja dva malo ispod prosjeka. Tu i tamo malo crvenih točkica na obrazu, ništa što nakon dva-tri dana mazanja Stelatopijom ne prođe. Na tijelu nikad nikakvog osipa (osim ispod brade od bljuckanja).
    Uglavnom nisam uspjela povezati to s određenom hranom (osim u dva navrata, indijski oraščići nedavno i zobene pahuljice dok je još imao grčeve). I sasvim sam sigurna da jedan jogurt u 48 sati ništa ne mijenja u njegovoj "kliničkoj slici", naravno da ga inače ne bi jela.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

a krumpir ( to ti još jedino fali da se izjednačiš s menom) mene je on dotuklo, ali smo za njega saznali tek s njegovih 15 mjeseci. ianče tjedan dana je jaaako mali razmak da bi se nekaj skužilo jel nekaj je ili nije, bar što se tiče hrane.

rasteve ste radili samo za mlijeko? nisi išla kod alergologa, gastriča ili dermatologa?
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 02.03.2014. at 14:28

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

svinjetina, govedina, piletina još mi to fali na tvojoj listi?

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Samo rast na mlijeko zasad, i kod gastrića se kontroliramo.
    Jedem puretinu, piletinu, teletinu i junetinu, nekad i svinjetinu. I krumpir. Dok ja skužim što mu eventualno smeta, dijete će narasti.
    Kod alergologa nismo išli jer dosad nije bilo potrebe - dobiva na težini, a kako je isključivo dojen stolica može biti kakva god. Ovih dana krećemo s dohranom pa ćemo vidjeti. Gastrićka je savjetovala rižu i bananu za početak (zbog proljeva, zapravo nam je to savjetovala već s 4 mjeseca i 10-ak dana, ali sam pričekala ipak). Krajem tjedna ćemo i na kontrolu k njoj pa ću vidjeti što kaže.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •