Stranica 83 od 94 PrviPrvi ... 3373818283848593 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 4,101 do 4,150 od 4691

Tema: Atopijski Dermatitis

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

andrea1986, hajde pitanje u kojem mjesecu se to zbilo, može bit da je povezano i s vanjakim utjecajem, ali onda bi trebalo nagodine isto pripaziti u to doba.

ljeska 1-2 mjesec
    breza kraj 3-4
    trave 4 6
    bazga kraj 4-20.5.

postoji i alergija na klor, ali je više vezana za temperaturu vode ( bar kod mojeg klinca je tak bilo)

Datum pristupanja
    Apr 2014

Početno

to je bilo 29.3. al kažu da je za testiranje malen

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Evo nas opet s problemom. Dva-tri mjeseca je bila čista koža i prije desetak dana su mu se pojavile najprije crvene točkice po prsima, koje su onda postale fleke (suhe) i sad vidim da postaje sve gore i širi se prema trbuuh i rukama. Tih dana sam ja jela jagode, a malenom uvela zobene, pa sam odmah prekinula i jedno i drugo misleći da je možda od toga. No, stanje se nije popravilo. Pedijatrica je rekla, da je alergija, ne bi bilo samo po prsima. Malo ima sitnih prištića i po licu, no ne vide se na prvi pogled, više se osjeti na dodir. Češkao se dosta iza uha i po glavi ovih dana (a ne vidim da tu ima nešto), a noćas pola noći nismo spavali jer se češao jadničak i po prsima i stalno budio. Probala sam mazati Stelatopijom, ali ne vidim nikakvo poboljšanje.
    Uglavnom, zanima me je li istina da vjerojatno nije od hrane jer bi se inače cijeli osuo? Ako nije, što bi moglo biti?
    I što mi pedica uopće može dati (popodne ćemo k njoj), žao mi ga, a opet bih htjela izbjeći kortikosteroide ako je moguće?
    Doma imam elocom, no nisam se usudila svojevoljno mazati (dobili smo kad je imao užasnu tjemenicu i krastice po ušima; inače smo se s tjemenicom borili puna 4 mjeseca).

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

neko narušeno stanje se ne može prek noći povući treba mu dosta vremena,da se vide rezultati, a s druge strane može prek noći nastati.

najbolje je pratiti i informirati se za dermatologa i alergološka ispitivanja, najniže dobne granice nema. tebi u svakom slučaju savjetujem oprez kod uzimanja hrane u sebe, a i kaj daješ njemu.

andrea, može bit da je reagirao na brezu tad je bila u ponoj cvatnji.

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Pa mislim nekako da je do jagoda npr. da bi za deset dana bilo bolje, ali dobro. Što se moje prehrane tiče, ima dva mjeseca da jedem sve osim orašastog (pa i to povremeno u manjoj količini) i nije reagirao. ovo sad kad je reagirao nije bilo ničeg novog u prehrani (osim tih par jagoda).

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

vikki, Richter tvrdi da ne postoji alergija na jagode. Ali i ovi roditelji prijavljuju prištiće na prsima.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Jurana prvotno napisa Vidi poruku
    vikki, Richter tvrdi da ne postoji alergija na jagode. Ali i ovi roditelji prijavljuju prištiće na prsima.
    ah, on ne priznaje ni alergiju na agrume..ako se dobro sjećam..i nama je nešto tvrdio, ali dokazalo se da nije bio u pravu, nažalost.

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Ma i ja mislim tako, ali sam oprezna (mogu bez crnog vina već godinu i pol dana pa mogu i bez jagoda jednu sezonu ).
    Nahodali smo se po doktorima zbog uroinfekcija pa sam se nadala da ćemo imati više sreće s AD-om, kad se prije dva-tri mjeseca sve povuklo (a bio je isključivo dojen) i da ćemo izbjeći alergološka testiranja.
    Pedica misli da je suha koža. Postoje neke upute za kupanje beba slkonih AD-u o temperaturi vode i učestalosti kupanja, voda ne bi trebala biti pretopla, zar ne (šampone i kupke ne koristimo, samo koju kap bademovog ulja)?
    Pada mi na pamet još da smo ovih dana dosta u Maksimiru, pa da nije kakav alergen iz zraka. Ili može biti i od zuba, druga donja jedinica samo što ne izbije :/

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Nemoj se opterećivati..ionako nikad ne možeš znati točno što je bilo.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

može bit alergija na jagode, moja sestra je to imala pred skoro 50 godina, na domaće.

vjerujem da mu dođe moj klinac ( rihteru) da bi mu bio prvi koji je alergičan na krumpir, mali jagode ne jede, nit ne mislim mu davati.

a kaj setiče alergena iz zraka sad ih ima sijaset!
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 20.05.2014. at 18:02

Datum pristupanja
    Apr 2014

Početno

Mi smo evo došli sa kontrole iz Klaićeve....doktorica je prezadovoljna jer je P ćist ko suza ( da kucnem u drvo) i uopće nismo koristili kortiće...samo da dalje koristimo kremu i bademovo ulje za kupanje. Krajem 8 mjeseca idemo opet i tad će mu obavit alergotest.... Dermatologija je tako divna žena ...sama je rekla da će mu taj dan tamo dati kravljeg mlijeka da ga malo promatraju kak će reagirati...i za to sam joj se od srca zahvalila jer bolje da mu tamo daju nego mi doma i nedaj Bože da mu šta bude pa umrla bi....

Datum pristupanja
    Jun 2014

Početno

Ako nekome mogu pomoći sa ovim što ću napisati biti će mi jako drago. Mi smo se jako napatili dok nismo pronašli uzrok ,našoj curki ,zašto se pojavio atopijski...
    Da skratim..na alergijskom testiranju pokazalo se da je alergična na mlijeko i na brezu,ali u toliko malim količinama da je to trebalo biti zanemarivo i ne bi joj trebalo praviti tolike reakcije po koži (noge su joj bile toliko crvene i u flekama da je izgledala kao ispržena)..onda su joj vadili krv i neke dodatne pretrage radili da bi skužili da dijete ima streptokoka u grlu i da je on u biti okidač za njen dermatitis. Naime,doktor nam je objasnio da je sklona i da vjerovatno vrlo lako pokupi streptokoka (u vrtiću su valjda najrasprostranjeniji) kada ga pokupi imunitet joj padne,pije i mlijeko koje joj u tom trenutku izazive alergijske reakcije i to je to... Tako da mi (od kad smo to sve otkrili) jako pazimo na grlo,često ga znamo špricnuti sa tantum verde sprej,grgljati slanu vodu...i od tada je hvala bogu sve ok. Kada smo imali te užasne fleke ništa od krema nam nije pomoglo kao mješavina crnoga kima i ulja jojobe..-1 na prema 9 se pomiješa i s tim smo se mazali.

nataša avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

hm...svašta nešta na m se događa..ja sam pokrenula ČUDAN OSIP temu i isto ne znam o čmu se radi. mažemo aflodermom, već 7-8 dana, prolazi pomalo, ali polako, prewsporo za toliko mazanje takvom kremopm koja je navodno jaka. ovo sam streptokokom ima smisla, zapravo se alrtgija javlja kad nam oslabi imuniutet, u suprotnom ne bi trebalo.
    moja djevoljčica ima neki opsi na nozi, izgleda stvarno grozno, nikakao proći. naša pedijatrica tvrdi deramtitis, dr na netu virusna infekcija koja prolazi za 5-6 tjedana..sad ti znaj..
    blazer, koji crni kim, kalinji?

Datum pristupanja
    Jun 2014

Početno

Dobar dan.. Unaprijed se ispricavam ako cu sto pogrijesiti ali prvi puta Se prijavljujem na forum.. Naime, imala bi molbu.. Svi pricate kako ste zadovolni sa tom posuskom kremom pa bi i ja isprobala.. Imam dvoje djece i oboje mi imaju AD.. Stariji sad ima 2,5 godina i njemu se skoro skoz povukao ali sad muku mucimo sa mladom kcerkicom koja ima 10 mjeseci. Nedavno smo bili na moru, kao biti ce joj bolje ali tri puta gora stvar.. Sva se osipala i stalno se svrbi do krvi... Mozete li mi dati kontakt te gospode koja ima kceri u zg? Hvala vam puno puno unaprijed..

Datum pristupanja
    Jun 2014

Početno

mi koristimo ulje crnoga kima i jojobino ulje od oleo therapy-kemig...-e sad ne znam da li to misliš ili postoji više vrsta crnoga kima pa te to zanima..-uglavnom na ovome piše samo ULJE CRNOG KIMA.

phiphy avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Citiraj Lukaema prvotno napisa Vidi poruku
    Dobar dan.. Unaprijed se ispricavam ako cu sto pogrijesiti ali prvi puta Se prijavljujem na forum.. Naime, imala bi molbu.. Svi pricate kako ste zadovolni sa tom posuskom kremom pa bi i ja isprobala.. Imam dvoje djece i oboje mi imaju AD.. Stariji sad ima 2,5 godina i njemu se skoro skoz povukao ali sad muku mucimo sa mladom kcerkicom koja ima 10 mjeseci. Nedavno smo bili na moru, kao biti ce joj bolje ali tri puta gora stvar.. Sva se osipala i stalno se svrbi do krvi... Mozete li mi dati kontakt te gospode koja ima kceri u zg? Hvala vam puno puno unaprijed..
    Koliko sam se informirala, posuška krema ima u sebi kortikosteroide, stoga oprez.

phiphy avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Jelena, umjesto na onoj temi, odgovam ti ovdje o našem stanju, da tamo ne zachatavamo...stanje je dosta dobro, AD lokaliziran na preponama, to je i svrbi. Osim toga, nemamo drugih žarišta, a i ovo na preponama je pod kontrolom. Ovaj tjedan sam uvela mliječno u svoju prehranu, pratim situaciju. Za sad je jedina promjena lošije spavanje i danas nešto manje kruta stolica no još je prerano za zaključke.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

hvala na odgovoru, jako dobro pazi, ja takve avanture nisam smjela imati, o mliječnom i drugome samo može sanjati, ak bu ko sisterica ne vjerujem da ćemo rješiti gluten do 6 godina, mlijeko je puno više,

i mojeg jaaako svrbi, bili na moru par dana nije htio ni u vodu
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 27.06.2014. at 11:10

crnkica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj phiphy prvotno napisa Vidi poruku
    Koliko sam se informirala, posuška krema ima u sebi kortikosteroide, stoga oprez.
    o majko moja pa ja sam mislila da je ta krema potpuno prirodna... i upravo sam se dala u raspitivanje kako da dođem do nje jer bi ju kupila.
    čula sam i da je riblja mast također dobra

jurisnik avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Citiraj phiphy prvotno napisa Vidi poruku
    Je li to sigurno?

Je li netko koristio kakve kremice na bazi aloe vere?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

je ima kortića

ja sam svojeg namazala par puta s http://www.aloe-vera.rs/proizvod/58/...--Prva-pomoc-/ , i propolisnu od aloe sad ne mogu nać link

kasnije je bio na jednom ispitivanju i pokazalo se da mu aloa ne paše

ak si zainteresirana ,mogu ti prodat

crnkica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

je li netko probao jekoderm ?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

jesam , u kombinaciji s she i propolisom, malo i čisto.

crnkica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

I je li bilo bolje?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

malo da ali nedovoljno jer je on teži slučaj

crnkica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

hvala ti na odgovoru jos mi samo reci u kojem omjeru. moze I na pp

jurisnik avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    je ima kortića

ja sam svojeg namazala par puta s http://www.aloe-vera.rs/proizvod/58/...--Prva-pomoc-/ , i propolisnu od aloe sad ne mogu nać link

kasnije je bio na jednom ispitivanju i pokazalo se da mu aloa ne paše

ak si zainteresirana ,mogu ti prodat
    tnx.
    p.s. dogovarala sam s kolegicom koja je bez posla pa ću uzeti od nje

Datum pristupanja
    Apr 2014

Početno

Mi se vratili s mora. P ibozava vodu i koza mu je napokon glatka ko bebina

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Crnkica
    100gr she
    1 jekoderm
    50 kapi propolisa bezalkoholnog
    50 kapi d3 kapi
    Dobro se uzmješa

Mi na moru, koža daleko od bebine , ali se bar danas htio kupat

crnkica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

hvala ti probamo pa javimo rezultate.
    nama je i od samog jekoderma puno bolje, jer nismo tako težak slučaj, a i ubrzo idemo na more pa se nadam da ćemo
    se i mi moći pohvaliti da nam je koža kao bebina....

crnkica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Nama na moru jos gore

crnkica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Ima netko savjet kako ju uspjesno zastititi od morske vode. Obozava se kupati a samo joj se siri crvena fleka na pregibu ispod koljena

Jainina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Ne znam koliko ste dugo na moru. Mi smo bile protekli tjedan i prvih dana joj se malo pogorsalo i onda smirilo. I inace je na plazi se malo zacrvenilo i onda se navecer i poslije tusiranja smirilo. Nama inace pomaze kantarionovo ulje za ekceme. Na sakama ima zadnjih valjda 18 mjeseci konstanp ekceme i jedino kantarionovo ulje ga smiri (osim kortikosteroida).

Jainina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

I pase joj kupanje s maslinovim ulje. Bas joj se umiri koza i ublazi crvenilo poslije kupanja. I maslinovo i kantarionovo kupujemo domace.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

imašod exomege barieru (za morsku vodu ili bazen),ali teoretski možeš namazati i guzokremom ili nećim drugim
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 09.08.2014. at 09:49

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Mojem je malo bolje bilo na moru ali odma po povratku odma se pogoršalo svrbež i tam i tu isti

Jainina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Heh da, svrbez, to je i nama najveca muka. U zadnjih par mjeseci je postalo nepodnosljivo. Cese se po cijele noci a po danu kad se nazivcira. Sake su joj cijele u ranama. Cak joj se pocela smirivati koza na sakama ali ona i dalje dere kozu s njih. Ako ima netko ideju kako ga ublaziti, slusam

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

nisam našla riješenje za to,injemu na izgled nije tak recimo loš taj neki dio kože,ali on ga drapa da drapa ( draal bi i više da ga ne pratimo u skok i ne spavamo s nim ) pa napravi zlo

kod klinke je bio svrbež malo manji ali je trajao dok je trajala i bolest.

Datum pristupanja
    Apr 2014

Početno

Evo mi stigli sa testiranja iz klaiceve na mlijeko, jaja gluten nije alergican tj.na hranu nije alergican hvala bogu al testiranje na brezu itd nisu ga testirali.

Su1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

Pruricid gel od uriaga je super za svrbez..al pocne susit kozu, pa se vrtis u krug. ja imam uzasan derm, atrofirala od kortikosteroida, nista ne podnosim od krema. I sad prvi put mi se poboljsalo .napravila sam si ulje gospine trave(gosp.trava, cvjetovi se stave na 45dana u maslinovo ulje, procjede i imas ulje). Eto, sam svoj majstor i 1xnakon 2god mir. Imate za narucit iz naftalana njihovu kremu, 200ml, 150kn, moze postom.naftalanska je, smrdi po benzinu ali super za derm i psorijaze. meni nista dr ne pomaze, a alergijski nista ne mogu ni za glavu ni za rep. na hranu negativna, al zato alergija na boje..a sve ofarbano

Su1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

I da, vecini dermatoza obicne kreme smetaju, tako da i guzokreme znaju gadno pogorsat stvar.Kupke u maslinovom dusu dale, al se koza brzo i navikne, pa problem...ja sam imala atopiju kao dijete, vratila se na faxu, u trudnoci se odvratno pogorsala, i do sada divlja, kozu na rukama skoro i nemam...probala sam sve od krema na nasem trzistu. Isla sam i na PUVa lampu sa Meladin kremom na dermatologiju 3x tjedno par mj, ok, al ne bi preporucila nikako za lice, bez obzira na zastitu za oci.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Kaj je to PUV lampa to je fitoterapija, ak da moj klinac je kandidat za jesen

Su1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

PUVa je fototerapija. za cijelo tijelo izgleda kao solari, a moze se raditi lokalno na određeni dio(ja "suncam"ruke) sa manjim lampama. 30-ak min prije tretmana se maže krema koja ima djelovanje jedino pod lampom. ja sam ju radila na dermatoloskom odjelu.Ima dobar ucinak na dermatoze i psorijazu.Iako je meni pomagala iskljucivo dok sam isla, 10 dana kasnije sve pada u vodu(ali moj slucaj je rijedak).Toplo preporucam maslinovo i kantarionovo ulje.Meni je sve od Aderme, Mustele,i da dalje ne nabrajam bilo bacanje novaca.

Su1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

Citiraj Jainina prvotno napisa Vidi poruku
    Heh da, svrbez, to je i nama najveca muka. U zadnjih par mjeseci je postalo nepodnosljivo. Cese se po cijele noci a po danu kad se nazivcira. Sake su joj cijele u ranama. Cak joj se pocela smirivati koza na sakama ali ona i dalje dere kozu s njih. Ako ima netko ideju kako ga ublaziti, slusam
    poznato, ja gotovo da nisam imala milimetar koze po sakama bez rane, najveci uzitak je bio kad bi oderala komad koze, pa bar malo ne svrbi(nekad je bol ugodnija), sad vise nemam bas osjeta u jagodicama, ponekad ne mogu izravnat prste jer odmah pukne, a i oteceni su od stalne upale. i jedino mi je pomoglo kantarionovo ulje koje mazem u kozu. Mozete joj namazati i zaviti zavojima. To je okluzija, i tada jos bolje djeluje jer se iznutra ruka pari, sire se pore i ulje jos bolje djeluje. Moze se staviti i pvc(one prozirne)rukavice ili prozirna kuhinjska prijanjajuca folija.
    U Ivaniću imate Naftalan, rade na uputnicu, njihove kreme na bazi nafte(super) 200ml 150kn, ide pregled dermatologa i odredi th.ali ce vam svaki dermatolog dati i kortikosteroide(oni su super ali se zaista moraju kratko koristiti jer dugotrajna primjena pojede kozu-to je moj slucaj). Ja trenutno kombiniram kantarionovo ulje koje sam sama napravila(utopila cvjetove gospine trave u maslinovim ulju i ostavila 45 dana u teglici.ocjedila i to je to.) i naftalansku kremu (narucila sam kod njih telefonski, stigla postom)

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

imala sam velike rane na rukama (tata ih ima po cijelom tijelu, od glave do pete), i otišli smo na bazen (klorirana voda), i drugi dan je 80% prošlo. Baš sam trebala ići u Vinogradsku na kontrolu, da mi da nešto za ruke, a ono nisam joj imala šta pokazat. Tata ide zbog toga svaki tjedan na bazen,. Nijedna krema nije bila toliko učinkovita kao klorirana voda iz bazena.
    Mazao se s diprogentom, naftalanom... ali ništa.

Jainina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Imamo vec cijeli sistem razvijen, kupanje u maslinovom, mazanje kantarionovim uljem i zamatanje kriticnih dijelova (sake i jedno stopalo). Kompresu natopim kantarionovim uljem i zamotam kaliko zavojem. Taj sistem nam odrzava ok stanje bez upotrebe kortikosterioda. Do sada su nam svi javni dermatolozi davali samo kortikosteroide i savjet o kupovini krema a la a derma, odustala sam od njih. I dalje se zna oderat ali puno manje nego prije. Kantarionovo ulje joj umiri kozu, ali nazalost ne umiri svrbez. Ima li taj naftalan kakvih nuspojava?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj vlatka100 prvotno napisa Vidi poruku
    imala sam velike rane na rukama (tata ih ima po cijelom tijelu, od glave do pete), i otišli smo na bazen (klorirana voda), i drugi dan je 80% prošlo. Baš sam trebala ići u Vinogradsku na kontrolu, da mi da nešto za ruke, a ono nisam joj imala šta pokazat. Tata ide zbog toga svaki tjedan na bazen,. Nijedna krema nije bila toliko učinkovita kao klorirana voda iz bazena.
    Mazao se s diprogentom, naftalanom... ali ništa.
    sad ovisi nekima se pogorša nakon bazena, usput na koji to ide možda ima kaj ljekovitog u njemu? a jel si složila do kraja, najveći problem je da mi ne saniramo do kraja, taman negdje lijepa koža i on nađe nekaj i draplje dok ide.

moj neće obloge, dere se za poludit
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 27.08.2014. at 11:34

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

. Stanimirović mi je rekao da za suhu kožu nije krema koja sadrži ureu, i odkad na to pazim , u bilo koje toplice ide. Meni dsta pomaže Linola fett ili linola losion za kožu. Govorim i tati da se maže, al on neće (kao on je muško). Dr. Stanimirović mi je rekao da za suhu kožu nije dobra krema koja sadržu ureu.

Jainina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    sad ovisi nekima se pogorša nakon bazena, usput na koji to ide možda ima kaj ljekovitog u njemu? a jel si složila do kraja, najveći problem je da mi ne saniramo do kraja, taman negdje lijepa koža i on nađe nekaj i draplje dok ide.

moj neće obloge, dere se za poludit
    Ovako i moja, taman ono lijepa na oko cista koza a ona navali do krvi, pa sve ispocetka. Vjecito ima rane po rukama i na zglobu noge. Sad nam je jos ok kad smo doma, sve me strah ponedjeljka kad krene u vrtic i unistene koze...

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Moj se danas uništio po nogama

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •