Stranica 85 od 94 PrviPrvi ... 35758384858687 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 4,201 do 4,250 od 4691

Tema: Atopijski Dermatitis

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

pitaj za pojedinačno cijepivo protiv samo ospica možda to nije na jajima

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj pikula prvotno napisa Vidi poruku
    pitaj za pojedinačno cijepivo protiv samo ospica možda to nije na jajima
    Nema pojedinačnog cijepiva na ospice bez jaja. Da ima, već bi ga odavno cijepili. Ali, dobro, bumo nekako to riješili.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ajde baš me zanima kak ćete rješiti, ni mi nismo cjepljeni s time iz istog razloga njemu su jaja 5 razred

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Donesi joj potvrdu pedijatrice da se ne smije cjepiti i to je to.
    Nismo ni mi cjepljeni, ne po našem traženju već pedijatrica ima nalaze alergologa po kojima ne smije.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

bubica baš piše ne smije?
    meni na nekom starom nalazu piše ne preporučuje se ( moram taj papir obnoviti)

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Morala bi pogledat, znam da je rekla da ni slučajno cjepiti (njemu je razred 6) i kad nas pitaju o cjepivima tako kazem svugdje i to bude prihvaćeno.
    Donesem im knjigu nalaza pa više ništa ne pitaju

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Meni niti na jednom papiru ne piše da on ne smije biti cijepljeni, ali to se kao podrazumijeva.
    Imao je isto razred 5 za jaja, sad ima razred 3.Ali, to je isto još visoko.
    On više nije kod pedijatrice, već je 2 god kod opće doktorice. I ide sad u 2.razred.
    Školska doktorica je rekla da donese sve papire i da će se konzultirati i s imunologom.
    Ali, s razredom 3 ga siguro ne budu cijepili. To je sad nalaz iz 3.mjeseca ove godine.
    Ne vjerujem da mu je alergija na jaje za tako malo vremena puno pala.
    Javit ću vam u ponedjeljak što budem riješili.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Nemaš razloga za brigu

Optimisticna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

moje se dijete noćas izgreblo po leđima tako strašno jako.... izgleda ko da ga je neko izbičevao Taman smo nekako ublažili fleke iza koljena , kad je opet buknulo po leđima. Uglavnom problemi se dešavaju po noći, svrbež je tokom sna. Preko dana se ne češe.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Mi smo spavali s mekanim čarapicama na rukicama, baš zbog tih rana..

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

moj neće ništ na rukama

(ne)spavam s klincem

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

plus smo imali odjelo za neurodermitis, ali nije ga baš htio nosit.. u njemu su zatvorene i rukice i nogice..
    Posljednje uređivanje od bubica27 : 09.12.2014. at 14:03

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

neće ni to

ja sam radila i piđame kojima se to prek noći samo zašrće, jedno vreme je htio sad ni za ćut

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ali nama sad to više nije problem kad je veći, koža je čvršća pa nema krvavih iznenđenja ujutro poslije buđenja..brrrr kad se sjetim..
    Pije i Aerius pa mozda i on ublaži svrbež.

Optimisticna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

i moj je na Aeriusu, samo promjenila mu je pedica terapiju, umjesto 2x3ml, sad smo na 1x5ml. Skoro pa bih ga vratila na 2x3ml.Možda mu Aerius uopće ne odgovara.
    Dale ste mi mislit o odjelu... sad gledam preko njuškala, 180 kn. Mislim da ću ga uzeti.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

stavit ću tu info

za neke koji koriste EUTAn, ima jedna flašica u DM savica,koja ćese ovih dana sniziti za 60%, pa kome treba nek provjeri u dm Savica.Rok upotrebe je 5/2015.

Datum pristupanja
    Jun 2014

Početno

Bok, ekipa! Evo i moja curica (5 mj) se pridružila atopičarima . Zanima me ima li itko iskustva s hibor kremom? Pedijatrica je to predložila kao alternativu kortikosteroidima kad se stanje pogorša. Prošla sam nekoliko ljekarni, nitko nikad nije čuo za tu kremu.

Datum pristupanja
    Feb 2015

Početno

Za atopijski dermatitis se kaže da dolazi iz organizma no malo je onih koji će vam reći da je to što je u organizmu u stvari došlo iz vana!! Da, prvenstveno hranom majke od začeća preko dojenja i ishrane samog djeteta. Hrana koju konzumiramo je prepuna alergena koji se preko majke prenose u organizam djeteta, tu se talože jer većina tih alergena nije razgradiva-probavljiva i vrlo brzo počinju problemi koje organizam manifestira najprije na površini kože, a kroz duže vrijeme i unutar samog organizma.

Ako još dodatno takvu reakciju organizma potaknemo i izvana raznoraznim šamponima i kremicama za koje ne znamo šta sadrže, a uglavnom su to također štetni sastojci koji su ulje na vatru ekcemu onda problemima nema kraja!

Zato se dobro informirajmo o porijeklu i sastavu svega šta unosimo u sebe i na sebe kako bi nam život bio bar malo bezbrižniji u društvu naših mališana!

Datum pristupanja
    Feb 2015

Početno

Pozdrav. Moja curica se pridružila atopičarima sa mjesec i pol starosti (sada joj je 5 i pol mj). Odmah smo krenuli sa A-dermom na savjet pedice (kupka i krema) i to se smirilo i držali smo sve pod kontrolom. Isključivo je dojena bila 2 mj, a nakon toga smo s dojenjem kombinirali ****. Nisu se pokazale nikakve reakcije. Sve je bilo dobro dok nismo počeli s dohranom prije dva tjedna (njoj je tada bilo tjedan manje 5 mj). Prva greška koju sam napravila jer što uvodila u startu i povrtni obrok oko 12h i voćni obrok popodne tako da sam isti dan uvodila 2 nove namirnice (npr. blitvu i krušku), a druga greška je bila što sam novu namirnicu davala samo 2 dana i odmah bi potom uvodila drugu namirnicu. Neoprezna sam bila, sve sam mislila neće nama biti tako. Nakon 12 dana javlja se sitni točkasti osip po licu, najviše u predjelu usana, silazi prema vratu i malo iza ušiju i on buja. Tijekom iduća 2 dana osip je izraženiji, crveniji i taj dio lica postaje suh. Odmah sam prekinula sa svom dohranom i vratila se na dojenje i ****, tretirala samo A-dermom i evo to se stabilizira, skoro da ga i nema više. Izbacila sam sve jer zbog ovakog načina uvođenja dohrane ne mogu ni znati na što je to bila reakcija. Kad se stanje na licu smiri skroz onda sam planirala namirnicu po namirnicu. Moje glavno pitanje je koliko dugo biti na jednoj namirnici, tj.svako koliko uvoditi novu namirnicu?
    Sva cjepiva smo do sada uredno primili. Sve mi je ovo novo, čitam vas cijelo jutro koliko stignem, naša pedica ne spominje nikakva testiranja niti nas šalje dalje kome, imam sto upitnika nad glavom...

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

je sve kaj si opisala je ok

ali

zašto onda neki imaju atopojski a neki ne ?

Datum pristupanja
    Jun 2014

Početno

Da, da je tako jednostavno ne bi ova tema imala 85 strana .

Nego, da li se i vama pojača kad izbijaju zubi?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

sad tog detalja se ne sječam u svezi zubi, nama su alarmantnije bile promjene temperature na jako hladno.

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj barbara7 prvotno napisa Vidi poruku

Nego, da li se i vama pojača kad izbijaju zubi?
    Moj mali nije imao skoro godinu dana problema (najgore je bilo, mislim, sa 6-7 mjeseci) i sad mi je napregibima šaka buknulo, izgrebao se do krvi (a počelo je s malo suhe kože koju sam mazala svim masnim kremama). Nije pomogao bepanten, stelatopia, cicaplast, ništa dok nisam namazala dvije večeri zaredom elocomom 8prije toga betrionom da zarastu ranice). Prošlo je odmah, ali još ga svrbi. kako nismo ništa mijenjali u prehrani, povezala sam sa zubima, onih dana kad je bilo najgore (i kad je bio najnervozniji, s povremenom niskom temperaturom) zabijelile su mu se gornje četvorke.

Jainina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

I nama je uvijek reakcija na ekstremne temperature, bilo vruce ili hladno. Vec nekoliko mjeseci nam je super stanje, i sada kada je par dana na snijegu bila vani, odmah joj izbilo na pregibu saka i nogu, samo se nadam da se nece rasiriti... Nama se inace jako dobra pokazala bioderma atoderm intensiv, od kada ju koristimo super joj je koza. Inace smo sva cuda krema probale i nista nije pomagalo. Moze biti i slucajnost pa se potrefilo da smo ju pocele koristiti taman kad se pocelo samo smirivati, ali me toliko strah stanja od prosle godine da ju niti ne pokusavam zamijeniti... Naravno ne pomaze kod jakih ekcema, za njih mazemo dan dva elocom razblazeni ali za svakodnevnu njegu nam je super.

Datum pristupanja
    Jun 2014

Početno

Mi u zadnjih dva mjeseca ne možemo sastavit dva tjedna da je ok.
    Primjetila sam da naglo bukne kad su zubi, a naravno okidač je i sve drugo. Tek sad je dobila termin kod dermatologa, pa se nadam da će barem alergo test nešto pokazati. Ima i ragade na guzi koje se stalno otvaraju, pedijatrica ih isto povezuje s atopijskim. Predložila nam je ranije uvođenje dohrane u nadi da će stolica malo prorijedit (trenutno je 5-6 puta dnevno), a ne mogu joj uvest dohranu dok se barem malo ne stabilizira stanje...

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

kolko je stara?

idi ti polako

Sani1612 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Slažem se s jelenom.
    Dohrana a ne zna se što je okidač za atopiju.
    Mojem srednjem je prašina, životinjska dlaka i grinje. S tim da je izrazito alergičan od 4.mjeseca života.
    Dohranu sam uvodila puževim koracima.
    Najmanji je imao epizodu urtike i zadnja dva dana su počeli pregibi stradavati.
    Nekako mi se čini da ću imati još jednog atopičara

Datum pristupanja
    Jun 2014

Početno

Skoro šest mjeseci. Krenut ću onda polako, pa što bude. Mislila sam vrtit jednu namirnicu 5-7 dana.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

cica li, jel si ti na dijeti?

Datum pristupanja
    Jun 2014

Početno

Cica. Na dijeti sam vec neko vrijeme. Ne jedem jaja, mlijeko i mliječne proizvode, orašaste plodove i citruse. Na citruse sam skužila da reagira. Pšenicu sam smanjila na minimum...

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

vidi još kak je s svinjetinom, ribama , govedinom. ( možda da vidiš ima li kakvih bitnijih promjena i kod krumpira, ja ga nisam skužila, dok nije to izašlo na testu)
    u svakom slučaju inzistiraj na testiranjima , ne znam kud ideš dermatologu, ali ako je klaićeva onda će vas obavezno ona poslati kod alergologa ili gastriča na daljnu obradu i testiranja.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

mogu samo poslati

Sani1612 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj barbara7 prvotno napisa Vidi poruku
    Cica. Na dijeti sam vec neko vrijeme. Ne jedem jaja, mlijeko i mliječne proizvode, orašaste plodove i citruse. Na citruse sam skužila da reagira. Pšenicu sam smanjila na minimum...
    U istoj smo situaciji samo kod nas nisu citrusi nego maline ili borovnice.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj peteh prvotno napisa Vidi poruku
    Za atopijski dermatitis se kaže da dolazi iz organizma no malo je onih koji će vam reći da je to što je u organizmu u stvari došlo iz vana!! Da, prvenstveno hranom majke od začeća preko dojenja i ishrane samog djeteta. Hrana koju konzumiramo je prepuna alergena koji se preko majke prenose u organizam djeteta, tu se talože jer većina tih alergena nije razgradiva-probavljiva i vrlo brzo počinju problemi koje organizam manifestira najprije na površini kože, a kroz duže vrijeme i unutar samog organizma.

Ako još dodatno takvu reakciju organizma potaknemo i izvana raznoraznim šamponima i kremicama za koje ne znamo šta sadrže, a uglavnom su to također štetni sastojci koji su ulje na vatru ekcemu onda problemima nema kraja!

Zato se dobro informirajmo o porijeklu i sastavu svega šta unosimo u sebe i na sebe kako bi nam život bio bar malo bezbrižniji u društvu naših mališana!
    Hoćeš reći da smo same krive za dječji ad? Ili da su mame čija djeca nemaju ad bolje jele, s boljim se šamponom kupale, drugim kremama mazale?

Datum pristupanja
    Jun 2014

Početno

Naručeni smo u Vinogradsku, tamo smo dobili najraniji termin. Baš ću malo popratit i krumpir, to nekako računam kao "sigurnu" namirnicu pa nisam ni obraćala pažnju.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

je nisam ni ja mislila, ali moj je konstantno bio jednako crven, ništ na njemu nisi mogo skužiti. traži testiranja ( prikovi su nam minimalni ili negativni) , ali iz krvi Rist i rast podoblake.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj stela2 prvotno napisa Vidi poruku
    da li netko daje djetetu Enterosgel? Baš sad čitam to na netu, da je dobro za ad..
    stela ili neko drugi jel tko davao Enterosgel, vidim da je to staro ali danas sam dobila preporuku da bi možda pomoglo?

Jainina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Ja sam ga davala curki, ali nismo vidjelli nikakve promjene na bolje.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

kak dugo si davala? i kolko doza na dan, sipazila u svezi razmaka prema klopi, piću?

Jainina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Proslo ljeto sam davala prema uputstvima, vise se ne sjsjecam kako je tocno islo a potrosile smo onu jednu tubu, poslije nisam vise davala jer nisam vidjela nikakve promjene.

Sani1612 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Što se tiče Enterosgela mi smo neki dan dobili preporuku od dermatologice u Klaićevoj.
    Pošto nam je koža u totalnoj komi probati ću i sa tim. Uzima i omega 3 i omega 6 masne kiseline.
    Danas nam je stigao i nalaz sa Derme na Šalati i pozitivan je na penicilin. A na amoksil je već prije imao reakciju.

Danonino avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Pozz svima, beba s dijagnozom ad-a od 1. mjeseca života, da

Bilo je prestrašno, otvorene rane po cijeloj glavi koje su curile, a tijelo crveno i flekavo, nije bilo ni 1 cm zdrave kože. Toliko se češkala i gnječila sama sebi kožu da je napravila dodatne rane koje su se usput i inficirale. Naravno, kortikosteroidi, fenistil, betrion, uljne kupke, tisuću kremica i losiona, domaće kreme, famozna posuška mast... Sad ima 3 mj. i stanje je bolje zahvaljujući La roche Lipikar losionu, a na licu kad se pojave fleke posuška (znam, znam sve o njoj, ali... ali :/)

U dermatologa smo proveli zadnjih mjesec dana na kontrolama. Beba isključivo dojena od rođenja, izbacila sam iz prehrane sve moguće što bi moglo smetati, poskidala tepihe i zavjese iz kuće, plišane igračke, eliminirala svaki izvor prašine, pobacala svu odjeću od umjetnih materijala i počela kupovati samo 100 posto pamuk.

Ono što nam je dermatologinja rekla je sljedeće - iz prehrane ne izbacivati ništa dok se ne dokaže alergija jer djetetu, a i sebi ukidamo hranjive tvari, a ne znamo je li alergično. Također, neće dijete ozdraviti ako mi izbacimo npr mlijeko ili jaja. Kaže da hrana nema veze s ad-om nego geni, a da samo 20-30 posto djece s ad-om uz ad ima i alergiju na hranu. Možda se o tome već pisalo na ovih 80 i kusur strana, ali evo friško iskustvo ako će nekome pomoći. Kaže kupanje svaki dan u uljnoj kupki uz pravilo 3 minute, na što sam se iznenadila jer sam mislila, bar mi tako logika nalaže, da voda dodatno isušuje kožu, ali eto...

Sretno svima u borbi, tipkat ćemo se još
    Posljednje uređivanje od Danonino : 24.02.2015. at 08:35

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

mojega peče lipikar baš se dere na njega.

geni jesu u pitanju, ali mojima se stanje jaaako popravili kad smo ukinuli stvar koja im ne paše, napose klinki koja je bila alergična na pregomin

Sani1612 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Danonino gdje idete dermatologu?

Sani1612 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Posuška ima u sebi kortikosteroide.
    Čisto da znaš iz razloga ako vodiš dnevnik korištenja kortikosteroida.

Danonino avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    mojega peče lipikar baš se dere na njega.

geni jesu u pitanju, ali mojima se stanje jaaako popravili kad smo ukinuli stvar koja im ne paše, napose klinki koja je bila alergična na pregomin
    Naravno, nije ono univerzalno pravilo za sve... eh, da je bar tako... svatko primjeti što djetetu smeta pa ukine... hoću reći ne treba odmah po defaultu ukidati sve alergene kad dijete ima ad, naravno, dok nije dokazano da mu to smeta. Recimo, ja nisam vidjela nikakav pomak nakon što sam jedno tri tjedna bila bez mliječnoga, jaja, kave i slatkog. Ali sam primjetila da se jače osula nakon što sam jela tortu od badema i lješnjaka pa sam ukinula orašasto

Citiraj Sani1612 prvotno napisa Vidi poruku
    Danonino gdje idete dermatologu?
    U jednu privatnu polikliniku u našem gradu, ne znam smijem li reklamirati, ako te zanima može na pp detalje. Za posušku znam... koristim je kad se pojave rane jer ne znam što bi drugo koristila iskreno... a čini mi se dosta blaža od npr Belogenta koji sve skine u roku od pola sata, njoj treba ipak dva-tri mazanja dok ne počne djelovati...

Luda sam više... jedva čekam toplije vrijeme

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

a kad ćeš na testiranje?

Danonino avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Mislili smo to već obaviti, ali dermatologinja kaže ne još jer u tom slučaju moramo dignuti fenistil na tri dana, koliko treba da se očitaju rezultati, a to je nemoguće u ovoj fazi jer se i pod terapijom jako češka. Pričekat ćemo toplije vrijeme dok se koža smiri, a i ona će tad biti veća...

Sani1612 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Mi smo u Klaićevoj kod dr. Nives Pustišek.
    Za nju imam samo riječi hvale, pa da odeš do nje po još jedno mišljenje.
    Nama je složila terapiju, i zbilja jako vodi brigu. I mogu reći da vidim pomake na bolje.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

je Pustišek je dobra, vodi brigu i dosta brzo testira

nama su važna testiranja iz krvi i jaaako su nam mjerodavna

danonino, tvoj i moj grad nije isti, kaj ne ?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •