evo nas i ovde...ako netko ima strpljenja procitati i odgovoriti
sredinom treceg mjeseca G (tada 18mj) su se pojavile hrapave flekice na obe nadlanice, pa na oba obraza. mi smo to mazali kremicom koju je napravio mm od nevena, kantariona i djevicanskog pcelinjeg voska. bilo bi kao malo bolje ali nije prolazilo.
pocetkom travnja odveli smo je kod privatne dermatologice. odma s vrata je rekla da je to AD i preporucila testiranje na alergije iz kapi krvi. mi onako zamantritis rekli da, naravno, samo da znamo od cega je.
prepisala nam adermu, tobrex da ne bi doslo do infekcije (ovo na obrazu je blizu oka pa zato valjda ocni antibiotik) i advantan kremu napisla na nalaz za slucaj da sama aderma ne pomogne. mi smo mazali samo aderminu kremicu a tobrex spremili za zlu ne trebalo. advantan sam proguglala i skoro pala u nesvjest da mi je dala kremu koja se daje djeci starijoj od 3 g.
nakon par dana dolazimo po nalaz tog famoznog testa iz kapi krvi i saznajemo da je alergicna na kravlje mlijeko, jaja, orashide, bijelo psenicno brasno(?), jagode, pome, prasinu, grinje, travu, bor, blablabla
taj dan nam daje privatni recept na elidel kremu (koja opet nije za mladje od 2g) i preporuku za dijetu. dijetarili smo par tjedana ali nikakve koristi.
ove disne alergene ne mogu izbjeci, zivim skoro pa u borovoj sumi, trave ima svugdje gdje krenemo, prasine isto tako.
na jednoj ruci se skoro i povuklo, ima jos jako malo na pregibu sakice ali na drugoj je bas gadno. imala je i kao neke bijele pristice koji bi pukli i krvarili. onda sam par dana mazala tobrex. sad je malo bolje ali izgleda skoreno. na obrazima jos ima tih suhih, crvenkastih flekica, sad se pojavila jedna na kapku. vidim da je svrbi
e sad, mene zanima koliko su pouzdani ovi testovi iz kapi krvi? ova dokica je to slala u rijeku, vidim na nalazu potpis dr internist.
nakon koliko bi se trebali pokazati benefiti dijete i izbjegavanja alergena? kako vi to izvodite? svi ukucani na dijetu ili?
jeste li vi svoje malce mazali ovim korticima iako su oni za stariju djecu?
cekate li da bas bukne pa tek onda mazete?
smiju li na sunce ako smo ih noc prije namazali s tom kemijom?
koliko cesto ima smisla mijenjati ove emolijentne kreme? jeli se tijelo kao navikne pa vise ne pomazu?
jeli netko pokusao s fitoterapijom prema donjem linku?:
http://www.etericnaulja.net/aromater...kozmetika.html
rukice moramo prati svaki put kad se vratimo iz parka/setnje a bolje je ne mociti te dijelove cesto, kako vi to rjesavate? ja operem sa onim aderminim uljem pa odmah mazemo kremu.
imam jos 100ak pitanja![]()

Odgovori s citatom