Stranica 9 od 94 PrviPrvi ... 78910111959 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 401 do 450 od 4691

Tema: Atopijski Dermatitis

betty boop avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj zmaj prvotno napisa
    još, danju ne nosi pelene, noću da, al ne od vune. mislim a ga ne smeta. obično njegove stvari i ispirem 2put, i obično bez omekšivača. koristim obični faks. al, preporučate li što god drugo?
    od DM-a denk mit prašak za osjetljivu i alergijama sklonu kožu

betty boop avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

perentorol...kakve su to kapsule, kakav je sastav i gdje se mogu nabaviti?

Suzizana avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj betty boop prvotno napisa
    ma ne znam više točno, negdje ih je čini mi se i Davor spominjao.
    --------------------------------------------------------------------------------

Perenterol je stvarno pripravak sa saccharomyces boulardii, ali na netu nisam skužio ni što ni kako ni koliko se koristi. Za gljivice je važno znati da se razmnožavaju na dva načina:
    1. pomoću kisika (dakle, podrigivanje je apsolutno nužno)
    2. pomoću odumrlih gljivica (kvasaca, B-kompleksa, piva, kruha i drugih pripravaka koji sadrže gljivice)
    Boldano označuje i spomenuti perenterol, jer bi višak gljivica odumro i omogućio razmnožavanje nepoželjnih gljivica. Dakle, treba pronaći pripravak koji je OK za bebe, a pretpostavljam da su čepići upravo to.
    Saccharomyces boulardii je gljivica pa zato ne stradava kod terapije antibioticima. Ne uzrokuje probleme u probavnom sustavu, a po pitanju kolonizacije crijeva je izuzetno agresivna i istisne sve ostale gljivice koje se tamo mogu zateći i smatra se probiotikom. ALI, dok borba za teritorij traje, moguće su i nuspojave poput nadimanja...
    ----------------------------------------------
    nema ju veze sa AD, ali ih je taj doktor isprobao za to.
    mislim, ako nisam u krivu da su to kapsule za suzbijanje proljeva i obnavljanje crijevene flore.
    mogu se nambaviti i kod nas

Suzizana avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ma ne znam više točno, negdje ih je čini mi se i Davor spominjao i napisao ovo.
    --------------------------------------------------------------------------------
    Perenterol je stvarno pripravak sa saccharomyces boulardii, ali na netu nisam skužio ni što ni kako ni koliko se koristi. Za gljivice je važno znati da se razmnožavaju na dva načina:
    1. pomoću kisika (dakle, podrigivanje je apsolutno nužno)
    2. pomoću odumrlih gljivica (kvasaca, B-kompleksa, piva, kruha i drugih pripravaka koji sadrže gljivice)
    Boldano označuje i spomenuti perenterol, jer bi višak gljivica odumro i omogućio razmnožavanje nepoželjnih gljivica. Dakle, treba pronaći pripravak koji je OK za bebe, a pretpostavljam da su čepići upravo to.
    Saccharomyces boulardii je gljivica pa zato ne stradava kod terapije antibioticima. Ne uzrokuje probleme u probavnom sustavu, a po pitanju kolonizacije crijeva je izuzetno agresivna i istisne sve ostale gljivice koje se tamo mogu zateći i smatra se probiotikom. ALI, dok borba za teritorij traje, moguće su i nuspojave poput nadimanja...
    ----------------------------------------------------------------------------------
    nema ju veze sa AD, ali ih je taj doktor isprobao za to.
    mislim, ako nisam u krivu da su to kapsule za suzbijanje proljeva i obnavljanje crijevene flore.
    mogu se nambaviti i kod nas

Suzizana avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

sorry

Suzizana avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

mislim da se mogu nabaviti kod nas pod zidom. mi smo ih naručivali prije 7 godina direktno iz njemačke

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Sacharomices boulardii su gljivice i u probavnom sustavu ih možeš promatrati kao manje zlo. Ne rade probleme, a istiskuju ostale patogene - to je dobro. Ali zato ne obavljaju sve ostale funkcije koje obavlja crijevna flora i mogu se smatrati samo privremenim rješenjem ili međufazom prema zdravoj flori. Dakle lijek, a ne trajno rješenje.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

a šta je trajno riješenje?

betty boop avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj MGrubi prvotno napisa
    nažalost mislim da ga nema u smislu nešto daš djetetu popiti ili namazati pa mu sve prođe...AD je kompleksna bolest, svako dijete ima neke svoje simptome i zato je tako zeznuto nešto savjetovati
    morati ćeš sama otkrivati na koji način pomoći djetetu i imaj na umu da većini djece AD prođe do treće godine

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Nera je ribica, trajno emotivna i osjetljiva osoba

izbaciti ću sve jake alergene iz kuhinje, praškove
    svaki dan ću napraviti kupku s maslinovim, nevenovim i uljem gospine trave, i lavadne

jel možda previše?

betty boop avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Nera je ribica, trajno emotivna i osjetljiva osoba

izbaciti ću sve jake alergene iz kuhinje, praškove
    svaki dan ću napraviti kupku s maslinovim, nevenovim i uljem gospine trave, i lavadne

jel možda previše?
    i ja imam jednog senzibilnog ribonju

inače djeci s ADom obično ne odgovaraju svakodnevna kupanja jer im voda isušuje kožu...mi Adrija kupamo 1 tjedno
    i da, mislim da ti je to previše za stavljanje u kupku...nastoj šta manje stvari jer u biti ne znaš šta joj sve može smetati...mislim da je malo maslin.ulja sasvim dovoljno

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

ne bih ju prala klasično
    to bi bila "uljna" voda
    tušom se razbije ulje na sitno, dok se voda ne "zabijeli"

- neven, gospina trava i lavanda su dobri za opekline, lišaje, regeneraciju kože ...

kako ću znati da joj nekoje ulje ne odgovara?

kobila_suzy avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Za tretiranje at.derm., od lavande su primjerenija eu njemacke i rimske kamilice i sjemena mrkve.

U vodu za kupanje je izvrsno dodati zobeno mlijeko, rucno iscijedjeno iz sake zobenih pahuljica zamotanih u gazu .

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

http://www.prirodalijeci.hr/acidosalus.htm

jel tko to proba

zobeno mlijeko napravim ka od šale

kobila_suzy avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

A od biljnih ulja vec spomenuti nocurak, ulje ploda divlje ruze, tamanu, neven...

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

tnx

betty boop avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

kako ću znati da joj nekoje ulje ne odgovara?
    moj savjet ti je da par dana za redom stavljaš samo jedno ulje i ako iz kupanja nema reakcija tipa da se koža jače zacrveni nakon kupke ili da se nakon toga pojača svrab, onda probaj sljedeće ulje i onda kada si sigurna da mu ni jedno ne smeta onda miješaj.

kobila_suzy avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Reakcija na etericno ulje je cesca u kupkama nego ako se apliciraju na kozu (naravno, pomijesana s biljnim uljem).

Etericna ulja uopce ne bih stavljala u kupku, osim u dobrom emulgatoru (a od prirodnih stvari to je sojino vrhnje). Biljna moze, ali osobno smatram boljom kombinacijom kupanje u vodi s zobenim mlijekom, a nakon kupanja kozu namazati tankim slojem odgovarajuce mjesavine biljnih i etericnih ulja, gore navedenih. Nema osobite koristi ici s jednim po jednim uljem, jer mjesavina je i napravljena od vise ulja da bi imala najbolje sinergijsko djelovanje. No, kako su ulja dosta skupa, bolje pokusati s icim nego ni sa cim .

Npr:
    15 ml bu makadamije
    5 ml bu ploda divlje ruže
    5 ml bu tamanua
    5 ml bu noćurka
    4 kapi eu njemačke kamilice
    6 kapi eu rimske kamilice
    8 kapi eu sjemena mrkve

bu = biljno ulje
    eu = etericno ulje

Ponavljam, etericna ulja nikad u kadu bez emulgatora.

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

mi smo prošli sve u blažem obliku. Bili joj kao lišajevi na rukicama oko lakta sa vanjske strane, na nogici i ličeku nekoliko komada. Dermatologica na Šalati pripisala bepanther mast za ličeko i Linola mlijeko za tijelo (košta cca 120 kn) i dermatitis je prošao i više se nije vratio!!!! To je bilo prije 3 godine.
    držim fige svima da se uspijete riješiti.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mi smo probali razne kreme, npr. (kršitelj koda) trixeru, excipial kremu nevenovu mast i eucerinovu uljnu kupku. kupam ga samo jednom tjedno, jer je koža ludo suha. po južini nešto bolje. Ništa nije riješilo problem, maalo ublažilo. sad je prešao treću godinu i stanje se je pogoršalo. idemo u pon kod dr. Čučevića (pulmolog), pa ću vidjeti. Pedijatrica kaže da je alergijski.
    Pratim što jede, nastojim kuhati sve lagano i bez jakih aditiva i konzervansa, ali štanga.
    Jel se kod vaših klinaca radi o alergiji. Jeste li ih vodili na alergo test?

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

mom je bolje. i nekako pomalo odustajem od kortića, bar za sad. tankam ga melemom. nevjerojatno kako se brzo posuši

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj melrose prvotno napisa
    Jel se kod vaših klinaca radi o alergiji. Jeste li ih vodili na alergo test?
    mislim da ima par klinaca koji iamju alergije i AD. pitaj MBee, mislim da oni imaju oboje .
    e da da li je iko od vas probao s Naftalanom? Mama Roko imala je super rezultate i iskustva
    drzite se, znam da vam je tesko ali evo nama vec drugu zimu nema nista. pljuc pljuc da ne ureknem

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

meni kaže da je moj premali za naftalin i još neš ne sićam se

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

zmaj imas pp

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Trajno rješenje u vidu nekakvog opisa ili smjernica nisam našao, ali mogu popisati povoljne i nepovoljne momente do detaljnosti koja mi je dostupna.

1. kolonizacija povoljnim bakterijama odmah po rođenju.
    2. dojenje
    3. NE antibiotici.

Sve ostalo je na neki od načina povezano s kršenjem ovih točaka. Dijete koje je uskraćeno neke od točaka do (barem) pola godine života će se sigurno više boriti sa zdravstvenim problemima.

Nisam našao niti jedan izvor koji na jednom mjestu objedinjuje sve ovo i ne želim ovo bilo kome nametati kao neku pamet.

betty boop avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Adrian je alergičan na k.mlijeko i jaja, dokazano alergo testom ali i na druge stvari što sam sama primjetila preko dojenja (kao reakcija na ono što jedem)....

Davore šta znači kolonizacija bakterijama odmah po rođenju? Jel to misliš na stavljanje djeteta odmah na cicu?

Pronašla sam u jednom časopisu poveznicu ADa i pretjerane higijene....naime, pretjeranom higijenom se onemogućuje djetetu da dođe u kontakt s raznim virusim i bakterijama od kojih se imunitet jača pa imunitet "pošašavi" (moja slobodna interpretacija ), tj.počne reagirati na normalne stvari kao što su pelud, hrana i sl. Znači, potrebno je djeci manje prati ruke i pustiti ih da tu i tamo uhvate kakvu virozicu, a ne ih držati u karanteni

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj kobila_suzy prvotno napisa
    A od biljnih ulja vec spomenuti nocurak, ulje ploda divlje ruze, tamanu, neven...
    kobila molim te, reci, koje se ulje noćurka može piti (za dojilju) i gdje se to može nabaviti?

kobila_suzy avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pa ako bas zelis ulje (postoji i u kapsulama, za one koji ne vole okus nocurka, to pitaj u ljekarni), najpovoljnije drzi kemig u bauerovoj 5, samo trazi hladno presani nerafinirani.

Ima i primavera life u bio&bio ducanima, oshadhi u bioterri, vlaska 7, ima i kod mene (ali ja imam web shop).

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Davore šta znači kolonizacija bakterijama odmah po rođenju? Jel to misliš na stavljanje djeteta odmah na cicu?
    Do povoljne kolonizacije dolazi prirodnim porodom jer beba prolazi kroz rodnicu. Bitno je da kroz razne mehanizme imuniteta beba nema nikakvih problema s bakterijama koje normalno obitavaju na mami, a do kolonizacije će u svakom slučaju doći i pranje bebe odmah nakon rođenja nema utjecaja na ovaj proces (ima znanstveni rad na ovu temu). Do kolonizacije će doći u svakom slučaju, razliku čini samo hoće li to biti prijateljske (mamine) ili iatrogeničke s kojima će se beba gombati još godinama potom.
    Do povoljne kolonizacije ne dolazi kod carskog ili pod antibioticima.
    Stavljanje djeteta na tijelo pomaže ovom procesu.
    Dojenje isto pomaže učvršćenju ovog procesa jer je majčino mlijeko najbolji prebiotik kojeg možeš zamisliti. Opet, antibiotici u ovoj formuli su množenje s nulom.

betty boop avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Davore hvala na odgovoru....Adrian je znači koloniziran dobrim bakterijama ...imali smo prirodan vaginalni porod, odmah je stavljen na cicu i do danas ne silazi s nje ako baš ne mora

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Drage mame i tate!
    Čitam vaše postove o AD-u.. ja ga imam od rođenja, a sada imam 24 god. rekli su da će u pubertetu prestati, ali nikada nažalost nije..
    Htjela bih vam pomoći sa svojim veteranskim stažom.
    ovako: ne postoji lijek za AD tipa da ćete ga namazati nekom kremicom i da će prestati. možete samo ublaavati postojeće stanje.
    kremice, kupke, proizvodi za osjetljivu kožu...to vjerojatno znate.
    htjela bih vam ukazati na još jednu stvar: pazite da dijete prihvati AD kao STANJE, a ne bolest. puno ga ljubite i mazite, neka trenutak mazanja bude milovanje, trenutak nježnosti prema djetetu. u pravilu, mi atopičari smo senzibilni i po karakteru, pa takvoj djecu treba maksimalna njenost.
    moji roditelji su imali zgodnu igru, zvala se "puse ekcemčićima" i ljubili su mi svako mjesto zahvaćeno AD-om.
    Nije lako, jer svrbi, svrbi, brate svrbi..

betty boop avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

boa mislim da je ovo jako dobar savjet prihvatiti AD kao stanje a ne bolest, ali sad dok je Adrian mali i ne razumije još nastojim što više okolinu (čitaj noniće) zaplašiti time samo da mi ga iza leđa ne našopaju recimo smokićima

ja se ipak nadam da većina naše djece neće imati AD dugo

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

boa super da si se javila ja nikad nisam razmišljala šta ću ako se Nađi ne povuče AD, valjda zato što je u blažem obliku nego što se inače javlja (samo na pregibima i za sad uspevamo bez kortića). Ali da, u pravu si, treba dete prihvatiti. I ja sam primetila da je ona preosetljiva, nežna, ne voli gužvu, galamu, ne voli da svi gledaju u nju, traži samo mene i MMa, neće drugima na ruke (izuzev bake sa kojom živimo).

Pitanje za vas koji ste na homeopatiji: Nađa je na pregledu dobila nove remedije i davala sam joj ih svako jutro i veče (rekao doktor može a ne mora svaki dan) jedno 5 dana. AD je krenuo da se povlači, čak je prestala i da se češe ali je zato bila užasno plačljiva, kenjkava, češala zubiće, noću se stalno budila, sisala po celu noć... haos. I onda prestanemo na dva dana sa kuglicama i bude sve super, čak je i zubići nisu mučili. Počnemo opet i opet haos. Jeste li imali slične situacije? Poboljšanje ADa a pogoršanje spavanja i rapoloženja?

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

joj vissnja, mi ti imamo drukčije iskustvo....

već sam pisala kak ćemo probati sa homeopatijom jer je kod nas komatozno stanje

mi smo dobili ARS 30 C kuglice, 3 dana po 1
    jučer smo završili s terapijom i još se ništa značajno nije dogodilo, vele da nekima treba i po 10 dana da se vidi promjena a često krene sa jakim pogoršanjem, što je normalno, da bi nakon toga koža ozdravila...

Iskra je isto imala užasne večernje nervoze tih dana, ali mi je eto, noćas, 1 put u životu prespavala noć u komadu!!!
    Ali eto, sa kožom još nemamo nikakvih promjena - crvenilo i ekcemi i otpadanje komadića sasušene kože...

A što ste točno koristili?

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Švedica nemam pojma, mi idemo kod klasičnog homeopate koji nam daje (kako sam ja razumela) razblažen konstitucijski lek. I lečimo se još od polovine 10. meseca ali je doktor prvo pregledao MMa i na osnovu toga dao lek koji nije baš delovao, ali bilo je mrvicu bolje. Na drugom pregledu je mene pregledao a tek nedavno Nađu i dao ovaj treći lek koji deluje ali sa tim kontraefektima. Znači to traje već 4 meseca. I rekao nam je da neće biti tako brzo, da ne očekujemo rezultate preko noći.
    Danas sam ga zvala i rekao je da ne moram da joj dam remediju da popije već mogu da je rastopim u malo vode i namažem joj ekcem. Danas ćemo da probamo tako pa ćemo videti...

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

kortikosteroidi su nužno zlo, primjenjujte ih u što manjoj količini jer imaju puno nus pojava, a najgroznija je stanjivanje kože.

i ja sam imala (i još imam) blagi oblik. nema veze jačina AD-a s tim hoće li nestati ili ne. ali, ja se nadam da je lijek pitanje vremena.

da li kod vas u obitelji postoji tko sa AD-om??
    kod mene ne postoji, ali ja ga svejedno imam. šanse da mi ga ima dijete je 25% po djetetu..

betty boop avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

moj muž nije imao AD ali boluje od raznih alergija i bronhijalne astme...
    da li si alergična na nešto?
    kako ti je po ljeti? da li pomaže more?

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Ja sam alergičar, imam one klasične respiratorne alergije (kašalj i kijavica) na raznorazne polene. I od kad znam za sebe imam jezivo suvu kožu, mada nisam imala problema sa ekcemima, svrabom i sl. MM nema dijagnostikovanu alergiju ali je kao mali povremeno oticao od nekih lekova (njegova mama nije smatrala da je to nešto za šta bi ga trebalo voditi doktoru ) a ima i neke vrste dermatitisa sigurno jer mu se povremeno na nekim delovima tela (obrve, iza ušiju) jako peruta i crveni koža.
    Mislim da je AD relativno "nova bolest", većina dece sa ADom možda bi pre 20-tak godina jednostavno bila alergična na ponešto, a da je to usled opšteg zatrovanog načina života, preterane medikalizacije trudnoće i poroda i opšteg povećanog pritiska pod kojim živimo sada ispoljeno u obliku ADa.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

kod nas niko nema AD ali i ja i mm smo imali razno razne osipe i osjetljivost kože ali samo u prvim mjesecima i nikad više
    ali ja imam autoimunu bolest pa je valjda Iskra nasljedila sklonost ka slabijem imunitetu

samo da kažem da nam je homeopatija počela dijelovati i to jako zadnjih dana! svi ekcemi su se povukli, ima još samo blago crvenilo tu i tamo (prije je bila u ekcemima od brade do stopala i kompletna površina leđa i prsa joj je bila u jakom crvenilu i totalno isušena i hrapava!), i koža joj je konačno meka i glatka i više se ne čoha, počela je puno bolje spavati i bolje je volje!

Nadam se da će nam tako i ostati i da će ić na bolje! :D

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Zmaj nije ti sigurno premali za naftalan i Roko je išo sa cca godinu i pol prvi put u Naftalan. Mislim da se njihovi proizvodi mogu koristit od godine dana.

Pošto nam i Katja ima AD jedva čekam da navrši godinu pa da i nju vodimo tamo.

Od kad smo počeli koristit proizvode Naftalana, samo smo još jednom koristili kortikosteroidnu kremu, koja nam je do tada bila jedini spas od rana.

S tim da napominjem da se Roku AD povukao i da ga je zadnji put imao nakon cijepljenja s 3,5 godine.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

blago vama da je sve ok i da držite sve pod kontrolom..super švedica da vam homeopatija tako dobro djeluje..kod nas je isti problem..isto je crvenilo od glave do pete..i isto zna trbuh i prsa biti kompletno crvena i hrapava.. stvarno je sad vrijeme da idem homeopatu..ima mi tko za preporučiti kojega u zagrebu? ja sam iz varaždina..ne znam ima li kojeg homeopata u varaždinu? već sam stvarno jadna od svega toga.. pozdrav..

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

stela, ako ti nitko ne javi za Varaždin, mogu ti ja preporučit u zg na pp

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj stela2 prvotno napisa
    blago vama da je sve ok i da držite sve pod kontrolom..super švedica da vam homeopatija tako dobro djeluje..kod nas je isti problem..isto je crvenilo od glave do pete..i isto zna trbuh i prsa biti kompletno crvena i hrapava.. stvarno je sad vrijeme da idem homeopatu..ima mi tko za preporučiti kojega u zagrebu? ja sam iz varaždina..ne znam ima li kojeg homeopata u varaždinu? već sam stvarno jadna od svega toga.. pozdrav..
    Pročitala sam nedavno da je počela raditi neka ženska u Jalkovcu, ili u Jalkovečkoj ulici, nisam sigurna. Idem pogledati u Varaždincu pa ti napišem

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno pomoć

molim vas za broj tel od časnih sestara iz nove topole za kremu

emarink avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Nažalost, i mi smo u klubu AD. Moja L ih ima na pregibima, ali to se zna proširiti na cijele rukice. Aderma i stalatopia nam ne pomažu, s tim da nam je od stelatopie još gore.
    Super nam je krema AFLODERM, od nje nam bude bolje već nakon jednog mazanja. Tu kremu nam je prepisao pedijatar s uputom da ju ne koristimo duže od pet dana. Ali, čim ju ne mažemo s tom kremom njoj se sve ponovo vrati. Da li netko od vas ima iskustva? U uputstvima piše da predoziranje može izazvati hiperglikemiju, glikozuriju, supresiju hipotalamo-hipofizarno-adrenalne osovine, retardaciju rasta i Cushingov sindrom. :shock: Piše da primjena u djece mora biti svedena na najkraće moguće vrijeme (2-3 tjedna).
    Nakon toga što sam pročitala me strah uopće ju mazati s tim, ali joj jedino od toga bude bolje.
    Idemo pedijatru na redovnu kontrolu za tjedan dana pa ću onda i njega pitati, ali bi mi puno pomoglo i mišljenje još nekoga ko ima iskustvo s aflodermom. Hvala

emarink avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

A sad sam konačno pročitala da je afloderm kortikosteroid pa su mi stvari jasnije. O tome se puno pisalo, idem tražiti i čitati a ta krema više ne ide na moje dijete.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

emarink-koliko sam ja uspela "ući u bit AD-a" poenta je ukloniti uzrok koji ga izaziva, kožu održavati vlažnom emolientnim kremama, a kortikostreroidi su kratkotrajno rešenje. Pročešljaj ovaj topic i druge na forumu i naćićeš mnoge načine kako se borimo sa ADom.

Inače, nama je homeopatija počela konačno da pomaže!!! Nađa se mnogo manje češe što nas je dovelo do toga da mnogo bolje spava po danu!!! (zbog čega sam ja presretna)

emarink avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Jesam, svašta sam našla ovdje. Sutra ću kupiti Dr. Theissov noćurkov balzam i ulje za tuširanje. Mislila sam i sol iz mrtvog mora iz DM-a ali ne znam da li smije dijete od godine dana.
    Uglavnom do prije par dana je bilo podnošljivo ali sada se počelo širiti na cijele rukice. Javim da li će nam pomoći.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

vissnja, jako mi je drago da ti homeopatija djeluje konačno!

emarink, ovdje se već bila javila jedna forumašica (ana.m) kojoj je to noćurkovo ulje puno pomoglo, nadam se da će i tebi pa javi!

ja čekam da potrošim Excipial do kraja pa ću i ja probati s noćurkom

do sad sam već potrošila pravo bogatstvo na sve moguće kreme ali sa svima nam je isto, nismo pronašli neku koja bi bitno poboljšala stvari...tako da je meni jedino bitno da joj hidratiziram kožu da joj se što manje suši i ljušti....

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

e, to bi bilo super da ima i kojeg homeopata u varaždinu, tj.jalkovcu..bila bih zahvalna ako netko zna šta o tome.. jer stvarno sam već na rubu..još sad i očekujem vodene kozice kod njega, kad je stariji sin sad imao..sigurni mi bude i on..onda ne znam šta ću..

a, što se tiče tih neutralnih krema svaka je ok, dok je koža samo suha...ali, kad je upaljena, ništ mi ne znači..
    jedva čekam to proljeće kaj budemo više vani..

pozz..

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •