Pokazuje rezultate 1 do 50 od 4690

Tema: Atopijski Dermatitis

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Nije me dugo bilo na temi što znači da je stanje bilo do sada poprilično dobro.

Prvo da napišem da je početkom mjeseca krenula trenirati plivanje ali mi se ne čini da je potaknuto time, međutim može biti da klor pomaže lošijem stanju kože.
    Vjerujem da ovo vrijeme kao i inače utječe poprilično. Najgore su te temperaturne razlike od 15-20 stupnjeva od jutra do večeri.
    Pregibi ruku i nogu su klasični dermatitis samo jačeg intenziteta nego zadnjih godina i tu mi je sve jasno.
    Ono što je novo tj. nikada nije bilo ovako jako su crvene fleke oko usta koje traju već 10 dana. Ujutro su manje izražene, kao koža koja se ljušti a do navečer baš crvene.
    I navečer kreće užasan svrab po cijelim nogama (koža je izrazito suha) i taj neki osip koji izgleda ispupčeno kao koprivnjača ali nije kao kod klasične koprivnjače u većim krugovima već pojedinačno ispupčeni kružići. Eh, jesam objasnila!
    Ima li netko takvog iskustva, šta je to, jel to alergija na hranu ili nešto drugo?

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj mitovski prvotno napisa Vidi poruku
    Nije me dugo bilo na temi što znači da je stanje bilo do sada poprilično dobro.

Prvo da napišem da je početkom mjeseca krenula trenirati plivanje ali mi se ne čini da je potaknuto time, međutim može biti da klor pomaže lošijem stanju kože.
    Vjerujem da ovo vrijeme kao i inače utječe poprilično. Najgore su te temperaturne razlike od 15-20 stupnjeva od jutra do večeri.
    Pregibi ruku i nogu su klasični dermatitis samo jačeg intenziteta nego zadnjih godina i tu mi je sve jasno.
    Ono što je novo tj. nikada nije bilo ovako jako su crvene fleke oko usta koje traju već 10 dana. Ujutro su manje izražene, kao koža koja se ljušti a do navečer baš crvene.
    I navečer kreće užasan svrab po cijelim nogama (koža je izrazito suha) i taj neki osip koji izgleda ispupčeno kao koprivnjača ali nije kao kod klasične koprivnjače u većim krugovima već pojedinačno ispupčeni kružići. Eh, jesam objasnila!
    Ima li netko takvog iskustva, šta je to, jel to alergija na hranu ili nešto drugo?
    Iz rukava: 75% klor, 25% ostalo (vrijeme, početak grijanja, eventualno nešto od hrane...)

Ja nisam toliko osjetljiva na klor (eventualno mi oči znaju biti problem, ali i inače imam suhe oči i koristim povremeno umjetne suze) ali mm zbog toga ima ograničen pristup bazenu u nekim dijelovima godine. Isti simptomi na rukama i nogama... Zbog kralježnice mora plivati, a zbog kože mora paziti da ne pretjera s tim.

Spas: uljna kupka

Doma kad dođete s bazena, dijete se mora doooobro oprati u čistoj vodi. Ako imate kadu, uvali joj unutra žlicu ulja crnog kima ili alternativno bilo kakvog - maslinovog / konopljinog / jojobinog ulja + žlicu običnog mlijeka ili vrhnja (može i bademovo, baš je svejedno - to služi da se ulje bolje rasprši, tj. da ne ostane "mlakica" na jednom mjestu). Može se umjesto mlijeka staviti limunov sok (1:1 tj. na svaku žlicu ulja staviš žlicu mlijeka ili limunovog soka, ali za suhu kožu taj limun nije najsretnije rješenje - to ja koristim za sebe jer mi fino miriši). Možeš dodati i koju kap lavandinog ulja, od toga se bolje spava.

Ne daj da kožni problemi onemoguće djetetu uživanje u onom što voli. Može se nakon kupanja namazati još i losionom s bademovim uljem (to ja radim) ali možda je bolje u početku probati bez toga, jer te komercijalne stvari znaju imati konzervans, pa bude jednako toliko kontraefekata koliko i koristi. Nek premaže pregibe običnim uljem crnog kima ili bademovim. I vodi računa da dijete DOVOLJNO PIJE da bude hidrirana i iznutra.

Sretno!
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 02.10.2018. at 11:53

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •