Sa dr. Jelić sam se čula telefonom nakon što mi je poslao mail s rezultatima testa, ali mi nije ništa govorio o režimu prehrane. Pretpostavljam da ćemo o tome razgovarati u srijedu kada dođemo na terapije.
Znači - ništa slatko, pa ni krušku?! Ajme, pa kakva ću ja doći Od kada nam je dijagnosticiran AD, izgubila sam već 3 kg jer mi je prehranu do tada sačinjavalo 90% onoga što sada ne smijem jesti (mliječni proizvodi, razno voće, a da ne govorim da bijelog brašna ima svugdje). Ovako mršava nisam nikada bila.

No dobro, preživjet ću. Sve za mog bebača

Nego, jutros sam bila u jednoj privatnoj ljekarni gdje oni sami miješaju neke kreme. Vidi se da su stručni, itekako dobro znaju što rade. Opisala sam im stanje, što sam primjetila da mu paše, a što ne, te sam pokazala rezultate alergo testa. Rekli su mi da dođem za 1 sat i oni su mi napravili jednu kremicu koja je na vodenoj bazi - izuzetno lagana, u koju su stavili nešto protiv crvenila, svrbeža, te za zaštitu kožne barijere. Također, savjetovali su mi da mu svako toliko natapkam malo fiziološke otopine jer ona vraća vlagu tijelu, koja je atopičarima jako važna.
Uglavnom, sada sam ga namazala, i prvi puta mu se koža uopće ne crveni tamo gdje je namazano, a crvenilo se smanjilo i ne svrbi ga.
Još treba par dana da se vidi koliko je krema dobra, ne želim sada ništa još govoriti da ne ureknem.
Prve ću vas izvjestiti o rezultatima