Pokazuje rezultate 1 do 50 od 4690

Tema: Atopijski Dermatitis

Threaded View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj pzulic prvotno napisa Vidi poruku
    Jelena.O, par stranica si napisala o onom odbitku za porez, mi možeš to pojasniti. Na taj odbitak ću imati ja pravo kao korisnik njege kad počnem raditi, ili može i suprug jer mali je na suprugovoj poreznoj kartici?
    Imaš pravo s tim papirom tražiti nešto veći odbitak, tak da mi imamo 1, 00. Koristiš ga ili ti ili TM, ali samo ako se koristi uz odbitak za djete ( uz onih 0.5 ili 0.7 za tebe). Ako mu je plača neto fiksna možćda je dobro da taj papir stavi uz prijavu poreza tek za godinu dana, ali ako mu je plača nefiksna tj. ima određeni bruto i, onda mu se isplati i odmah ( tak da taj papir odnese na poreznu s poreznom karticom i upiše si bodove). Sad nisam baš skužila na koga si ti tražila ( na većeg ili manjeg, jer istovremeno ne mogu biti za dva).

evo malo više:iz zakona http://propisi.porezna-uprava.hr/ind...20na%20dohodak

3. 0,3 osnovnoga osobnog odbitka za poreznog obveznika, svakog uzdržavanog člana uže obitelji i svako dijete, ako su osobe s invaliditetom.

4. 1,0 osnovnoga osobnog odbitka za poreznog obveznika, svakog uzdržavanog člana uže obitelji i svako dijete, ako su osobe kojima je rješenjem, na temelju posebnih propisa, utvrđena invalidnost po jednoj osnovi 100% i/ili koji radi invalidnosti imaju, na temelju posebnih propisa, pravo na tuđu pomoć i njegu. U tom slučaju porezni obveznik za sebe osobno i za istu osobu koju uzdržava ne može koristiti osobni odbitak iz točke 3. ovoga stavka.
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 08.02.2010. at 12:31

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •