Citiraj Indija prvotno napisa Vidi poruku

Glavica nam je puna krastica, dr. Pavičić rekao ekcema, ništa ja to nekužim. Pedica me cijelo vrijeme uvjeravala da je to tjemenica i špotala mama, pa zašto to ne rješavate?!
A ja non stop prala više od mjesec dana sa Mustelom.

Dr. Pavičić nam je dao Abitima kremu da mažemo po vlasištu. Te ljuske iliti kraste stvarno ružno izgledaju, debele su, smeđe i smrde po loju-

Ja ih naravno nisam četkala na silu, mada mi to svi govore
Lagano ih perem Atoderma gelom za kupanje ( pročitala ovdje od jedne forumašice post) pa namažem kremom.

Lice, uši, iza ušiju i zatiljak držimo odlično pod kontrolom sa Eucerinom 12 % omega. Nekad bude ful crveno, pa se jadan samo češe i po licu i po kosi, pa to bude još gore.

Mene zanima, kako ste vi rješavale ove ljuske po vlasištu? Da li ste ih četkale? Koliko ste četo ih prale?
Tin je isto imao te ljuskice po glavi, smeđe, krasta do kraste. I nama je pedijatrica rekla da se radio o tjemenici, dermatologica nije osporila iako je u isto vrijeme dijagnosticirala i dermatits. Riješili smo to kombinacijom Mustelinog šampona protiv tjemenice i maslinovim uljem koje bi pustili oko sat vremena, a zatim bih mu to polako iščešljala. To smo ponovili par večeri za redom i onda je bilo ok.
No, prije jedno 6 mjeseci te su se ljuskice opet vratile, jedna polovica tjemena je bila sva u krasticama, Tin je tad imao malo preko 3 godine. Prala sam to sa svim i svačim i na kraju sam prije mjesec i pol opet stavila ulje i iščešljala. Dovoljno je bilo jednom i od onda mu je glava čista.

Inače, ovdje sam pročitala zgodan savjet za bebe koje se češu - obući bebu u malo veću odjeću tako da im rukavići prekriju šake da se ne može češkati. Opet, bebi trebaju šake, moraju ih gledati i stavljati u usta , ali možda tako raditi samo po noći.