Stranica 16 od 94 PrviPrvi ... 614151617182666 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 751 do 800 od 4691

Tema: Atopijski Dermatitis

antonio

Početno Ad i alergija na hranu

Imam sinčića od 16 mj. sa 4 mj. su nam dijagnosticirali ad i otkrili alergiju na jaje,pšenicu,ječam,raž i zob.nalaz smo ponovili sa njegovih 9 mj. i nije se popravljao nego su vrijednosti porasle i pojavila se alergija na krumpir,i na trećem vađenju krvi nalaz je pokazao da mu je jaje sa +5 palo na +3,krumpir nam je za duplo pao, pšenica je ostala u istoj skupini ali je nešto manje (7.13 sada 4.09) ali nam se pojavilo pozitivno na mlijeko +2.Ige nam je 317.
    Koju god kremu koristili ima učinak cca tjedan dana i onda sve po starom.
    Probali smo i sa Mustelom i A-dermom,i onim kremama koje ti mješaju u ljekarnama...
    Da li vaša djeca spavaju normalno,jer mi još uvijek nismo noć prespavali u komadu.Non stop se budimo to ga strašno češe,pili smo i fenistil kapi ali ništa ne pomaže i kada mu je kožica ok on se ponoći češe.
    Još uvijek ga dojim,ja ne jedem ništa što mu je na testiranjima pokazalo da smeta.
    Naručili smo se kod dr. Markušić u Opatiji pa bi mi dobro došao savijet ako je tko bio kod te doktorice i ako ima kakvih pozitivnih rezultata.
    Unaprijed zahvaljujem

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Vidim da puno cura ovdje prelazi s adaptiranog mlijeka na antialegijska tipa kipp ili ***...
    Moj dermatolog dr.Pavičić je rekao da ako je dijete alergično na kravlje mlijako niti jedan taj "jeftini"neće mu pomoći..Jer i antialergijaska su mlijeka rađena od kravljih ,već da se moraju u ljekarnama kupovati posebna mlijeka koja su rađena od bilja....A ona su jaaako skupa i to samo ako se ustanovi testiranjem ...onda se dobije od socijalnog neki popust.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

pregomin se dobije na recept bez problema ako se ustanovi testiranjem alergija.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ne da mi se sve citati

zar niko nije pokusao infracrvenu saunu?

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

pregomin se dobije ali užasno smrdi...
    stvarno ima težak miris

tajchi73 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

dobije se i Alfare, ista stvar drugi proizvođač i klinci ga navodno lakše prihvate. Al da smrdi, smrdi.

stray_cat
    ne da mi se sve citati

zar niko nije pokusao infracrvenu saunu?
    :? a to je :? :?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

moja iskustva s Pregoiminom

s 4 mjeseca je redla dermička da je djete vjerovartno alergično na KM , pa savjetuje izbaciti sve kravlje mlijeko, jaja, argrume, ribe, lješnjake, konzervanes.
    s 6 mjeseca bili na testiranjima i potrvđena alergija, pošto sam dojila nisam brinula, rečenoi je ako želim mogu i s Pregominoim

Pregomin smo počeli koristiti tek u 14 mjesecu s pahuljicama , i doliji do 28 mjeseca.

Kasnije smo i pili , i ona ga jede kad hoće.
    A kaj se toga tiče i dojenačka mlijeka smrde, Kaj ne!

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Dali je tko oprobao u prehranu uvesti probiotik, jer sam naška članak gdje se isti spominju i njihov pozitivan učinak, a prolife ima kapsule probiotik koje mogu koristiti i dijeca
    http://www.cybermed.hr/index.php/pbl...cini_lijecenja

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

da i treba ti tri godine da to bude tak kak oni reklamiraju...
    i što će ti prolife?
    pusti crijeva nek sama rade svoju zadaću...
    bitno ti je da dijete jede kvalitetnu hranu prolife mu neće pomoći ali ni odmoći----

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ja pokušavam pronaći neku kremu koja će nam pomoći odnosno održavati stanje što bolje mogućim da ne koristimo steroidne. Dali ima tko iskustva sa ovom kremom meni djeluke ok. http://www.prirodalijeci.hr/acidosalus.htm

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

men zanima da li se vaši klinci stalno češu, ili je to navika.

Mi smo nakon nekog doba malo bolje, na nekim mjestima samo naborano ljuskasta koža, a na nekim Ok. baš na tim Ok, a to je na pregibu nadlaktice stalno se češe!!!

Ariana avatar
    Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Nama je stigao nalaz alergo testiranja i nije pronađen ni jedan alergen. Malo višu vrijednost pokazuje na gluten. A mi smo bili uvjereni da su kukuruz, mlijeko i orasi alergeni. Sada ne znam šta dalje. A koža je u očajnom stanju.

tajchi73 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj Ariana prvotno napisa
    Nama je stigao nalaz alergo testiranja i nije pronađen ni jedan alergen. Malo višu vrijednost pokazuje na gluten. A mi smo bili uvjereni da su kukuruz, mlijeko i orasi alergeni. Sada ne znam šta dalje. A koža je u očajnom stanju.

da li su rekli da je koža takva od alergije? Da li su radili Ige i koji je?

Zanima me da li je nečije dijete imalo sumnju ili stvarno imalo alergiju na hranu i visok Ige i kad je otklonjena sumnja ( znači nije postojala alergija na hranu ) ili kad se stvarna alergija povukla Ige je i dalje bio visok ( dapače nastavio je rast )?

Kad čitam ovo pitanje ni ja ga ne kužim ali se nadam da će me netko skužit .

tajchi73 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj L@ra prvotno napisa
    Ja pokušavam pronaći neku kremu koja će nam pomoći odnosno održavati stanje što bolje mogućim da ne koristimo steroidne. Dali ima tko iskustva sa ovom kremom meni djeluke ok. http://www.prirodalijeci.hr/acidosalus.htm

ja ponovno toplo preporučam BELOBAZU ( jeftino a sigurno- rade je u apotekama ).

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Da vidite moje dijete...
    crvena mu guza i noge sve do koljena,ispod pazuha se spustilo do kukova,leđa...
    koma...ak ne bude bolje idemo opet dr...

MIJA 32 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Janu se perutaju cijela leđa i prsa
    ništa drugo
    kupam ih oboje u vodi s maslinovim uljem,jedino kosu 2 x tjedno malo šamponiramo
    nadam se da nije AD
    danas idemo dr pa ćemo znati više :/

DiLala avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Preporučam da probate Jecodel, tj. Jekodrem - jedno te isto. Radi JGL, sastav je uglavnom riblje ulje, 100g dođe 32,00 kn.
    Mi smo probali sve, sve od A Derme - niš pomoglo, ne da mi se nabrajati, uglavnom sve što se može naći u dućanu i apoteci - mi probali + kupanja u morskoj soli, nevenu ili maslinovom - niš.
    I dr. što je dala - belobazu - niš.
    Kupili od Uriage- dođe 160,00 kn (nije baš mali iznos) - vrištao bi i plakao kad bi ga tim mazala.
    Namazali Jecolom - super, doduše još je malo crveno ali ne češe tak strašno i ne plače.
    Inače pazim i na prehranu jer ga dojim - bez konzervansa, bez čokolada, riba, orašastih plodova, sireva, niš kravljeg..... bez obzira na sve to..... jako mu je crveno bilo na području pelene, inače je koža na ostalim dijelovima tijela u redu.
    Probajte Jecol.

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Citiraj stela2 prvotno napisa
    nemoj se gristi radi kortića, to je lijek i njemu je to potrebno..ništa mu ne bude..kortići su previše razvikani kao ono nešto najgore..ali, to se odnosi npr na tablete kortik..a,..
    drage cure BUDITE pažljive, kortikosteroidi se talože na unutarnjih organima!
    potvrđeno i naravno da je izuzetno bitno da se koriste što manje i što kraće

bolje pokušajte sve drugo, a njih ostavite za kraj

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Citiraj Gago prvotno napisa
    Da vidite moje dijete...
    crvena mu guza i noge sve do koljena,ispod pazuha se spustilo do kukova,leđa...
    koma...ak ne bude bolje idemo opet dr...
    nisam čitala cijeli topic jer je stvarno dugačak, možda je već negdje i navedeno

naša T ima dijagnozu blagi AD i mi smo izbacili gotovo sve industrijsko, konzervanse i sl.
    koristili smo Adermu i kupku i kremu i onda dobili savjet da sami napravimo kupku od zobi,
    rezultat fenomenalan, a garantirano bez konzervansa!
    u svakom konzumu imate za 5 kuna pahuljice zobi (kažu organski uzgoj) i napravite kupku frišku za 5 minuta

nama je totalno pomoglo!

inače,
    alergična je i na kravlje mlijeko pa ni to ne koristimo niti išta mliječno dok ne prođe
    još je uvijek na cici, a dajemo joj zobeno i sojino mlijeko
    pa je vjerojatno dobar rezultat došao i od jednog i od drugog

probajte, nemate kaj izgubiti!

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

evo i nas s problemom atopije i to popriličnim- mali miš nam je završio u bolnici...da ne idem u detalje s opisom stanja, molit ću vas samo za savjet. naime, dr. u bolnici mi je preporučio da napravimo stanku s dojenjem s obzirom da sumnja da je "okidač" hospitalizacije nutritivnog karaktera, tj. nešto iz moje prehrane...eh sad...definitivno sam protiv prestanka dojenja, izdajam se koliko mogu, ali mi se čini da mi se laktacija smanjila. ne znam što dalje...ima li tko sa sličnim iskustvom i kakvim savjetom za očajnu mamu?
    trenutno je u bolnici na alfareu (adapt. mlijeko) i ne mogu, a da ne osjećam grižnju savjesti...

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

daj pp-eaj drndalicu. i ona je s klincem bila u rijeci i njoj su isto savjetovali. evo TU njen topic pa vidi sta smo tada o tome pisali. i naravno sretno

Janu se perutaju cijela leđa i prsa
    ništa drugo
    kupam ih oboje u vodi s maslinovim uljem,jedino kosu 2 x tjedno malo šamponiramo
    nadam se da nije AD
    sorry nisam pogledala koliko jan ima ali zasto mu perete kosu 2x tjedno. mislim da je bolje da to raditi 1 u tjedan dana ili pak 10.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

što se tiče kortića..naravno da što manje, to bolje..najbolje ih uopće ne koristiti..ali kod pravog jakog ad-a to ne prolazi bez njih..i ako se pravilno koriste ne mogu puno naštetiti, ili čak uopće ne ako se ne koriste jako često..blago onima koji imaju blagi ad, pa mogi stvar riješiti i neutralnim kremama, ali kod jakog to nije tako lako riješivo..ja to najbolje znam, koja sam probala sve i svašta, čak sma ga kupala i u prokuhanoj vodi..
    mi se još osipavamo ali ne toliko opsežno i ne više toliko jako..malo je ad oslabio, ali opet je još tu..ali, bitno mi je da mi spava cijelu noć i više manje je zadovoljan..samo dobili smo bili sad prvibronhitis od obične viroze..bojim se astme..možda je sve to neki uvodni početak u to..uglavnom za sad se držimo, a kako će biti ne znam..sve se može promijeniti krzo noć..
    i što se tiče dojenja i ad-a, ja bih dojila..izbaci sve moguće alergene iz prehrane, i onda vidi što bude..

pusa svima..

pusa svima..

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

@ spajalica: thnx

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Evo i mi se prijavljujemo u klub AD . Maleni ima 6,5 mjeseci i ad po licu. Pojavio se prije 2 tjedna paralelno sa uvođenjem dohrane. Počeli smo lagano sa rižinim pahuljicama i jabukom od ****-a. Nisam sigurna u kojem trenutku mu je izbacilo po licu, ali odustala sam od uvođenja daljnjih namirnica, uzela A-dermu, pedica je dala kortikster. (koristila sam ga jedan dan i bilo je odmah bolje) i pauzirala sa dohranom 5 dana. Sve se lijepo povuklo i ja opet krenem sa riž. pahulj. (čisto da provjerim) i naravno flekice i prištići se opet pojave. Ne dojim već 2 mjeseca i nisam mijenjala adapt. mlijeko (koje super podnosi). E sad, zanima me postoji li mogućnost nekog testa na potenc. alergene (naša dr. kaže da ne postoji za tako male bebe)? I je li itko na forumu imao slučaj da je beba alerg. na rižine pahuljica tj. da li to znači na rižu ili neki konzervans kojeg sadržavaju?

Audrey avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

peso, alergija na rižu može postojati, ja osobno znam jednu mamu i njenog sina koji je alergičan na rižu, i još na nešto ali se sad ne sjećam na što. Alergiju su mu dokazali u Klaićevoj kad je bio hospitaliziran na gastroodjelu, vjerojatno testovima iz krvi, jer kako sam čula prick testovi nisu ništa pokazali. Mislim da jer mali tada bio oko 8 mjeseci.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Evo već 2 dana ne jedemo rižu i ništa se nije povuklo po licu, a čak su se i po tijelu (na dnu leđa i iza na vratu) pojavili kao crveni prištići. Jesu li ti prištići isto od AD ili je u pitanju neka druga reakcija. Ovo po licu ga svrbi tako da je spavanje koma. Ne znam šta da radim. Jesti se mora, a sve me strah krenuti sa novim namirnicama. Za koliko se povuče reakcija nakon prestanka uzimanja namirnice na koju sumnjamo?

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

peso, dosta dugo se čisti alergena namirnica iz tijela..pa probajte piti fenistil kapi, one su za alergiju, ako je to stvarno od alergije fenistil kapi će pomoći i za jedan dan..
    a, koje rižine pahuljice on jede? pogledajte sastav, kaj je sve dodano ili npr. da li je u kašicu od jabuke dodana npr.limunska kiselina? to njima zna smetati..ali, ja bi ipak rekla da je to početak nekog ad-a, pošto su to crveni prištići, točkice, pogotovo ako svrbe..jer njihov početak je upravo na licu, na obrazima..ali, tko bi znao...možda nije..sve je to slično..probaj malo pratiti..
    ja bi na tvom mjestu davala jedno tjedan, dva samo mlijeko..i kad se do kraja isčisti ( akose uopće bude), onda bi mu probala opet dati...a, ako se s kože to ne bude povuklo u roku tjedan dva, onda bi to mogao baš biti ad..

pozdrav..

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

e, da zaboravila sam reći da se nikad nije prerano testirati...djeca se čak i s 4 mj testiraju, a kamoli ne s 6mj..ali, samo preko krvi i ako je nešto jako alarmantno u pitanju..npr. ad po cijeliom tijelu i itd..samo za lice i malo vratek sumnjam da ga budu htjeli..još nije niti počeo jesti..za te dvije namirnice vi sami možete otkriti da li mu smetaju ili ne..

bobi55

Početno

ja imam bebu 3 mj i danas nam je doktorica rekla da ima atopijski dermatitis jos uvijek sam u soku i jako zbunjena ped mi je dala neku kremu sta su u apoteci izmiksali jos ne mogu vjerovati s cime se moram boriti a tako je mali nemas ga sta viditi jos da bi stvar bila bolja ima upalu uha igrla :?

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

bobi, ta izmiksana krema je sigurno razblaženi koritkosteroid..po kojim dijelovima tijela ima ad i koliko je jako izraženo? dojiš još ili je na adaptiranom mlijeku?

bobi55

Početno

ima po licu iza uha na tjemenu sta sam ja mislila da je tjemenica i na pregibima nogu i ruku danas mu je vec bolje sta je tocno ta krema i zasto vidim nitko je bas ne voli koristiti i da samo ga dojim

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

da, tipični početak ad-a..lice, iza uha, a pogotovo tjeme..da nitko previše ne voli kortiće ( tu kremu koju prepisuju), ali kod nekih jakih ekcema bez njih se ne može..mislim, ne prolazi s ničim drugim, a dijete treba taj lijek..pošto dojiš izbaci sve alergene namirnice ( mlijeko, jaja, agrume, koštuničavo voće), pa prati situaciju..da, sigurno je sad bolje poslije te kreme, kortić uvijek pomogne kad je ad u pitanju...ali, moraš pravilno koristiti tu kremu, znači u dogovoru s pedicom ili dermatologom, ali uvijek prvo probaj riješiti stvar s nekom neutralnom kremom..ako ne ide, vidiš da se širi, ne prolazi, a dijete to svrbi itd..onda moraš namazati.uglavnom , glavu gore, sve bude ok..

pozdrav..

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno dobar dan....

Pozdrav.....
    Evo ja sam jos jedna totalno zbunjena mama...po prvi put mama...6mj-nog njokice :D

Citala sam vase ostale postove, pretrazivala sve zive forume....ali nazalost i dalje totalno zbunjena....jer ja se pronalazim u temi AD iako mi niti jedan doktor to nije potvrdio..sto je sa jedne strane dobro i sto bi ja jako voljela da je doktorica u pravu!!! :D

ALI...nas je njokica (dojim dijete) sa 3mj dobio te tockice/pristice/baloncice/kombinacija toga po izgledu/sta vec... na obrascicu. Te tockice su se na lijevom obrazu skupile tako da je nastalo podrucje kruga velicine 1/4 obraza... tockice nakon nekog vremena cure tj izlazi limfa tj ta prozirna sekrecija... Pedijatrica me pitala jel konzumiram sve sto ste vi vec navodili orasasto/agrume/mlijeko te ima li netko u obitelji alergije...na sve je odgovor bio ne...osim za mlijeko al njega popijem koliko ga ima u bijeloj kavi....i sto mi sogor ima osjetljiviju kozu... na temelju toga mi je prepisala Maxitrol (kortiko-mast za oci inace)...a rekla da nije nista!! :? :? :?

mazemo 3-5 dana (jer to stvarno jako grozno izgleda), tada se povuce (ali samo do roze flekice, nikada skroz do kraja) pa nakon 7-10 dana ponovo izbije ...sve ispocetka u obliku tih recimo "pristica"........medutim nakon 2 mj kad je opet izbilo nije se pocelo povlaciti nego je nakon 5 dana mazanja kortikom bilo sve gore i gore, dok se cijeli taj krug nije pretvorio u ljepljivu pekmezastu povrsinu...meni je to izgledalo kao rana koja je uzasno flisala i na koju se lijepio svaki drek..dok se jedno jutro nije probudio sav krvav... Tada sam poludila i trazila pedijatricu uputnicu za dermatologa koju sam na jedvite jade dobila jer mom djetetu, kao sto ona kaze, to ne treba??!!?? :? :?

Dermatologica na salati mi je rekla da je doslo do ostecenja koze od grebanja i iritiranja ( on najcesce spava na toj strani obraza ) i uz napomenu da to NIJE AD nego ekcem, prepisla mi Geokorton (kortiko sa antibiotikom) da se ne bi u palila ta rana...i konstantno mazanje Bepantenom...te Exomega uljnu kupku iako on NEMA nista po tijelu ( ja koristim obicno Babylove ultra senzitiv ulje i super nam je)....nakon 4 dana te terapije to se povuklo..ali opet na tjedan dana pa sve ispocetka..sva sreca nikada ponovo do rane...

On sada ima 6mj ( a to na licu 3mj) i na salati, na kontroli, su mi ovaj put rekli da su zadovoljni :? :? ...a njemu se to prosirilo malo i na drugi obraz i oko usta i po bradi...ali kao crvene tj roze fleke, koje su najizrazenije pred kraj dana tj navecer...
    I tako zadovoljna doktorica ?!?! prepisuje nam 60% Afloderm u belobazi, isto 2x na dan....a ako nakon 2-3 ne prode onda ipak jos mao sa Geokortonom...uz to jos 2x na dan Atoderm PO zink ( pogotovo kad je u fazi da je dobro, da bi produzili taj stadij) i intenzivno Bepanten mast..
    UZ PONOVNU NAPOMENU DA TO NIJE AD ( al ovaj put: da za sad to nije AD) nego osjetljivija koza koja reagira na to sto on jaaakoooo slini i bljucka (pa ga ta kiselina izgriza) iako ga ja brisem sto vise mogu, pogotovo jer smo u ova 2mj dobili 4 zuba :D :D a i na toj strani lica najcesce spava tj iritira trljajuci tu mokru nadrazenu kozu ai najvise se cese po noci..i dok cica...

kao i vi isprobala sam sve zive one skupe kremice iz ljekarni ( sva sreca uspjela sam nabaviti testere) i nista od toga nije pomoglo nego bi samo pogorsalo stanje i produzilo lijecenje !!! A pogotovo one za bazi cinka jos bi vise sasusile i pogorsale..Sudo krema za koju nisam cula da se itko zalio ( a i meni osobno u jednom danu stopira herpes na ustima koji mi inace traje 2tj) nam nikako nije odgovarala..

Ok doktori znaju bolje...BAREM BI TREBALI... ali recite vi meni zar i vama to ne zvuci kao AD???? Pa i sve kreme koje sam dobila prepisuju se i za AD.....pogotovo jer vidim da je i vecini pocelo na licu tj obrazu pa se nakon nego vremena prosirilo na ruke i noge....

Jesam li ja luda ili sto?? :? :?

puno pozdrava od zbunjene mame

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

može biti da je samo ekcem..postoje ti dječji ekcemi koji se tretiraju onda isto s kortićima i tim kremama..svi osipi su skoro slični pa ih je dosta teško razlučiti..ne znam da li je ad ili nije..treba sad samo pratiti kako će biti dalje..možda mu smeta i to malo mlijeka što piješ u kavi..probaj totalno izbaciti mlijeko pa pratiti situaciju..nekima je početak ad-a bio na obrazima, i nama je bio..ali, se dosta brzo proširio po cijelom tijelu..a, pošto se vama još nije..može biti da je samo običan dječji ekcem..jer ekcemi su isti kao i kod ad-a..ali opet je razlika..dječji ekcem obično prođe do 3. god..prati situaciju pa ćeš vidjeti, ako mu se počne širiti po tijelu, onda je možda ad.

pozdrav..

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

draga tramparapampampam... dobar nadimak 8) !!

uistinu bih ti htjela dati odgovor, ali bojim se da sam preveliki laik i da ovaj put možeš samo tražiti drugo, ali stručno mišljenje..

kaj se tiče tvog opisa, i meni sve liči na AD, ali...stvarno ne znam..
    ako je AD onda ćeš na proljeće, ili čim zatopli, vidjeti razliku jer se AD obično povuče kad se vlaga u zraku stabilizira

naša T ima 20 mjeseci i imala je poteškoća u zimi 2007/2008, i ponovo i ove zime,
    ali preko ljeta i u jesen niš :D

držim palce da ćete se što prije riješiti!

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

ja se iskreno nadam da nije AD jer vidim koliko su se djeca a i roditelji napatili sa time..

malo mi je lakse sad kad cujem da stvarno postoji sansa da nije AD iako se lijecimo na potpuno isti nacin...

hvala puno

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

nema veze što se liječite na isti način..pa skoro sve kožne bolesti se liječe kortikosteroidima, čim masnijim neutralnim kremama..teško je sad reći da li je to ad ili ne..vrijeme će pokazati..

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Bok ženske...imam sličan problem sa svojim sinom.Da,on ima AD.Navršio je 18 mj i tek sad smo otkrili pravi uzrok AD(tj.šta mu od hrane smeta).I ja sam bila kod Pavičića koji nam je preporučio dijetu bez KM i jaja...isto tako upozorio me na NEPOUZDANOST testova na alergije.Izbjegavala sam kortiće čim više,izbacila sam sve moguče alergene iz prehrane,probala kao i večina vas A-derme i sl.kreme....i ništa...Naposlijetku sam saznala za privatnu kliniku u Sloveniji koji radi na otkrivanju alergena,ozdravljenju AD,astmi isl...rade na principu elektromagneta....otišli smo,testirali ga i ispalo je da je alergičan na KM,jaja,šečer,meso,banane(+,-),grožđe,mrkvu,špinat,klor,grinje,pšenicu(ali ne na gluten)med...zanimljivo da mu ne smetaju jagode,zob itd,ono šta se smatra najčešćim alergenima.Trenutno idemo na lječenje jedanput tjedno(9 terapija)koje se ne rade tako da se nasilno uvađa alergen u tijelo,nego isto na temelju bio-mr.Uglavnom,maksu je puno bolje(kao nikad prije)bez krema itd.još nas muče neke stvari koje trebamo promjenit u stanu i uvjerena sam da če do ljeta moj mali mišek papati sve.Morala sam podjelit ovo iskustvo s vama,ne da vam pričam o terapiji nego koliko je bitno saznati što dijetetu stvarno smeta.I riješit se raznih Elocoma i Geokortona i sl.kemije s kojom nam truju djecu....pusa svim malim bubačima...

Ženske koje iamte dijete sa neurodermitisom ne zaboravite da ako ste na porodiljnom imate pravo na produljenje zbog bolesti djeteta.Ja to nisam znala pa sam izvisila

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Stvarno :shock: Nisam imala pojma. Sad je kasno. Nama su jako pomogli probiotici, ali dugotrajni - ja imam osjećaj da je nama u crijevima problem.

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Probiotik svakako...i zdravom djetetu nije na odmet probiotik..

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Nama baš nestane AD kad uzimamo redovno pravi probiotik nekoliko tjedana. Razmaci se produžuju, ali još uvijek uzimamo. Prvo poboljšanje je bilo nakon 8 tjedana, sad je ponekad dovoljno da uzimamo par dana i već nestane. Napredujemo Ako baš nešto bukne u danu dam claritine jer vidim da se brzo širi ili ako je blizu očiju, usne isl. , a onda nastavim sa probioticom. Od kad smo to počeli kremice, bilo kakve nam slabo trebaju, a naplaćali smo se toga....

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

uff,sve znam...nama probiotik nije nešto posebno pomogao ali ga i dalje pije(omni biotic panda)...dobro,kod nas je problem strogo u hrani,dok je kod neke djece(kao kod vas pretpostavljam)problem u crijevima.s tim se potpuno slažem...znam kakvih smo problema imali s maksovim stolicama,nikak se nije mogao pokakati i probiotik mu je jaaako pomogao.a sad ga pije zato da mu se smanji osjetljivost na alergene

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

cure pitanje!!!!!
    Bubač ima 9 mjeseci i ima AD.
    Neko vrijeme je bilo ok i sada ima po licu prištiće,po tijelu i guza mu je ko bojno polje,crvena užarena..puca koža do krvi...
    geokorton ne pomaže

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno AD I HOMEOPATIJA

Lijepo vas molim, ako mi netko može pomoći... Malena se isto od 3. mjeseca bori sa atopijskim dermatitisom, sad već ima 10 mjeseci i pokušavali smo otprilike sve već opisano, no ništa trajno ne pomaže. Prije nekoliko dana smo bili kod homeopata i dobila je tabletice mercury solubilis 7c i čaj taheebo. Zanima me da li netko ima iskustva s tim tableticama i koliko je to stvarno korisno kod atpoijskog dermatitisa...

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

imaš na forumu jako puno o homeopatiji, upiši malo u pretražnik - dobit ćeš mnogo korisnih informacija i različitih mišljenja - isplati se. Naša pedijatrica je i homeopat i zbog tog spoja imam veliko povejrenje u nju - s kuglicama samo pozitivna iskustva, ali za AD nije bilo trajno riješenje - za nas je to VIP probiotic - znam da izgleda kao da ga prodajem, ali nemam veze s njim, nego su nam samo taj i Ferzym bili djelotvorni. Naše stolice nisu bile tvrde nego kao poluprobavljene. Sad nakon antibiotika nam je opet jako - uzimamo claritne svakih par dana dok probiotic ne prodjeluje, računam tjedan -dva. Moje je iskustvo da AD ima različitih uzroka i podloga, treba puno promatranja i povezivanja stvari u svakodnevici - izbjegavati sve što iritira od prehrane, stresa, aditiva - svatko mora vidjeti što je to kod njega okidač - može čak biti i promjena toplo - hladno, isparavanja deterđenata u kući i sl. Da li je podloga alergija, netolerancija ili sl. najpouzdanije je testirati oko 3-4 godine kad se imunitet stabilizira, ali ako su teškoće jako izražene i ništa ne pomaže, vrijedi možda pokušati i ranije - navodno su klasična testiranja najpouzdanija . mi idemo u svibnju,kad će Di i mati preko 4.

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Sad će ispast da ja reklamiram tu privatnu kliniku u Podčetrku kam mi idemo sa sinom,ali tamo je testiranje nešto sasvim drugačije.Nema pikanja!Maksimilian drži u ruci neku cijev,doktorica ima epruvete s alergenima i antenu koja skače kad stavi neku kvačicu na epruvete.Jako jednostavno,brzo,bez stresa,ja sam s njim cijelo vrijeme.I pouzdano je!!Mi smo tako otkrili sve i bolje mu je.Sad idemo na terapije i nadamo se ozdravljenju za nekih 2 mj.Rade na principu da stanice u tijelu komuniciraju između sebe i šalju impulse.I pijemo probiotik(isto VIP od Vitality)ali to nam nije bilo rješenje.Bilo je poboljšanje ali ne kao sad kad smo uklonili sve kaj mu smeta.Baš idemo sutra opet na terapiju pa vam javim kak je prošlo.Terapija je na isti princip.Bez provokacija organizma.Elektroda,epruveta i antena dok smo muž i ja s njim a on za to vrijeme sisa ili se igra....ma fantastično!!

Datum pristupanja
    Feb 2009

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

help...
    jel ovo je a. dermatitis?
    klikajte next

http://public.fotki.com/angelina2/de.../dsc03303.html

pomoc!!
    stoj e ovo? atopijski dermatitis?

sto napraviti da prođe?

probali smo i kupanje s maslinovim uljem, i mazanje s adermom, i niveom, bademovom kremom, bepanthenom...probali smo i pranje u cistoj vodi i nemazanje nicim...

to je imao na leđima s mjesec dva i sad vec tri mjeseca i iz dana u dan se povecava i prosiruje...

vise neznam kaj poduzeti...

ima 11mjeseci

i da link...klikajte next

http://public.fotki.com/angelina2/de.../dsc03303.html

tocekica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

evo i ja se nažalost pridružujem raspravi. moj sin ima 3.5 mj. i već 2 mj. se borimo protiv dermatitisa. Ima po licu grozne lišajeve i konflirane crvene prištiće. dobili od dermatologa afloderm kojeg nismo koristili a na drugoj kontroli dobili neki drugi kortić, strani-bas prilagođen koži lica i terapiji u djece, još ga nisam stavila- pokušavam s nekom neutralnom terapijom .sad tražimo kremicu koja nam pase. svaki put kod dermatologa dobijemo preporuku za drugu neutralnu terapiju-on sam je rekao da sami moramo nać kaj našem djetetu pase-probala svašta, od skupih stvari do običnog bijelog vazelina (koji njemu bolje pase nego exomega).polako mu prolazi-izmjenjuju se razdoblja sa dermatitisom i bez-s tim da mu je triger vuna i ako dodje u kontakt s njom katastrofa(a događa se da jednostavno zaboraviš da imaš vestu pa prisloniš na trenutak njegovo lice ).Ja mogu jesti sve i nisam dobila nikakvih smjernica kaj ne bih kao dojilja trebala jesti(od srijede sam samoinicijativno na bez jaja i mlijeka prehrani-rižino mlijeko je fantastično ) također mi je rečeno da ni njemu ne radim restrikcije u prehrani kad dođe vrijeme dohrani (tj. da postupam s njim kao sa zdravim).

i da ako ga slučajno bake i dede čuvaju onda se obavezno stanje pogorša jer ga preutople pa se on počne svrbiti ali s bakama i djedovima nikad na zelenu granu-njima je unuk uvijek gladan i uvijek mu je hladno.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •