Pozdrav.....
Evo ja sam jos jedna totalno zbunjena mama...po prvi put mama...6mj-nog njokice :D

Citala sam vase ostale postove, pretrazivala sve zive forume....ali nazalost i dalje totalno zbunjena....jer ja se pronalazim u temi AD iako mi niti jedan doktor to nije potvrdio..sto je sa jedne strane dobro i sto bi ja jako voljela da je doktorica u pravu!!! :D

ALI...nas je njokica (dojim dijete) sa 3mj dobio te tockice/pristice/baloncice/kombinacija toga po izgledu/sta vec... na obrascicu. Te tockice su se na lijevom obrazu skupile tako da je nastalo podrucje kruga velicine 1/4 obraza... tockice nakon nekog vremena cure tj izlazi limfa tj ta prozirna sekrecija... Pedijatrica me pitala jel konzumiram sve sto ste vi vec navodili orasasto/agrume/mlijeko te ima li netko u obitelji alergije...na sve je odgovor bio ne...osim za mlijeko al njega popijem koliko ga ima u bijeloj kavi....i sto mi sogor ima osjetljiviju kozu... na temelju toga mi je prepisala Maxitrol (kortiko-mast za oci inace)...a rekla da nije nista!! :? :? :?

mazemo 3-5 dana (jer to stvarno jako grozno izgleda), tada se povuce (ali samo do roze flekice, nikada skroz do kraja) pa nakon 7-10 dana ponovo izbije ...sve ispocetka u obliku tih recimo "pristica"........medutim nakon 2 mj kad je opet izbilo nije se pocelo povlaciti nego je nakon 5 dana mazanja kortikom bilo sve gore i gore, dok se cijeli taj krug nije pretvorio u ljepljivu pekmezastu povrsinu...meni je to izgledalo kao rana koja je uzasno flisala i na koju se lijepio svaki drek..dok se jedno jutro nije probudio sav krvav... Tada sam poludila i trazila pedijatricu uputnicu za dermatologa koju sam na jedvite jade dobila jer mom djetetu, kao sto ona kaze, to ne treba??!!?? :? :?

Dermatologica na salati mi je rekla da je doslo do ostecenja koze od grebanja i iritiranja ( on najcesce spava na toj strani obraza ) i uz napomenu da to NIJE AD nego ekcem, prepisla mi Geokorton (kortiko sa antibiotikom) da se ne bi u palila ta rana...i konstantno mazanje Bepantenom...te Exomega uljnu kupku iako on NEMA nista po tijelu ( ja koristim obicno Babylove ultra senzitiv ulje i super nam je)....nakon 4 dana te terapije to se povuklo..ali opet na tjedan dana pa sve ispocetka..sva sreca nikada ponovo do rane...

On sada ima 6mj ( a to na licu 3mj) i na salati, na kontroli, su mi ovaj put rekli da su zadovoljni :? :? ...a njemu se to prosirilo malo i na drugi obraz i oko usta i po bradi...ali kao crvene tj roze fleke, koje su najizrazenije pred kraj dana tj navecer...
I tako zadovoljna doktorica ?!?! prepisuje nam 60% Afloderm u belobazi, isto 2x na dan....a ako nakon 2-3 ne prode onda ipak jos mao sa Geokortonom...uz to jos 2x na dan Atoderm PO zink ( pogotovo kad je u fazi da je dobro, da bi produzili taj stadij) i intenzivno Bepanten mast..
UZ PONOVNU NAPOMENU DA TO NIJE AD ( al ovaj put: da za sad to nije AD) nego osjetljivija koza koja reagira na to sto on jaaakoooo slini i bljucka (pa ga ta kiselina izgriza) iako ga ja brisem sto vise mogu, pogotovo jer smo u ova 2mj dobili 4 zuba :D :D a i na toj strani lica najcesce spava tj iritira trljajuci tu mokru nadrazenu kozu ai najvise se cese po noci..i dok cica...

kao i vi isprobala sam sve zive one skupe kremice iz ljekarni ( sva sreca uspjela sam nabaviti testere) i nista od toga nije pomoglo nego bi samo pogorsalo stanje i produzilo lijecenje !!! A pogotovo one za bazi cinka jos bi vise sasusile i pogorsale..Sudo krema za koju nisam cula da se itko zalio ( a i meni osobno u jednom danu stopira herpes na ustima koji mi inace traje 2tj) nam nikako nije odgovarala..

Ok doktori znaju bolje...BAREM BI TREBALI... ali recite vi meni zar i vama to ne zvuci kao AD???? Pa i sve kreme koje sam dobila prepisuju se i za AD.....pogotovo jer vidim da je i vecini pocelo na licu tj obrazu pa se nakon nego vremena prosirilo na ruke i noge....

Jesam li ja luda ili sto?? :? :?

puno pozdrava od zbunjene mame