Stranica 17 od 94 PrviPrvi ... 715161718192767 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 801 do 850 od 4691

Tema: Atopijski Dermatitis

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

angelina2 , može biti da je ad, a i ne mora..teško za reći..jer su svi dermatitisi slični..da li ga to svrbi? mada je dosta slično ad-u..možda mu daješ nešto za jesti kaj mu smeta..npr, agrume, smokiće, rajčicu..
    da li si bila kod dermatologa? najbolje da ideš kod njega..

pozdrav..

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

nisam primjetila da ga svrbi...ne pokusava se ceskati....

ma jede agrume i svasta ali mi nekak nije povezano s hranom...

bas mi je dr. danas odgovoril da izgleda kao ad ali da nemora nuzno biti alergija na nekaj...

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

postoji alergijski tip i nealergijski tip ad-a..tak da teško je znati..on može nakon 2 dana reagirati blagim osipom od agruma npr..ili se prenatrpati nakon tjedan dana s konzervansima i aditivima, i buknuti na koži..ali, to je sve pod možda..teško je reći...možda bi to dobivao i da ništa ne jede.. moje mišljenj je da vjerojatno ima samo dječji ekcem, prejaka dijagnoza bi bila da je odmah ad..vjerojatno mu nešto malo i smeta ( konzervansi, aditivi..), i onda reagira ekcemima, a do treće godine bude to prerasel..ali, to je samo moje laičko mišljenje..
    odite do dermatologa...ali, on bude sigurno odmah rekao ad..jer njima je svako crvenilo ad, a to nije istina..jer razlika između ad-a i dječjeg ekcema je velika..
    sretno!

lucij@ avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

stela, što znači ako ga svrbi?

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

svrbež je karakterističan za ad..

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

ali kod nas je isto svrbez..drapa se po licu i bradi...ali su mi rekli da je najvjerovatnije ekcem a ne AD...
    sva sreca vise nema rane..to je bilo prestrasno...a i zadnji put smo Aflodermom mazali 12.02. samo jedan dan....mislim stalno to ima na obrazima ali odlicno odrzavamo od tada...tisucu pita dnevno ga mackam Bepantenom i onom nevenovom masti id DM-a koju su tu preporucili na forumu i 2x dnevno od Bioderme Atoderm PO zinc...
    Do sada nismo nikad uspijeli da je nestalo..ali uspijevamo da se opet ne pojave rane....i koliko toliko normaliziramo stanje..
    ja u nasem slucaju to ne mogu povezati sa hranom...tako da ne znam bas sta bi dalje...sad to imamo vec 5mj ( a on ima 7mj)...

a ova kupka koju samo pripremite od zobenih pahuljica je fenomenalna, jako brzo frisko pripremljene kupke a jedna vreca od 1kg kosta manje od 10kn...a jaaaaaaakooo puno kupki se moze pripremiti jer se uzima mala kolicina pahuljica posto one jako nabubre i stvore jako puno te sluzi... odlicna stvar, stvarno svima preporucam da probaju...

Bebinja avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

kako se priprema ta kupka?

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Zašto ne možeš povezati s hranom?i mi smo duuugo mislila da nije hrana,pa je ispalo da je,ali i grinje,klor itd...proči če mu tek kad čete znati pravi uzrok...ovak je to mučenje i vama i bebaču( o korticima da ne spominjem i svim kremama koje isto tako mogu sadržavati nešto kaj djetetu smeta,a mi ih trackamo i trackamo jer neznamo)

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

ne mogu povezati sa hranom jer sa pratila kaj jedem ( jer dojim) i nije bilo nikakve povezanosti...jedino mi se mozda cini prasina..jer nije bas uvijek ali najcesce se pogorsa kad se veci dio dana igra sa plisanim igrackama...makar i kad smo maknuli sve plisane se nakon nekog vremena opet pojavilo...dok mi doktori takoder nisu znali tocno reci jeli AD ili ekcem..kazu da najvjerovatnije ima osjetljivu kozu na slinjenje, trljanje i diranje...sad je poceo sa dohranom koju dormalno uvodim uz dojenje i tu ne vidim nikakvu povezanost sa hrnom..

a ova kupka se radi tako da par zlica zobenih pakuljica prokuhate u zjeli vodi te provijedite kroz gazu..ulijete u vodu za kupanje i vodu u kojoj se kuhalo i ostatak koji se cijedi iz gaze..sto vise cijedite i gnijecite dobiti cete vise sluzi...mozete i izmiksati pa jos procijediti kroz gazu...te se pahuljice dosta nakuhaju i daju puno sluzi tako ako vam je viska ostavite u staklenci u frizideru za sutra ali ne dulje od toga.....
    slobodno stavite dosta u vodu da postane jako mlijecna...koza je poslije toga fina glatka i vlazna....
    mi jos zanamo u tu kupku dodati i 1-2dcl mlijeka i 2 zlice maslinovog ulja..

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

E,to te pitam...sama češ najbolje vidjeti kaj mu smeta...reakcija na hranu ponekad nije odmah isti trean,nego tek nakon nekoliko sati ili čak drugi dan...ali kao što rekoh,nema ti druge,nego pratiti...mi smo bili kod Pavičića koji nam je rekao isto...nije bio za testiranje jer klasičnim testovima zna ispasti da se pokažu ili ne pokažu alergije...naravno,naša pedijatrica to nije rekla prije,ali je potvrdila kad sam joj spomenula nepouzdanost tih testova...

lucij@ avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Eto da se malo požalim.

I. ima AD. Jučer smo radili KKS, DKS, bris grla i nosa, analni otisak, stolicu na parazite, RAST na mlijeko, jaja, brašno, kikiriki i prašinsko grinje. Nalazi za RAST tek za 4-5 tjedana :shock: A što bi trebala do tada?
    Sinoć sam ga kupala u kupki koja je preporučila Tramparampatinčica, ali ne mogu reći da mu je ne znam kako bolje :/ Možda očekujem rezultate prebrzo.
    Izbacila sam mu mlijeko i sve mliječne proizvode je se jučer nakon doručka, keksa s mijekom, jako osuo. Čini se da je to "pun pogodak" jer je u vrtiću pojeo krem juhu i imao jaku reakciju, valjda od vrhnja.
    Znam da nije to strašno i pretpostavljam, nadam se, da će proći kroz neko vrijeme i ne pojaviti se nikada više, ali svejedno me jako opterećuje.
    I baš se osjećam nekako down, down, down jer, koliko sam čitala o AD (iako priznajem da nisam stigla baš proučiti), baš mi se činilo da on nije dijete koje može tako nešto dobiti. Jer:
    - je to dobio sada kad je već "veliki", 27 mjeseci
    - je isključivo dojen do 6 mjeseci
    - je još uvijek dojen
    - nije pio niti kapi kravljeg mlijeka do 18 mjeseci, a nakon toga izuzetno
    rijetko (recimo 2 mjesečno)
    - ne dajem mu junk food, zdravo se hranimo, a ide u vrtić s programom zdrave prehrane
    - nosi čisti pamuk
    - u našim obiteljima nema alergija
    - nikada nije u prostoru gdje se puši
    - nemamo kućne ljubimce

..mogla bi tako unedogled, baš sam si jadna

Imate li još kakav prirodni lijek u rukavu?

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Pa da malo je prebrzo da nakon jednog kupanja ocekujes rezultate...ali nakon nekog vremena nadam se hoces...iako svatko dijete je razlicito i nekome ne pomazu stvari kao drugima...

U svakom slucaju ne moze mu nikako stetiti, ta se kupka inace preporuca svima sa koznim reakcijama jer je cista zob...a vecina novih pomodnih kremica a pogotovo vezano za AD, ekceme i razne kozne sugice, sadrzi bas ekstrakte zobi...

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Nekim klincima smeta zob...nemo jtražit razlog,zašto je sad dobio,itd...pusti...moj ima od samog rođenja makar su rekli da se dobiva tek iza 2-3 mj...stalno sam gledala gdje sam možda pogriješila(stavarno sam se pazila u trudnoći)...ali nisam nigdje,jednostavno je to u njima,samo je bilo pitanje kad če izbiti...nekima se javi u pubertetu nekima i kasnije izazvano nekim stresom...nemoj se brinuti,samo trebaš saznati kaj mu sve smeta i strogo paziti i pridržavati se plana prehrane...i s vremenom će biti bolje!!!isto tako ne smije papati ništa gdje su moguči tragovi npr.mlijeka...
    izbjegavaj kortikosteroide(osim ako je jako crven),pijte probiotk,maži ga s bio kremicama ali pazi i na njihove reakcije i sastav...ako te zanima lječenje gdje ja idem s maksom javi mi se na pp...držimo vam fige da što manje crvenite

lucij@ avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Cure, hvala!
    Pokušala bi izbjeći kreme koliko god je to moguće, uvijek dajem prednost prirodnim lijekovima. Sad ga mažem Linola fett kremom, ali ne mogu reći da mu je puno bolje. Dobro, tko zna kako bi bilo da ga ne mažem. Noćas opet nije mogao spavati od svraba.
    Nastaviti ću s tom kupkom, a i sjetila sam se da sam kod mame u nekoj knjizi pronašla hrpu recepata za prirodne lijekove od zobi pa ću vidjeti ima li tamo štogod.
    Kakav je to probiotik?
    Kako vi riješavate taj svrab?

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Da li netko od vas daje djeci antihistamin kad dijete radi svraba ne moze spavati po noci? Nama je doktor prepisao Tavegyl i kad vidim da se pati dam mu jednu dozu, smiri mu svrab. Po danu izbjegavam antihistamin, rjesavamo svrab tako da mu upaljena mjesta namazem cool gelom sto se npr moze koristiti kod opekotina od sunca ili kod svraba od ospica itd. Stvarno pomogne. Ni to ne radimo svaki dan, nego po potrebi. I mene zanima to sa probiotikom, koji upotrebljavate?

Haydi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

David ima AD i sve moguće alergije nahranu. Pedijatrica nam je preporučila da mu dajemo Fenistil kapi kad vidimo da se jako češka. Isprobali smo svu silu krema od kojih niti jedna nije dala neki vidljiv rezultat. Sada koristimo samo Eucerin losion za kožu sklonu alergiji (crveni čep).
    Probiotik nismo probali, ali zato redovito pije zelenu magmu. Koža je u puuuuno boljem stanju, iako se još ti u tamo po tijelu pojave lišajevi. Zelenu magmu sam mu počela davati kad je navršio godinu dana. Ne sadrži gluten i idealna je za alergičare. Primjetila sam da od kad ju pije imunitet mu je puno jači i nosić mu ne curi :D

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Mi smo pili Vitalyti probiotik,a sad imaju posebno za djecu Panda...diže im imunitet...ja nisam vidjela baš neko poboljšanje od probiotika,ali nije ni bitno...može samo koristiti...
    I mi smo se stalno crvenili dok nismo otkrili prave alergene...mi smo pili Fenistil protiv svraba ali od kad idemo na biorezonancu,ne koristimo ništa :D ...navodno to ima i u Zagrebu ali nisam 100% sigurna...mi to obavljamo u Sloveniji i preporodili smo se...ja M.nisam dala testirat kod nas u bolnici jer sam saznala od Pavičića da su testovi nepouzdani...a i nisam htjela da ga puno pikaju...saznala sam za to u slo,i otišli smo prvi put vidjet kak če pregled izgledat itd...jako jednostavno,m.je sjedio meni na krilu,držao je cijev u ruci a doktorica(predivna žena)je ispitala alergije s nekom antenom...i to je to...bez stresa,iglica i sl.kad smo vidjeli način testiranja odlučili smo kod njih krenut na terapije...i idemo svaki tj. ili svaki dr.tj...još 2-3 terapije i gotovo...onda čemo vidjet jel ostala koja alergija,ak je odradit čemo još koji put i gotovo :D ...terapije su isto jednostavne...

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

http://www.forum.hr/showthread.php?t=131842&page=34

možda vam i ova iskustva nešto pomognu

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

sinoć sam malom kosicu isprala kupkom s Linolla fett-om (jer sam stavila Mustelin šampon protiv tjemenice) i koža je BUKNULA!!!
    ne smijem šampon više ili sam trebala čistom vodom?

lucij@ avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Maya, nemoj koristiti šampon često. Evo, ja sam jučer I. okupala šamponom, cijeloga i kosicu i nije mu ništa bilo. Morala sam, mislim da sam ga zadnji put oprala sa šamponom prije 2 tjedna.
    Pada mi napamet napraviti vlastiti sapun, bio je topic o tome, budem ga iskopala. I. nikada nije imao reakciju na šampon, ali ipak sam oprezna.

Inače, odustala sam od mackanja svim skupim kremicama, nisu mu baš pomagale. Jednu večer ga namazala nevenovom masti iz DM. Ujutro se probudio, a koža kao princeza :D :D

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

moj Do je npr alergičan na lanolin, citranol i još par redovnih sastojaka šampona. kupamo se s tim jednom tjedno, dobro isperemo.

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Čula sam za doktora Pavičića, pa me zanima da li je netko vodio dijete kod njega i kakva su mu iskustva! :D

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

e, molim vas, čitala sam sad o seb. i at. dermatitisu i ne znam razlučiti što je kod nas posrijedi
    simptomi su: jaka tjemenica (žute kraste i sl.), osip/ekcem po licu (koje je nestalo s kortikosteroidnom kremom), nabori vrata upaljeni, crvenilo po trupu koje se ponegdje ljuska i takvi "lišajevi" ponegdje po nogicama.
    imali smo i gljivice...
    što mislite?
    (dali su nam Elocom koji izbjegavam iako bi vjer. riješio stvari, a koristimo Linolla fett kupku i kremu i Aderma Exomega mlijeko, ne kupamo se često)

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj BUTTERFLY prvotno napisa
    Čula sam za doktora Pavičića, pa me zanima da li je netko vodio dijete kod njega i kakva su mu iskustva!
    mi smo bili s BC-om i jako smo zadovoljni.

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Maya_78 prvotno napisa
    sinoć sam malom kosicu isprala kupkom s Linolla fett-om (jer sam stavila Mustelin šampon protiv tjemenice) i koža je BUKNULA!!!
    ja ne bi koristila vise sampon, inace tjemenicu mozes skinuti i s nekim od ulja bademovo, maslinovo, parafinsko, koje god vam se pokazalo dobro.
    i jos jedan sitni detalj, ja sam takodjer bila uvjerena da BC ima tjemenicu i tako mu skidala istu dok nisam skuzila da je to od dermatitisa. kad sam je prestala skidati i njegovala tjeme kao i ostatak tijela "tjemenica" je nestala. a kako vidim po drugom postu ni sama nisi sigurna u tip problema koje ti djete ima. mozda da ga odvedes dermatologu.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

(dali su nam Elocom koji izbjegavam iako bi vjer. riješio stvari, a koristimo Linolla fett kupku i kremu i Aderma Exomega mlijeko, ne kupamo se često)
    Zašto izbjegavaš Elocom? Zar je veća šteta od kortikosteroida (namazat dva puta) nego korist koju dijete osjeti kad ga koža prestane svrbiti, pogotovo kad kažeš da je koža buknula?

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj bubica27 prvotno napisa
    Zašto izbjegavaš Elocom? Zar je veća šteta od kortikosteroida (namazat dva puta) nego korist koju dijete osjeti kad ga koža prestane svrbiti, pogotovo kad kažeš da je koža buknula?
    stavila sam Elocom par puta, ali izbjegavam pretjerano ga upotrijebiti...
    mažem Linolla fettom trenutno i kupam u njihovoj kupki

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj spajalica prvotno napisa
    ja ne bi koristila vise sampon, inace tjemenicu mozes skinuti i s nekim od ulja bademovo, maslinovo, parafinsko, koje god vam se pokazalo dobro.
    i jos jedan sitni detalj, ja sam takodjer bila uvjerena da BC ima tjemenicu i tako mu skidala istu dok nisam skuzila da je to od dermatitisa. kad sam je prestala skidati i njegovala tjeme kao i ostatak tijela "tjemenica" je nestala. a kako vidim po drugom postu ni sama nisi sigurna u tip problema koje ti djete ima. mozda da ga odvedes dermatologu.
    sad kad gledam unatrag 8dok još AD ili SD) nije uzeo maha, primijetila sam da nakon svakog šamponiranja stanje nije bolje nego llošije... i jesam tretirala maslinovim uljem UZ šampon... nažalost, sada nakon ovog šamponiranja ima grozne žute kraste po glavi, nadam se da nije inficirano

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Pazim i ja, nitko ne priča o pretjerivanju, ali Linola samo pomaže održavat vlažnost kože, ali ne makne flekice po licu koje se ljušte i crvene. Kupku koristimo već duže vrijeme, ali nisam primjetila neke pomake na bolje.

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Mi smo bili kod Pavičića i preporučila bih ga svakome.Stvarno je ok!!!btw,dala sam M.kruh i nije bilo reakcije!!!!slovenija nam se isplatila.u roku 2 mj je nestala alergija na pšenicu!!!(još nismo gotovi s terapijama pa ne znam kaj je s ostalim alergijama,strah me sad davat mu previše...jedno po jedno))

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Mali mi ima AD po licu,vodili smo ga kod priv. dermatologa koja nam je dala kortikost. da se to malo smiri (jer je već uzelo maha) i svakodnevno da mu lice mažem zimi-Becutanom,ljeti Nivea soft baby...
    E sad..Mazali smo s kortikost. 5 dana i povuklo se,mazala sam mu i Becutanom,ali on mu izgleda ne odgovara jer je dosta mastan,pa su mu poizbijali prištiči....E sad nisam pametna,da li da promjenim i počnem s Niveom,jer naša patronažna mi kaže da rađe uzmem Bephanten plus...A drugi dermatolog (s kojim sam se čula samo telefonski) kaže Adermu...
    I sad ti budi pametan :/
    Toliko muke oko kreme

Šta vi kažete? Da li je netko čije dijete ima AD koristio Niveu soft baby????

zloćko avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

i meni su preporučili Bekutan i odgovara i nivea soft koristim oboje i super je a umjesto aderme bih preporučila avene trixsera kremu za lice i tjelo a za kupanje čista vod i bekutan sapun! nama super pomaze!

zloćko avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

i meni su preporučili Bekutan i odgovara i nivea soft koristim oboje i super je a umjesto aderme bih preporučila avene trixsera kremu za lice i tjelo a za kupanje čista vod i bekutan sapun! nama super pomaze!

zloćko avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

i meni su preporučili Bekutan i odgovara i nivea soft koristim oboje i super je a umjesto aderme bih preporučila avene trixsera kremu za lice i tjelo a za kupanje čista vod i bekutan sapun! nama super pomaze! :D

lucij@ avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj tanjacC prvotno napisa
    Mali mi ima AD po licu,vodili smo ga kod priv. dermatologa koja nam je dala kortikost. da se to malo smiri (jer je već uzelo maha) i svakodnevno da mu lice mažem zimi-Becutanom,ljeti Nivea soft baby...
    E sad..Mazali smo s kortikost. 5 dana i povuklo se,mazala sam mu i Becutanom,ali on mu izgleda ne odgovara jer je dosta mastan,pa su mu poizbijali prištiči....E sad nisam pametna,da li da promjenim i počnem s Niveom,jer naša patronažna mi kaže da rađe uzmem Bephanten plus...A drugi dermatolog (s kojim sam se čula samo telefonski) kaže Adermu...
    I sad ti budi pametan :/
    Toliko muke oko kreme

Šta vi kažete? Da li je netko čije dijete ima AD koristio Niveu soft baby????
    Već sam negdje napisala da ja I. mažem nevenovom mašću iz DM-a. Tamo ih imaju od više proizvođača, ne znam sad kako se naša zove, ali je u plavoj tubi i košta 19 kuna. To je za Ivana najdjelotvornija krema do sad (i najjeftinija definitivno). Probaj s time, to ne može škoditi.

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

uff,ne znam za becutan na ad...ja sam m.mazala s becutanom i uvijek se plakao,pa sam probala namazat sebe po ispucaloj koži i moram reći da dosta peče...

Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Moj dječak ima 1 i 9 mjeseci. Pojavio mu se AD u petom mjesecu.
    Htjela bih svih nesto pitati
    1. Da li vam u obitelji ima AD-a?
    2. Da li vam je dijete imalo žuticu kad se rodilo pa su ga liječili plavim svijetlom?
    Možete odgovoriti i za poznanike koji imaju isti problem

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj bubica27 prvotno napisa
    Pazim i ja, nitko ne priča o pretjerivanju, ali Linola samo pomaže održavat vlažnost kože, ali ne makne flekice po licu koje se ljušte i crvene. Kupku koristimo već duže vrijeme, ali nisam primjetila neke pomake na bolje.
    ista stvar, Linolla fett kupka, LF krema, pa Aderma, Bepanthen plus... ja ne vidim pomake
    danas sam namazala Elocomom jer mi ga je žao gledati ...

meni je problem što uopće ne znam da li mu je na kosi tjemenica ili AD tj sigurna sam da je kombinacija jer:
    - nakon šamponiranja bukne
    - ima žuti sloj zakoreni ako ne čistim skoro svaki dan
    Da li je moguće da odmah nakon čišćenja drugi dan se stvori novi sloj koji još i "vlaži" - kako tretirati takvu kožu (znam da ovo nije topic o tjem., ali mene više zabrinjava AD, a vjerujem da je ovo povezano...)

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

zaboravila sam dodati da nam je dr. rekla da je na kosi tjem., koža AD i da vlasište tretiramo Mustelom bez obzira što se vlaži i krasta... kao i jedna dermatologica preko tel. kad sam joj opisala
    čini mi se da ne rade frku oko tog vlaženja, a ja mislila da to znači da se inficiralo?!?

Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

DA LI VAM JE DIJETE IMALO ŽUTICU KADA SE RODILO PA SU GA DOKTORI STAVLJALI POD PLAVA SVIJETLA? :D

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Citiraj nioivo prvotno napisa
    DA LI VAM JE DIJETE IMALO ŽUTICU KADA SE RODILO PA SU GA DOKTORI STAVLJALI POD PLAVA SVIJETLA? :D
    Da imao je žuticu.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ajd da i ja odgovorim : ne nitko ni u mojoj ni u suprugovoj obitelji nema niti je imao AD...
    Niti mi je mali imao žuticu

Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Hvala na odgovorima. Poznajem još troje djece sa AD i svi su imali žuticu i lječeni su plavim svjetlima pa sam htjela malo istražiti, da li postoji veza.
    Ja sam također mome Ivi probala sve i svašta. Obilazila sam doktore, homeopata i doktora koji ima vega test i liječi prirodnim ljekovima. Probala sam i s mnogim kremama koje su dostupne na tržištu. Sada koristim Trixera kupku, Bioderma-atoderm šampon, a-derma kremu sa cinkom i povremeno Bepanten ako mu se stvore kraste. Na pregibima nogu mu je sad jako dobro ali predio između palca i kažiprsta je grozan. Ne pomaže više ni Geokorton koji bi mazala kad je stvarno grozno stanje. Najgora je stvar kod ove bolesti taj svrab jer da on to ne iščeše do krvi bilo bi ok. Po noći spavam s jednim otvorenim okom da ga spriječim kad se počme češati u snu. Mamama koje imaju manje bebe savjetujem da zimi obuku bebu u piđamu koja ima kao hulahopke obučena stopala tako da se ne češe ali od pamuka, ja sam se toga kasno sjetila. Bilo bi dobro i neke rukavice od tankog pamuka ako se češe po rukama i licu. Mislim da bi tako stanje bilo puno bolje

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Mi smo ponovo promjenili kozmetiku :sad koristimo maslinovo ulje za kupanje,trixera mlijeko za tijelo i Niveu baby soft za lice-za nju ćemo vidjeti kako će reagirati( nju nam dermatologica uporno preporučuje)...Ako ne razmišljam o A dermi exomegi.... :/

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

u vezi tjemenice...moj m.je imao koru na glavi te mu se nakraju koža upalila...riješili smo je sa pranjem obične vode,i dok je glava još bila mokra,lagano ga iščetkali.i tak svaki dan...od mustele je opčenito bilo sve još gore,a i netko je stavio link da sadrže neka kancerogene tvari...

mi sad papamo puuuno kruha i presretni smo jer je prošla alergija bar na pšenicu

ništa od žutice,a u obitelji m.stric je pun alergija(i baka) ali ne ad.(tak veli svekrva,mada po njenom pričanju kak joj je sin -moj šogor,izgledao dok je bio mali,meni to vuče na AD)

Bebinja avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

odbija li vama peidjatar cijepit dijete dok je AD u žarištu ili čeka da se smiri?

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Kad se kod vaših bebica pojavio AD?
    Moj mali mišić nema ni dva mjeseca al lice mu se osulo i sve mi se čini da je AD u pitanju, jer znam kako to izgleda..
    Je l vam pomaže sunce?

lucij@ avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

bubica, kod nas se pojavilo tek nakon druge godine, ali rekli su mi da je uobičajnije da se pojavi puno ranije.
    Ipak se nadam da kod vas nije AD.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Joj i ja se nadam.. curici se pojavilo nakon druge godine ali jako malo. Nije nam smetalo za cijepljenje, a sad kod malenog ćemo vidjet idući tjedan što kaže pedica

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

dakle, konačno nas je jedna (iskusna) pedijatrica poslala kod dermatologa (nakon što nas je "naša" uvjeravala da nema potrebe jer je to AD+tjemenica)
    imate li kakav savjet što da je pitam? da li da inzistiram da nas šalje na pretrage (imamo 3 mj.)?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •