-
Ruza, hvala!
Ici cemo dr. Pavicicu - svidja mi se da kortice ne dijeli sakom i kapom, a strucnjak je. Budem ga nasla na 988
Inace, sto se upotrebe kort. na licu tice - u 4 i pol godine kolko moj mali ima, dva puta smo mazali samo neke dijelove lica korticima. Prvi put ne znam kojim tocno - cisto neznanje (tek se rodio, jos nisam bila s tim upoznata), a drugi puta sada prije koji mjesec, kad je izgledao ko rakun koliko mu se koza oko ociju (kapci i podocnjaci) zacrvenila i upalila. Popustili smo nakon 2 mjeseca terapije hidratantnim kremama, koja nije ni mogla biti ucinkovita jer ga je jako peklo, a oko ociju je, pa mu suza kapne, pa mu krema udje u oko, pa jos vise pece i tako ukrug. Smirili smo najrazblazenijim korticem sto moze biti, i nakon tjedan dana se pojavilo na istom mjestu - hvala Bogu tada je vec i homeopatija pocela djelovati, pa smo uspjeli bez kort.
Terapiju kort. ja (kao laik doduse) prihvacam kad je skroz upaljena koza i stanje se mora primiriti da se moze lijeciti dalje, no mnogi ih dijele bez pravog razloga - tek kod malo zacrvenjene koze, a ni ne znaju da kortici ne jamce dugotrajno izlijecenje. Mi smo smirili tu jaku upalu oko ociju, no nakon tjedan dana se u istom obliku na istom mjestu, samo dosta blaza vratila. Tako da oni, osim sto su i stetni, nisu dugotrajno rjesenje.
Sto se testiranja tice, nama je receno da tek iza trece godine ima smisla, no kako je njemu stanje bilo super do 4 i nesto, nismo ni razmisljali o testiranju. Zasad isto jos nismo na toj ideji, jer nam homeopatija pomaze.
Ovo za cesanje pise - nisam nikad do sada primijetila, tak da ne znam. Al ovak napamet mogu preporuciti definitivno mlijecnu kupku Mustela stelatopia - koza je tako fino mekana nakon nje, ili sol iz mrtvog mora iz DM-a. Nama te dvije stvari za suhu kozu na tijelu uvijek pomognu. Kad je lice u pitanju, nazalost, kupke nisu od pomoci - ne mogu mu lice zaroniti u vodu
I jos jedno pitanje u vezi s parfencem - to sam procitala da ne smije na sunce, no jel to znaci i onda ako se namaze navecer pa ujutro ne smije na sunce, ili netom poslije mazanja?
Sto se bademove kreme tice, ona ublazava, ali zatvara pore na kozi, a to nije dobro za izlijecenje dermitisa, jer koza stalno mora disati da moze upijati vlagu koja joj je nuzno potrebna. Mi smo tu bademovu kremu ostavili u vrticu da mu tete namazu za "prvu pomoc" bude li potrebe. Inace ju ne koristimo.
Jos sam cula da malenim atopicarima vrlo cesto nedostaju omega 3 i 6 masne kiseline. Ne znam jel znate sta o tome?
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma