da, sojina, rižina, zobeno mlijeko..sve je to praktički isto..bitan je kalcij, koji može i tako u šumećim tableticama npr uzimati..sezam mu ne dajemjer čini mi se da reagira i na njega..valjda na svo to koštuničavo..tipa orah, lješnjak, kikiriki..to mu ne dajem..

da, znam ja sve jako dobro o kortićima..i naravno da se ne smije mazati za svaku glupost..ja već sama znam prepoznati kakav je osip..da li će proći sam od sebe, da li s neutralnom..nekad mu prođe s pantexolom..ali, kad krene onaj jaki crveni upaljeno osip koji se širi, koji ga jako svrbi..moram ga namazati..jer inače bi si to zasvrbal, raskrvaril..i kaj sam dobila s tim? otvorenu ranu, s mogućnošću ulaska bakterije unutra..i na kraju bi morala mazati tek s jačim kortićem + antibiotska..bolje malo namazati po pravilu kak se to maže, nego čekati da se još bolje zakomplicira...jer nije isto imati 6 fleka po tijelu koji se niti ne šire, niti ne svrbe..to ne bi niti ja mazala s kortićem..ali, puno njih niti ne zna kak izgleda pravi ad..neka djeca su u bolnici s tim u zavojima od glave do pete kaj im niti kortić ne pomaže..neki primaju inekcije kortića, nekad ih čak i piju..tak da pravilno mazanje u nuždi je obavezno da se ne zakomplicira..ali, u nuždi, zna se kad..dijete nikako ne smije biti previše nervozno radi toga, niti si rane napraviti..
isti slučaj ko i astma..imaju terapiju da udišu kortić preko halera svaki dan..nekome pomogne samo ventolin kaj nije kortić.. ovisi o stupnju ad-a..netko ima samo suhu kožu..blago njemu..to je najlakše riješiti..uljna kupka, namažeš ga i super..ali, kaj napraviti kad je jako crveno i kad jako svrbi, a neutralne kreme na pomažu..
raspisala se ja..ma, o tome bi mogla cijelu knjigu napisati..