bubica, ja sam jedna od majki koja se opekla i sada i na hladno puse.Zašto izbjegavaš Elocom? Zar je veća šteta od kortikosteroida (namazat dva puta) nego korist koju dijete osjeti kad ga koža prestane svrbiti, pogotovo kad kažeš da je koža buknula?
AD se drugom i trecem sinu pojavio sa neka dva mjeseca zivota. sa drugim sinom sam probala cijeli repertoar krema - linola fett, eucerin, stelatopiju, A-dermu i jos neke narodske... na kraju smo poceli koristiti elocom i protopic.
sto vise sada istrazujem to vise uvidjam koliko je vazno NE POTISNUTI ono sto se izbacuje van na kozu. a kortizonske kreme to cine. prvi organ na koji 'bolest' ide su pluca. i moj Z. ima alergijsku astmu - dijagnosticirana nekih 4-5 mjeseci nakon sto smo krenuli sa uporabom elocoma i protopic-a i 'sanirali' privremeno problem.
treci sin sada ima 4 mjeseca i ima neurodermitis. iz prehrane sam izbacila jaja (jer je stariji alergican na jaja), kravlje mlijeko i orasaste plodove.
nisam ga cijepila
i od prije mjesec dana krenuli smo sa homeopatijom. cula sam za slucajeve izljecenja dermatitisa homeopatijom i zelim pokusati sa time, jer klinicka tj. konvencionalna medicina mom starijem sinu uopce nije pomogla.
danas bili na pregledu - pedijatrica bi cijepila, ali odbijam jaBebinja prvotno napisa
nikako mi ne ide u glavu da zele cijepiti dijete koje ima dermatitis, a zna se da dijete mora biti potpuno zdravo da bi bilo cijepljeno.

Odgovori s citatom