Maya, vidim da su nama djecica rodjena u par dana razlike, nazalost i AD nam je zajednicki. Vidim da si ti izbacila dosta toga iz prehrane, ja sam maximalno smanjila unos svih tih mogucih alergena iako neke stvari nemogu skroz izbacit jer na otoku gdje zivim nemam u trgovini za nabavit zamjenske proizvode. Za sada nisam primjetila neki veliki pomak a zbunjuje me i ono sto mi je jedna neonatologica rekla neki dan a to je da malo ja tu mogu utjecat odricajuci se svih tih proizvoda.
Moje starije dijete nije dobilo astmu a ja to pripisujem dobroj njezi koze, Zyrtecu kao prevenciji, dojenju do 2 g.zivota i naravno sreci. I jos jedna stvar ja svome sinu nikada nisam kozu mazala kortikosteroidima. Cak i u najgorim momentima kad je bio u ranama mazali smo iskljucivo neutralnim kremama i bepanten plus kremi koju smo mazali po ranicama. Spavao je u odjelcu za neurodermitis da smanjimo cesanje po noci.
Curicu sam cim se rodila pocela mazati A dermom i kupati u Stepatoiji iako mi je pedijatrica rekla da je njome koza vidljivo bolja i evo sa 3 mj. pojavio se AD, za sada jos uvijek u blagom obliku.