od kada smo uveli internet, stalno čitam forume i pretražujem. moj sin, 18 mjeseci bori se sa AD, no koliko uspijem zaključiti blaži oblik, jer samo ima crvenilo po licu, ne svrbi ga, nisu rane, samo je hrapavo crveno.
prvo crvenilo se javilo sa nekih mjesec dana, ali bilo je u blagom obliku, ja sam to prepisivala bradi od mog muža, šogora i brata koji su ga ljubili i mojoj prepametnoj svekrvi koju sam uhvatila kako mu pere SPUŽVOM ZA SUĐE (da, dobro ste pročitali) koja se bila prljava, puna deterđenta i na koju je ona dan-dva prije bacila pepeo iz peći (još sada ne mogu doći k sebi kako joj je to palo na pamet). to se povuklo, doktorica je rekla samo da mažem s bebi uljem, da li od toga, da li samo od sebe, neznam. sa nekih 5mj se opet pojavilo, kada je došlo ljeto prošlo je, cijelo ljeto lice prekrasno (inače živimo na moru, i bebač obožava kupanje).
prvi dan kako je zahladilo, opet crvenilo, u 10mj bili smo kod pedijatrice: prvi put je rekla da je možda od mandarina (nisam mu davala mandarine, nije se povuklo), drugi put je rekla da je možda od vjetra, pa možda od životinja. Dala belogent, povuklo se. U prvom mjesecu opet, natjerala je da me pošalje na kožni, dr dijagnosticirala AD. Preporučila Plivasept sol 0,02, adermu, dala uputnicu za alergotest iz krvi, dala dijetu za urtikariju i belogent 3 dana, pa afloderm i bepanthen. Stavila sam ga na dijetu koja mu tada nije teško pala jer se borio sa temperaturom, u kombinaciji sa kortićima otišlo. Dolazi, odlazi, mažem sa svime i svačime (nekada neznam da li je to dobro ili ne) – nevenova mast od RSI, aderma, bepanthen, maslinovo ulje… ma ni sama više neznam s čime. Prošli tj imao blago crvenilo, do subote mu je bilo lice čisto, opet udarilo crvenilo, koji dan gore, koji dan bolje. Nadam se da će sezona kupanja donijeti poboljšanje, inače alergičan je na grinje.
Inače kad je bio mali, kupala sam ga svaki dan, nisam ga mazala nikakvim kremicama i slično, pa me zanima budući da imam dijete od 2 mj, što je bolje, da ga mažem nečime preventivno ili ne? Jednostavno nisam više pametna.