Nismo bili na testiranju jer ja dugo uopće nisam znala o čemu se tu radi. Kad se crvenilo prvi put javilo bilo je jako blago i mislila sam nije to ništa, proći će, istovremeno ga trackajući raznim kremicama. Međutim, kako nije prolazilo (tipa dva mjeseca) otišla sam kod naše pedijatrice i ona nam je dala Afloderm. Po njemu je crvenilo prošlo, ali se brzo vratilo (i tako par puta). Onda smo otišli kod drugog liječnika koji je to nazvao nekakvim dermatitisom (ne atopijskim) koji će proći s dečkovih 6-7 mjeseci i dao nam Elocom. Poznata priča, dok smo mazali super, no ubrzo nakon prestanka mazanja sve se vratilo (i tako par puta). Najgore je bilo to što su osip i crvenilo bivali sve jači i zahvaćali sve veću površinu lica i tijela te nije bilo nikakve naznake da će se povući. U međuvremenu ja sam malo više čitala o tome i tek tad sam saznala čime ga mažem.lucij@ prvotno napisa
Tada smo odlučili krenuti s homeopatijom. E sad, kad malo razmišljam o svemu, od kad smo na homeopatskim pripravcima tijelo sam mu samo jednom mazala kortićima. Dakle, kao da ima nekog napretka iako je on još uvijek po tijelu crven, ali ne toliko jako kao prije. Osip i crvenilo i dalje variraju po jačini. Međutim, najgore je lice (tu nema nikakvog pomaka na bolje) koje uz crvenilo i svrbež jako često zna i curiti (žuta tekućina), a nedavno mu je plahtica bila čak i krvava. Tak da je to otvorena rana i kad dođe do toga u strahu od nekih infekcija stavljam kortić (osjećam se grozno zbog toga
). Mislim, pustim ja lice da curi par dana, ali onda dođem do momenta kad ga ne mogu više gledati jadnog kak se pati i posežem za kortićima. Evo, mogu odmah reći da homeopatska Calendula+ krema ipak nije pomogla. Crvenilo se proširilo na čitavo lice te iza uha i po vratu tak da je opet na ... znate
.
Uglavnom, zahvaljujući DianiMaximusi njenom pozitivnom iskustvu sa Poliklinikom Žagar, odlučili smo se i mi za Sloveniju. Na testiranje idemo u petak pa ćemo vidjeti. Držimo fige!
![]()