-
teško je odrediti na kaj bi sve reagirao..možda reagira i na 85% svega, a možda i na ništa..postoje i nealergisjki tipovi ad-a..znam koliko sam se mučila, koliko se još i danas mučim da otkrijem..uvijek si mislim to mu je od toga, pa toga..onda slijedeći put to jede ili dira, onda je ok, ili treći put nije..zato je ad kronična bolest i o njoj se puno ne zna..crvenilo zna doći kad njemu puhne, ne mora nužno biti povezano s alergijama..može doći od bolesti, od vremena, nervoze, zuba, vrućine, bilo čega..i samom eliminacijom alergena, neće se do kraja riješiti problem kože..pomoći će, ali treba proći neko vrijeme da dijete naraste, jer ekcemi slabe s godinama..nije čak niti dobro ako se i otkrije pol toga sve to eliminirati, ako dijete dobije samo jednu mali fleku ako npr.pojede bananu, slobodno mu se da jednom tijedno banana da se organizam privikne na nju, a ne sad ju totalno izbaciti..to je bilo i na tv-u..i ako se dijete jako muči, što je tu netko napisao čak mu curi i limfa..to obavezno namazati..jer ako već curi tekućina onda je bakterija već nutra..treba antibiotska krema i kortić..kad se jednom te neke bakterija uvuku unutra u koću teško ih se riješiti..a, neka pravilna upotreba kortića neće uopće štetiti niti najmanje..može samo pomoći da se to sve dovede pod kontrolu..i da lakše dijete živi dok sve to skupa ne oslabi i ne prođe..jer normalno da se ekcem vrati opet, ali ako se vrati tek nakon 2 tjedna bez ikakvih grižnji savjesti se može opet namazati, pa opet i opet..naravno ako svrbi i jako je crveno, uvijek najbolje prvo probati nutralnim kremama..jer ekcem će se vraćati, on ima svoj vijek trajanja..neki misle da će proći preko noći..on traje godinama..testiranja se mogu uvijek napraviti, dijete nikad nije premalo i to putem krvi, tak da si ipak u neke stvari siguran..mojem je sad malo bolje moram priznati, 4.mj. je bio dosta gadan, valjda radi cvatnje..uglavnom, i ja razmišljam o sloveniji ako mu do treće ili četvrte godine ne prođe..
pozdrav svim atopičarima..
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma