evo da se malo javimo...moj dječak će imati 10 mjeseci u šestom i tad nas čeka alergološko ispitivanje...otkrili smo alergen (mlijeko) i otkad ga nema koža se pomalo čisti, a skužili smo tako da je od jedne konkretne formule (drugačije od one koju konzumira)dobio osip tamo di je god hrana dotakla kožu, a od one koju je do tad uzimao nije bilo reakcije kontaktne, ali se počeo osipati...naravno dok smo vratili film unazad trajalo je, al mi zaista nije palo na pamet da je problem mliječna formula za bebe (hipoalergena) iako dok sad razmišljam o tome mi nije jasno kako mi to nije prije palo na pamet...čitajući prethodne postove mi je uvelike pomoglo...uf...drago mi je što ćemo ići se testirati jer postoji još dosta namirnica koje nismo probali i nadam se da će nam biti lakše s tim informacijama...bitno je i da sam ja, kao i moja strana obitelji alergični na štošta pa još jedan plus dajem testiranju..

netko je pitao za pojavljivanje ad u kasnijoj dobi pa bi samo htjela reći da je mojoj sestri se javio oko 4 godine no ubrzo nakon je već razvila i astmu..ne govorim ovo da bi nekog plašila nego možda potakla da zaista učini testiranje jer mu to može samo pomoći.. vjerujem da ga je i ona učinila na vrijeme bi možda bilo drugačije...ali tada u to vrijeme (prije 25 godina) su njeno stanje smatrali kožnom bolesti i nisu baš tražili uzroke osipanja već su joj samo davali kreme za mazanje ...identične regije osipanja sada ima moj sin...pa zato, brojimo dane do testa..