Evo, ukratko.bebeto prvotno napisa
Sve je to 'zakuhala' DianaMaximus
koja mi je prva preporučila tu kliniku pa sam zbog svih pozitivnih stvari koje je spomenula odlučila i ja svog miša odvesti tamo. Radi se o klinici dr. Erike Žagar koja se nalazi u Termama Olimia u mjestu Podčetrtek i stvarno je jednostavno doći do tamo. Ima nekih informacija i na net-u pa malo z-google-aj.
Uglavnom, testiranje je skroz bezbolno, dakle nema pikanja, već se radi o BICOM rezonanci (elektromagnetna rezonanca). Klinac je uz tatinu pomoć najprije držao neki metalni nazovimo valjak u jednoj pa u drugoj ruci, a onda mu je teta dotkoricastavila taj valjak između pelene i leđa. Na taj način je provjerila cjelokupno stanje njegova organizma pri čemu je odmah uočila prisutnost alergija, a onda je provjerila i na što je sve alergičan. U tome joj je pomogla i neka žica na kraju koje se nalazi nešto poput novčića (e jesam ga objasnila
). Dakle, taj novčić je stajao između miša i neke metalne ploče i poskakivao gore-dolje (što je dobro jer znači da mu taj sastojak ne smeta) ili lijevo-desno (što je loše tj. znači da mu smeta i da je za njega alergen). Ona je naravno drugi kraj te 'žice' selila sa jednog sastojka na drugi, a imala je stvarno puno uzoraka. Cijelo to vrijeme miš je sjedio tati u krilu, a ja sam mu pred nosom mahala raznim igračkama, ako bi postao nervozan. Međutim, 'žica s novčićem' koja je poskakivala pred našim očima mu je dugo držala pažnju.
Sad, ne znam kol'ko si uspjela skužiti, ja sam to ovako dosta laički sve objasnila jer ne znam stručne nazive svih tih sprava, ali mogu ti reći da je cijelo iskustvo za nas bilo 100% pozitivno. Također, mi smo donijeli brdo naših kremica s kojima sam ga svojedobno mazala pa je teta testirala i njih. Uzela je uzorak i njegove mliječne formule i nekoliko puta provjerila alergiju, a na kraju smo dobili sve napismeno (koliko nam terapija preporučuje te što i kako dalje). Sve super, a kad smo bili gotovi s testiranjem još smo se malo prošetali po Termama koje su stvarno jako lijepo uređene. Nešto smo pojeli, slikali se i polako se spremili domeka. Ovo je sad bilo malo off topic, ali bio je to pravi mali izlet!
Eto, sretni smo što možemo utjecati na alergen koji ga najviše smeta (njegova mliječna formula) pa se nadamo da će mu se stanje poboljšati već kad ga potpuno izbacimo. Onda ćemo krenuti na terapije na kojima se (kol'ko sam skužila) radi na tome da se povećava tolerancija tijela na taj alergen. Tako da bi se na kraju trebalo desiti to da nakon završetka tih terapija on više ne bude imao alergiju na kravlje mlijeko. Valjda.![]()