Evo, ja sam baš jučer sestru kod dr. Jelića malo pitala o candidi. Uglavnom, tu gljivicu ima gotoo svatko od nas u sebi. Po alergo testu, pokazalo se da je moj B alergičan na tu gljivicu, odnosno on je najvjerojatnije informaciju o candidi dobio od mene, putem dojenja (što znači da je ja imam), i njegova povratna informacija je negativna, odnosno - alergičan je na nju.
To bi značilo, ukoliko se on zarazi tom gljivicom, njegovo bi stanje, što se AD-a tiče bilo mnogo gore nego da se tom istom gljivicom zarazi netko tko na nju nije alergičan.
Tako sam ja to shvatila. Doktor nije uzimao bris kože da bi mogao znati je li on uistinu i zaražen njome, već po informaciji koju je dobio iz bebine kapi krvi, on vidi da negativno reagira na candidu.

Uglavnom, kao što već dugo ponavljamo, toj gljivici pogoduje slatko - ona se time hrani. Najbolje je sve slatko zamijeniti onim prirodnim sladilom - javorovim sirupom. Evo, ja ga stavljam u gris umjesto šećera, možeš njime zasladiti i neki napitak.
Ono što ja osobno znam o candidi jest da joj pogoduje i mnogo ugljikohidrata. Što znači - ne papati puno tjestenine.
Sestra mi je također rekla da se ne trebam sada puno odricati što se toga tiče - mogu jesti normalno voće, a za šećer je rekla da bude u umjerenim količinama.

Inače, ja danas idem u Ilirsku Bistricu, čula sam da je tamo sva ta hrana (mislim na dinkel, i sl. proizvode) i do 80% jeftinija nego kod nas. Ako je istina - nakupovat ću si zaliha za sljedeća 3 mjeseca!

I na kraju izvještaj o kremi - dan 4.:koža sve gađa i glađa na dodir.