Palonkica prvotno napisa
Mia3, hvala ti što si nam opisala svoje iskustvo sa biorezonancom. Kad si počela pisati moram priznati da sam se bojala da ćeš napisati nešto negativno što bi me moglo pokolebati ili zbog čega bi počela sumnjati u uspjeh te terapije, ali drago mi je što je i tvoje iskustvo pozitivno. Ja jedva čekam da i mi počnemo sa terapijama jer mu se u zadnjih par dana crvenilo na ličeku pojačalo, a ja ne znam od čega jer se držimo dijete. Uglavnom, šaljem puseke djevojčici

.
:/
Nama je pedijatrica to savjetovala,rekla je da ima puno pacijenata sa AD i da tu biorezonanca cini cuda.Sa inhalatornima ide teze ali ima uspjeha,ale ne kao kod AD.Sve zavisi od djeteta do djeteta.Mii je za sad pomagalo,dok je isla moja starija kcerka(18g) zbog problema sa kozom i njoj nije pomagalo.Doktorica sa biorezonance je nakon 2 terapije rekla da nece ici,jednostvano tijelo nije dobro odreagiralo.
jako je vazno da se prvih 14 dana drzite diete bar 80%,tj. ako dijete ide u vrtic nek jede tamo sve ali kod kuce nista sto je zabranjeno.Dok traju terapije alergent treba pokusati totalno izbaciti.Recimo mlijeko,nesmije ga dijete uzivati tokom terapija i ga poceti uvoditi tek kad doktor kaze.
Ako dijete ima inhalatorne alergije(na trave,cvjetanje...) terapije se rade u vrijeme kad tih alergenata nema(znaci jesen,zima) Sa grinjama je teze jer ih cjelu godinu ima.Mi smo Mii sobu maksimalno ocistili(jastuke,jorgane,jogi obukli u navlake proti grinja,zavjese ima tanke koje perem svakih 5 dana kao i posteljinu,plisane igracke sve izbacili,ormar sa robomizbacili.Imala je zabranu da ulazi u sobe od sestrica.Veci dio dana smo bile vani na zraku,sve samo d abi bila cim manje u dodiru sa grinjama.
Vazna stvar koju morate znati je,ako je djetetu terapija pomogla,i vi vidite da mu vise nesmeta neki alergent nemozete djete odmah testirati jer ce testiranje pokazati pozitivno.Poslje zavrsene terapije mora proci min. 6 mjeseci da bi testiranje pokazalo da nema alergije.(tu mislim na medicinsko testireanje kod alergologa)
I jos nesto,dobro se pozanimajte o ambulantama koje rade biorezonancu jer je to danas hit i dosta njih samo kupe Biocom aparat i pokusavaju na brzinu zaraditi pare.Ovdje u sloveniji ih ima dosta,tako da sam na raznim forumuma kontaktirale ljude i pitala ih za iskustva sa pojedinim ambulantama.Ambulante koje Vam odmah na pocetku kazu koliko ce trebati terapija nisu bas pouzdani jer je jako tesko unapred reci koliko je potrebno terapija jer svako tijelo drugacije reagira.Mia je reagirala fantasticno,poslje svake terapije mi je zaspala u autu cim sam je dala i cijeli dan je bila pospana,piskila je jako puno i urin je bi taman i smrdec.Ponedjeljkom smo isle na terapije,u utorak je piskila manje i svijetlije da bi se do iduceg ponedjeljka sve ocistilo,i opet u ponedjeljak puno piskenja i tamnog urina.To mi je bio znak da se nesto desava.I svaki ponedjeljak kad su joj radili na plucima po noci je imala problema sa disanjem,da sam umirala od straha.Disala bi brzo,pa imala pauze,pa usporeno.I par puta bi znala u utorak ujutro da povrati samo neku sluz.Posto je doktorica sa biorezonance i zapravo po srtruci doktor njoj sam vjerovala jer ipak je strucnjak i u medicini,nekako nevjerujem nekima koji su obicni ljudi i nakon par seminara znaju vise od svih.
Ako Vas sta zanima pitajte,bice mi drago da Vam pomognem
Poljubac svima