bubica,ako si djetetu več davala propolis i nije bilo reakcije(a i iz tvojih postova vidim da nije)onda je sve ok..

ja sam uzimala propolis kad sam dojila M.pa sam malo čitala i evo na šta sam naišla o propolisu

Kemijski sastav propolisa poznat je tek u novije vrijeme i on bitno ovisi o njegovom porijeklu. Nadalje, treba uvijek imati na umu pored potencijalnih dobrobiti i moguće, iako rijetke, nuspojave koje se javljaju uglavnom kod osoba sklonih alergijama. Osobe koje boluju od astme trebale bi izbjegavati propolis jer bi kemijski spojevi koje on sadrži mogli izazvati astmatični napad.
Iako do sada nije zabilježen niti jedan slučaj križne reakcije, osobama koje su alergične na ubode pčela savjetuje se izbjegavanje propolisa zbog moguće pojačane osjetljivosti na bilo koji pčelinji proizvod.
Oralni propolis može uzrokovati alergijske reakcije kod osoba koje su alergične na pelud. Budući da propolis porijeklom može biti iz bilo kojeg dijela svijeta, pelud koju on sadrži može potjecati od različitih biljaka, a ne samo od biljaka koje rastu na području gdje je sam proizvod kupljen. Iz tog razloga, osobe s alergijama na bilo koju vrstu biljnog peluda moraju biti oprezne kada uzimaju propolis na usta.