-
očito da malo manje dobivaju na težini..bar moj tako..ima 13 kg, a 2,5 godine..doduše, nije on sad da je neuhranjeni, ili tako nešto..on je u biti meni i ok..rekli bi njemački doktori da tako dijete i treba izgledati, a rođen je s preko 4 kg..atopičari su mršaviji jer ne mogu jesti sve što i ostala djeca, moraju se hraniti zdravo, a kad se ti hraniš zdravo, naravno da si onda šlank..on ne smije čokoladice, bombone, kojekakve keksiće, montiće i sve to kaj drugu djecu deblja..
inače za atopičare su dobre kremice za sunce od spiringa microsun baby ( on je baš pravi za atopičare), a dobar je i od eucerina zaštitini faktor 25, ali mora se naglasiti da je za neurodermitičare..
i mi smo sad u nekoj grdoj fazi opet..lice i vrat mu je strašno upaljeno, kao da ga je sunce ispeklo..moram mazati s aflodermom nema mi druge jer se samo širi i sve je bolje crveno..i malo ga staviti na dijetu..manje mesa..jučer ga je puno pojeo..jer previše proteina općenito pojačava upalu..
već sam par puta rekla drugo je imat ad samo npr na vratu. to je ništa..mi se ponekad borimo s cijelim tijelom, ali to je rijetko, gotovo više niti nije..to je bilo tak dok je bio manji..i sad ima malo po nogicama i po trbušćeku, ali to nekako guram s GMP mašću, prođe mu crvenilo..ali, to sad crvenilo po licu, nema šanse da priđe s bilo čim osim s kortićemm.možda bi i prošlo od neutralnih ( ali ne baš do kraja) za jedno 2 mjeseca, ali tako dugo sigurno ne bi dala da dijete to trpi, pa makar se to opet javilo za tjedan dana..
dermatolog je ono, on samo gleda stanje kože, ako nije dobro prepiše kortić i to je to..to mogu ja..ne zanima ga previše baš uzrok..treba naći uzrok ali to je jako teško..jer osim hrane, i niz drugih čimbenika uztječe..moj čak dobi crvenilo ako je nervozan ili ako je i previše sretan..blago onima koji su našli uzroke i koža im se očistila..vjeorjatno i mojemu smeta cijeli kup namirnica i ne znam kaj sve ne..ono kaj znam sigurno da mu smeta jaje i kravlje mlijeko i to će teško proći prije škole..ali, ovo ostalo će proći, možda i do 3.ili 4.god samo od sebe, zato i kažu da ad onda i slabi..a, ionako mu ne mogu i ne smijm uskratiti sad neke namirnice mada i dobi jedan flek od njih ..tijelo se mora i privikavati na njih..ali, planiram oko 3god i ja vidjeti za tu biorez.ako se ne smiri..
a, kortići ako se pravilno koriste uopće ne štete..znači, naglasak je na pravilno..ako ti mažeš ruku 4 dana npr i prođe, ti ju već za tjedan dana opet možeš mazati..dosta je tjedan dana pauze..a, već drugi dan možeš mazati drugi dio tijela, npr.nogu ili lice ili kaj god..naravno da se to vrati za tjedan dana možda i za 3 dana, ali ti opet smiješ namazati i opet..važno je da ne mažeš 2 tjedna ili mjesec dana kontinuirano na jednom mjestu, e onda se koža može unišiti..a, tek nakon 10 god stalnog upotrebljavanja kortića se tek nešto malo može oštetiti koža..zato dermatolozi toliko to prepisuju, jer u principu ako se pravilno koriste sve ok..a, djetetu jako puno možeš pomoći s tim, bar za to vrijeme dok se ne nađe uzrok pojavljivanja osipa i dermatitisa..dijete to svrbi i boli, treba mu pomoć i lijek..ako se to može spriječiti nekom neutralnom kremom, super..to bolje..to želim napisati jer znam neke majke koji puštaju da bebače svrbi i čak da im puca koža, ali ne budu im pomogli s kortićem..jer čim to spomeneš koda je to ono ne znam kaj..lijek ko i svaki drugi..kortići pomažu da se koža dovede pod kontrolu za to vrijeme dok se ne nađe uzrok..a, ako se nikad i ne nađe, onda si i cijeli život na kortićima, ima i takvih..
opet sam se raspisala..pozdrav svima..
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma