Moj je rođen s 2500 g i 49 cm, a na zadnjem pregledu sa 4 mjeseca imao je 5950 g i 62 cm. Sasvim solidno za jednu isključivo dojenu bebu.Maya_78 prvotno napisa
Bubica27, sasvim je slučajno bilo 7 dana razlike od testiranja do 1. terapije. Da je bilo slobodnog termina koji meni odgovara, mi smo mogli početi već drugi dan. Važno je samo da se za vrijeme terapija izbjegavaju određeni alergeni.
Što se same terapije tiče, ja sjedim i držim B naslonjenog na mene u krilu, i između nas je smještena elektroda. Važno je da mu ta elektroda za vrijeme terapije dodiruje tijelo. Elektroda je smještena u plastificiranom materijalu veličine cca A4 papira.
Budući sama terapija ne traje duže od 30 min, nije problem za izdržati. Ja ponesem B-u igračkice, ali njemu je zanimljivije gledati one šarene gumbiće koji se pale-gase na tom aparatu.
Terapija nije u komadu 30 min, već za svaki alergen cca 5 min. Između toga možeš se ustati, ukoliko je potrebno. E sad, ako tvoj bebač spava baš tada, pretpostavljam da bi ga mogli polegnuti tamo na krevet, a ispod njega se postavi ta elektroda (tako rade "odrasli").
Dojiti mislim da ga nije moguće jer ta elektroda mora biti iza leđa.
Ne mora bebač biti miran, moj se stalno okretao, mlatio rukicama, nogicama, vrištao (ali od sreće).
A nalaz mi možeš poslati, a i ne moraš, možeš nam samo svima napisati na što se pokazala reakcija. Mi smo ti sve jako znatiželjne![]()
Stela2, u potpunosti se slažem s onim što si napisala. Evo, mi smo te sreće da imamo blagi oblik AD-a, a ne kao što ste ga imali vi po cijelome tijelu. Zadnje jest bilo izraženo crvenilo po vratu i počelo se širiti na ramena, i ja sam u privatnoj ljekarni dobila ručno napravljenu kremicu koja je sadržavala izuzetno mali postotak kortića. Mazala sam time samo upaljena područja i divno se povuklo, i evo, sada već tjedan dana kako ne mažem i sve je OK. I sretna sam da mu je to pomoglo da ga više ne svrbi i ne muči. I da se opet vrati, ponovno bih ga time namazala jer nemam srca gledati ga kako ga to svrbi, i ne želim tada eksperimentirati i tražiti kremice koje mu odgovaraju. Najvažnije je da u "mirnoj" fazi ne diram zdravu kožu.