-
pzulić, produženi porodni dopust može biti do 3.godine, on je nastavak običnog porodnog dopusta, ako dijete ima kakvih poteškoća i bolesti..
dopust za njegu djeteta se može tražiti ako si poslije porodnog išla raditi, onda ne možeš više tražiti produženi porodni ( kad ionako radiš i nisi na porodnom) nego dopust za njegu djeteta..i onda oni ako pozitivno odluče određuju koliki će ti dopust biti..najduže je do 8 god.djetetovog života po novome ja mislim..a, to visi o težini bolesti i kliničke slike..ili ideš dalje na vještačenja kad ti odrede da provjere da li se bolest smirila, ili prošla itd..
da bi mogla ostvariti to pravo bilo jedno ili drugo to ti mora kao prvo napisati specijalista, znači ili alergolog ili dermatolog..to prvo gledaju.uglavnom, skupi se sva med.dokumentacija , oba roditejla moraju biti zaposlena i to se sve prilaže..do 2008. je to vodio centar za socijalnu skrb, sad to sve vodi zavod za zdravstvo..dijete ide na komisiju i onda čekaš da li će ti odobrit ili ne..
meni je to predložila pedica jer sam dosta često radi njega bila na bolovanjima, i onda sam ja pitala dermatologicu i ona mi je to napisala..ali, moraš znati, da oni blagi ad koji prolazi i s neutralnim kremama, koji u biti nije jaki, gdje nema alergija nije za dopust...nego samo jači, koji stvarno uključuje stalnu njegu bilo oko mazanja ili prehrane itd..tako da svi koji imate blagi ad, ne budete prošli na komisiji, to treba biti stvarno jaki ad..ali i dojenje puno utječe tu, ako ga poslije prve godine još dojiš i njemu to pomaže oko ad-a i glavna mu je hrana i to može biti dobra isprika za dopust..
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma