Citiraj Maya_78 prvotno napisa
... i, da, na moje mlijeko (iako se ne sjećam da sam jela nešto "zabranjeno" iako mislim da je rekao "sve od krave", a ja pojela dan ranije teletinu; a s druge strane, na teletinu na testu nije pokazao reakciju!)
Evo, drago mi je da si spomenula da si dala svoje mlijeko na testiranje. Moj je savijet da bez obzira što je pokazao reakciju na to, da ga NI SLUČAJNO ne prestaneš dojiti. To je meni rekla i dermatologica jer je to najbolje za bebu. Tko zna što si ti potpuno nesvjesno pojela ili popila, a da mu ne paše (iznenadila bi se gdje sve mlijeka, laktoze i jaja ima u tragovima!) Evo, baš danas gledam one jogurte od Soye okus vanilija, i čitam deklaraciju na kojoj piše - tragovi mlijeka (ili nešto slično s KM, ne sjećam se točno). Ne možeš se sada baš svega odreći i živjeti na riži i vodi. Što se teletine tiče, ona sa KM nema veze, nju možeš slobodno jesti.

Citiraj Maya_78 prvotno napisa
e sad, imam pitanje. kako je moguće da na umj. hranu (po testu) dobro reagira, a sadrži KM odnosno laktozu?
i, recimo, ma laktozu jest reagirao, a na tablete koje ja uzimam na dnevnoj bazi i sadrže laktozu hidrat, ne reagira... stvarno ne kužim...
Možda u tome ima neznatno malo tragova KM i/ili laktoze pa nije reagirao.