Mi smo završili uspješno borbu sa AD. Kada sam vidjela slike koje je postavila Palonkica, bilo mi je strašno, kao bumerang sam se vratila u ono vrijeme... Imamo fotografije iz tog perioda, najtužnija beba na svijetu, MM ih i dalje čuva mada sam ga molila da ih izbriše...Postaviću ih jednom.
Uglavnom, ja sam odbijala da koristimo kortikosteroide, sem u par situacija kada je postojala prijetnja od superinfekcije jer je koža bila puknuta i gnojna, kupala sam je mnogo rjeđe od svaka dva dana jer sam dosta čitala na temu AD i manje više se svuda povlačila teza da ne treba kvasiti kožu jer to izaziva još veću iritaciju, pa mi je baš novost da vidim da se stavljaju obloge i da to pomaže... (neznam kako ranije nisam naišla na ovaj topic??)
Mustela je kod nje izazvala haos na koži, a hvalili su nam je svi dermatolozi i pedijatri kojima smo je vodili.
Na kraju, koristili smo samo dermobazu (još je naziv i apobaza, leko baza ili belobaza) A koja je ustvari samo osnova od koje se prave kreme i jako je hdrofilna, zadržava vlagu i oko 200%. (ako nekog interesuje mogu preisati sa kutije šta tačno piše).
Za kupanje smo između ostalog koristili SORBOLEN, to je po sastavu vrlo slično belobazi, slali su nam ga iz Australije, mislim da ga samo tamo i ima, mada ne držite me za riječ. I Na kraju, krema koja je homeopatski pripravak a može se kupiti u slobodnoj prodaji u Austriji, NJemačkoj, a koju nam je preporučio homeopat-Halicar salbe.
Mislim da je nama homeopatija ipak najviše pomogla jer smo krenule i ona i ja (inače nevjerni Toma) i vratile se u balans-ja iz depresije u kojij sam bila zbog njenog stanja, a ona se iščupala iz tog pada imuniteta. Doduše sad vodimo neke druge bitke...