Citiraj Lanche prvotno napisa
Na kraju, koristili smo samo dermobazu (još je naziv i apobaza, leko baza ili belobaza) A koja je ustvari samo osnova od koje se prave kreme i jako je hdrofilna, zadržava vlagu i oko 200%. (ako nekog interesuje mogu preisati sa kutije šta tačno piše).
Za kupanje smo između ostalog koristili SORBOLEN, to je po sastavu vrlo slično belobazi, slali su nam ga iz Australije, mislim da ga samo tamo i ima, mada ne držite me za riječ. I Na kraju, krema koja je homeopatski pripravak a može se kupiti u slobodnoj prodaji u Austriji, NJemačkoj, a koju nam je preporučio homeopat-Halicar salbe.
Mislim da je nama homeopatija ipak najviše pomogla jer smo krenule i ona i ja (inače nevjerni Toma) i vratile se u balans-ja iz depresije u kojij sam bila zbog njenog stanja, a ona se iščupala iz tog pada imuniteta. Doduše sad vodimo neke druge bitke...
Mislim da se belobaza može nabaviti i kod nas u ljekarnama. Za Sorbolen nisam čula, ali baš me zanima pa budem malo zguglala.

Ovo što si pisala za Halicar Salbe znam. Baš mi se čini da sam čitala upravo tvoj post na nekom drugom forumu gdje si također spomenula tu kremu. Budući da smo i mi probali s homeopatijom ja sam nabavila Halicar Creme (razlika od Salbe je ta što je Salbe masnija i ne upija se tako brzo dok se Creme brzo upija, dakle razlika je samo u podlozi), ali moram reći da nama ne pomaže. Konkretnije, nisam primijetila da mu crvenilo i svrbež prolaze nakon što ga njome namažem :/ tako da sam se u stvari baš razočarala. Kako je ona kod vas funkcionirala? Jel ublažila crvenilo i svrbež?