-
Pa ne bih rekla da se dešava, ali da su povezani jesu. Prema onom kako je nama objasnio homeopat, uzrok je reći ću greška u imunloškom sistemu koja dovodi do toga da organizam faktički napada sam sebe. Nemoraju sva djeca koja imaju AD imati alergije, ali ih često imaju (kod nas na jaja, pšenicu, mlijeko, piletinu i kikiriki od nutritivnih i čini se i na polen jer dobije rinitis čim procvjeta, to joj nisu uradili test). Ali i alergije su rezultat neravnoteže u organizmu kao i AD, i homeopatija u stvari ne liječi posljedicu već upravo uzrok odnosno tu neravnotežu, odnosno slabost organizma.
Mi smo promjenili nekoliko homeopata dok na kraju nismo našli ovog, žena je ljekar po struci i homeopata, a koja nam je najrazložnije i najlogičnije i objasnila sve oko ovog. I ona je i rekla ono za kortikosteroide i supresiju: postisneš sa kože, spusti se na sljedeći ekskretorni organ, pluća, tu liječiš opet istim metodom, tada ode na bubrege ili jetru, liječiš i kada organizam više nema kuda, ode na mikro nivo, odnosno na ćeliju. I tako prema njenom mišljenju kortikosteroidi i povećavaju rizik od karcinoma, i treba ih koristiti baš kad je neophodno da bi se sprječila super infekcija i komplikacije.
Naša pedijatrica je šokirana što Iman nema bronhitis, a ja vjerujem da je kontrolirana primjena kortikosteroida i homeopatija upravo dovela do toga da ga izbjegnemo.
Ja zaista nisam vjerovala u homeopatiju (zdravstveni sam radnik, pa mi je homeopatija djelovala kao čarala barala-čudesne bobice) dok se na njoj i sebi nisam uvjerila da to zbilja djeluje. A opet, ostavljam prostor za rezervu, možda nekom ne pomogne, valjda je i to individualno..
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma