evo, nisam imala internet 2 dana..dosta ste toga ispisale..

palonkica, poznati mi je taj osip. točno takav iza uheka, ispod vrata, po trbuhu i leđima..samo po licu mi nikad nismo imali takvu vrstu ekcema..većinom je to samo jako crveno ( zagrijana flekava crvena koža).ovo po obrazima mu je već i stafilokok napao..vidi se po smeđim i žutim rubovima..antibiotska krema je neophodna..betrion npr..
što se tiče mokrih obloga..sve je to valjda individualno..koliko vlažnost odmaže, toliko i pomaže..ovisi o slučaju..ja mu namočim gazicu, ožmeknem i stavim npr na cijelu jednu nogu, stavim drugu suhu gazu i na to još tanke štrampice da mu drže, pa tako drugu nogu..i ruke tako samo još na to stavim dugu rukavicu..i on se na bude niti jednom posvrbao..on ne smije biti mokri u smisli da namoči plahtu, on izvana mora biti suhi..sad, dali mu je vruće? pred jutro sigurno je malo..imam klimu gdje spavamo, tako da on se previše ne buni, dapače tek onda najljepše spava..to se može tkao postupiti bilo s neutralnom kremom, bilo kortić..(prije prođe, a dijete ne svrbi)..to smo mi dobili savjet na šalati..
probaj, pa ćeš vidjeti kako će biti..ne znam, mojemu je ok..a, to oni i rade djeci u bolnicama..

i meni je žao što moj pol toga ne smije jesti, niti sladoled, čokoladu..ali, koliko sma skužila njemu to niti ne fali..neke stvari bi sad mogao jesti npr od soje ( nije alergični), ali puding mu nije fini,on kaže fuuj., nije fino..neke stvari kaj sam ja mislila da bude odmah navalio, njemu nije fino..da mu i dam sladoled, on ga vjerojatno ne bi htio jesti..jednom sma mu napravila voćni, pa mi je rekao da neće, da je mrzli..i on je jako disciplinirani..u biti, to mi je najmanji problem, a bude on smio jesti one sve kerefke kaj djeca jedu koja uopće nisu zdrava ili ne bude, samo da mu prođe to s kože i da ga ništ ne svrbi..

što se tiče bronhitisa i ad-a, ima povezanosti velilke..ali, znam neke koji su mazali s kortićima, pa nisu dobili bronhitis, a, neki nisu pa jesu..ali, uvijek volim naglasiti da kortiće treba znati PRAVILNO mazati, da onda toliko ne štete..i samo kad je jako crveno, kad se vidi da se širi, jako svrbi, jer ponekad kad s epočne to širiti, može se smao širiti i širiti da ako se ne liječi to, može proširiti tek na pluća..i istina je to ako PREVIŠE kortistiš kortiće, možeš bolest istjerati iz kože na pluća..samo ga otjeraš na drugi organ..ali, može se opet vratiti na kožu.dosta je to sve individualno..jedna koju ja isto znam onda ima očito nealergijski tip ad-a..jer on nikad nije imala povećani ige i na ništa nije alergična, ali je imala ad i to dosta..sad ima 9 god i gotovo da skoro nema..samo malo na gležnju..ali, ja mislim da njoj to npr nije od alergije (kad ju očito nema), nego od npr raznih toksina,aditiva, konzervansa..jer nekome se to ispoljava npr , na bubrezima, crijevu, itd..a, nekom ide sve van kroz kožu..
ja jednostavno kad ga vidim jako crvenoga, i da se to širi kad ga svrbi, i vidi se na njemu da je nervzan od svega toga, namažem s kortićem jer s ničim drugim ne prolazi, niti mu smiruje..nema šnase da bi pustila dijete da se muči..ako misli to proći bude prošlo tako ili onako..samo treba vremena da tijelo nađe neku ravnotežu i da se imuni sustav složi..ja se bar tako nadam..
pozdrav svima..